Jump to content

mbbs1024

New Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About mbbs1024

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan iemand me zeggen of er iets misgaat met mijn plant ? Sommige bladeren kleuren donker, anderen worden geel aan de randen. Is dit normaal, indien niet wat kan eraan gedaan worden ? Sommige artikelen wijzen erop dat dit zou komen door ondervoeding, anderen zeggen dat het een teveel aan voeding kan zijn, totaal tegenovergestelde dingen dus. Gezien het mijn eerste kweek is, heb ik geen idee wat het nu eigenlijk zou kunnen zijn. Kunnen jullie ook eens kijken of de plant nog niet bijna oogstklaar is ? Als ik de 14 daagse weersvoospelling bekijk, zie ik praktisch elke dag regen, wat ook niet zo goed is omdat er dan schimmels kunnen ontstaan dacht ik.
 2. Hallo, Hierbij het resultaat van mijn allereerste outdoor kweek. Is dit het begin van het in bloem komen ? Ik heb op een engelstalige site iets gezien over pruning. Is het nodig om op deze plant wat blaadjes of takken te verwijderen, indien ja, welke ?
 3. Mijn eerste poging met niet autoflowers, in april was mislukt, en wietzaadjes.nl had me gezegd dat het nu nog mogelijk zou zijn om autoflower zaadjes te zaaien.
 4. Graag jullie feedback en verdere tips en tricks om de kweek tot een goed einde te brengen. Ik ben nieuwsgierig hoe het voelt om wiet te gebruiken, maar heb geen idee hoe aan wiet te geraken in mijn buurt, daarom heb ik besloten om wat zaadjes te bestellen en zelf wat wiet proberen te kweken. Ik rook niet, maar ben wel verzot op appelcake, de bedoeling is dus om een space appelcake te gaan maken. Ik heb totaal geen ervaring met wiet zaaien, en mijn eerste poging is mislukt. Het zaadje was in water gekiemd, maar als ik het in een potgrond deed om verder te laten groeien, kwam er geen plantje uit. De 2de poging, laten kiemen, en vervolgens buiten in de tuin zetten lijkt het beter te doen Kunnen jullie eens kijken of dit een goede opstelling is voor buiten ? verbetertips altijd welkom !! Hoe vochtig of nat moet de plek gehouden worden ? - Nieuwe Autoflower zaadjes, geschikt voor buiten, en als makkelijk te kweken aangeduid op een webshop Auto Cream NL & Northern light auto - Wietzaadjes in water laten kiemen, het kiemen ging nu (3 dagen) een stuk sneller dan vorige maal (9 dagen) - Een gat gegraven van 15*15*20cm, emmer water ering en aarde onderaan gemengd met compost, zodat het los is en de wortels er makkelijk doorheen kunnen groeien - bovenste laag van 5cm = bevochtigde zaai/stek grond Nadat ik in het tuincentrum uitgelegd had dat de eerste zaadjes in gewone potgrond niet gelukt waren, heeft men me deze aangeraden, omdat er geen mest en voedingsstoffen inzitten, en erbij gezegd dat zaden gewoonlijk niet echt gedijen in gewone potgrond wegens de voedingsstoffen die daar inzitten. - Gekiemd zaadje erin, en bedekt met 0.5cm zaai/stek grond - Plastic fruitbakje erop, zodat het niet uitdroogt door de wind, en de vogels er niet mee aan de haal gaan. - Plaats: vrijstaand in de tuin, waar er de ganse dag zon is, en naast een paal van de waslijn, zodat als de plant groter wordt, hij kan vastgebonden worden aan de paal om omwaaien te vermijden. Er zijn ondertussen plantjes uit gegroeid Om de 2 dagen geef ik ieder plantje 250-500 ml water, afhankelijk van het weer Is dit ok, te veel of te weinig ? In het tuincentrum heb ik wortel activator gezien, het bevat ook een vloeibare organische kaliummeststof op basis van zeewier. Kan ik dit al aan de plantjes gieten, of is het daarvoor nog te vroeg ? Nog enkele vraagjes: - Wat is het normale groeipatroon voor deze plantjes (Auto Cream NL & Northern light auto) hoe hoog groeien ze per week, zodat ik kan kijken of ze normaal groeien of niet. - Ik heb ook vloeibare universele meststof van Nutrimax/substral op de plank staan, Is dit geschikt voor wietplantjes. - Verbetertips & tricks ?
×
×
 • Create New...