Jump to content

wietbeginner

Members
  • Content Count

    29
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About wietbeginner

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. Tnx. Dan haal ik een 5-aderige XMvK 2,5mm2 (ongeveer 5 meter) en sluit ik die aan op mijn 2 schone automaten in mijn meterkast. Ik sluit dus 2 groepen aan (aarde, F-groep1, F-groep2, nul) mijn schakelbord en het laatste kabeltje hang ik los.
  2. Van me 3 fases op mijn bordje wil ik er dus maar 2 gebruiken. Op elke schone 16a automaat in mijn meterkast gaat er een draad naar de fase van me schakelbord. 16a automaat (a) gaat naar de 1ste fase van mijn bord en 16a automaat( gaat naar de 2de fase van mijn bord. Mijn lampen+kachel op 1 fase(16a(a)), en de rest op die 2de fase(16a(. Om er 3 fases van te maken lijkt me beetje overbodig voor een 4 lamps ruimteje. Via http://growguide.wietforum.nl/Elektra had ik begrepen dat op een 2,5mm2 draad max 3680 Watt kan draaien. Wanneer ik dus me kachel en me lampen op fase 1 zet kom ik niet boven de 4x600watt=2400 watt. Lijkt me dus dat ik behoorlijk wat over heb. Wat op die andere fase/groep komt is totaal minder dan 200 watt. Ook heeft mijn meterkast nog maar ruimte voor 2 automaten, anders wordt het zo'n bende. Ik weet alleen niet of ik 4 losse 2,5mm2 draad moet gebruiken of een 4 aderig YMVK of 4 aderig XMVK kabel Wanneer ik eventueel een tekening moet uploaden voor meer duidelijkheid hoor ik het wel.
  3. Na een lange tijd wil ik toch weer beginnen met mijn hobby, ben alleen een beetje roestig geworden en heb al het kan advies nodig voor het volgende. Opstelling: 4 x gavita 600w 1500 aanzuiger 2500 afzuiger fan controller kachel schakelbord met 3 fase. Had gemerkt dat er teveel onderdruk is (herrie) dus plaats ook nog een dimmer op de 2500 afzuiger. Zo zorg ik nog steeds dat er onderdruk is maar in mindere mate. Nu weet ik niet wat het beste is om kwa electra. Moet ik 1 extra groep trekken of 2? In de meterkast heb ik een een paar 16a automaten die gaan naar een 2x40a automaten die vervolgens weer naar de hoofdstop gaan. Ik zat de denken aan een van de volgende manieren. 1 x 25a erbij plaatsen met 3x4mm2 draad die naar mijn bordje gaan, en daar dan draaien met 1 fase. of 2 x 16a automaat plaatsen en dan 4x2,5mm2 draad treken en dan met 2fase draaien. Zo doe ik bijvoorbeeld op fase 1 mijn 4 gavita's en op fase 2 mijn andere spullen. In geval van optie 2 zou ik het liefst 4x"losse" 2,5mm2 willen hebben ipv een dikke kabel omdat dat met een afdekpling mooier/makkelijk weg te werken is. Mocht het toch beter zijn om zo'n grondkabel te gebruiken met 4 aders hoor ik graag of ik YMVK of XMVK of wat anders moet gebruiken.
  4. is dat potje 7cmx7cm? thx. alweer geruststellend dat ze het wel een weekje moeten kunnen uithouden.
  5. @valentimo Voeding zal ik ze zeker meegeven dan. (daar ook gewoon mee sproeien, of sproeien met alleen 5,8 water) Uiteindelijk moeten ze in aarde. Ik moet even kijken of ik ze in grotere steenwolblokken kan plaatsten, of anders gewoon in hele kleine potjes. Ik laat het je wel weten of ik voor jou oplossing ga, wil nog ff alles afwegen.
  6. @quesswho, Bedankt voor de reactie. Kan je dit verhaal bevestigen om eventueel misverstandjes te voorkomen. Eerst de kleintjes uit de dooshalen. Piepschuim erin leggen. Kleintjes terugzetten. Dan perliet toevoegen (komen deze dan op de stekkenblokken of moet ik genoeg ruimte tussen de stekjes bewaren zodat de korrels tussen de verschillende stekkenblokjes vallen). Eventueel transparate folie over de doos zetten voor de vochtigheidsgraad. (moet ik daar zoizo met een sate prikken een berg gaatjes in prikken. Zal ik ook alvast het plastic rond het stekblokje verwijderen, zodat het aan alle kanten vocht kan opnemen? Erg bedankt iedereen alvast.
  7. Het is inderdaad het andere verhaal . Wat zou de beste oplossing zijn behalve echt in je ruimte te planten. 18u HPS lamp? met oke temperatuur. Ze moeten het 6 dagen uithouden Laagje van 2-3 cm in de doos? zou dat genoeg moeten zijn?
  8. Morgen krijg ik een paar kleintjes, maar ze kunnen pas volgende week in de grond. Nu kan ik niet afbestellen en vraag me af wat ik het beste kan doen. Kan ik ze in de doos laten met de flappen open, onder een normaal of tl lampje die 18uur aanstaat bij kamer temperatuur. Dan elke keer besproeien met water met een ph van 5.8 Zelfde als hierboven maar dan met voeding erbij ipv alleen water. Moet ik ze in inimini potjes overpotten en dan de juiste voeding geven (Ik heb bijna geen ruimte dus liever niet) Ik hoop dat iemand me kan vertellen wat zij/hij het beste lijkt, want weggooien zit er niet in.
  9. Vroeger kocht ik altijd Aarde compleet van house en garden en met het bijgeleverde schema ging het altijd wel redelijk. Iemand zei me dat compleet eigenlijk voor de luie kweker is en dat het beter is om apart Aarde-A en apart Aarde-B te kopen. Omdat je dan 2 x zoveel voeding heb voor hetzelfde ongeveer het zelfde bedrag. Wanneer ik nu naar house & garden schema kijk zijn sommige dingen me niet duidelijk. Bij bijvoorbeeld de eerste week staat dat je 2.0ml per liter aarde moet gebruiken. Maar moet ik dan 2.0ml Aarde-A doen en 2.0ml Aarde-B dus in totaal 4.0ml aarde-totaal gebruiken. Of moet ik dan 1.0ml Aarde-A en 1.0 Aarde-B dus in totaal 2.0ml aarde-totaal gebruiken. Ook staat er boven dat 6.8ph optimaal zou zijn, maar dat zal toch wel 5.8 moeten zijn? Alvast bedankt.
  10. waarom moet je vat 2/3 dagen staan. Kan je dan gewoon niet minder voeding aanmaken zodat je sneller door je wat kleinere vat heen bent? Misschien grotere circulatie pomp. Misschien ander voedingsvat. Heel misschien maakt die een rare reaktie ofzo met de voeding (beetje ver gegokt, maar zou eventueel kunnen).
  11. Yep Volgende keer een co2 erbij. gebruik jij hem ook? zo ja heb ik nog wel wat vraagjes wat jou eventueel zou doen .
  12. Heb de software en het werkt. thx iedereen
  13. Hoi, Ik heb een vraagje voor iemand die de Shiva VIP330 gebruikt. Zelf heb ik de software niet meer, en zou graag via de computer verschillende dingen willen uitlezen. Mocht er iemand gebruik maken van deze computer en nog in het bezit zijn van de software, zou hij/zij mij dan een kopietje willen mailen. Alvast bedankt. Ik wist ff geen goede plaats voor deze vraag dus hoop dat ik in deze rubriek goed zit. Thx.
  14. Een kleine week voorgegroeid en ze staan nu 1.5 week in de bloei. De meeste dames staan er super fris bij. Nu zat ik vandaag te kijken en zag ik 1 van mijn dames met 7 vingers waarvan de punt er een beetje vreemd uitziet. Nu is mijn ec meter kapot en kan ik alleen de ph meten. Kan iemand mij vertellen waar het probleem in kan zitten. Ik geen met voeding van House of Garden en heb een aarde waarvan de shop zegt dat ik de eerste 2 weken geen aarde voeding hoef toe te voegen. Dat heb ik dan ook niet gedaan. Wel 0.3ml per liter wortel stimulator en sinds 1.5 week multienzym. Meeste plantjes hebben trouwens 5 vingers.
  15. weer wat wijzer geworden.... bedankt. Hou het inderdaad bij wat mijn originele situatie toelaat. Voor de that's all, dat sloeg op het aantal mensen. en niet met de gevolgen. tuurlijk wil ik niet andere mensen in gevaar brengen. Voor geen enkel bedrag.
×
×
  • Create New...