Jump to content

Badmuts

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Badmuts

  • Rank
    Groentje
  1. Badmuts

    In de tuin

    gaat ook niet alles van een leien dakje..
  2. Heb je misschien ook een foto van de complete plant? En bloeit ze? Hoelang al?
  3. Badmuts

    White Widow 2006 Ronde 1

    Eerste ronde white widow onder het dakraam
  4. "Normaal leeswerk" toont mij in ieder geval niet wat de meest efficiente manier is om te kweken onder een dakraam met pakweg 50cm ruimte. Zoals ik al zei, vorig jaar werd de plant veel te groot. Dit jaar expirimenteer ik dus met kleinere potten of meerdere planten in 1 pot om te kijken wat de invloed op de grote is. Dit heeft mij pakweg 30 zaden gekost omdat ik ook nog eens de sterkste probeerde te selecteren en 2 ronden probeer dit jaar. Misschien dat jij 2 euro per zaad niet te duur vindt, maar ik vind gratis herma zaad hier perfect geschikt voor hoor. Natuurlijk haal ik niet de best mogelijke opbrengst. Maar daar gaat het mij op dit moment ook helemaal niet om. Ik probeer gewoon op de beste manier een "bonsai" te kweken met de beste opbrengst. Gewoon voor de lol dus. Ik heb nu een liter wekpot 3/4 gevuld met white widow toppen. En daar ben ik dolgelukkig mee.. Call me funny Ik heb zelf geen tuin, maar een vriend een behoorlijk grote. Eind juli kwam een gesprek uit op planten. Hij boodt toen aan om zijn tuin te gebruiken. Aangezien dat tijdstip nou niet bepaald meer ideaal was heb ik dus maar 10 herma zaden opgekweekt en op een aantal plaatsen in die tuin gezet die op verschillende tijdstippen zon hebben. Eens kijken wat de grootste wordt en dan weten we voor volgend jaar welke plek het gaat worden voor een poging met "serieus" zaad. Dus tja.. Het komt er denk ik op neer wat je onder "tijd verdoen" verstaat.. Ja groeien doet die mexicaan erg goed ja.. vertel mij wat Maar toch een vraag, ik zal zo eens kijken of ik begin foto's van je plant kan vinden, maar heb jij het fenomeen met de afwijkende meest rechtse vinger op het eerste setje 5 vingerige bladeren ook wel eens gezien? Want dat lijkt me nou typisch een geval van genetische afwijking door inteelt. Overigens moet je ook niet denken dat er uit dat herma zaad nou helemaal niks komt hoor. Alleen zijn de toppen helaas stukken minder compact als die van de white widow. Maar goed.. Ik zit nu iemands topic te vergallen geloof ik.. Bijvoorbaat excuses. Zal het niet meer doen. Ontopic: Haal die herma zsm weg aangezien je andere planten in de buurt hebt staan.
  5. Badmuts

    Mexican Sativa 2006 ronde 1

    Mexican Sativa 2006 ronde 1
  6. Oh? Ik heb vorig jaar een poging gedaan onder een dakraam met het beruchte nieuwe-revu Mexican Sativa zaad. Ging natuurlijk door te kleine pot, foute ph en logistieke problemen (plant donderde tot 2x toe uit het dakraam) helemaal fout. Maaar! De plant werd herma en bevruchtte zichzelf. Totale opbrengst was dus met heel veel pijn en moeite, < 10gr hele slechte weed en +100 zaden. Dit jaar met behulp van vorig jaar geleerde kennis een eerste oogt weten te behalen onder dat zelfde dakraam. (niet veel, maar toch!) Die MS zaden gebruik ik voor zoveel mogelijk expirimenten als mogelijk. Daar een paar in een tuin, hier een paar in een inie-minie potje.. Who cares.. Zaden zat.. En hoe meer plantjes je ziet opgroeien, hoe meer ervaring je op doet lijkt me? Dus.... Ben je een beginnende amateur en wil je gewoon eens een volgend seizoen vrij uit willen spelen met zoveel mogelijk plantjes, als je niets anders hebt, ga voor die herma zeg ik! (En koop goed zaad voor de serieuze pogingen ) (en nee, pik dan niet die MS zaden.. Iemand anders al eens gezien dat de eerste 5 vinger bladen 1 vervormde vinger hebben? Of is dat nou typisch een teken van mijn red-neck inteelt familie? )
  7. En het standaard antwoord daar op luidt: "Maar Spa is gezuiverd water en mist nogal wat mineralen die normaliter wel in kraanwater zitten." Maar qua PH schijnt het wel OK te zijn ja
  8. Ligt eraan waar je woont. Hier in de randstad moet je niet gek opkijken van waardes > 7.5, maar ik begreep dat het in het zuiden (limburg/belgie) een stuk lager ligt? De hoeveelheid citroenzuur tja.. Ik kan nu wel zeggen 2.5ml omdat dat bij mij ongeveer wel voldoende was (op 1l water) maar dat zegt dus niets. Ik raad je echt een PH meter aan. Het is echt zijn geld waard m.i. Ook heb ik gemerkt dat als ik afzuur met fosforzuur de ph stabieler blijft als met citroen-, azijnzuur. (Meet de ph een paar uur later nog eens en je weet wat ik bedoel) Zo maar een zure stof erin mieteren zonder te meten is vragen om problemen vrees ik..
  9. Klopt ja. Je hebt PH- groei (salpeterzuur) en PH- bloei (fosforzuur). Ik zelf gebruik altijd alleen fosfor zuur omdat het volgens mij geen hol uitmaakt waarmee je afzuurt. (Nouja, bijna dan ) Let wel ik ben een balkon kweker, en heb eigenlijk net zo'n resultaat behaald door met natuur azijn- of citroenzuur af te zuren. Maar als iemand mij de extra voordelen van het gebruik van salpeterzuur tijdens de groei kan aantonen, graag. Voorlsnog lijkt me 1 flesje fosforzuur voldoende en zie ik niet waarom ik ook nog eens een extra fles salpeterzuur zou aanschaffen. (tegen de normaliter schofterige growshop prijzen) En ja, ik ben nu zo'n 1.5 jaar bezig maar een ph-meter is echt een uitkomst! Ik zou tenminste niet zonder willen!
  10. Badmuts

    Kut Weer

    Te nat.. Te weinig licht.. Hagel.. Kan het nog erger? "Vorst aan de grond"??!! Nee toch zeker??! :unsure:
×
×
  • Create New...