Jump to content

FrostyFingers

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by FrostyFingers

 1. @Fearghus Dat is misschien dezelfde schakelaar, maar dat is niet zeker aangezien dat topic uit 2012 komt en er meerdere tijdschakelaars zijn van G-tools. Ik kan denk ik het beste even contact opnemen met de fabrikant als ik er zelf niet uit kom. @pindarots123 Ik zou inderdaad alvast kunnen beginnen met ontkiemen, maar dan zit ik met het probleem dat ik nog niet helemaal weet hoe ik alles uit wil laten komen met de positie van de tent en hoe ik ervoor ga zorgen dat de combi-connect zo min mogelijk bochten maakt. Daarnaast zal ik ook waarschijnlijk nog wat extra combi-connect moeten bij bestellen, maar dat zal ik pas zeker kunnen weten zodra ik alles op z’n plek heb gezet. Waarschijnlijk ga ik dit morgen allemaal doen. Ik wil pas gaan ontkiemen als ik 100% zeker weet dat alles op de goede plek staat en draait. Ik verwacht morgen te kunnen gaan beginnen met ontkiemen.
 2. De tent staat inmiddels in elkaar gezet en moet nog even het een en ander aan voorbereidingen treffen voordat ik kan gaan beginnen met ontkiemen. Ik hoef in principe enkel nog de softbox aan de climate frequentie regelaar te koppelen en uit te vogelen hoe de G-tools timer werkt. Ik kan echter nergens een handleiding vinden van de timer... Zelfs geen concrete gebruiksaanwijzingen hier op het forum. Ik heb wel wat instructie video’s gekeken over andere timers en hoop dat ze een beetje vergelijkbaar werkt. Ik zal vandaag of morgen nog even kijken of ik eruit kom.
 3. @Buyuk de grond is binnen (alsnog besteld via internet aangezien de 25,- verzendkosten het meer waard waren dan een tripje naar de dichtstbijzijnde growshop) , enige wat nog op mijn lijst staat zijn kleine potjes van +/- 15x15cm (of 3L) en luxaflex. Misschien nog een stuk combiconnect aangezien ik er maar 1 geleverd heb gekregen bij de rest van de set, misschien red ik het ook wel alsnog als ik dit ene stuk door midden snijd. Dit zal ik alleen nog moeten zien zodra ik aan de gang ga met de prachtige bouwpakket. Ik verwacht ergens in het verloop van deze week of het aankomende weekend van start te kunnen gaan met het opbouwen van de tent. Moet nog even kijken wanneer ik hier de tijd voor zal hebben.
 4. @CaribbeanGrower Ik weet niet hoe de seizoenen daar werken, maar volgensmij zijn f1’s daar waarschijnlijk een overbodige keuze. Denk dat je met een goeie fem sativa wel een dikke boom zou kunnen kweken met een hogere opbrengst. Fem hebben sowieso al kwantitatievere en potentere opbrengsten dan f1’s als je het klimaat ervoor hebt.
 5. @CaribbeanGrower Volgensmij kweek je ook echt op de Caraïben als ik je zo hoor over het klimaat.
 6. Heb de spullen vandaag overgenomen van het forumlid. Heb de tijd nog niet gehad om de spullen goed te bekijken, maar ze liggen inmiddels veilig. Ik zal eerdaags even de tijd nemen om alles op mijn gemak te bekijken en het een en ander voor te bereiden. Ben inmiddels al in het bezit van: tent, lampen, softbox, filter, fan, potten ph-meter, ph +&-, draden voor het ophangen van de lichten, climate controller, tijdschakelaar, zaden en volgens mij nog wat extra voeding. Het zou kunnen dat ik iets niet opnoem nu, maar heb zoals ik al zei nog niet alle tijd gehad om het goed te bekijken, maar alles leek in een goede staat te zijn en ben erg tevreden en dankbaar. Nu ik al deze spullen heb zal ik enkel nog: sproeilans substraat(grond) potten (denk 3L) voor voorgroei propegator(mini-kasje) voor zaailingen En misschien nog wat voeding moeten kopen. (Vul me aub aan als ik iets mis) Het is mij aangeraden om met Plagron lightmix voor te groeien en in batmix te bloeien en misschien nog wat PK en bloeivoeding toe te voegen tegen het einde. Uiteraard water met een ph van 6,0-6,3 ofz aanhouden en als het goed is het beste bewateren met een kamertemperatuur van 21*C ofzo toch? Ik denk dat ik mijn voorgroei voor alsnog zal doen in de 120x120 tent onder de 2x55W voor ‘n paar weken en dan de 3x220W erboven voor nog een paar weekjes groei en dan op 12/12. Waarschijnlijk zal ik de lamp eerst wat dimmen en hoog boven de planten hangen en naarmate ze eraan wennen het vermogen wat opkrikken en de lamp lager hangen. De situatie van de locatie waar dit zal plaatsvinden is vrij ideaal. De vloer is van beton, de kamer is ruim genoeg en het raam van de kamer is niet vanuit veel woningen te zien. Er komt een luxaflex waar ik waarschijnlijk de combiconnect aan zal bevestigen voor het aanzuigen van frisse buitenlucht, maar misschien zal de lucht in de kamer zelf ook voldoende zijn met een open raam.
 7. @CaribbeanGrower De Gorilla Girl F1 is mij zeer goed bevallen. Heel mooi potent soortje met een herkenbare gorilla smaak. Zat ramvol kristallen en ik heb haar mooi rijp kunnen oogsten aangezien ze onder een overkapping stond met zon vanaf begin ochtend tot halverwege de middag. Dit is heel goed voor buitenplanten aangezien de ochtendzon het dauw dat zich op de nacht rond de toppen vormt zal doen verdampen, dit zal uiteraard toprot zoveel mogelijk verhelpen. Dus als jullie ooit een fem of fast flowering fem soort buiten zouden willen kweken is het aan te raden een overdekte spot (waar regen de toppen niet kan raken) te vinden waar de ochtendzon op kan schijnen. Hier nog een mooi plaatje van mijn Gorilla Girl f1: Misschien niet het meest compacte of mooiste wietje, maar zeker wel een explosie van unieke smaakpatronen. Heerlijk rokertje en zeker een aanrader voor de buiten teelt. Veel mensen werken met Green Poison F1, deze had ik ook staan. De Gorilla bloeide eerder af, had een hogere opbrengst, potenter product en was bestendiger tegen rot.
 8. Bedankt Pindarots, ik zal mijn uiterste best doen om tot een prachtig resultaat te komen. Ik zal niet verwachten om direct een hoog kwalitatief en kwantitatief resultaat te behalen, maar zal er wel naar streven om dit te behalen. De pitten zijn binnen!!! Ik ben erg tevreden over de mooie verpakking van de Barneys Farm zaadjes en de gratis stickers, zaadjes, cruncher, aansteker en vloei/tip van Zamnesia. Ik heb 10 stuks besteld van Dos Si Dos #33. Ik heb ook nog 3x OG Double Bubble zaden gratis gekregen van Zamnesia, deze kan ik misschien volgend jaar buiten zetten aangezien ze een Indica dominante (80/20) is met een korte bloeiperiode van 7-8 weken (volgens Zamnesia) Ik ben van plan om voor te groeien in kleinere potten van 7L (20x20x27cm) op een oppervlakte van 60x60cm. Weet iemand of dit precies zal passen met de potjes? Of misschien juist weer net aan niet wat betekent dat ik voor een kleiner formaat moet gaan? Misschien is het überhaupt beter om voor een kleiner formaat te gaan aangezien ze zich er waarschijnlijk maar 2-3 weken in zullen bevinden en ik de kluit er dan makkelijker als een geheel uit zal kunnen krijgen. Ik weet het niet en hoor het daarom graag als iemand tips of deelbare ervaring heeft wat dit betreft. Voor de voorgroei zal ik Lightmix van Plagron gebruiken: https://onlinetopgarden.com/nl/substraten/plagron-lightmix-met-perliet Tijdens de groei/bloeifase in de grotere tent zal ik ze in 18L potten plaatsen met daarin Plagron Batmix: https://onlinetopgarden.com/nl/substraten/plagron-batmix-50-liter De onderkant van de potten zal ik van hydrokorrels voorzien om de afvoer van water onderaan de potten te bevorderen. Deze hydrokorrels zal ik waarschijnlijk in panty-kouzen gieten en onderin de potten plaatsen zodat het gemakkelijker zal zijn om de korrels en de aarde van elkaar gescheiden te houden. Ik wil de plantjes waarschijnlijk toppen zodra ze ongeveer bij de 4e node zijn en wil ze LSTen, SCROGgen en Lollypoppen zodat ik het oppervlak optimaal zal kunnen benutten en de scheuten onder het hopelijk rijkelijk gevulde bovendek kan gebruiken om te stekken.
 9. Binnenkort zal ik van start Gaan met 9x Dos Si Dos #33 van barneys farm in een 120x120x200 onder 3x 220W Led. Hier:
 10. Het is eindelijk zo ver! Ik zal na een aantal jaar buiten te hebben gekweekt binnenkort van start met mijn eerste binnentuintje. Aller eerst was mijn plan om voor de Gorilla Cookies Auto van 2Fast4Budz te gaan: https://2fast4buds.com/nl/seeds/gorilla-cookies-auto Waarom auto’s? Aangezien het mijn eerste kweek zal zijn wilde ik graag snel resultaat. Uit eindelijk werd ik erop gewezen dat auto’s lagere opbrengsten hebben, onvoorspelbaar zijn in de zin dat ze (bijna) nooit mooi gelijkmatig afbloeien, verder zal het waarschijnlijk meer stroom kosten aangezien ze op minstens 18/6 zouden staan tijdens de volledige levensfase om een beetje een leuke opbrengst te behalen. De zaadjes had ik al besteld, ben ze zelfs kwijt geraakt en hoop ze nog te vinden voor buiten volgend jaar. Ik heb dus gekozen om voor een reguliere fem soort te gaan. Mijn keuze is uit gegaan naar de Dos Si Dos #33 van Barneys Farm: https://www.barneysfarm.nl/dos-si-dos-33-495 Ik zal er 9 zetten in een tent van 120x120x200cm tent onder 3 Led-lampen van 220W elk. Ik heb de mogelijkheid gekregen om een volledige uitrusting over te nemen van een forumlid voor een mooie prijs. Ik ben hem zeer dankbaar voor het uit de brand helpen van een beginner. De uitrusting bestaat uit: Softbox 700m3 Berken Softbox 700m3 Filter 700m3 Can Light 700m3 Filter 120x120 tent Secret Jardin tent Climate regelaar Climate Frequenti regelaar Timer G-Tools timer (andere variant) 3x led 220W 3 x Todogrowled 220+ Clipfan Money Clipfan 2x 55W voorgroei T-neon 2x55 watt voorgroei incl TCL 9x 18L potten en voor de voeding zal ik waarschijnlijk voor de BioBizz lijn gaan. Verder heb ik nog beschikking over een tent van 60x60x180cm. Deze zal handig zijn voor de voorgroei en het creëren van stekken. Ik ben van plan om van elke plant een paar stekken te maken en met de beste feno(‘s) door te werken in de toekomst. Ik heb nog nooit zelf stekken gemaakt maar heb me er wel een beetje in verdiept en weet dat er vloeistoffen, gels en poeders verkrijgbaar zijn om de wortelgroei uit de afgesneden groeischeuten te stimuleren zodra je ze plaatst in een blokje steenwol of een licht medium zoals cocos. Een Canadese kweker raadde cocos boven steenwol aan aangezien het gemakkelijker zal zijn voor de stek om zich te vestigen en wortelen t.o.v. steenwol. Ik verwacht om over ongeveer 1-2weken van start te kunnen gaan als ik de spot voorbereid heb. Ik hoop dat ik er een mooi verslag van zal maken en dat jullie ervan zullen kunnen genieten. Dit is zoals ik zei mijn eerste binnentuin dus ik heb nog bijna geen ervaring in de praktijk, behalve wat ik in mijn buitenavontuurtjes heb opgestoken. Vandaar hoop ik dat jullie mij soms zullen kunnen bijstaan op dit topic. Ik hoop dat dit een omgeving zal zijn waar we van elkaar kunnen leren. De week is bijna om! Ik wens jullie allemaal een fijn weekend.
 11. Misschien zal ik toch voor een Fem soort gaan. De auto zaden heb ik jammer genoeg al besteld, maar ik kan ze altijd nog bewaren voor volgend jaar buiten en weggeven/verkopen. Waarschijnlijk zal ik naast de 120x120 tent ook beschikking hebben over een 60x60 tent waar ik de Fem’s in zou kunnen voorkweken met de lamp op een lagere stand in kleinere potten tot ze klaar zijn voor de grotere tent en potten. Het plan is dan om ze te SCROGgen en Lollypoppen. Dan kan ik met de vertakkingen die ik verwijderd heb stekken maken, deze weer in de 60x60 plaatsen en uiteindelijk degene van de beste moeder(s) selecteren voor de volgende ronde. Dit lijkt mij de efficiëntste wijze van doen. De enige nadelen in mijn ogen zijn: Dat dit waarschijnlijk best een tijd zal kunnen gaan duren tot ik voor het eerst ga kunnen oogsten, maar het voordeel is dat de rondes daarna waarschijnlijk nog sneller zullen gaan dan met Auto’s. Daarnaast zou het kunnen zijn dat deze techniek me meer energie zal gaan kosten dan enkel een tent met auto’s, maar misschien zal het zelfs nog wel minder gaan kosten aangezien de Auto’s anders ook in een constante lichttijd van 18/6 zitten. Dit zou ik simpelweg niet kunnen weten zonder enige praktische ervaring. Ik denk dat ik alsnog deze wijze zal kiezen boven de keuze die ik in eerste instantie heb gemaakt om voor auto’s te gaan. Nogmaals erg bedankt voor de snelle reacties en tips jongens, echt top!!!
 12. Mijn keuze voor auto’s ligt bij het feit dat ik graag snel zou willen oogsten wat waarschijnlijk een stukje langer zou duren als ik voor Fem had gekozen. Mijn plan was eigenlijk om deze eerste ronde te draaien met auto’s en dan een volgende ronde met fem’s en waarschijnlijk ook te gaan stekken met een extra tentje zodat ik de ronde daarna nog sneller ben. Ik zit ook nog steeds te twijfelen om voor een LED-lamp te gaan, maar ik zou zelf niet zo 123 weten welke ledlamp ik zou moeten kiezen. Ik heb een andere site gezien waar ze complete tenten met LED-verlichting aanboden, maar volgensmij waren dat lampen met veel lagere vermogens dan 600W. Ik zal nog even verder zoeken, maar ik hoor het graag als iemand een volledig ingerichte set weet met een goede LED lamp, of misschien kan ik ook hiervoor contact opnemen met het bedrijf in de hoop dat ze het toe zullen kunnen voegen aan mijn bestelling als vervanging van de HPS 600W. Alvast bedankt en een fijn weekend alvast..
 13. Harstikke bedankt voor de snelle reacties jongens. Ik zal contact opnemen met het bedrijf waar ik de volledig ingerichte tent zal bestellen en meteen vragen of het mogelijk zal zijn om een 500m3 filter in plaats van een 350m3 filter te leveren bij het pakket. ik zal waarschijnlijk voor de lightmix gaan en bijvoeden met BioBizz. Perliet zal ik er niet aan toevoegen als je zegt dat de lightmix al luchtig genoeg is. Ik heb inderdaad ook vaker verhalen gehoord over de herma gevoeligheid van Gorilla genetica dus zal hier ook extra voorzichtig mee zijn door de plant van zo min mogelijk stress te voorzien en goed op de uitkijk te zijn voor banaantjes. een SCROG zal waarschijnlijk teveel stress opleveren wat betekent dat ik dat van de tafel laat zolang ik met Auto’s werk, vooral Gorilla genetica.
 14. PS: Het raam in de ruimte is gelukkig niet vanuit al teveel andere woningen te zien, maar ik zat er alsnog aan te denken om met luxaflax een constructie te maken waardoor ik de slang voor afzuiging dicht bij het raam kan plaatsen zonder dat het zichtbaar is. (????) Heeft iemand toevallig ervaring met zoiets (????)
 15. Na een paar jaar buiten te hebben gekweekt zal ik binnenkort een start maken met mijn eerste indoor kweek. Dit roept natuurlijk het een en ander aan vragen op bij mij, vandaar dit topic. Ik hoop dat dit een omgeving zal kunnen zijn waar we van elkaar kunnen leren. Ik heb deze zomer buiten een paar Autoflowers en F1 fast flowerings gekweekt. Dit is de Green Poison F1 van SweetSeeds: Dit is de Gorilla Girl F1 van SweetSeeds: Beide planten staan nu nog steeds buiten af te bloeien onder een afdakje. Ik schat dat ze nog ongeveer 2 weken zullen moeten (de foto’s zijn van ongeveer een week geleden). Ik hoop dat ze deze laatste weken rotloos zullen kunnen doorstaan. Zoals jullie waarschijnlijk wel kunnen zien ben ik aardig fan van het trainen van de planten, dit zal ik waarschijnlijk ook toepassen op mijn indoor grow. Ik ga waarschijnlijk de LST en/of SCROG Methode(n) gebruiken. Ik ga 9 Gorilla Cookies Auto van 2Fast4Buds zetten op een oppervlakte van 120x120cm. Ik heb nog mijn twijfels bij een aantal zaken: medium/voeding: Ik zat te denken om Plagron Lightmix te vermengen met ongeveer 25% perliet en bij te voeden met de BioBizz starter pack, deze bevat voedingsstoffen voor alle fasen van de plant. (Ik weet dat een autoflower een heel minimale dosis vergt, dus ik zal waarschijnlijk beginnen met doseringen van 1/3 of 1/2 van de aangeraden doseringen) Mijn andere overweging is om een voor bemest medium te gebruiken. (??????) mijn vraag aan jullie is vooral of iemand zelf ervaring heeft met het kweken van autoflowers en weet wat een goede medium en voedingskeuze zou kunnen zijn. (??????) Potten: Ik zit nog te twijfelen om potten van 18L te gebruiken of van 14L aangezien ik nog geen idee zal hebben wat voor massa de dames zullen aannemen en ik bang ben dat mijn tent te vol zal staan waardoor er onderin weinig licht zal reiken als ik voor de 18L potten ga. Vooral als ik LST of SCROG toe zal passen, maar aan de andere kant heb ik uiteraard wel een maximale oogst als doel waarvoor 18L misschien wel de beste keuze zal zijn. Ik heb een lijst met benodigdheden gemaakt en ik vroeg mij af of iemand het op zou kunnen merken als ik iets over het hoofd sla, maar volgens mij is het zo goed als compleet. De lijst: Tent 120x120x200cm Compleet https://www.kweekhuis.nl/bestel/homebox-evolution-kweektent-compleet-120x120x200cm-luxe?page=3&c=2349 Bevat: 1x Homebox evolution 120 x 120 x 200 cm 1x VSA ELT 600w of Vossloh schwabe VSA 600w 1x Adjust a wing kap medium 1x Ralight 600watt bulb 1x MDF box 500m3 1x Empire filter 350m3 flens 125 1x combiconnect 10m- 127 1 Thermo/hygrometer 1x Ventilator met klip (brons) 3x Slangklem 060-135mm 1x Stekker met snoer 2 meter 1x 5m aansluitdraad 1x Setje Hortiline lighthangers 1x Davin schakelkast 600watt 1x Fancontroller Voeding BioBizz start pack: https://www.kweekhuis.nl/bestel/biobizz-start-pack?page=5&c=2350 9 potten van 18L (misschien 14L): https://www.kweekhuis.nl/bestel/pot-vierkant-18-ltr?&c=2412 Ph meter: https://www.bol.com/nl/p/digitale-ph-meter-lcd-model/9200000092423263/?Referrer=ADVNLGOO002042-G-74853038070-S-750729283616-9200000092423263&gclid=EAIaIQobChMIx4DK-9CJ7AIVQubtCh2tzw1WEAkYASABEgI6lvD_BwE Plagron Lightmix 3 zakken: https://www.kweekhuis.nl/bestel/plagron-light-mix-50l?&c=2419 Perliet 100L: https://www.kweekhuis.nl/bestel/perliet-100-l?&c=2419 Zaden Gorilla Cookies 2fast4buds: https://2fast4buds.com/seeds/gorilla-cookies-auto Hydro- korrels: sproeilans met drukpomp: (bij tuincentra verkrijgbaar) Mocht iemand een opmerking of tip hebben wat betreft mijn plan hoor ik dat graag, daarvoor ben ik hier natuurlijk. Een fijn Weekend alvast toe gewenst en mogen jullie plantjes heerlijk groeien en bloeien. Groet, FrostyFingers
 16. Geoogst: Rqs green gelato Greenhouseseeds Kings kush Greenhouseseeds Exodus cheese Hangt nu te drogen, zal ongeveer twee weken duren. Sta te popelen om het te roken
 17. Ik zal vanavond even een foto maken, tot nu toe niet veel interresants gebeurd. De soortjes zijn wat gewisseld. Hy seeds blueberry amnesia xxl Rqs green gelato Dutch passion auto mazar. Ben toch maar nog wat gaan buigen. Ben benieuwd hoe de plant reageerd hier op. Greenhouseseeds Kings kush Greenhouseseeds Exodus cheese
 18. De zaden zijn ondertussen binnen, misschien word er nog wat geschoven met de soortjes. Er komen nog 23 zaden binnen. Het worden er in ieder geval niet meer dan 5 in de tuin. De rest ga ik guerilla kweken. Daar zal ik later even een topic link van posten. Toevallig kwam mijn moeder ineens aanzetten met twee grote zakken lavameel voor de moestuin. Dus dat kan ik ook gebruiken. Ook heb ik vandaag alle grond gekocht en de plagron supermix besteld Het zaadje in het zakje heb ik laatst in een topje gevonden. Die zet ik voor de gein ook wel ergens neer. Ik heb er weer heel veel zin in!
 19. Hoi, Wederom bedankt voor de hulp. Ik heb het even met mijn maatje besproken en we zijn er over uit dat we gebruik gaan maken van envoudige potgrond van het tuincentrum. Hierbij voegen we plagron supermix bij. En wat compost. Later kunnen we indien nodig nog altijd aan de slag met kippenmest. Ook gaan wij nog 20 auto's neerzetten op een guerilla plek, hiervoor willen we hetzelfde medium gebruiken. Hierover komt nog een ander topic. In de guerilla corner. @vakman Na wat gelezen te hebben leek het mij dat de plagron supermix vrij compleet is. Weet jij wat de wormenmest en lavameel hier aan kan toevoegen? Excuses als ik wat veel vragen stel. Op internet zie ik soms door de bomen het bos niet meer Groetjes, F
 20. Hoi, Bedankt voor jullie tips:@FoolOnTheHill @Dank D 420 Ik krijg van allerlei kanten andere adviezen. Kreeg bijvoorbeeld vd growshop te horen om lightmix met biotabs te gebruiken. Ik ben van plan gebruik te maken van kwekersgrond van het tuincentrum en dat met compost en wat kippenmest. De supermix van plagron en de perliet zal ik mij even in verdiepen en een keuze maken. Ik wil liever niet bijvoeden aangezien ik ook een aantal auto's op een guerilla plek ga zetten. En dit op dezelfde manier wil doen. Ik hoop dat de zaden deze week binnenkomen. Groetjes, F
 21. Hallo, Ik ga in mei een aantal autoflowers planten. na vorig jaar twee autoflowers en twee reguliere planten gekweekt te hebben. Had ik nog wel zin om het dit jaar weer te doen. Deze keer alleen auto's vanwege de problemen die ik vorig jaar later in het jaar ondervond met de regulieren. Het was een waar toprotfestijn. en dat wil ik door eerder in het jaar te oogsten voorkomen. Ik hoop op een knappe kwaliteit, en wat kennis en voorkeur voor de komende jaren. De zaden: 2/3 x Green Gelato Autoflower (Royal Queen Seeds) 2 x King's Kush Autoflower (Greenhouse seeds) 2 x Exodus Cheese Autoflower (Greenhouse Seeds) en waarschijnlijk zet ik de gratis zaadje(s) van de bestelling ook erbij. Ik ga de planten in potten zetten van ongeveer 20/25 liter. Ik ben niet van plan de planten uitgebreid te voeden en twijfel daarom over de grond die ik ga gebruiken. Kan ik kokos of kwekerspotgrond van Pokon bij het tuincentrum kopen en dat verreiken met eigen compost? Of zal ik online of bij een growshop speciale grond kopen? En welke grond raden jullie aan? of waar moet deze aan voldoen? Ik zal zodra ze de grond in gaan wat foto's plaatsen. F
 22. Je kan dat ook als standaard instellen op je mobiel. Denk er hierbij wel aan, dat als de blauwe petten je willen pakken. Dit geen bescherming bied. De provider en dus ook de overheid kan dit moeiteloos inzien
×
×
 • Create New...