Jump to content

John Doe

Full member
 • Content Count

  567
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by John Doe

 1. John Doe

  testje

  testje
 2. Voor sommige gebruikers kan het zo zijn dat de avatars, gallery plaatjes of andere afbeeldingen nog niet beschikbaar zijn. Jouw computer probeert ze dan nog op te halen bij de oude server. Het hangt er een beetje vanaf wanneer jouw computer of je internet provider doorkrijgt dat de server verhuist is. Als het goed is dan is het in ieder geval morgenochtend weer ok.
 3. And we're back! De server is weer in de lucht. We zijn verhuisd naar een andere server. Laten we hopen dat deze de belasting beter aankan. De growguide doet het nog niet, daar ben ik nog naar aan het kijken. Wou alleen niet langer wachten met het weer beschikbaar stellen van het forum. Het forum is er dus weer, growguide moet nog even wachten. Upgrade heeft uiteindelijk wat langer geduurd dan verwacht. Toch nog wat kleine probleempjes gehad en het overpompen van 75+ gigabyte aan foto's duurt ook even Have fun!
 4. F5-en was nou net het probleem Server was een beetje overbelast geraakt door een van mijn acties. Verrassend hoeveel mensen dan steeds blijven F5-en waardoor de server alleen maar meer belast raakte en ik er op afstand ook niet meer in kon om dingen te fixen... Uiteindelijk via een truuk veel van het web-verkeer een andere kant opgestuurd waardoor ik wat tijd kreeg om de server weer te benaderen en wat dingen te fixen. Daarna iedereen maar weer toegelaten. Ben nu wel bezig om iets op te zetten om dit in de toekomst te voorkomen. Sorry voor de overlast, maar hopelijk heeft iedereen wel genoten van een vrije middag. Middagje niet op WF betekent dat jullie lekker van de buitenlucht hebben kunnen genieten
 5. Oeps.... Server moest laatst herstart worden. Dan zou ook automatisch de software weer moeten starten die het zoeken verzorgt, maar dat is dus niet gebeurd :-( Zojuist nog even handmatig gestart en het zoeken werkt weer. We moeten het monitoring-systeem nog inrichten wat dit soort dingen in de gaten houdt en ons dan per sms alarmeert als sommige zaken niet (goed) werken.
 6. Yep, da's nog een beetje een zooitje. Wederom iets wat niet goed loopt bij onze oude hoster. 1 van hun twee nameservers weigert onze updates op te pikken waardoor deze nog steeds oude antwoorden geeft. De verhuizing van de nameservers is in gang gezet, maar wacht nog op de amerikaanse registrar. Hopelijk is dat vandaag afgerond en hebben we de DNS zelf in de hand. Yep, mail software is geinstalleerd maar ik ben nog wel aan het fine-tunen met de configuratie. Onder andere het instellen van encryptie en het verwijderen van prive IP adressen van personen die via onze mailserver mogen mailen. Dit alles om de privacy te waarborgen.
 7. Zo te zien heeft een mod per ongeluk je topic verplaatst. Het stond nu in een archief forum waar members geen rechten hebben om replies te plaatsen. Ik heb je topic weer teruggezet naar micro/fluo dus als het goed is dan kan je weer replyen. Wijzigen van berichten is maar beperkt mogelijk (volgens mij 3 dagen tot na het posten), daarna kun je berichten niet meer wijzigen.
 8. Thanks voor de tip. Ik zal morgen kijken naar de email notificaties. Excuses dat het forum vanavond zo nu en dan traag (of zelfs even onbereikbaar) was. Ik ben bezig geweest met de verhuizing van opengrow en da's inmiddels toch ook bijna 10 gigabyte om over te zetten. Als je een ZIP file van 10Gb aan het uitpakken bent dan wordt de server wat traag
 9. Yep, opengrow wordt op dit moment verhuisd. Dat is een redelijke belasting voor de server (zeker omdat sommige zaken af en toe herstart moeten worden). Het kan ook af en toe voor foutmeldingen of een onbereikbaar forum leiden. Dat zou echter met een paar keer refreshen weer weg moeten zijn.
 10. klinkt bijna alsof je een IP ban hebt. (dat ze alle bezoeken vanaf jouw IP adres blokkeren). Dat kan zijn omdat je je misdragen hebt of een andere mogelijkheid is dat je bij een internet provider zit waar je geen vast IP adres hebt en dat de ban in feite is uitgedeeld aan iemand die eerder het IP adres gebruikte wat jij nu hebt gekregen. Hoe dan ook, het is iets wat ze bij growshop.nl moeten oplossen. Je kunt ze proberen te blijven mailen of anders even bellen op het nummer van hun contactpagina: 020-7163732
 11. Tjemig wat proberen jullie dan allemaal een gigantische foto's te uploaden Probleem zou nu wel opgelost moeten zijn (ging alleen mis bij bestanden groter dan 2 megabyte)
 12. Wat lukt niet, foto's uploaden of zoeken? Zoeken kan nog heel even geweigerd hebben omdat ik de zoekmachine op de achtergrond nog een paar keer heb moeten herstarten om te testen of deze ook automatisch opnieuw start als ie er onverhoopt mee ophoudt.
 13. Status-Update: Foto's uploaden en zoeken werkt nu ook weer
 14. Performance valt mij ook zeker niet tegen, en dat terwijl het echte tweaken en tunen nu pas kan beginnen nu er ook echt gebruik van gemaakt wordt en we zien waar mogelijk nog problemen zijn. Voor de technici onder ons: schijfruimte hebben we voorlopig weer meer dan genoeg (220Gb) en intern geheugen is ook verdubbeld naar 4Gb waardoor nu bijna de hele database gewoon in het geheugen kan draaien. Grootste bulk blijven nog altijd de gallery foto's (zo'n 50Gb).
 15. Dat kun je wel zeggen. De nodige avondjes doorgehaald tot 2-3 uur. Da's toch moeilijk combineren met een full-time baan Eerst nog om te proberen het laatste druppeltje performance uit de oude servers te knijpen zodat die het uit zouden houden. Vervolgens dat maar opgegeven en toen de nieuwe servers eindelijk geleverd waren het afgelopen weekend zitten knutselen om alles te verhuizen. Hopelijk gaat de verhuizing van opengrow vanavond soepel zodat ik een keertje op tijd naar bed kan... It's good to be back!
 16. Hallo, Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de bereikbaarheid van wietforum de laatste maand een drama is geweest. Er zijn de nodige problemen geweest met onze (oude) hoster waarbij we onder andere ineens op andere servers zijn gaan draaien die een druk bezochte site als wietforum totaal niet aankonden. Inmiddels hebben we zelf twee nieuwe machines aangeschaft en deze bij een nieuwe hoster ondergebracht. De site is inmiddels verhuisd en draait nu op de nieuwe servers. Hopelijk zijn hiermee de capaciteits-problemen opgelost en kunnen we allemaal weer genieten van ons forum. Er zullen vast nog wel (hopelijk kleine) problemen bovenkomen, maar we doen ons best om die zo snel mogelijk op te lossen. UPDATE: Zoeken werkt nog niet. Daar moet ik vanavond nog wat voor regelen (moet ook nog werken voor m'n baas ) UPDATE: Foto's uploaden werkte niet meer, maar is inmiddels gerepareerd UPDATE: Zoeken werkt weer UPDATE: Email notificaties werken nog niet
 17. Ach je wilt niet weten wat voor drama het is met de servers die we nu gebruiken. Gelukkig zijn de nieuwe servers binnen en hopelijk zijn die binnenkort klaar om de zaak te gaan draaien. Laten we hopen dat die het een stuk beter doen en dat we de afgelopen maand snel kunnen vergeten. Op dit moment laat ik slechts een deel van de bezoekers toe om te voorkomen dat de server overbelast en niemand er meer bij kan :-(
 18. Zoeken zou eerder deze week al hersteld moeten zijn en uploaden van foto's heb ik net als het goed is weer aan de praat gekregen. Volgens mij zijn nu alle belangrijke zaken wel weer in orde en ga ik verder van mijn vakantie genieten
 19. John Doe

  onbereikbaar

  Probleem is inmiddels bekend en gemeld bij de hoster. Het lijkt erop alsof zij een probleem hebben veroorzaakt bij het (tijdelijk) verhuizen van de sites ivm een probleem aan hun kant. Blijkbaar is een en ander niet goed gegaan bij het verhuizen of het weer terugzetten. Hopelijk is een en ander weer zo snel mogelijk hersteld. Verder snap ik bovenstaande opmerking niet helemaal. Lijkt een enkele zin uit een chat waar ik (zeker zonder context) echt helemaal niets van snap. Wellicht dat je dit nog wilt verduidelijken.
 20. Iedere nieuwe gebruiker krijgt eerst een automatische email met een link om te bevestigen dat het email adres klopt. Als dat gelukt is, dan komt de gebruiker in een wachtrij voor goedkeuring door een admin. In het admin gedeelte worden deze gebruikers in 1 wachtrij getoond (de ene staat op "user validation", de andere op "admin validation"). Als we als admin de gebruikers goedkeuren dan moeten we dus opletten niet degene die op "user validation" staan goed te keuren, omdat hun email nog niet gevalideerd is. Blijkbaar is hier een keer een foutje gemaakt en hebben we toch een account dat op "user validation" stond goedgekeurd. Zeker geen opzet, maar iedereen maakt wel eens foutjes
 21. Simpel antwoord: NEE, dat is niet zo maar mogelijk. Uiteindelijk is dat op onze server wel terug te vinden, maar die toegang heeft niemand van buiten. Justitie zou dan of moeten inbreken op onze server (moeilijk en geeft geen toelaatbaar bewijs) of ze moeten een gerechtelijk bevel regelen om de server in beslag te nemen (erg onwaarschijnlijk dat een rechter dit toestaat, omdat dit veel te grof geschut). Zolang je zelf voorzichtig bent is het voor justitie NIET mogelijk om je IP adres of email te achterhalen. Je moet wel oppassen om mensen rechtstreeks via email te benaderen. In de email die je zelf verzend zit natuurlijk wel je email adres, maar je IP adres zit er ook in verborgen. Alleen mailen vanaf een anoniem hotmail accountje is dus niet voldoende; die emails bevatten ook je IP adres. PM tussen members is wel veilig/anoniem en bevat geen andere/verborgen informatie.
 22. Kijk hier voor de eerste reactie van het WF team, maar ik kon het toch niet helemaal laten om hier op te reageren. Storpie, ik ben toch erg benieuwd hoe je dan denkt dat dit in z'n werk gaat. Het is echt (nog) niet zo dat justitie zo maar al het internet-verkeer kan bekijken. Ja, er zijn plannen om in de toekomst verkeersgegevens vast te gaan houden, maar zo ver is het nog niet. Op dit moment is het enige wat justitie kan doen je eigen (thuis) aansluiting aftappen. Ze kunnen je internet-aansluiting net zo goed aftappen als ze je telefoonaansluiting kunnen aftappen. Maar, dan moet er natuurlijk al redelijk wat aan de hand zijn voordat justitie dit soort middelen in wil, kan en mag zetten. Onze server staat in een (niet nader genoemd) beveiligd datacentrum, waar niemand zo maar binnen kan lopen. De server is alleen voor ons in gebruik en wordt niet gedeeld met andere partijen. Dit alles om zo veilig mogelijk te zijn. We bewaken onze server continue op misbruik en vreemde situaties. Naar aanleiding van dit topic heb ik zojuist alles nog een keer nagelopen en niets vreemd kunnen aantreffen. Daarbij hebben wij het voordeel dat justitie zich nog altijd aan allerlei voorschriften en wetten moet houden. Zij mogen niet zomaar inbreken op onze server en dat zal al helemaal nooit kunnen leiden tot toelaatbaar bewijs. In feite kan justitie op onze server niets anders dan iedere willekeurige bezoeker. Gegevens die ze op die manier zien zijn publiek toegankelijk en te gebruiken als bewijs. Zorg er dus voor dat de foto's nooit herleidbaar zijn naar jouw persoon of locatie, maar dat spreekt voor zich. Tot nu toe lijkt de meest voor de hand liggende verklaring mij dat justitie op een of andere manier een tip of vermoeden heeft gehad rondom Deffy. Blijkbaar is daarbij ook duidelijk geworden (of getipt) dat hij een wietforum gebruiker is. Uit het verhaal zoals het er nu staat weet ik niet eens of justitie wist dat het om member Deffy gaat. Hoe dan ook, het zou niet de eerste keer zijn dat justitie in een verhoor doet voorkomen alsof ze al ongelofelijk veel informatie hebben terwijl ze in werkelijkheid niet veel meer hebben dan een tip of vermoeden. Als je in werkelijkheid wel kweekt, dan is er in zo'n verhoor waarschijnlijk weinig wat je kan zeggen dat de agent overtuigd dat je onschuldig bent. Het enige wat zij zullen doen is proberen jou uit de tent te lokken om op die manier meer informatie te geven. Beste wat je kunt doen is niets zeggen en al je argumenten bewaren voor de rechtbank (als het ooit zo ver komt). Een ding is duidelijk: geloof NOOIT zo maar alles wat oom agent zegt. Vaak zitten ze gewoon te vissen en zijn op zoek naar een reactie.
 23. Lees dit topic eens over het gebruik van een aggregaat en het gigantische verbruik (1 of 2x per dag bijtanken!) Om een beetje een idee te krijgen van de verbruikskosten als je gewoon je elektra betaalt, kun je gebruik maken van de stroomkosten calculator. Let alleen op dat de kachel daar misschien iets te pessimistisch is ingeschat. Die draait waarschijnlijk niet de hele donker-period, maar schakelt misschien af en toe ook wel uit (afhankelijk van aanzuigtemp.)
 24. Voordeel van de topic-link is dat ie niet in een nieuw browser-venster wordt geopend. Als je de url-tag gebruikt dan is dat wel het geval omdat die (in principe) bedoelt is voor externe links. Zie de rood omlijnde onderdelen bij de editor:
 25. Maar als ik het probeer dan werkt het wel gewoon (ook zonder puntjes). Dat zou ook wel de bedoeling zijn. Als het goed is dan wordt alle tekst binnen een link met rust gelaten. De melding geeft precies aan wat er aan de hand is; je handtekening is te lang Om overdreven grote en dingen als knipperende plaatjes in handtekeningen te voorkomen zijn er tegenwoordig een aantal beperkingen als je een handtekening bewerkt. Blijkbaar is jouw handtekening dus te lang (uit mijn hoofd max. 7 regels en 80 tekens per regel)
×
×
 • Create New...