Jump to content

NorthernSmoker

Full member
  • Content Count

    710
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by NorthernSmoker


  1. Hoi allemaal,

     

    Ooit was ik een regelmatige gast op het forum en chat. Helaas ben ik door omstandigheden het contact kwijt geraakt.

    Werk en stress zijn geen goede combi.

    Jammer want hier waren een aantal gasten met wie ik graag ouwehoerde.

     

    Mijn vraag is dan ook leven de volgende gasten nog:

     

    Bl0wer (wie zegt dat 1 joint in 1 vloei past)

    KTM aka keesthemad

    Twindaddy (advanced nutrients spokesman)

    Hupla (de man met de mooiste "bibliotheek" en kenner van alle variëteiten)

     

    En Sannie dan,... vast wel toch?? Ik heb nog altijd een voorraad zaden.. kiemkracht zal wat afgenomen zijn.

    Whazzup had ik al gechecked, dat was nog de enige bekende naam die ik zo spotte.

    Of andere kwekende dino's,.. ik ben hier en daar wat namen kwijt.

     

    De tijd vliegt en voor je het beseft ben je een dickhead die mensen uit het oog verliest.

     

    Bij deze de groeten (het beste gewenst mocht ik jullie niet meer spreken of zien).

     

    De SSHDC is nog altijd in leven! Viva SSHDC! :punk: (zelfs de smileys geven me een nostalgisch gevoel).

     

    Mzzls,

     

    Northern

     

    (ik kon niet slapen,.. rook een heerlijke s5 en dacht goh ik mis sommige gasten best wel en het contact met growers)


  2. @juicyweed Hesi is prima voeding. Kan je gewoon een goed wietje mee kweken. Niet de verpakking aanhouden dat is veels te veel .. maar dat kennen we onderhand wel van de voedingsfabrikanten.

     

    Verschil tussen bio-mineraal, mineraal en organisch zijn de stoffen waaruit ze zijn opgebouwd. Mineraal is onder (lees dit letterlijk) juiste omstandigheden direct opneembaar, juiste ph en juiste verhouding

    van allerhande macro en micro nutrients in het medium. In de hesi zit een deels organsiche stikstof. Dit betekend dat bacterien in de aarde deze stof omzetten in de stikstofcyclus. Dit betekend dat je er niet snel teveel van mee kan geven want het wordt gebufferd in de aarde en door bacterien vrijgemaakt. Een deel van de stikstof is echter mineraal en direct beschikbaar. Dit maakt hesi een makkelijke voeding zeker voor een beginner is dit handig. Daarom heet het bio-mineraal. Dat Hesi bloei de ph van kraanwater nog licht afzuurt is dit voor de beginner die mineraal voedt maar geen ph meter gebruikt erg handig.

     

    Organisch stoffen zijn niet direct beschikbaar althans zeker 50% niet direct beschikbaar. Hiervoor moeten bacterien in je aarde nog wat werk verzetten in de loop der dagen om dit vrij te maken.

    Dit maakt organisch makkelijk omdat je er niet snel teveel van mee kan geven. In het geheel kan je met organisch belachelijk overvoeden zonder dat je planten dit als heel problematisch zullen zien.

    Bij organisch is ph en ec een stuk minder belangrijk, bacterien en schimmels zijn hierin het belangrijke element om de voedingstoffen beschikbaar te maken aan de planten.

     

    Organische voeding levert qua smaak makkelijker zachte en zoete wiet op. Heb het idee dat je met mineraal makkelijker harde buds kweekt. Al kan dit met organisch ook wel als je genoeg calcium weet bij te voeden.

     

    Verder is BAC simpelweg goede voeding, kan bijna niet mis gaan voeding. Zelf lukt het me ondertussen ook om met Humboldt een lekker wietje te kweken. Het blijft simpelweg veel uitproberen en je eigen kennis opdoen.

     

    Als het aan humboldt ligt koop ik een flesje voor dit en een flesje voor dat. Dat willen veel voedingsfabrikanten. Bij humboldt ben ik erachter gekomen dat de voeding erg langzaam vrijkomt

    en dat je geen 20 dingen erbij hoeft te doen om het vrij te laten komen. Die grond zit vol bacs, het duurt met deze voeding gewoon even. Als ik het humboldt schema zou aanhouden loop

    ik gegarandeerd tegen blokkades aan. Dus zal een beginner er weer een flesje bijkopen om dat probleem tegen te gaan. Het koste mij ook even moeite maar omdat ik al even een tijdje met BAC had

    gevoed ben ik de humboldt voeding qua NPK gaan omrekenen naar de BAC voeding. Sindsdien gaat het boven verwachting, beter ALS IK ooit met BAC heb gedraait. Ik heb ondertussen

    al best wat voedingen geprobeerd ze werken allemaal maar je moet ze even door krijgen. Ik geef met humboldt ver onder het schema mee als het om ml-ers gaat en voedt in de bloei vanaf eind week 2 maar 1 keer

    per week bloeivoeding (npk 0-10-0) mee met de groei en anders alleen groei (npk 3-1-3). Het kost even om de verhoudingen door te krijgen en wat je plantjes in welke week nodig hebben maar dat

    is simpelweg een paar kweekjes draaien en goed opletten.

     

    Lightmix plus tabs of hergebruikte grond en tabs of simpelweg een nieuwe allmix is een goede start.

    Schimmels (3gram op 25liter aarde of p.p. gaat prima) en bacs (elke 2de week) om de voeding gedurende het proces vrij te krijgen en beschikbaar aan de planten te maken.

    BAC bloei en PK booster.

    Hesi bloei en Fosfor booster. (Schimmels en bacs hoeven dan niet een goede enzymecomplex is dan wel handig)

    Humboldt groei en bloei.

     

    Van alle merken ben je maar 2 flessen daadwerkelijk nodig. Enige verschil wat ik kan merken is in de smaak. Verder kan je overal als je npk verhoudingen en behoefte van de plant een beetje door hebt een goed

    wietje mee kweken, denk zelf dat het echt niet uitmaakt en dat het op een duur tussen kwekers en leveranciers een gevecht is tussen rood en blauw.

     

    Ik ben momenteel van de humboldt. Als het niet aanslaat in NL importeer ik het desnoods zelf uit de USA lol. maar dat is omdat ik hier het makkelijkst harde buds met een goede smaak mee kweek.

     

    Is maar goed dat ik niet zo vaak post zie ik nu lol.

     

    Verder is de Keep It Simple Sucker een methode die vaak het beste werkt (des te minder je doet des te minder je kan verkloten lol) dus raad ik je die toch wel aan.

     

    Mzzls,

     

    Northern


  3. Ik heb de docu gezien en proberen objectief te kijken (alsof dat kan als wietroker en poker maar toch)

    maar best een leuke docu en niet zo heel negatief. In mijn optiek zelfs eerder omgekeerd.

     

    Negatief

    Dat komt omdat ze 1 loser gevonden hebben die het niet aan kon met wiet.. maar pak hamburgers en

    je komt hetzelfde probleem tegen.. als iets lekker is kunnen er mensen aan verslaafd raken goh dat is nieuw.

    Verder gebruikt de politie verkeerde informatie,.. dat wordt aan het eind even netjes recht gezet,.. het "kleine rekenfoutje" lol.

     

    Positief

    Verder een heel leuke coffeeshophouder (die krullebol met die grappige smile niet arjen al valt die me ook mee in deze docu)

    die echt opkomt voor de leukere kanten die er voornamelijk vroeger waren en door de overheid veranderd is in wild west situatie.

    Verder een hele relaxte Fries van de oude school (toen old school nog niet bestond hehehe) die gast ruleert gewoon keihard ondanks

    dat ie genaaid wordt weet iedere burger van het land wie er in deze verkeerd zit. Wat is belangrijker de wet of je medemens (wetten behoren

    in dienst te staan van je medemens).

     

    Al met al heb ik veel mindere docu's gezien en ben in deze 1.30uur prima vermaakt :huh: .

     

    Mzzls,

     

    Northern

     

    Toevoeging: Bovenstaand is geen samenvatting maar gewoon paar dingetjes uit de docu en een linkje

    http://www.hebikietsgemist.nl/aflevering/5...evering-1.html)


  4. @wakki Dat jij het moeilijk vind is een ander verhaal. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk een voorbloei is. Neemt ook niet weg dat een beetje kenner die moeiteloos spot en ronde op ronde zo kan selecteren.

     

    Ik heb verdamski eergister net me mannen in de compostbak geflikkerd :) en doe dit al jaren zo GRRR :huh: . Heb van de 9 planten 5 vrouwen overgehouden en dus 4 mannen. Ik denk zelf hoe moeilijk kan het zijn je hoeft er echt geen universitaire graad voor te bezitten gewoon nauwkeurig kijken.

     

    De overgebleven dames heb ik overgepoot van 4liters naar 25liters en krijgen nu nog een dikke week 18/6 licht; gaan pas volgend weekend ergens op 12/12. Ben ik nu mirakelman ofzo hehehe. Gewoon goed kijken is mijn devies.

     

    Koop al jaren me seeds bij sannie, ik koop alleen regulier. Als ik niet op voorbloei kon selecteren zou ik een behoorlijk probleem hebben.... maar dat heb ik dus niet :huh:


  5. wow een mod die zegt dat planten NIET hun geslacht tonen na een bepaalde internode anders gezegd: een mod die de voorbloei ontkent :huh: .

     

    Sorry dat ik het moet zeggen maar eh... Had eens wat verslagen gelezen damn... ik selecteer al jaren op de voorbloei.

    Staat zelf een goed topic van tomas als ik me niet vergis hoe je de voorbloei kan spotten in de buitensectie.

     

    Zie hier :huh:

    http://www.wietforum.nl/Het-Grote-Man-Of-V...pic-t28123.html

     

    Na een week of 4 na opkomst tonen ze geslacht (indoor) meer algemeen tonen ze dit vanaf de zesde internode dit is het meest voorkomend maar kan ook bij internode 7 of 8, staar je daar niet dood op.

     

    Je bent wel een mod he... je info word voor waarheid aangenomen zeker met 2100 berichten.

     

    Mzzls Northern


  6. thanx voor de info.

     

    Weet nu in elk geval dat ik niet helemaal koekkoek ben en die krengen inderdaad bestaan lol.

     

    Op de kreet earth sheltered solar greenhouse kan ik eerst weer lekker zoeken en meer info verzamelen.


  7. Hoi dudes,

     

    Paar jaar geleden was ik op het forum/chat in gesprek met iemand en die wees mij op een site waar uitleg gegeven werd over kassen die onder de grond waren.

    Eigenlijk een flink gat in de grond met daar bovenop ramen en trapje naar beneden. Echt vette meuk.

     

    Voordeel van deze kas is dat je de kou eerder ontloopt en alles veel eerder kunt starten en dus ook oogsten.

     

    Nu ben ik sindsdien op zoek gegaan naar dit concept maar nog niet weer terug gevonden. Is er iemand die hierover meer info heeft?!?

    Weet jammer genoeg niet meer van wie ik de info heb.

     

    Mzzls Northern


  8. Ik onderstreep de gevoelens over de verpakking.

     

    Het is niet alleen de dop. Maar de hele verpakking op zich... kleiner dan 20ml uit een fles halen zonder morsen is ondoenlijk.. 20 ml of meer is 1x een plomp in de 50ml maatbeker en hopen dat je goed zit.. te weinig in 1 plomp mag je nog een paar ml bijschenken.. succes met die missie althans zonder morsen. WHAA wat ben ik gek geworden van die fles big bud.. maar de fles is iig bijna leeg al is het meeste rechtstreeks in het riool beland :lol: .

     

    Als die seal heel terug in de dop moet.. lijm het dan niet zo stevig op de fles dat die scheurt en ik het met veel gepeuter er van af mag halen.

     

    De voeding is niets mis mee.. al geloof ik niet in wondervoeding maar kijk zelf puur naar verhouding van npk en verdere stoffen, dan geloof ik het wel. Maar heb maar 1 fles van AN en twijfel over meer producten kopen.. alleen vanwege de fles.

     

    Sorry twin maar van mij mag je die Canadezen toch echt overtuigen dat er handigere verpakkingsmaterialen zijn. Vind de humboldt verpakking ook kut btw.. misschien dat daar een geruststelling ligt. Voeding maken kunnen ze wel.. nu de verpakking nog :). Die maffe amerikanen gooien zelf een halve liter in een jerrycan pfff lame. Nee een normale fles met een nauwe opening is veel onhandiger dan een tank model met een opening die veels te groot is. Kennen ze daar het principe 'kraan' zo'n kreng waar water uit komt,.. binnen no time heb je een glas vol en wat is de grote van een normale kraan? Hoeveel stoppen zij in een liter of halve liter fles dat daar zo'n opening op moet?!? Ik krijg gewoon Lewis Black achtige woede van die flessen die ze daar aan de andere kant van de oceaan produceren :rofl

     

    Niet te serieus nemen,.. maar dit bood me eindelijk de gelegenheid om de frustratie te uiten over de flessen van humboldt en AN en het erge is.. koop volgende keer waarschijnlijk gewoon weer een fles en sta ik minstens weer een jaar te kutten met afmeten.

     

    (meest ideale fles imho is een fles hesi bloei,.. kost dacht ik minder als 10euro per fles en dan is die nog vol ook lol.. kun je wellicht eens meerippen als idee, hehehe)


  9. Ik combineer wel momenteel. De planten gaan er goed op. Nog een paar week en ik weet of het dit maal qua smaak ook goed gegaan is <_<

     

    Gebruik humboldt grow en dat combineer ik met hesi bloei. Het gaat mij er idd om dat ik soms direct voeding wil aanbieden op het moment dat de plant erg hard wil, dan geef ik mineraal.

    Tot week 4 is humboldt grow hoofdmoot geweest daarna nog 1x per week, met scheutje hum-bolt erbij. Vind humboldt grow dan ook super grow, planten staan er dan nl super gezond bij mooi groene nerven en shite.

    Na week 4 geef ik nog 1x per week organisch en de rest mineraal. Wel lage waardes. Ik gebruik hesi bloei vanwege de gechelateerde meuk, waardoor het bij praktsich elke ph niveau beschikbaar is.

    Verder ook vanwege de lage npk verhouding 3-3-4, wat eigenlijk 3-2,6-3,6 is (meer phosfor dan humboldt). Ik geef zowel van humboldt als van hesi niet meer dan 2ml per liter.

    Ook geef ik vanaf 4 week af en toe een scheutje AN big bud (oude versie) erbij met P-K 2-4, eerst opbouwen daarna weer afbouwen.

     

    Mijn ervaring is dat organisch de grond gezond houd maar als je planten hard gaan dan is organisch niet altijd wat je wilt ivm trage afgifte van de voeding in je bodem.

    Mineraal geeft je planten direct voeding,.. zolang je bodem het trekt.

     

    Deze twee gedachten hebben ervoor gezorgd dat ik al een tijdje hesi bloei heb toegevoegd nu toch zeker een jaar of anderhalf al weer,.. ook in combi met bac gebruikte ik dat al.

     

    Ben er eens opgekomen toen ik product schema van de bac bloei had nagekeken en tot conclusie kwam dat er veel inzit maar nog net niet alles.. (is bij alle merken zo) in combi met de hesi bloei had ik het lijstje

    compleet.

     

    Als ik het straks goed door heb in combi met humboldt zal ik misschien eens een verslag posten. Het kan wel, als je een beetje weet wat je doet.


  10. Zo daar heb je je stash weer lekker mee aangevuld hehehe.

     

    Mooie oogst hoor; dat men hierbij ook nog maar eens kan zien dat je geen 20soorten flesjes voor dit en dat nodig hebt om een lekkere kweek te draaien.

     

    Vind die ene laatste pica op pagina 9 bericht #179 met die artefacts vanwege schittering/lichtinval echt te gek, super mooie foto.

     

    Ben je topic al van voor naar achter en andersom doorgelopen, moest toch ff reactie achterlaten :spliff:

     

    Mzzls,

     

    Northern


  11. Zoals babylonboy al zegt zou ik eerst eens goed nadenken over de ph waarde van je bodem. Als ik zou moeten inzetten met een weddenschap ging hierop mijn geld zetten.

    Als side-bet zou ik dan gaan voor overvoeding ;) . Teveel van een bepaalde stof in je bodem in je kunt goed gefucked zijn... vooral op aarde; krijg het er maar weer eens uit.


  12. Hoi twin,

     

    De toppen die zo raar gaan. Zijn die toevallig van fem. seeds afkomstig?? Ik heb dit verschijnsel een paar keer bij mijn broer gezien, die destijds alleen maar uit fem. seeds growde. Zelf heb ik dergelijk meuk nog nooit meegemaakt met regulier zaad. Zou me dan ook niks verbazen als dit een fem. plant is.


  13. Ik kweek al paar jaar alleen maar uit zaden. Je hebt grofweg 2 opties. Alles planten en dan vrij snel alle planten op 12/12 zetten en als het begint te bloeien de mannen weghalen. Dit kan voor open ruimtes zorgen. Dat kan je zelf beter inschatten in jouw situatie dan dat ik dat zo kan.

     

    Andere manier is voorbloei spotten, dit kost echter tijd. Voorbloei kan je bij de meeste soortjes spotten vanaf de 6de internode, soms ook bij 7de of 8ste, staar je daar niet op dood. Dit betekend dat je planten al die tijd nog op 18/6 staan meestal ben je toch wel week of 4 aan kwijt voordat de voorbloei zich laat zien.

    Waar je met voorbloei op moet letten staat mooi in dit topic http://www.wietforum.nl/Het-Grote-Man-Of-V...pic-t28123.html

    Voordeel vind ik wel dat je ze hierna nog kunt overpotten. Nadat de mannen weg zijn heb je meestal wat meer ruimte die je wilt opvullen. Doordat ze nog op 18/6 staan ken je zelf bepalen wanneer de ruimte groen genoeg is om het om te schakelen naar 12/12.

     

    Meestal kies ik voor de tweede optie en start ik op koffiebekertjes met een mix van 50% allmix en 50% zaai en stekgrond afgedekt met plastic folie met een paar gaatjes hierin per bekertje. Hierin gaat 40ml water met bacto per beker, zaadje planten op plus 0,5mm diepte. Na het ontkiemen, als ze zeker een dag of 5 boven de grond zijn, zet ik ze in 4liters en na de voorbloei als ik weet wat de vrouwtjes zijn zet ik deze op 25liters tot de ruimte bijna helemaal groen oppervlak heeft waarna ik ze op 12/12 zet.

    Nou had ik nogal haast dit keer en heb ik ze na het ontkiemen direct op 11 liters gezet. Toen de plantjes net iets groter waren als 20cm heb ik ze in de bloei gezet, binnen 10 dagen kon ik de mannen verwijderen. Toen dacht ik nog damn wat een ruimte over, zonde van het licht. Maar nu ik midden week 3 bloei zit is toch alles aardig gevuld, valt ook niet tegen.

     

    Zou zeggen succes ermee. Het is niet moeilijk, alleen de eerste keer wellicht wat onbekend.


  14. Naar mijn beste weten staat die temperatuur op de zak vanwege het bodemleven. Komt de temperatuur onder de 4 graden en gaat het zelfs vriezen dan kill je een hoop bacs waardoor de grond minder 'levendig' is.

    Nadeel kan zijn dat het even duurt met opstarten tot de aarde weer in goede staat is. Mijn inziens los je dit probleem makkelijk op met een potje Bacto van Bac of iets dergelijks. Nog mooier is als je zelf een goed lopende composthoop hebt en je uit het midden waar het in de winter gewoon lekker op temp blijft een handje of wat wegneemt en dit door je grond gaat mengen.

     

    Ik heb nu ook een aantal zakken in de garage liggen op voorraad omdat ik altijd voor een paar rondes aarde haal bij de GS. Die grond is uiteraard bevroren geweest, dit doe ik altijd zo en heb hier zelf verder nooit last van ondervonden.

     

    Zet het voor dat ik het gebruik een dag bij de verwarming. Wat ik zeggen wil dat vriezen mag in ieder geval geen kwaad kunnen. Die duizendpoot heb ik nog nooit eerder gezien bij iemand die in potten kweekt. Zou die biocanna wellicht iets te bio zijn.

     

    Mzzls Northern


  15. nee pneumatisch een nekschot toedienen is lekker lol.

     

    Doden van dieren is geen fijne business, maar daar piep je om 18:00uur meestal niet om.

     

    Wees nou eerlijk zo'n matador aan de hoorns gerijgd heeft nog iets van gerechtigheid. Dat zal je keurslager niet snel overkomen.


  16. @lostchild Thanks for the info mate.

     

    tja ik zoek natuurlijk de maten van de armatuur en niet van de lampen.

     

    Is er toevallig iemand die de 36watt versie heeft? Verschilt deze qua maat met de 55watt.

    Heb nl. geen zin om dure armaturen te kopen om vervolgens weer Macgyver uit te moeten hangen.

     

    Peace.

     

    Northern


  17. Jaja wrijf het er maar in :)

     

    Het was ook een iets te stonede actie,.. dus ken het hebben ;) .

     

    De maten zijn perfect.

     

    Nu nog even kijken of het 2x 36watt versie of 2x 55watt wordt of een combi.


  18. Dank je wel voor je 2min. googlen.

     

    Had de forumzoekfunctie gebruikt en dacht:

    Waarom zoeken als er vast wel iemand is die het gewoon weet ;)

     

    (maar waar slaat die 30cm dan op die ik als antwoord terug gekregen heb lol)


  19. Hoi pipeloi,

     

    Ik heb een vraag mbt de Tneons. Ik wil straks moeders houden. Nu had een hokje in mijn gedachten maar heb van iemand een 60x60x120 kweektentje gekregen.

    Nu dacht ik om hier 2 tneons in te hangen van 36watt of 55watt per lamp. Dan moet dit wel gaan passen anders heb ik er natuurlijk niets aan.

     

    Dus ik een mail sturen naar exotic garden met de vraag hoe lang en breed die krengen zijn is het antwoord: 30cm. Ten eerste mis ik een maat en ten tweede is dat de breedte of de lengte, gok de breedte.

    Verkopen willen ze wel maar info geven is vaak niet de sterkste kant lol.

     

    Heeft iemand een idee hoe lang en breed die krengen zijn en of er verschil zit in maten tussen de 36watt versie of de 55watt versie?

     

    Mzzls Northern


  20. @sannie ik hoop dat het gesmaakt heeft :P

     

    @hupla Thanx voor het testen :)

    Ik was zelf zwaar onder de indruk van de pheno's die deze soort tot haar beschikking heeft. Vind het een topper.

    Zo te horen was het meeste wel okee bevonden.

    Degene die hier het zoetst ruikt, moet een beetje gokken. Is de eerste plant die ik in de weckpot gedouwd heb, na zo'n 2weken gedroogd te hebben. Denk zelf niet echt dat het een droog issue is.

    Denk zelf dat het puur de pheno is. Best wel heftige geur, dan verwacht je een smaakexplosie die niet helemaal waargemaakt wordt. Dit was tevens ook het compactste wietje.

    Vanwege de uitwerking vind ik het wel lekker wietje. En als je uit de geur wegloopt, bijv. even na buiten en dan weer terug kom ruik ik zeer bekende wietgeur die mij erg goed doet lol.

    (zou dan de plant linksvoor op de foto's zijn geweest)

     

    Ik vond zelf de vossige plant lekker mellow aankomen. (rechtsachter)

     

    De plant linksachter is voor mij het minst. Smaak is BBixdiesel kruising, proef de BBi nog wel, maar komt soms een smaak bij vrij die mij niet echt uitnodigt. Smaakt dan naar CS wiet lol. Dat moeten we hier niet.

    Heeft bijna iets van overvoeding, maar is zo ontzettend zacht op de keel dat dat bijna onmogelijk lijkt.

     

    Het wietje met een klein beetje paars/roze doet het hier ook erg goed, het beter "kruiswerk". Ziet er ook waanzinnig uit als die uit de cruncher in het vloeitje ligt, hehehe. Vind dat toch wel wat hebben.

    (stond rechtsvoor in het hok)

     

    Mzzls Northern

×
×
  • Create New...