Jump to content

Hardcore Maniac

Full member
 • Content Count

  1,078
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About Hardcore Maniac

 • Rank
  Kortsluitvaste vonkenboer
 • Birthday 08/30/1984

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Fryslân

Recent Profile Visitors

599 profile views
 1. Eplan, maar niet bepaald makkelijk als particulier te verkrijgen ivm sleutels. Voorheen veel met autocad gewerkt maar ga nu toch voor Eplan.
 2. Als je die 80 x 100 cm er uit wil hebben raad ik je een diamantzaag aan. Volledig vlak langs de muur zagen zal niet lukken zal minimaal 2 á 3 cm bij de muur blijven zitten. Het zaagblad zal snel 60 cm dia zijn als je door 20 cm beton wilt. Ook raad ik je aan om wel met water te zagen ivm stof en koeling van zaagblad. Geluidloos zal het nooit zijn, heb zelf ooit met diamantboor 132mm geboord en daar wil je toch wel oordoppen bij hebben.
 3. Hey Dexter, Hier ook een automatieserings junkie. Ik heb voorheen een kweek gedraaid welke werd bestuurd door een siemens logo, deze regelde mijn licht uren en bewatering. Nu heb ik een kast waar ik in kweek en deze licht uren worden door een siemens S7-300 aangestuurd. Ik ben ook op zoek geweest naar sensors (ec,ph,temp,co2) en randapparatuur (dosseerpompen,kachels,koelers). Het is zeer moeilijk om sensors te vinden die een sturing hebben van 4-20mA bij 24V. Hier ben ik tegen de lamp gelopen, mede omdat sommige sensors € 1000 p/s kosten. Mijn bedoeling was om met mijn S7-300 PID regelingen toe te passen, maar ben hier dus niet meer verder mee gegaan. Grtz HM
 4. idd een backup unit gebruiken. deze laad de accu's op tijdens normaal bedrijf en in nood bedrijf verbruikt hij van de accu's.
 5. Tim zover ik kan zien zijn het snelbinders voor op de fiets zoals soca al zei.
 6. 230V L+N naar al je relais leggen en naar je trafo/voeding. Vanaf je trafo/voeding 24V + naar het schakelcontact van je klok en vanaf daar naar je relais. Vanaf je relais 0V - terug naar je trafo/voeding. Als je een tekening wilt moet je ff uitleggen hoe alles geschakeld moet worden.
 7. Nee, dat is hier niet toegestaan, daarvoor wordt je verwezen naar marktplaats.
 8. Foto's geven ons meer informatie. Zou je je nog graag in de wie is wie sectie willen voorstellen ?
 9. Een adereindhuls is een huls die om de aders wordt geperst. Bij vertinning wordt de ader zo hard dat deze na de vertinning kan afbreken door trillingen.
 10. een aquarium verwarming mag alleen in het water zitten. dus wordt een warmtekabel of mat.
 11. Koop een Hager ES220 of ES220A. Dan kan je het standaard schema aanhouden, hoef je alleen het relais te wisselen. En natuurlijk de relais weer op contact 4 van de klok.
×
×
 • Create New...