Jump to content

NLXVenlo

Members
  • Content Count

    70
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About NLXVenlo

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  1. Thanx, ik zal morgen weer eens even gaan kijken en foto's maken, ben al 2 dagen niet geweest kijken eigenlijk niet zo verstandig in dit stadium maar goed, morgen even lamp verhangen enz.
  2. Nieuwe foto's, De stekken zijn gezet op 24-02-06, getopt op 03-03-06 en overgezet naar 12/12 op 10-03-06. Dit is dus eerste week bloei, Ze groeien goed door en zien er gezond uit zover ik kan beoordelen.
  3. Planten staan nu 8 dagen in de groei, heb ze gisteren getopt. Ik zal ze nog een dag of 4 op 18/6 laten staan en ze dan overzetten op 12/12. Hangt een beetje af van hoe snel de plantjes weer doorgroeien. Heb wel weer stekken met spint gekregen, dus even goed bestrijden, maar dat komt wel in orde. Nieuwe foto's:
  4. Sterker nog, ik denk dat een vernevelaar minder effectief is op zo'n kleine ruimte om de lv constant te houden en natuurlijk hoog. De lv blijft in deze bak zeer constant en je hoeft er niet naar om te kijken. Ik heb persoonlijk liever een stekkenkastje als een vernevelaar in mijn hok zelf. Ik open het deksel zeer geleidelijk aan bij beetjes rata, komt goed. Overvoeding zullen ze van mij niet krijgen, je weet nu toch wel dat ik heel erg voorzichtig ben met voeding ps rata stuur ff een pb met je .....
  5. Nieuwe foto's. Heb de plantjes vandaag gekregen, staan net een goed uur in het hok. Stekken zien er prima uit.
  6. jij loopt zelf ook een beetje naast je schoenen, want die indoor kweekjes zien er niet erg spectaculair uit, ik weet wel niet wat er aan verlichting boven heeft gehangen, maar die toppen halen "die jongetjes van 16" soms ook wel als ik het af en toe zie hier op het forum. Maar goed, met alle respect.
  7. Gewoon masai spuiten met dubbele dosis en na een week nog een keer (ivm met de eitjes). Gewoon goed ventileren, als je nog geen grote toppen heb krijg je moelijk toprot. Opgelost
  8. Ik weet dat deze normaal een stuk duurder zijn idd. Maar deze hebben dan ook al 1x gedraaid. En dat ze lichter zijn heb ik idd ook gemerkt ja, ik denk dat ik de volgende ronde maar eens zo'n lampje uit ga proberen. ps niet bij wonderlamp, alhoewel zij deze lampen ongetwijfeld ook kunnen leveren.
  9. Ten eerste laat ik ze zo'n 8 a 9 daagjes in deze bak staan. Je hoeft geen laagje water op de bodem te leggen. Slecht de stekjes water geven en 1 keer sproeien. Ik maak de bak 1x per dag open. Ennuh brick, die bij intratuin zijn 18 cm hoog, dit heeft weinig zin, deze is 40 cm. Rata, een berichtje aan mij? Zo ja dan heb ik deze niet gehad.
  10. Die is voor de voorgroei idd, de enigste die ik kon vinden met fatsoenlijke hoogte (40cm). De plantjes kunnen zich dus prima wortelen in de kleine potjes. Luchtvochtigheid zonder problemen constant op 90%. Hij is te koop bij www.leafman.nl voor 28.95 euro. (ik heb toen 19 euro betaald maar goed). Ik denk dat ik weet waarom de prijs verhoogd is, namelijk door de afmetingen, dit is met opsturen niet zo plezierig voor Hans. Link: https://www.leafman.nl/product_info.php?cPa...74d43e4c76677a8
  11. Wederom 20 x nlx, dit maal van een andere stekken-boer. De stekken komen vrijdag, ik heb vandaag het hokje nog een beetje aangepast. Hok: 1,25 x 1,00m Gebouwd met houten frame en gipsplaten 20 x 11l (25x25cm) 600w lamp bewateringssyteem verwarming 400w tensiometer voeding: terra flores, superthrive, pk13/14, co2 tabs, bacterial Vorige keer 397 gram, dus op naar de 500 gram
  12. Ik zag vamiddag bij de growshop een lamp (600w) zonder voorschakelapparaat. De lamp is zoals bij de industrielampen compleet in een behuizing (alluminium) alleen zit er geen voorschakelapparaat in, alleen een printplaat. Ze zullen dus minder stroom verbruiken en er wordt beweerd dat ze tot 20% meer licht effectiviteit opleveren. Iemand bekend met deze lampen? Ik moest 100 euro betalen (1 oogst gedraaid). Voor kwekers met 1 of 2 lampjes goed te betalen en lagere verbruikskosten.
  13. NLXVenlo

    Superthrive

    Superthrive werkt wel degelijk, waarom zouden anders zo veel boeren het spul gebruiken??? Het addertje onder het gras is: Je moet niet verwachten reusachtige toppen te krijgen door zo'n middeltje, grote toppen krijg je met gezonde planten, superthrive helpt je de planten gezond te houden.
  14. Ik heb de huisafzuiging ook als afzuiger, maar voor meer als 1 lamp kun je hem absoluut niet gebruiken, in de zomer wordt het al aardig warm bij mij in het hok, 32 graden ongeveer. Dit kan nog net maar als je bv 2 x 600w gaat ophangen gaat dat echt niet lukken. En ze zijn meestal zo rond de 350m3 inderdaad, voor 2 x 600w lamp zit je al gauw aan 800 tot 1000 m3.
×
×
  • Create New...