Jump to content

soli

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About soli

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo iedereen, Ik wou jullie gedacht vragen of het nog de moeite is om verder te doen met deze kweek, mijn plantjes zijn heel klein, hebben enorme temperatuurs verschillen moeten doorstaan. Ze staan nu al 6 weken op 18/6 omdat ik maar de temperatuur niet onder control krijg en heb ook pech gehad met toestellen die in panne vielen.. Ik zou graag een Inkbird thermostaat kopen maar ik weet niet hoe ik dat moet aansluiten, zolang ik dat niet weet is het ook de moeite niet om er een aan te schaffen. Ik heb ook dit veel duurdere toestel http://www.jr-luchttechnieken.nl/analoge-toerenregelaar-2 maar kan er niets mee doen want ik weet niet hoe het aan te sluiten, terwijl dat ik zeker ben dat ik het zou kunnen gebruiken Mijn plantjes zijn maar een dertigtal cm hoog, ze zien er niet slecht uit, maar veel te klein natuurlijk. Het spijt me voor de slechte kwaliteit foto, ik heb ook proberen dat witbalance in te stellen maar zonder succes.
 2. ok, bedankt, soms gebruiken jullie ook RV als afkorting in het nederlands dan!
 3. sorry, voor wat staat de afkorting RH?
 4. Hallo Ik hoop in de goede afdeling van de forum te zijn met deze post . Ik zou graag zoiets(zoals de afbeelding) kopen. Ik ben helemaal niet technisch ingesteld en ik heb geen idee of dit eenvoudig aan te sluiten zal zijn of niet. Ook de exacte naam van het toestel zou ik willen kennen in het nederlands om het te kunnen bestellen. Ik zou dat kunnen aansluiten op een electrische verwarming (radiator met olie ) om de temperatuur te regelen. Klopt dit? Indien is er ergens een gedetailleerde uitleg sta over hoe ik dit precies zal moeten aansluiten en instellen? Ik wil geen gevaarlijke toestanden natuurlijk Mischien is er iets anders om de temperatuur onder controle te houden tijdens de nachturen, maar dat was zo ver ik het verstond het goedkoopste. Het is de eerste keer dat ik dit doe en er komt zo veeeeeel bij kijken. Ik geef hieronder ook meer details over mijn kweekruimte: Kleine kweekruimte van 180 cm op het hoogste punt en 160 cm op het laagste, gelegen op de zolder. De muren uit isomo 8 cm dik. De oppervlakte is 3,6m².2 x 600 Watt HPS lampen. Afzuigkap van 780m³/h (Ventil 3. VK 200 R). Een luchtinlaat met 350m³/h (Ventil 1. Ruck RK 125LS). Een andere luchtinlaat van 220m³/uur Er zijn verschillen van wel 10 graden, van de ene hoek naar de andere. ik heb ook moeite om de temperatuur 's nachts te regelen. Zou dit een oplossing kunnen zijn? Bedankt!
 5. wat jammer dat de link niet werkt in verband met de temperatuur deze bedoel ik dan http://growguide.wietforum.nl/index.php/Temperatuur
 6. Ik heb het al opgezocht van vind daar geen antwoord op, waar juist moet ik de temperatuur meten als het gaat om te ontkiemen in de grond? Ik ben van plan om de zaden te ontkiemen in potgrond. Om te vermijden dat het uitdroogt een folie erover, maar dan stijgt de temperatuur natuurlijk. In de kweekruimte is het 24 graden, maar onder de folie wordt het te warm 35 . Ik weet eigenlijk niet hoe hermetisch moet het afsluiten? maar vooral meet men de temperatuur onder of boven de folie?
 7. De behandeling hielp maar het is niet weg bij mij. Ik heb wel de ventilator en de afzuiger aan laten staan. Mijn planten staan al sinds 28 mei op 12/12 uur. Ik heb er een deel van geknipt. Misschien beter alles oogsten en redden wat er nog te redden valt, als er nog iets te redden is, dat zal naar look smaken
 8. Bedankt voor jullie antwoorden, ik zie die pas nu. De plant is geoogst, maar ik heb ook spint op de rest van de plantjes.
 9. Het is ook de allereerste keer dat ik kweek en ik wist niet wat doen. Hieroonder een foto van dezelfde plant na behandeling, dus het werkt wel goed, ook al is niet alles weg. Misschien inderdaad een paar oogsten maar mag ik de andere afspoelen met water, zou dat de geur niet wegnemen? Ik zal in ieder geval niet alles in een keer kunnen oogsten, dus beter een beetje te vroeg of beter een beetje te laat? Ik vind het moeilijk soms om te zien of het normaal is of niet. Bij de tweede foto ziet die plant er normaal uit?
 10. Ik heb mijn plantjes behandeld met het recept van Spongy. Ik had maar drie liter water zachtjes laten koken gedurende 3 uur , en het was niet genoeg voor het totaal van de planten. In het recept sta dat je planten goed nat moet maken vlak voor de lichten uitgaan, maar het neem best wat tijd in beslag (30 tal planten en ze zijn goed in bloei ) Zou ik beginnen sproeien onder lichten of haal ik de eerste planten uit het hok dat ze niet een uur onder de lampen staan met hun "lookwaterlaag". Hieronder een foto voor de behandeling. Ik vroeg me ook af of ik ook gewoon water moet geven of beter niet, het is super warm maar misschien toch beter niet door dat er spint is?
 11. Ik zag dat er al een topic met de perfecte titel is Ik heb de photos in een album gezet op de forum https://www.wietforum.nl/profile/49497-soli/?tab=node_gallery_gallery maar misschien best daar weg halen? Ze zijn verplant geweest op 3 klok op 12/12 op 28 mei. De boveste blaadjes slaan geel uit aan de punten maar de bladjes beneden zijn goed groen Het is de eerste maal dat ik kweek, de planten staan onder lampen, maar heb deze buiten gehaald om echt een duidelijke foto te maken.
 12. soli

  tijd om te oogsten?

  Ik weet niet of het de bedoeling is om hier foto en vragen tesamen te stellen, ik zie wel. Ik vraag me af of het tijd is om te oogsten of ik nog mag wachten?
 13. Ok, merci voor de info hm is er ergens een lijst met de afkortingen die hier gebruikt worden zoals rv?
×
×
 • Create New...