Jump to content

Michael500

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Michael500

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Kan ik over de isolatieplaten gewoon zwart wit folie nieten? Reflectiefolie lijkt me wat dubbel op aangezien de wanden van isolatieplaten zijn.
 2. Beste, Ik heb wat vragen voor ik van start ga, omdat ik over eea nog niet zeker ben. -Als ik mijn stekjes onderdompel in een contactmiddel en daarna dus in de ingewaterde potten doe, na hoelang mag/kan ik de ruimte dan betreden zonder bescherming? Als ik mij niet vergis dient de afzuiger en de inblaas uit te staan tijdens de eerste dagen—> hoge LV - Ik heb gelezen vanaf wanneer je stekjes mag toppen, na 4 internodes in de groei uiteraard. Mag ik ze daarna nog knakken/supercroppen?zo ja, na hoelang na het toopen? De ruimte is namelijk 1.80 hoog en ik gebruik 11 liter potten. Alvast bedankt iedereen!
 3. Zijn er nog bepaalde punten waar ik rekening mee moet houden bij het aanbrengen van folie?
 4. Beste Vakman, Ik weet dat ik er nog lang niet ben! Zie hier een schets van de ruimte. Voor de gein wat kappen opgehangen. Ik denk dat ik nu al kan zeggen dat de kappen aan de zijkanten hoger worden opgehangen, schroefogen hoger monteren. Voor de beeldvorming: rode streep: buis op de vloer verdwijnt achter folie : denkbeeldige muur trekken met folie , spannen/straktrekken groene markeringen: ruimte voor lampen? zwart: plek waar de lampen aan de zijkant mogelijk gemonteerd worden (hoogte) geel: denkbeeldige wand/scheiding dmv folie. De ruimte is nog niet bewerkt, van haast is gelukkig ook geen sprake! De schroefogen zaten er al dus kon ik voor de gein eens kijken hoe dat er visueel uit ziet. Folie ben ik van plan aan zijkant recht naar beneden te trekken, zodat de ruimte achter de balken beneden/het lage gedeelte wegvalt. Vastnieten aan vijverfolie? Deze leg ik met openstaande rand neer.
 5. Precies, lag op het puntje van mijn tong. De platen lijken bedekt met een soort van radiatorfolie? Zilver spul iig. Verder geen probleem?
 6. Dat klopt wat je zegt. De muren van de ruimte zijn een soort materiaal wat licht aanvoelt, kom er even niet op. Moet bijna aan glas/steenwol denken. Als je zeg maar met je vuist zou slaan, sla je er zo doorheen. ik zou hier gewoon folie overheen doen en zelf niks onder de folie, lijkt me
 7. Ik was van plan voor de in en afblaas elk afzonderlijk eentje zoals deze te halen. Heb jij een aanrader anders lostchild? Ik zal eens op zoek gaan naar airflow, is er een bepaalde formule die ik moet hanteren aan de hand van mijn ruimte in m2?
 8. Ik heb in mijn geval enkel in het midden zo en balk. Is folie daaroverheen doen niet genoeg?
 9. Hi Jakkes, Dit was voor mij een verwarrend onderwerp, lees zoveel verschillende dingen. Het komt dus neer op dat het vermogen van het filter groter moet zijn dan de afzuiging/softbox. Klopt het dan wel dat je per lamp van 600w 200m3 moet berekenen met betrekking tot inblaas? Dankje!
 10. Beste Mensen, ik vroeg alle info ook omdat er nog nieteens iets staat. Kennis opdoen (theorie), ervaring opdoen(praktijk). Qua afzuiging, Klopt het dat dat je per lamp van 600W, 500m3 telt? Koolstoffilter minder vermogen in m3 dan afzuiger zelf als ik het goed heb? Bijv 1500m3 afzuiger —> 1000m3 koolstoffilter? Inblaas ongeveer de helft van de afzuiging:750m3 dan? de ruimte is nog kaal, eerst lezen/en dan proberen. Het gaan sowieso 11L potten worden, ook een grotere buffer, meer ruimte voor wortels. ik zit in de ruimte met een veluxdakraam.. Mijn idee: raam op een kiertje, rieten jaloezie, mdf plaat bevestigen, door de mdf plaat slang voor inblaas doen. dus als het ware: Raam- jaloezie- mdf met opening voor flens- slang (perfo?), softbox, slang (laag tegenover afzuiging). Uiteraard ook met fancontroller Ben ik op het juiste pad? Het gaat om een soortgelijke ruimte als op de foto, met het raam links. als je naar de foto kijkt, inbeelden dat boven/achter je de afzuiging zit.
 11. Dankjewel Pindarots123! Ik zal het voorlopig dan zo laten. De eerste waterbeurt na het inwateren eens even uitvogelen wat de behoefte is dmv een tensio. Ook ga ik na het inwateren bij de eerste waterbeurt ‘kijken’ of ik groeivoeding mee kan geven. Bij het inwater ga ik het water als het nodig is afzuren en wortelstimulator toevoegen.
 12. Bedankt voor jouw zienswijze! Ik vroeg mij tot slot af, wat het handigste is om onder de potten neer te zetten. Er is een eps ondervloer met vijverfolie als bovenlaag. Lijkt me niet handig als de potten ‘direct’ op de vloer staan ivm de gaten van de potten aan de onderkant?
 13. Twiet, hartelijk bedankt voor je uitgebreide uitleg! Wat ik mij tot slot nog afvroeg is het volgende; ik ga een ondervloer maken van eps platen 2cm en daarop vijverfolie met openstaande rand. Wat kan ik het beste onder de potten neerzetten, aangezien ze anders rechtstreeks op de ondervloer staan.. of is het in principe niet nodig om iets onder de potten neer te zetten, behalve een ondervloer?
 14. Zeer nuttig ! Dit brengt voor mij ook wat structuur! Ik wil niet alles perfect doen, maar wel zo goed mogelijk!
 15. Dit klopt, het zijn inderdaad verse zakken grond. Ik ben van plan om de eerste dag 1 van de 3 lampen aan te doen en de 2e dag alle 3. Vanaf dag 1 12/12. Goed opzetje zo? Het gaat om 600W lampen
×
×
 • Create New...