Jump to content

XinDius

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About XinDius

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Voor de komende weken is een vochtige lucht met veel neerslag en temperaturen die max tot 20 graden lopen. Andere planten van mij hehben een tijd terug toprot gekregen (waardoor ik ze heb moeten oogsten). Dit was zelfs toen de omstandigheden beter waren dan de voor nu voorspelde weersomstandigheden. Nu verwacht ik dat deze plant doordat het nog steeds op verschillende plekken echte meeldauw heeft (waar ik zojuist achter ben gekomen), door eventuele besmetting met de vorige planten en door verzwakheid van de omstandigheden toprot zal krijgen. Verder zie ik dat de plant zaden gaat produceren. Misschien zou dit door hennepvelden kunnen komen (die zijn 1 a 2 km verderop). Of door de stress van de plant. Ik heb namelijk alleen maar gefemeniseerde planten. Kan ik het beste afwachten wat er gebeurt of gelijk de plant oogsten?
 2. Die gele verkleuring maar laten voor wat het is?
 3. Ja, dit is mijn tweede kweekje waarbij ik veel research heb gedaan tijdens en voor het kweken
 4. Royalqueenseeds (het zaden bedrijf) zegt dat de plant van zaaiing tot eind 10 weken duurt. Dit komt uit op dat ik hem nu moet oogsten. Want de plant is ongeveer 9 a 10 week oud. Lijkt mij redelijk kort? Aangezien de bloeiharen van de toppen. Veel andere verslagen van buitenkwekers van dezelfde soort laten de plant nog 2 a 3 week verder bloeien.
 5. Ongeveer 4 week in de bloei zit de plant. De foto's zijn onderin bij de andere quotes ahhahah je zoekt je snel al rot
 6. Dit is mijn verhouding: Potgrond 60% perliet 20% en kokos 20% de plant is ongeveer 4 week in de bloei. Daarbij had ik plagron terra bloom en plagron terra grow gebruikt. Deze doseringen had ik stapgewijst opgevoerd zonder de maximale dosering te overschrijden. Ongeveer na 4 week groei begon ik te voeden. Dit heb ik elke keer naar de behoefte van de plant gedaan bij groei (lichtere kleur bladeren en dan bijvoeden). Bij de bloei voeg ik af en toe een beetje bloeivoeding toe. Dit doe ik vaak als het warm weer is en de plant meer verbruikt. Momenteel probeer ik bij te voeden maar geef ik weinig voeding omdat ik de plant maar weinig water kan geven. Het zou kunnen dat ze te nat staat want als ik de pot optil is het zwaar. Ik probeer het dan een tijdje geen water te geven, maar een beetje water is al snel teveel want het gewicht neemt heel snel toe.
 7. De planten zijn ongeveer 9 a 10 weken oud. Ik schat in dat ze nog wel 3 weken moeten. Het leek mij dat ze nog iets te jong zijn om zoveel blad te verliezen
 8. Hey kwekers, Ik ben al een tijdje buiten aan het kweken op een perliet kokos potgrond mix. Bij een autoflower (northern lights) heb ik een probleem. Dit probleem begon met een paar gele vlekjes op het blad en al heel snel begonnen bladeren compleet te vergelen en te sterven. Dit begon bij het onderste gedeelte en spreed zich uit over het geheel van de plant (van beneden naar boven). Deze vlekken beginnen bij de zijkanten van het blad en gaan richting het hart van het blad toe.Ook heeft deze plant meeldauw gehad, wat na mijn pogingen (melkeiwitten gebruiken) gelukkig verdwenen is. Ik heb mij een rot gezocht op internet maar ik kon nergens de verkleuring door middel van vlekken vinden. Ik heb geprobeerd stikstof er bij toegevoegen maar dat heeft helaas geen succes geboekt. Ook merk ik dat de wateropname lager ligt in vergelijking tot andere autoflowers. Echter, heb ik een dezelfde soort autoflower die even oud en dezelfde voeding (groei en bloeivoeding) heeft gekregen en die ziet er helemaal top uit. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
 9. Ik wil graag rond ijsheiligen beginnen met het buiten kweken van 5 autoflowers. Vorig seizoen (mijn eerste kweek) gebruikte ik een serre om de planten bij slecht weer / in de avond neer te zetten. Vaak deed ik dan alle deuren dicht. Tot mijn verbazing (als ik er nu op terugkijk) is er geen toprot gekomen. Nu ben ik van plan om een afdakje te bouwen of een tomatenkas te nemen, maar ik zie veel op internet dat mensen toprot kregen doordat ze niet genoeg luchtcirculatie hadden in hun tomatenkas. Graag zal ik geen toprot willen krijgen. Is dit te voorkomen door altijd (24/7) de deur van de kas en/ of de ventilatie flappen open te houden? Of is het verstandiger om een afdakje te bouwen? Ik heb allemaal forums doorgezocht, maar ik kon geen concreet antwoord krijgen.
 10. Ik wil graag rond ijsheiligen beginnen met het buiten kweken van 5 autoflowers. Vorig seizoen (mijn eerste kweek) gebruikte ik een serre om de planten bij slecht weer / in de avond neer te zetten. Vaak deed ik dan alle deuren dicht. Tot mijn verbazing (als ik er nu op terugkijk) is er geen toprot gekomen. Nu ben ik van plan om een afdakje te bouwen of een tomatenkas te nemen, maar ik zie veel op internet dat mensen toprot kregen doordat ze niet genoeg luchtcirculatie hadden in hun tomatenkas. Graag zal ik geen toprot willen krijgen. Is dit te voorkomen door altijd (24/7) de deur van de kas en/ of de ventilatie flappen open te houden? Of is het verstandiger om een afdakje te bouwen? Ik heb allemaal forums doorgezocht, maar ik kon geen concreet antwoord krijgen.
 11. Ik wil graag rond ijsheiligen beginnen met het buiten kweken van 5 autoflowers. Vorig seizoen (mijn eerste kweek) gebruikte ik een serre om de planten bij slecht weer / in de avond neer te zetten. Vaak deed ik dan alle deuren dicht. Tot mijn verbazing (als ik er nu op terugkijk) is er geen toprot gekomen. Nu ben ik van plan om een afdakje te bouwen of een tomatenkas te nemen, maar ik zie veel op internet dat mensen toprot kregen doordat ze niet genoeg luchtcirculatie hadden in hun tomatenkas. Graag zal ik geen toprot willen krijgen. Is dit te voorkomen door altijd (24/7) de deur van de kas en/ of de ventilatie flappen open te houden? Of is het verstandiger om een afdakje te bouwen? Of zorgt een afdakje ook voor een vergrote kans op schimmel en dergelijke? Ik heb allemaal forums doorgezocht, maar ik kon geen concreet antwoord geven.
×
×
 • Create New...