Jump to content

Sikilaci

New Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Sikilaci

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Jawel toch moet geen probleem zijn denk ik. Misschien later stap ik dan wel over, maar is nu zonde aangezien ik al geld heb uitgegeven aan dit setup.
  2. Ik geloof best dat die LED lampen prima zijn, alleen zie ik meestal dat ze de dure leds aanraden omdat die goedkope troep zijn. Ik zie nu één lamp van COB 800w die hierboven in de reacties werd aangeraden voor €1500, wat gewoon veel te duur is voor mij. Verder ben ik ook zeer zeker enthousiast om met leds te werken, zelf ben ik ook van mening dat in de toekomst alleen met leds gaat gekweekt worden door professionals en hobby kwekers.
  3. Thanks voor je uitgebreide info Kees A! En als ik heel eerlijk mag zijn keek ik op het begin ook eerst naar led lampen maar heb toen zoveel negatieve reacties gekregen zelfs in de GS dat ik toen toch maar voor de dimlux ging, ik zal eens kijken hoe dit uitpakt op deze manier en wie weet de volgende keer experimenteren met de leds.
  4. Waarom? Ik snap dat het niet de beste keuze was om 315w(380w) te halen en ik beter 600w had moeten kopen maar zo erg is het ook weer niet, ik vertrouw op me zelf en de dimlux wat nr. 1 is onder de lampen. Heb net ook gelezen dat 400w geschikt is voor een oppervlakte van 0,7m2 op een hoogte van 40cm, mijn oppervlakte is 2,88m2 en kom dus ongeveer 0,78m2 tekort aan licht. Wat dus eigenlijk toch meevalt. Maar dit was ook allemaal niet mijn vraag... wat denken jullie er nou over qua verbruik die drie lampen zal het problemen opleveren?
  5. Nou ik heb niet echt heel veel positiefs over led gezien, alleen dat de duurste en dan ook de hele dure heel goed zijn maar dat is het dan ook nooit iemand gezien of erover gelezen dat het prima lampen zijn. In tegendeel lees, hoor en zie ik veel positieve dingen van dimlux. Qua opbrengst ben ik ook bang dat het zal tegenvallen maar wat ik kan besparen is altijd mooi meegenomen. Dus wat vind jij ervan als je zo naar me vraag kijkt zijn deze drie lampen te veel of kan het net nog?
  6. Hallo allemaal ik ben nog nieuw hier maar volg de website al heel lang, ten eerste wil ik me excuses als er al een zelfde soort vraag is gesteld, ik heb echt lang naar deze vraag gezocht. Sinds kort wil ik een klein kweekje beginnen en wil ik drie lampen gebruiken van dimlux 315w die ik kan boosten tot 380w, de lampen worden ook met een maxicontroller bediend. Ik wou natuurlijk alle drie de lampen gebruiken maar laats maakte ik een berekening van mijn stroomverbruik en kreeg ik toch het idee dat het misschien te veel wordt aan verbruik en de energieboer een onderzoek zal willen doen misschien. Alle apratuur wat ik gebruik zijn in totaal 1100w, dus ik zal elke maand uitkomen op een verbruik van ongeveer 396kWh. De maxicontroller heb ik zo ingesteld dat hij de eerste twee uur de zonsopkomst en laatste twee uur de zonsondergang nabootst wat ook een hoge piek voorkomt. Stroom stelen zal ik absoluut niet doen. Verder heb ik een slimme meter en woon in principe alleen maar een vriend is ook ingeschreven in het huis. Elke maand krijg ik een afschrift van mijn energie rekening en staat er dat een gemiddelde huishouden met twee personen ong. 197 kWh verbruikt(wat ik zelf best laag vind). Waar ik zelf aan dacht is 2x 315w gebruiken en de middelste lamp laten draaien tussen 165w en 220w en pas tegen het einde van de bloei op maximaal zetten. Ik heb een kweek ruimte van 120x240x200cm. Wat zouden jullie mij aanraden? Alle drie vol vermogen of toch beter het tweede idee? De reden waarom ik me zo druk maak is omdat ik een aantal jaren(12u per dag) heel hard heb moeten werken om het huis te kunnen kopen en het zat ben om nog door te gaan met veel geld uit te geven aan wiet en natuurlijk voor de hobby. Alvast heel erg bedankt en nogmaals excuses als er al zo'n topic is.
×
×
  • Create New...