Jump to content

jippiejajay

Members
  • Content Count

    85
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About jippiejajay

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  1. Lostchild, geen idee wat voor waardes het water heeft maar wat bedoel je precies met KISS? Ik gebruik aquariumwater omdat dat al mooi op temperatuur is en omdat ik bang beng voor stikstof tekorten aangezien die vaste meststof niet zoveel heeft (NPK 4-7-12 dacht ik). Ik heb vier koi's, twee dikke goudvissen en twee dikke kikkers dus ik dacht daar zit vast wat nitraat in!
  2. Haha hadden er meer last van inderdaad. Maar om op digi te reageren, de lamp hangt 17 cm van de plant af en het is een 150 watt hps dus dat zit wel goed dacht ik. Wel is de temperatuur met de lamp aan de hele kweek al 31/32 graden en nu met de hps erin nog een graad hoger! De relatieve luchtvochtigheid schommelt tussen de 40 en 70 procent, meestal 50. Thanks voor de snelle reacties!
  3. Dit zijn trouwens de feiten: Soort: Skunk#1 (Dutch Passion) Substraat: Aarde (biologisch met vaste meststoffen en compostverbeteraar) Water: Aquariumwater Levensfase: Derde week (zichtbare bloei)
  4. Beste medekwekers, zoals de titel al doet vermoeden zitten er vreemde oranje plekken in de bladeren van m'n planten. Het vreemde is dat die plekken zich zeer lokaal bevinden, alleen een stuk of vijf bladeren hebben er last van namelijk, maar ook dat de plekken zeer scherp gevormd zijn. Een voedingsprobleem lijkt me uitgesloten aangezien dan vaak veel meer bladeren aangetast zijn en dat de tekorten beginnen in de allerjongste bladeren of juist de oudste. Ook zien de vlekken er anders uit dan wat ik heb gezien aan symptomen van verschillende voedingstekorten (op dit forum). Dus, wat is het dan wel? Zelf denk ik dat het een virale of bacteriele infectie is, wat mogelijk is omdat ik ook last heb van een flinke kolonie varenrouwmuggen en die beesten kunnen ziektes overbrengen op planten. Maar ja, geen idee wat voor infectie dus (of misschien is het uberhaupt geen infectie) en daarom zou ik jullie raad en kennis zeer op prijs stellen! Dit zijn de foto's: Alvast bedankt!!
  5. Beste mensen, ik ben al een tijdje lid van dit forum, één vage en mislukte kweek gedaan en toen ben ik lange tijd anti-kraak gaan wonen. Exit wiet-kweken dus, maar nu weer een gewone huurwoning met alle wetten en rechten erbovenop:)! Dus ik ben dik gaan inlezen hier, letterlijk volle werkweken informatie opgezocht en geselecteerd om uiteindelijk een kastje te bouwen en te beginnen met kweken nu! Ik ben jullie zeer dankbaar voor het jarenlange opstapelen van informatie en ervaringen delen met behulp van dit forum, ik heb er echt heel veel van geleerd, dus jullie krijgen er een (hopelijk natuurlijk) mooi kweekverslag van mij voor terug. Dat is wel het minste dat ik doen dacht ik. Verder iedereen een fijne avond en tot later!
  6. Ik wou dat ik zo'n vader had! Veel succes ermee.
  7. Hmmmmmmm... toch kan het niet erfelijk zijn, hoe kan dan de moederplant gezond zijn, maar een stek met identieke genetica wel deze afwijking vertonen? Ik zal het binnenkort maar aan een van mn profs vragen, ik studeer namelijk plantenwetenschappen in wageningen !!
  8. He fotografe!! Lache dat je ook zo'n vage plant heb!! Ik heb er namelijk zelf ook zoeen, maar dat is een stek van een zeer gezonde moeder! Weet iemand hoe dit kan komen?? Deze stoornis ligt dus duidelijk niet aan de genen van de plant, klonen hebben immer precies dezelfde gene als de moeder. Of heb ik misschien teveel stekpoeder gebruikt bij het snijden, zodat de complete hormoonhuishouding naar de tyfus is in de plant? Is er iemand die hier meer over weet, als je hierdoor misschien meer opbrengst kan krijgen :D!!!
  9. Hey, ik zou als ik jou was die hele kuil ff volstorten met grondmix. In bosgrond (vooral in naaldbosgrond) zitten nl. bijna geen nutrienten en die zijn juist zeer belangrijk. Ook kan dat zand heel slecht vocht vasthouden en daarom kan de grond vooral in de zomer snel uitgedroogd raken, en ik weet niet of dat bos ver is anders zou je dus elke dag water moeten geven! Dus ja, dat bos is niet echt een ideale omgeving voor kruidplanten (zoals wietplanten en brandnetels etc.), daarom zie je ook bijna alleen bomen en struiken in een naaldbos. Ik wens je veel succes, ik denk dat het je wel gaat lukken als je grond ff verbeterd daar! De Groeten, JJJ
  10. jippiejajay

    Wiet

    kzit nu een of andere buitewiet te roken van de shop (nederwiet zeggen ze, maja dat is zowat allen wiet op de wereld), tkost geen drol, 2.75 de gram dus ideaal als je het ff niet zo breed heb (laatste week voor de stufi bv)
  11. @cypress hill: ik gebruik nu alleen nog kleur 33, die is nl. ideaal voor de groei. Voor de bloei ga ik kleur 30 en 27 gebruiken (weet iemand trouwens de ideale verhouding daartussen?) want die hebben meer rood in het spectrum. En Cypress Hill rules btw (a want to get highhhhhhh, black sunday, meest relaxte smookCD ever!!) @snowy: Kzit zelf in dijkgraaf (nog voor een week btw), dus vlakbij bornsesteeg (2 min lopen), alleen die grilles ken ik nie. Is dat een studentenhuis ofzo? @Jan de Ripper: Je moet zeker bijvoeden als je van die schimmels in je aarde heb, je kan alleen geen chemische kunstmest meer geven, dat zou je schimmels volgens mij doden. Dan moet je dus organische voeding geven, wat die schimmels dan weer afbreken tot voor de plant opneembare stoffen. @woopie: deze laat ik waarschijnlijk wel afbloeien, maar nu wil ik er eerst nog stekjes vanaf halen, oa voor buiten in de tuin en voor in de kast zelf.
  12. @snowy: Dat is idd introductie genetica, een vak dat ik deze periode ga herkansen nadat ik er een genante drie voor heb gehaald, dus ik moet nog ff erop bikkelen deze week . Btw, ik studeer dus plantenwetenschappen in wageningen (1ste jaars) en woon daar ook, superrelaxed dus! @Miss J: Die zaailingetjes zijn niet van mij hoor, die zijn van een huisgenoot van me die ze eerst wil laten voorgroeien onder TL, voordat ze de vensterbank in gaan. En ik geef mn plant idd chemische voeding, maar zodra ik echt ga kweken (afbloeien) wordt het wel allemaal biologisch! En nogmaals thanks voor alle respons
  13. Kheb al een tijdje niet meer upgedate, dus vond ik het weer ns tijd worden! Inmiddels is mn plantje al aardig kortgewiekt door zes stekken weg te nemen en een aantal grote bladeren te hebben verwijderen. Ik heb de bovenste vier laten zitten omdat die een groot gedeelte van het licht vangen, de bladeren die eronder zaten zaten toch in de schaduw en nu hebben de zijtakjes onder ook meer ruimte om te groeien. De stekjes heb ik gewoon in de stekaarde gezet en staan er na 5 dagen nog goed bij. En voor de rest gaat het nog heel goed, bladeren zien er nog goed uit (hoogstens een paar kleine gele vlekjes) en ze groeit nog steeds mooi en snel! De mazzel en smookze vanavond!, Jippie Heb ff je fotos gerangschikt
  14. jippiejajay

    kweekje 2006

    lekker wietplantjes kweken dus!!
  15. Hey man, ziet er goed uit hoor!! Ik zou alleen niet op al te grote opbrengsten gaan rekenen, dat kan nou eenmaal niet met TL. Wel zou ik de SCROG methode gaan gebruiken als ik jou was, dat levert het meest op bij TL-kweek (ik doe het zelf ook), alleen dan is het wel handiger om stekken te gebruiken aangezien die veel meer vertakken. Nou, veel succes en dat het maar lekkere wiet mag worden!! Grtz, jippie
×
×
  • Create New...