Jump to content

5500

Members
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About 5500

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. Starten met EC 1.2 (voedingswater) oplopend tòt(enmet) EC 1.8. Hoger zou ik persoonlijk niet gaan. Met 4 weken erop, zou ìk de voedingswaarde snèl ophogen. Loopt de EC (uitlekwater/aarde) teveel op [de planten hebben geen honger ...], de voeding tijdelijk stoppen, totdat de EC weer terugloopt [de planten eten weer ...]. Dus : De EC van 'uitlekwater/aarde' moet altijd là ger zijn dan de EC van het voedingswater en is in principe okee in jouw geval. Je zult echter de EC van je voeding (geleidelijk) moeten verhogen !
  2. ... Woonplaats:, Oirschot. Provincie:, Noord-Brabant ... www.marktplaats.nl/markt/ kleding/overhemden/78309.htm ... Koop dan 'G.V.D.' een nieuwe pre-paid. Wat een mafkétel ! Maar een nòg grotere is degeen die er serieus op ingaat ...
  3. Er zijn nogal wat dieren die weetplanten héérlijk vinden. Ze hebben een 'eigen geur' en zullen die dieren onontbeerlijk aantrekken. Verder zijn er 'peopletjes' die hetzelfde vinden ('hippy-wandelaars'), òf juist verwerpelijk (bijv.boswachters); als deze ze ontdekken, zijn ze ook 'pleite'. Verder : zonder zonlicht wordt het hélemaal niks, dus het moet een open plek zijn. Maar gezien het eerste, moet er een haag voor staan (tegen het zicht). Bramen willen nog wel eens in een 'cirkel' groeien, waarbij het centrum relatief onbegroeid is. Àls je zo'n plek weet te vinden, is deze ideaal. Maar is tevens voor jouw tamelijk onbereikbaar en je zult een leren pak en een helm moeten aantrekken en al tijgerend jezelf naar het centrum moeten werken. Neem, in dat geval een handlanger mee en een lang stuk touw, welke uiteinden aan beide zijden moet blijven, dus 2 maal langer dan 'begin en centrum (lees : haagrand en aanplantplek)'. Neem ook een zware schaar en/of zaag èn een schep mee. Maak de plek vrij van teveel begroeing. Nu : neem (hoge) 'emmers' mee, zònder bodem, ten aantal van de planten. Graaf een gat en plaats de emmers zò dat er 5 cm in de grond zit en de rest erboven. Dit is een soort 'muur' tegen 'killers', zoals konijnen en andere kleinere planteneters, die je jonge planten anders zullen opeten ! Neem ook een emmer mee, zònder gat, waarin je handlanger de planten en eventueel extra voeding kan plaatsen. Deze emmer hà lverwege het touw binden, zodat de uiteinden in jullie beiden bezit blijft (zodat de emmer meermalen heen-en-weer getrokken kan worden, zodat je niet alles al tijgerend hoeft te halen). Qua voorbemesting van aarde, verwijs ik naar de diverse artikelen hieromtrent. Zoek ze even op (''Zorg dat je wat kalkrijke, voorbemestte aarde meeneemt''). Ik geef je weinig kans, maar een kans bestaat dat je kunt oogsten, vermits je goed oplet welke locatie je uitzoekt. Succes !
  4. Even voor de goede orde : Ik ben tégen stress voor planten in de groei en bloeifase ! Slechts de laatste twee weken komt 'mijn harde hand' ten uiting (voeding stop, 2e week, water stop laatste weekJE). Je moet je planten vòòral niét daarvòòr teveel stressen (al betrap ik me er wel eens op, dat ik zeg "Nou genoeg !" en ze éven aan d'r eigen lot overlaat, dit gebeurt slechts sporadisch en op 'instinct'; om ze tot topvorming aan te zetten. Vergelijk het met de 'langste dag' in een droge zomer. Hierna krijgen ze echter wel meer aandacht en meestal zié ik ze groeien/aanzwellen.)
  5. Ik ben bang dat jij dan een probleem hebt met je pH-meter, 5500. Okee ... ik gebruik geen rhizotonic meer, sinds ik merkte dat er een PH fluctuatie optreedt. En ik meende, dat het neerwaarts was. "Om de pH te verhogen kan in sommige gevallen beter gebruik gemaakt worden van Rhizotonic in plaats van pH+." (Bron : http://www.snow-white.nl/nederland/h19.htm). Overigens ben ik het eens met het artikel qua voeding (EC 1.2 (start) tot maximaal 1.8), maar het geven van PH 6.5 op aarde (?), bedoelt het artikel het uitlekwater ? SORRY RATAPLAN ! Ik ben mans genoeg mijn ongelijk toe te geven ... Maar dat houdt dus in, dat Nastaroth een PH toedient aan zijn planten van +8.0 (?! = leidingwater + rhizotonic).
  6. 5500

    Trouwens Nog Wat

    Da's wat ik méér heb gehoord ! Hèftig hoor ! Je krijgt inderdaad 'standaard' een 'stroomdiefstal' procedure aan je broek. Wat ìk zou doen, is een aangetekend stuk sturen naar de direktie van ENECO met als titel : Bezwaarschrift. Zeg dat er 'kènnelijk' een inval is geweest in je woning, waarbij 'schìjnbaar' ENECO medewerkers bij betrokken waren. 'Blìjkens' de kennisgeving van ENECO (je boete - kenmerk vermelden) word 'Kimmie' beschuldigd van diefstal. Dit ontkent 'Kimmie' ten stelligste en verzoekt ENECO met klem de stroomtoevoer naar de woning te hervatten. Dit stuk zal wellicht geen indruk maken, maar zal je kunnen gebruiken in de procedure (die ENECO vermoedelijk zal opstarten) en de rechter zal zich daarover moeten buigen (, maar ENECO krijgt héél vaak gelijk).
  7. 5500

    Buitenwiet

    IDD atmosphere, maar ik ben ervan uit gegaan dat de buitenplanten alle tijd krijgen om tot ontwikkeling te komen. Verder neem ik aan dat 'ie niet als een gek tekeer gaat met zijn schaar en slechts de hoogte beperkt. Ik ken een 'buitenkweker' met kìppen. Da's lachen ... Weet je hoe gèk die beesten zijn op skunkplanten ? Die houden de 'wildgroei' in je planten flink beperkt. En gezien het feit dat er tè véél wordt 'geknipt' is inderdaad de ontwikkeling niet 'je-van-het'. Als je de bloei eerder wilt laten inzetten, zul je ze moeten afdekken. En wel lichtdicht. Dan moet je een hok timmeren (want slepen met speciebakken naar binnen ?) en dagelijks 'openen' en 'sluiten' op 12 uur cyclus. Da's wellicht iéts teveel gevraagd ?
  8. Inderdaad; volledig gelijk. Maar de stampers vangen met de hars hun stuifmeel op. In het geval van 'onze plantjes'. Waarom hebben wij hoofd- en schaamhaar ? Het eerste is esthetisch, wellicht, het tweede weet niemand ... Er is geen verband tussen mensenhaar en weedstampers; maar waarom zou een stamper hars nodig hebben ? Stress ! Zeg ik in de là à tste fà se ! Niet zòmaar. 'Ik haat 'gepamperde kinderen', dus de mijnen zullen niet zo worden'. "Op het là à tst stressen !"
  9. 5500

    Buitenwiet

    [1] Home-made [2] ... ook ... ? Hihi *** kappen idioot *** ! <<< Tegen mezelf ... >>> Die jongen probeer wat te léren ! ... ... Okee ... Maar tsjonge ... hij heb (al) 4-voeters ... [Maak die joint anders FF uit, okee ?] {Okee ...} ... Knìppen ! Lekker là à g houden ! Laat ze groeien tot maximaal 3/4 van je ideale hoogte. Dat houdt in, de hoofdtop afknippen op ongeveer 1/3. En misschien mìnder (1/4). Hierna gaat 'ie uitgroeien tot een kerstboom. Weest niet bang om te knìppen ! 'Dieven' is zelfs goed (oksels wegsnijden). "De zaag erin !" Nogmaals, weest niet bang. Je plant wordt er alleen maar béter van ! (Hij/zij is in de natuur gewend om, halverwege de groei òpgevreten te worden door geiten, danwel kevers, een kortwiek op een buitenplant is goed !).
  10. ... Wie handelt er hier in TS-meters ? ... Zeg ... okee, geintje. Het is belangrijk ! Zéker als je eenmaal weet hoe de waterhuishouding kan wisselen. De dames gaan à à rdig zuìpen na 6 weken. Maar verzuìp je ze dà à rvóór, dan drinken ze nooit meer wat. Dus ...
  11. 5500

    Opgerold

    "Wat ìk me afvraag" ... Waarom ben je opgerold ? Slechte buurtgenoten ? Gròte bek gehad ? ... maar ik houd op ! Succes, jongen/meisje(s).
  12. THX mate ! Ik ga er eens naar kijken. Nogmaals bedankt. Normaal hou ik me niet zoveel bezig met stekken, maar een nieuw inzicht is nooit weg.
  13. Is ook slim, maar meestal wordt dit uitgelegd om het teveel aan water te lozen. Zodat het plantje sneller droogt. Maar door de stress aan het einde, zeg ik, zal de plant hars/THC gaan 'zweten'. Het einde is een ideale tijd om je planten eens 'flink op d'r donder te geven'. Ze hebben géén bevruchting ondergaan, de hars is een 'vangmechanisme' om stuifmeel te vangen en aangezien ze 'het gevoel' hebben dat 'het eind der tijden eraankomt [leest : herfst]' zullen ze er alles aandoen om hars te produceren (vètte weed).
  14. Een tensiometer is geinig ... voor 1m2. Hetzelfde geldt voor een gieter. Ik ga een tensiometer niét 'wegpraten', maar je planten 'verzuìpen' moet je nooìt doen ! Hier-en-daar een potje optillen, kan ook wonderen verrichten (vermits je een 'timmermans-arm' hebt, maar je moet ook eigenlijk 'groene vingers' hebben). Heb je een groter oppervlak, kom je er niet meer mee (of je moet 8 uur in je hok staan om à lles te controleren). Ze staan er overigens MOOI bij, NLXVenlo ! En nogmaals, niks ten kwade. Maar er zijn er nu al bij die niet eens een PH meter aanschaffen, laat staan een TS meter.
  15. Twee weken voor je oogst stoppen, is zo'n beetje globaal ... en doé dat gewoon ! Zo'n vier weken ervoor een boost PK 13-14 (voor een weekJE) en daarna nog een beetje voeding, daarna stoppen. De smaak en kwaliteit gaat erop vooruit. Als ze honger krijgen, gebruiken ze de 'overtollige chemicaliën' en gaan ze 'zweten'.
×
×
  • Create New...