Jump to content

ChrisvZ

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ChrisvZ

  1. Sommige wel ja, maar ja laat ik het dan anders zeggen, Autoflowers zijn een stuk makkelijker, zeker voor beginners. En dat ben ik dus prima.
  2. Ik denk voornamelijk de hoogte en dat je binnen 12 weken kan oogsten. Tenminste daarom had ik ze gekocht voor in mij serre.
  3. Had nog zaadjes liggen dus prima voor deze test. Maar waarom niet trouwens?
  4. Haha echt he. Was wel een leuk en leerzaam traject. Kon ook maar 1x per week naar deze locatie. Ben nu thuis een nieuw hok aan het bouwen. Dan kan ik er dagelijks mee bezig zijn. Lamp is trouwens deze maar nog steeds kut inderdaad https://www.amazon.com/dp/B01871AHTC/ref=cm_sw_r_em_apa_i_ITgmEbXJRCMYB
  5. Ja klopt maar de plant had daar ook behoefte aan, na een dag of 5 stond hij zo weer op 1.6, nu niet meer maar hij is nu wel op zijn einde, denk dat dat het is. Plagron geeft het ook aan trouwens, doe altijd nog minder dan aanbevolen
  6. Nou groot is zijn ze zeker :-) alleen de toppen niet. Ik geef hem 24 uur licht en omdat het mijn test opstelling is gebruik ik een china lamp die ik nog had liggen. https://bestvaled.com/products/bestva-600w-double-chips-double-5w-led-light-full-specturm fout ik weet het!
  7. Hola, vraagje, ik ben een test aan het doen om wat meer te leren over dwc / hydro en kom nu op een punt waar ik allang blij ben dat ik zo ver gekomen ben maar me afvraag of het nog wat gaat worden. Heb de opstelling zelf gemaakt, iris box 60 liter, luchtpomp met 2 langwerpige airstones, verwarming in het water op 20 graden, plagron a/b voeding en ph min van plagron. Allemaal ok en heb mooie dikke stammen en ze zijn mega groot geworden, tent van 120x120 en bijna helemaal vol met bladeren. Het zijn trouwens autoflowers. Ik zit nu op bijna 12 weken, ik heb ze wel te lang in groei modus gehad en pas 3 weken de bloei stand van mijn lamp aangezet, beetje dom maar ja veel van geleerd :-) Nu zal je zeggen dat dat bij autoflower niet uit moet maken maar ik heb toch gemerkt dat ik daar behoorlijk wat invloed op had. Misschien waren het geen echte autoflowers??? De voeding langzaam opgebouwd van 1.2 ec naar 2.2 ongeveer. Ik merk dat ze nu bijna geen voeding opnemen maar wel water. De e.c staat nu op 1.7 en daar blijft hij stabiel op staan de laatste dagen. Ik vind het al een wonder dat ze nog niet dood zijn dus dat is een pluspunt. Voor de volgende rondes ga ik sowieso een andere lamp halen en me beter concentreren op de verschillende fases en waardes. Wat ik nu zie is dat ik heel veel toppen heb maar ze allemaal erg klein zijn. Vraag me af of het nog wat gaat worden. Is er nog iets wat ik kan doen om de toppen te laten groeien of is het gewoon afwachten? Sorry voor de foto's maar kon even geen natuurlijk licht erbij krijgen :-)
  8. Maakt het nog uit welke kleur je kiest? white warm, neutral of cool? https://www.digikey.nl/catalog/en/partgroup/f-series-gen3/67179?utm_adgroup=Optoelectronics&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Dynamic Search_EN_Product&utm_term=&productid=&gclid=Cj0KCQiApaXxBRDNARIsAGFdaB_1khz9OgMnwOdvQNHSyxCvSHiE2C4GQ9qQqkaLL7Hw-nf3sYcR8DAaArUKEALw_wcB
  9. Thanks @Wietefras en voor de bloei? Zijn daar een beetje betaalbare ledstrips voor?
  10. Hola, Op dit moment kweek ik buitenshuis (wel binnen haha) in een 120 x 120 x 200 kweektent met een zelfgemaakte hydro setup. Iris box 60 liter, 4 netcups, aquarium verwarming op 21 graden, luchtpomp met 2 lange airstones, plagron hydro a + b voeding. Dit is de eerste test die ik doe met hydro en ik moet zeggen dat gaat beter dan verwacht. 4 autoflowers staan erin en die vullen bijna de hele tent en mega veel toppen. Ik vul alleen af en toe het water bij met de juiste waardes en klaar. Kan het zo 5 dagen alleen laten zonder problemen. Anyway. Nu wil ik toch thuis ook ruimte gaan maken om daar wat te gaan experimenteren met een moederplant, stekjes maken, sog met 5 plantjes. De ruimte is beperkt maar het grote probleem kan zijn dat het te koud is. Nu is mijn vraag maakt het bij hydro heel veel uit hoe warm de lucht in je kweekhok is? Ik zorg ervoor dat het water (dwc) rond de 21 graden is, maar wat is de minimale temperatuur in het kweekhok zelf?
  11. @Wietefras gebruiken jullie deze leds dan in voorgroei, groei en bloei of hebben jullie verschillende lampen? Het is toch zo dat elke fase een ander spectrum nodig heeft? Als ik naar de ledstrips kijk is dat voornamelijk allemaal wit. Ik heb zelf ook eindelijk ruimte vrij kunnen maken voor mijn nieuwe hok. Beetje een rare maat maar laten we voor het gemak zeggen 150 hoog, 1 meter breed en 50 cm diep. Daar zal voornamelijk de laatste groei en bloei gebeuren, hoeveel watt heb ik dan ongeveer nodig? Is bijvoorbeeld dit genoeg? https://www.alibaba.com/product-detail/Pre-assembled-KingBrite-quantum-board-UV_62116661194.html?spm=a2700.wholesale.deiletai6.5.42fa5ddbnu80mu Ik heb ook nog china troep liggen die ik eerst nog even ga gebruiken om te beginnen https://nl.aliexpress.com/item/32392723922.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.183d4c4dAgEdSF Wat ik me nu bedenk is dat waar ik werk hebben we onderstaande ledstrips compleet met software om ze te programmeren op tijd en kleur etc. kan ik daar iets mee? Tijdens het stekken of voorgroei misschien? Daar kan ik er zo een paar van meenemen. Zitten meters op een rol https://www.amazon.com/ALED-LIGHT-Waterproof-Flexible-Control/dp/B011K7PDHQ https://www.amazon.com/aolaikesi-16-4ft-Waterproof-Flexible-Ribbon/dp/B0762HF32N
  12. Thanks, voor de volgende rondes ga ik inderdaad verder kijken naar betere en zuinigere lampen. Ik heb nog een andere lamp maar die is weer te groot voor de opzet nu in mijn tentje, en die verbruikt ook aardig wat. Doet het wel mega goed trouwens. https://bestvaled.com/products/bestva-x3-lens-1200w-led-grow-light-full-spectrum-12-band-grow-lamp-for-greenhouse-hydroponic-indoor-plants-veg-and-flower-x3-4-red-1200w Zal is kijken of ik wat foto's kan maken deze week, heb gisteren een net erin geplaatst om de toppen wat beter te verspreiden. Hopen dat dat goed gaat. Deze setup is nu echt om te leren en verwacht er niet super veel van. De bak is eigenlijk ook te klein om helemaal tot het einde te gaan denk ik, als ik zie hoeveel wortels er nu al in zitten :-) Kan zijn dat ik nog een bak erbij ga zetten en er 2 per bak van maak. Keuzes keuzes
  13. Die ik nu gebruik is een chinees lampje https://www.ebay.nl/itm/283616783711 tent is 120x120, nu veels te groot maar er stonden nog 4 autoflowers in op aarde, die heb ik net omgehakt. De reden voor 120x120 is omdat ik in de nabije toekomst naar de growrilla 4 /6 bucket dwc wil. Die hebben wel wat ruimte nodig.
  14. Thanks @lostchild dat ga ik inderdaad maar doen. Dit is mijn eerste hydro testopstelling om er een beetje mee te spelen en te leren. Het is een 60 liter bak met 4 netcups, luchtpomp 240 l/h met 2 luchtstenen (lang 25cm), 50 watt verwarming op 20 graden, plagron hydro a + b voeding, aquamaster 700 ec/ph meter en een 1000watt full spectrum led. Heb er autoflowers, northern lights. Tot nu toe gaat het best goed. Ik had verwacht dat er meer werk in zou gaan zitten maar de waardes blijven goed stabiel, af en toe de voeding waardes wat omhoog. Dikke stammen en ze groeien goed.
  15. Ja ok snap ik maar dat heb ik niet zo even in huis :-)
  16. Ok beetje uitgeschoten met mijn PH - van plagron. Mijn hydro setup zit nu op 4.8 ph maar wil ik weer rond de 5.8 / 6 hebben. Heeft iemand een tip om hem snel weer omhoog te krijgen? Behalve dan weer water eruit en opnieuw voeding en ph - :-)
  17. Ja gaat prima op gevoel tot nu toe, heb hiervoor al een kweek gedaan met autoflowers maar 4 dezelfde. Ik heb zelfs nog tensio meter en blumat bewatering systeem liggen, niet gebruikt omdat ik dacht ga toch over naar hydro. Lezen op WF is inderdaad top, vooral voor hydro al zoveel geleerd
  18. Thanks voor de tip, ga ik wat beter in de gaten houden. :-) Het is ook wat lastiger als je 3 verschillende tegelijk in je setup hebt staan haha, maar ja tot nu toe gaat het eigenlijk erg goed.
  19. thanks, ga de voeding maar is wat afbouwen inderdaad. EC en ph meet ik niet op mijn aarde setup, op mijn hydro wel.
  20. Haha ja. Zal morgen als ik er ben foto's maken met normaal licht.
  21. Ik gebruik spa blauw, die heeft standaard PH 6.0. En inderdaad zorg ervoor dat het niet te nat is. Heb je een propagator met verwarming? Ik zet hem rond de 21 graden. Zodra ze naar boven komen inderdaad kap eraf en lamp erop. Zorg er ook voor dat je meteen een lekker briesje hebt van een ventilator dan worden ze wat sterker. Na hoeveel tijd wil je ze overgaan zetten in je growrilla? Die ga ik ook kopen binnenkort.Ik heb nu nog een zelf gemaakte opstelling om hydro te testen.
  22. Dag allemaal, dacht laat ik na een jaar lezen ook maar is wat vragen. Ik heb 3 verschillende autoflowers staan en ze zijn allemaal prachtig donkergroen maar 1 plant krijgt last van gele punten. Planten staan in 21 graden, tussen de 40 en 50% luchtvochtigheid, krijgen spa blauw (ph 6.0) anderhalve liter met 4ml terra bloom, water geef ik op gevoel en optillen van de pot. Ze staan onder een Bestva 1000 watt full spectrum licht met alleen de bloeioptie aan (rood licht zoals op de foto) https://www.plagron.com/nl/producten/terra-bloom https://bestvaled.com/products/bestva-1000w-led-grow-light Ik denk zelf dat de autoflower die er last van heeft teveel voeding krijgt maar graag jullie mening.
×
×
  • Create New...