Jump to content

Cypress Hill

Members
  • Content Count

    135
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Cypress Hill

  1. Je moet grote sappige appels eten... Zit bijna niks in qua voedingstoffen en als ze erg sappig zijn dan kan je er niet meer dan 2 of 3 op.
  2. Vrouwelijke planten hebben geen meeldraden... @Beginner Ziet er goed uit! Het is ook goed dat je geoogst hebt, want er zat, zoals je zei, veel meeldauw op je bladeren. Ik kon niet echt goed zien of het ook al in je toppen zat. Mzzls
  3. @ snow white celwanden zijn geen onderdeel van de cel. Celwanden zijn de extracellulaire matrix van de cel, wat voornamelijk bestaan uit cellulose.
  4. Na een lange periode van afwezigheid ging ik weer kijken op het forum en ik was blij verrast dat mijn posts nog steeds sticky zijn! Ik studeer inmiddels biologie en als ik tijd heb zal ik nog wat verdiepende info posten. Ik weet iig wel dat het toevoegen van glucose of andere suikers geen zin hebben, deze worden niet door de wortels opgenomen.
  5. Celwanden zijn geen onderdeel van de cel, dat zijn celmembranen. Celmembranen zijn idd geen volledig permeabele membranen, celwanden wel. Het kopje over osmose was algemeen en ging niet over uitwisseling van stoffen in een plant.
  6. Is het voorbloei of zijn ze al bezig met toppen vormen. In het eerste geval moet je nog ff wachten. Als ze echt toppen aan het vormen zijn kan je beginnen met een beetje bloeivoeding en dan langzaam opbouwen. Dan kan je kijken hoe je planten er op reageren en kan je de juiste hoeveelheid bepalen.
  7. Ook ff in de schaduw zetten, omdat er waarschijnlijk veel wortelhaartjes kapot zijn gegaan kan de plant in de volle zon niet aan genoeg water komen. Het heeft geen zin om meer water te geven, gewoon in de schaduw en wat wortelstimulator geven zoals Mad Scientist zegt.
  8. Is niet zo sterk hoor, een stuifmeelkorrel weegt zo weinig dat ie makkelijk kilometers kan worden meegenomen door de wind. Dan heb je natuurlijk wel een hele kleine kans dat ie op je toppen neerstrijkt, maar het kan.
  9. Zo te zien kweek jij binnen en je hebt hetzelfde probleem, dus het zou geen windschade of vogelpoep kunnen zijn. Ik heb alle voorgaande jaren van die gaatjes gehad en er, voor zover ik weet, geen nadelige gevolgen aan over gehouden.
  10. Ik denk dat het windschade is ofzo, ik heb het namelijk ook en er is inderdaad geen ongedierte te bekennen.
  11. das waar, maar ik zou liever m'n oogst hebben dan mooie foto's.
  12. Hoe kan je nou zonder verdere info zeggen wat er aan de hand is? Joegi, je moet echt meer info geven.
  13. Ik heb ook soortgelijke bladeren als jij beschrijft bij één van mijn NLx zaailingen. Het is bij mij een 9-vingerig blad terwijl de andere op die hoogte 7-vingerig is en de middelste vinger is veel korter dan de twee die er naast zitten. Bij mij is dat plantje wel verkleurd, als enige. Raar, aangezien ze dezelfde behandeling hebben gehad.
  14. Pfff..dat is nog es toprot. Heb je niet geprobeert om het tegen te gaan?
  15. Cypress Hill

    Tips

    Dat moet je een aantal weken doen. Drie of vier weken moet genoeg zijn.
  16. kzou nog ff wachten met voeding
  17. Je zou in ieder geval je pot tot de rand kunnen vullen, dat scheelt al weer een paar liter.
  18. Nou als het dit weer blijft zal ik niet meer dan 1 gram per plant halen, ze groeien echt amper met dit weer.
  19. Ik denk niet dat je voeding nodig hebt, want je kweekt in volle grond die als het goed is vruchtbaar is voor de mais.
  20. Is het dan niet zo dat als je een volgende lading van 30 stekken van die geinfecteerde moeder neemt, dat er dan meer dan 3 Ã 4 stekken het virus hebben?? Het lijkt me logisch dat het virus zich vermeerderd. Dat is dan niet zo als alle geinfecteerde delen van de plant afgesneden zijn voor steks, dat zou betekenen dat het virus zich alleen in de jonge delen van de plant vermeerderd, wat ook logisch is omdat die delen nog groeien (celdeling).
  21. 't komt misschien omdat mijn planten niet zo groot waren maar ik heb helemaal geen grondmix gemaakt en mijn planten hebben dus niks anders gehad dan potgrond en wormenmest. Als je echter van die bomen als jij in de tuin hebt staan kan ik me idd voorstellen dat ze wat meer nodig hebben.
  22. Hoe krijg je het voor elkaar om op je plant te gaan zitten? Ziet er verder lekker uit.
  23. Hmm..leuke soortjes, maar je kan wel toprot gaan verwachten als je niet gaat verduisteren. Ben benieuwd hoe je kweekje verder gaat. Succes.
  24. Volgens mij moet je PK 13/14 pas toevoegen als je de eerste bloeiverschijnselen ziet.
  25. Lijkt mij ook de enige logische verklaring.
×
×
  • Create New...