Jump to content

leo_smoke

Full member
 • Content Count

  645
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About leo_smoke

 • Rank
  Volwaardig lid

Recent Profile Visitors

235 profile views
 1. De dames zijn ondertussen lekker aan het bijtrekken van het getop en gefimm en zijn klaar voor de bloei. Denk dat een dezer dagen de klok omgaat naar 12/12. Ze hebben dan toch al weer 4 weken gestaan. Temperatuur ligt perfect tussen de 22 en 28 graden, alleen de luchtvochtigheid is te laag (30%), maar binnenkort komt er dus weer een nieuwe 5 membraans vernevelaar in Daarnaast zijn er wat vergeelde bladeren, komt omdat mn tensiometer een veels te lage worteldruk aangaf Voor de 3e keer opnieuw in een bak water en over een uurtje ga ik hem weer in de grond pleuren. Verder niet echt wat bijzonders te melden, behalve dat ik morgen de dames ga dieven en er een scroggnet boven ga hangen. De foto's: En de upskirt (voor de pervs): Gaat wel lekker denk ik zo
 2. En weer een update: De pp'tjes zijn lekker aan het knallen. Zondag heb ik ze getopt/gefimmed en ze zijn goed hersteld en blijven lekker laag. Sommigen gaan heel langzaam en blijven klein, anderen schieten als bloemkool uit hun voegen. Temp is iets lager nou (max 30) en het minimum komt niet onder de 24 graden. Wat wel raar is, is dat mn tensiometer al een week lang 58 mBar aangeeft, maar ik duidelijk zie dat de plantjes water nodig hebben (blaadjes gaan een klein beetje hangen). En het is niet overbewatering, want ik heb ze sinds de verpotting niks nieuws gegeven, en dat is al 2,5 weken geleden en toen heb ik 1 liter water per pot erin gestrooid. Lijkt me sterk dat dat teveel is. Ik heb de tensiometer al opnieuw gevuld, in gedist. water gelegd voor een dag en in 3 verschillende bakken geprikt. Hij blijft 50-58 mBar aangeven. Iemand een idee? Ik laat ze doorgroeien tot de bladeren van de verschillende planten elkaar raken. Hier de foto's:
 3. Die oranje dingen heb ik niet toevallig uitgezocht omdat het koninginnedag was, maar omdat het siliconen elektra kabels zijn. Heel erg flexibel (en ze trekken de lampen dus niet uit balans als ik de hoogte verstel, iets wat ik eerst wel had) en veilig: bij kortsluiting vliegt niet de hele boel in de fik, maar blijft de smelting van de draden netjes binnen de siliconen. Nadeel is wel dat de bedrading vrij dun is (dacht 2,5 mm^2). Tot nu toe doen ze het prima en de draden worden ook niet warm
 4. Door de server update is mijn update wat later dan gepland. De foto's zijn wel van zondag, aankomend weekend meer. Zondag heb ik de plantjes verpot in 18L potten en dinsdag heb ik ze getopt/gefimd. Temp is vrij hoog (max 31 graden) en dat zal wel komen door de eventueel verstopte filterhoes. Zal hem een dezer dagen even gaan wassen. Daarnaast ga ik een nieuwe 5 membraans vernevelaar kopen, want al mn membranen in de oude zitten helemaal onder de kalk (?), trillen amper en de vlotter keldert als een baksteen naar beneden. Verder niet echt wat bijzonders te lullen, hier de foto's:
 5. Thnx man Ik ga hem zeker afmaken. Gisteren de stekken in 0,8 liter potten gedaan: 24 in de propagator en 6 daarbuiten. Water gegeven met de volgende zooi: PH 5,7 Sannies bacto Enzymen (Aptus, schijnt een echte knaller te zijn) Yucca Bitterzout Roots van H&G En voor het potten de stekjes ondergedompeld in BAC Vitality tegen ongedierte. De eerste dag stond de propagator in de hoek van de kast met de lamp (400 watt HPI-T) op maximale hoogte en nou (1 dag later) staat hij recht onder de lamp. Elke dag ga ik de lamp 10 cm laten zakken, tot max 40 cm boven de planten. Na ongeveer 4-7 dagen in de propagator gaan de plantjes in 18 liter potten, die ik gisteren heb voorbewaterd met de volgende zooi erin: PH 5,7 Sannies bacto Enzymen Yucca Sannies schimmels Sannies buffertabletten Bitterzout Roots van H&G Dripclean De worteldruk is 60 mBar (tensiometer) en wacht tot die ongeveer 120 is met verpotten. Tot vandaag heb ik 24 uur per dag licht gegeven en vanaf vanavond gaat de klok over naar 18/6. Ik denk dat ik ongeveer 2 weken ga voorgroeien (ik ga ook nog toppen, dus heb wat extra tijd nodig om de plant te laten herstellen). Hier de foto's van net (sommigen zijn van eergisteren, ben van plan elke week te gaan update):
 6. Na mn vorige kweek en het verslag, welke ik onder omstandigheden helaas niet kon afmaken, ga ik nou door met een nieuwe ronde Allereerst de stats: Zelfgebouwd hok van 1,20 X 2,0 X 2,10 (hoog) 1 - 3 Adjust a wings HPI-T 400 watters voor de groei Greenpowers 600 watters voor de bloei 2500 m3 afzuiging 1500 m3 inblaas 2000 m3 carboriginal filter Zelfgebouwde luchtbevochtiger buiten de kast, 5 membraans vernevelaar in een 90 liter bak 18 liter potten PH en EC meter (cheap ass, misschien binnenkort een HANNA EC/PH combimeter van 190 euro) En natuurlijk een tensiometer 25 power plant stekjes 3 clip on fans die onder de lampen door blazen 1 staande fan die via de zijkant de lucht verspreid Grote wandfan die van schuin boven de lucht mengt Het hok heb ik gisteren ingesprayed met masaï en de potten grotendeels gevuld met aarde van de vorige ronde, met de plantresten er doorheen gemengd en een paar liter verse (canna professional) aarde er bovenop. Ook heb ik sannie geplunderd en alvast de schimmels door de aarde gemengd, 3 buffer tabletten per 18 liter pot erin gestoken en vandaag ga ik de potten inwateren met afgezuurd water, met sannies bacto, yucca, bitterzout, roots (H&G) en enzymen (Aptus) om het bodemleven alvast op gang te brengen. Daarnaast ga ik nog 2 wormen per pot erin knallen. Voorgroei van de stekken gaat gebeuren in een kleine propagator (onder 1x400 watt), groot genoeg voor 24 stuks in 0,8 liter potjes. Ik heb er 30 besteld (voor de uitvallers) en de overige 6 zet ik naast de propagator en ga naarmate de dagen verstrijken uitselecteren, tot ik er 25 over heb. Daarna plant ik ze over in de voorbewerkte aarde/potten. Het water geven gebeurd via een pompsysteem (van bovenaf), 2 sproeiers per plant. Halverwege ga ik waarschijnlijk ook nog ergens toppen, scroggen en dieven. De foto's komen zo snel mogelijk!
 7. Hmm oke, vandaag dus alleen spoelen met enzymen en bitterzout zonder cannaboost en hy-pro terra voeding. Na 2-3 dagen ofzo weer beginnen met voeding? De ec van de grond was wel laag (1,4), dus het is geen verzilting in ieder geval... Kun je wel zien of het een ijzertekort oid is? Nerven zijn groen, eromheen geel en sommige blaadjes sterven af. Temperatuur is wel wat hoog (24-33 graden, lv 33-54%)
 8. Maar je zei eerst dat het een voedingsTEKORT was toch? Dus ik heb de EC verhoogt en nou moet ik ineens de EC heel erg gaan verlagen? Enzymen voeg ik al toe (Aptus)
 9. Kan niemand me helpen??? Het is echt vet kut
 10. Het is echt veel erger geworden sinds gisteren! De puntjes worden nou ook bruin en meer blaadjes zijn geel geworden Wat kan ik hier nou aan doen??
 11. Ohw hehe ja dat bedoelde ik. Tot hoe ver zal ik de ec ongeveer op laten lopen? Zat zelf eerst te denken aan 1,8, maar nu ik zie dat ze al bij 1,6 veels te weinig heeft in de 3e-4e week, zal ik dit waarschijnlijk wel op moeten laten lopen tot 2,1-2,2 of niet?
 12. oke dan. Ik ga nou ff een vat aanmaken met PH 6 en EC 1,7-1,8 Ja ik weet dat ze kort bloeit, maar hoezo maakt dat uit? Dat ik de ec snel moet opvoeren naar 2,2 ofzo en weer omlaag moet doen?
 13. Oke, dus eigenlijk is de PH perfect nou al? Of moet ik dan een PH van 6,2 meegeven, ipv 5,5? Qua voeding zal ik dan snel ff overstappen op Hy-pro mn MK bevalt tot nu toe prima, makkelijk mee om te gaan (behalve deze bladziekte dan, maar dat zal meer aan mn onervarenheid liggen dan aan de plant zelf) en ruikt heerlijk! Doet me een beetje denken aan de amnees die ik hiervoor had, heerlijk zoet! Mn stammen blijven wel echt opvallend dun, wat ik bij mn vorige niet had. Ik had ze wel frisse lucht en voldoende beweging gegeven met een grote wand fan tho... Maar als ik het goed begrijp: PH van ongeveer 6 meegeven en een hogere ec (1,7-1,8 en dan over een week 1,9-2,0 ofzo)?
×
×
 • Create New...