Jump to content

vamstel

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vamstel

  1. Hallo allemaal het is allemaal redelijk goed gegaan ik zit nu in mijn laatste 2 werken het het lijkt als of de herfst aan de deur van mijn tent klopt blaadjes worden geel en er komen rode strepen op de stam van mijn planten is dit normaal ?
  2. Ik heb het nog steeds iemand nog nog meer tips? 3 van de 6 hebben alleen een paar gele puntjes 2 hebben niks en 1 heel erg met verdorde blaadjes
  3. @lostchild dankjewel voor de duidelijke uitleg
  4. Ik heb vandaag een tensiometer (blumat pro) binnen gekregen nu is mijn vraag tussen welke waardes moet ik zitten hij staat nu op 62
  5. Ja de volgende keer gooi ik de potten helemaal vol met aarde. Dankjewel voor de reacties.
  6. 40ml op 10L staat in mijn schema week 3
  7. Ik ben nu dag 5 in de bloei en ik krijg op een plant allemaal verdorde gele bladeren onderin en de andere planten hebben een paar kleine gele puntjes. ik geef ze goed water maar het lijkt steeds wel erger te worden. ik heb me lamp al helemaal omhoog gehangen. het is nu wel bijna constant 25 graden 24 uur lang zal dat funest zijn voor je planten? Dit is van 2 dagen terug
  8. Hier zou ik wel wat meer over te weten willen komen
  9. Haha nee klassiek is dat zo erg voor die planten dan ? ik lees veel verschillende dingen er over dat het stress is, of dat ze te snel groeien (een soort van striae), of een te koude ondergrond en een te groot verschil tussen warm en koud. Ik heb een klein kacheltje in me tent gezet voor als de lamp uit is ik hoop dat het wat uit gaat maken. Anders gaan we naar plan B potten van de vloer halen.
  10. Ik merk wat roods op in mijn takjes weten jullie misschien hoe dat komt?
  11. We zijn al weer een week en een dag verder en ze groeien als kool. heeft iemand nog tips waar ik goed op moet letten?
  12. Ik had ze zondag best veel water gegeven daarom had ik ze maandag niks gegeven. Maar keek er gisteren even naar en toen zag ik dat sommige blaadjes best wel droog waren. hoe kan ik dat voorkomen? mijn lamp hangt er niet veel te dicht op, is mijn luchtvochtigheid misschien te laag. hij schommelt een beetje bij de 40% hoe zou ik dat meer om hoog kunnen brengen? ik heb er een natte handdoek in gelegd maar dat maakt niet heel veel uit. Ik heb deze complete tent gekocht https://123tuintechniek.nl/growshop-kweekbenodigdheden-complete-kweektenten-sets/mammoth-pro-complete-kweektent-120x120cm-600-watt-compl1 welke type van de bluelab hebben jullie?
  13. Nee hoor vind het niet zo zonde van proberen kan je leren. de eerste keer is toch even kijken hoe je het allemaal moet doen. en tips en tricks zijn altijd welkom. welke ph waarde meter gebruik jij? ik heb van iemand gehoord dat bluelab goed is. dan zie ik meters staan van €250 dat vind ik ook wel weer iets te veel van het goede.
  14. Wie wil mij hier mee helpen ?
  15. Ik ben dit schema aan het bij houden. Als ik 50 liter klaar maak moet ik dan iedere keer als ik ze ga water geven de ph waarde meten of is een keer de ph waarde op 5,7 brengen genoeg? ja ik had de potten iets meer kunnen vullen dat doe ik volgende keer wel. Welk merk ph meter gebruik je?
  16. Goedemorgen allemaal, ik ben zaterdag begonnen met mijn allereerste kweek. Alleen heb ik nog een beetje moeite met in te schatten hoeveel water ik ze moet geven en ik heb een ph meter besteld daar zat geen beschrijving bij. Ik heb de eerste keer water gegeven zaterdag met een ph van 3,5 en 1,2L en de tweede zondag met een ph van 5,7 en 1,6L. Kan ik een grote hoeveelheid water voor ze maken dat ik daar af en toe een scheutje van geef? Ik heb een mammoet tent van 120x120x200 600w lamp 6 stekjes Ik heb alles van plagron alga (ph-, bloei, groei en green sensation) Net in de grond gezet na 3 dagen
×
×
  • Create New...