Jump to content

JointStudy

New Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About JointStudy

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ook het gebruik van edibles en andere soorten (b.v. vaporizers en bongs) is natuurlijk toegestaan, echter zijn blowers de dominante groep in Nederland. Wat betreft de opvolgmeting na een jaar: dit is een bewuste keuze. Er zijn al onderzoeken gedaan die mensen hun leven lang volgen of allerlei verschillende leeftijdsgroepen vergelijken, ook wat betreft cannabisgebruik. Dit is nu niet het primaire doel.
  2. In de forumregels die wij kunnen vinden wordt er niet gevraagd naar goedkeuring voor het rekruteren van deelnemers voor wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek valt buiten de regels voor commerciële reclame; er is geen winstoogmerk in de wetenschap en het is een publieke oproep onder naam van de Universiteit van Amsterdam. Na een jaar zullen dezelfde scans worden afgenomen en gevraagd naar het gebruik dat afgelopen jaar. Door een grote groep gebruikers en niet-gebruikers te nemen die representatief is voor de populatie in Nederland, proberen wij hierdoor het verloop van cannabis- en middelengebruik te karakteriseren, en voorspellende factoren daaruit te identificeren.
  3. Bedoelt u de 24 uur onthouding van cannabis? Deze is noodzakelijk omdat mensen nuchter dienen te zijn voor het onderzoek, maar zal nog geen ontwenningsverschijnselen veroorzaken.
  4. Voor de geinteresseerden hebben wij nog een klein overzicht gemaakt van hoe het onderzoek zal verlopen.
  5. Voor een grootschalig hersenonderzoek ("JointStudy") van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in samenwerking met de University of Texas in Dallas zoeken wij deelnemers die veel cannabis gebruiken, oftewel zo goed als dagelijks blowen en weinig andere drugs gebruiken. Het onderzoek vind plaats bij een hersenscanner (MRI) op de Roeterseilandcampus in Amsterdam. Het doel van dit onderzoek is om de langetermijneffecten van cannabis op de hersenen in kaart te brengen. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar personen tussen de 18 en 30 jaar die (bijna) dagelijks blowen. Ter vergelijking zoeken wij ook personen die niet blowen maar wel minimaal één keer in hun leven geblowd hebben. Het onderzoek bestaat uit 2 sessies van 4 uur (1 jaar uit elkaar) waarvan je een deel in de MRI scanner zal liggen. In totaal ontvang je een vergoeding van €120 bij volledige deelname. Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Klik dan hier om de screeningsvragenlijst in te vullen, of kijk eerst op onze website: www.nofaresearch.com. Het is belangrijk dat je deze volledig invult en niet vergeet je contactinformatie achter te laten. Als uit de screening blijkt dat je geschikt bent om mee te doen nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Mocht je zelf contact met ons op willen opnemen voor meer informatie, dan kan je mailen naar: jointstudy-fmg@uva.nl.
×
×
  • Create New...