Jump to content

DeNnZ

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About DeNnZ

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt allen. Ik heb een bestaande oude kast omgebouwd. 125mm gat gefreesd, buisventilator erin, Filter ertegen aan en drogen maar!
 2. @weetje De planten zijn 'gezond' (tegen het donkere) groen.
 3. Beste allen, Ik zit even met een vraag. Ik heb bij mijn eerste kweek Royal Queen Seeds Easy boost gebruikt. Dit is een mestkorrel die je vanaf het begin af aan door het medium (Plagron growmix) mixt. Het idee is leuk, want je zou volgens hun zeggen, je 10-12 weken geen zorgen meer hoeven maken over voeding, erg aantrekkelijk als first time grower natuurlijk. Opzich is het groeien prima verlopen, maar de planten beginnen nu tegen het oogsten aan te komen (+/- 2 weken). Uiteraard heb ik ondertussen een hoop geleerd, zoals dat ik de Easy boost niet meer ga gebruiken en het voedingsschema van de dames liever zelf in de hand houd. Nu de vraag. Ik kan de laatste 2 weken dus niet écht flushen omdat er nog steeds voedingsstoffen afgegeven worden door de korrels (planten zijn in totaal nog geen 10 wk oud). Maar nu heb ik online eens gelezen dat je er ook voor kunt kiezen om in deze laatste twee weken de planten expres in 'Lock-out' te zetten door de Ph te verhogen (= kraanwater geven Ph 8.10). Hierdoor zouden de planten de aanwezige voedingsstoffen niet meer op kunnen nemen en bereik je eigenlijk hetzelfde effect als met flushen (voedingstoffen verdrijven). Denken jullie dat dit een idee is? Zie ik wellicht een ander nadeel over het hoofd? Ik hoor het graag!
 4. Beste allen, Als de planten in bloei staan, hebben we ze vrijwel allemaal in een ruimte staan met een afzuiging icm een koolstoffilter tegen uittreding van de geur. Maar hoe zit dit als je de oogst gaat drogen? Doe je dit ook weer in een ruimte met afzuiging en filter? Of is dit dan niet echt meer nodig? Ik hoor het graag!
 5. @cannarie Jazeker, en nog met een hoge resolutie! Althans, mijn Iphone meet op de honderste nauwkeurig. Je ziet de waarde al veranderen als je de telefoon een paar centimeter optilt! Zojuist even gemeten. 1019.91 hPa omgevingsdruk met rits wagenwijd open en 1019.85 hPa met de rits helemaal dicht. Niet veel, maar wel een onderdruk. Wel kan ik eventueel nog wat klittenband vd vensters beter dicht doen, die staan nu wat open om luchttoevoer toe te laten. @King_Kush Thanks! Ik zal eerst eens moeten ondervinden wat de temp daar met 'lights-out' zal doen. Daar gaan we morgen ochtend achter komen ;-) Ik heb gelukkig wel een domotica systeem waarmee ik al het een en ander aanstuur. Ben alleen nog opzoek naar een betere vernevelaar om een betere LV te kunnen handhaven.
 6. @cannarie Bedankt voor je reactie. Ik zou bijvoorbeeld een doorvoer wat kunnen openen om zo een passieve luchtdoorvoer te maken (de ruimte waar de tent staat is trouwens ook zo goed als aardedonker). Natuurlijk zal er ook door het klittenband van de vensters, doorvoeren, en de rits nog wel het een en ander aan lucht aangezogen worden. Ik zal morgen mn telefoon eens in de tent leggen om te kijken wat de luchtdruk binnen is t.o.v. erbuiten. Ik ben benieuwd of er een onderdruk is en hoe groot deze dan is. Is er eigenlijk een richtlijn voor wat betreft drukverschil (ΔP)?
 7. Bedankt voor de reacties! Ik heb inmiddels een gebruikte set op de kop kunnen tikken. Ik ga me nog even verdiepen in een evt tweede lamp voor de set. Thanks nogmaals!
 8. Hallo allen, Ik heb na een korte 'outdoor' try out toch besloten een kweektent met toebehoren aan te schaffen. Zo heb ik hopelijk meer controle over alle factoren die het groeien tot een succes moeten laten leiden. Ik heb tweedehands een mooi setje kunnen aanschaffen die ik nu wat completer ga maken. In het kort bestaat de set uit: - 90x90x170 tent -Mars Hydro 300w LED -Can Lite 300 filter (125mm flens) -16W in line fan - 185m3/h (ook 125mm) Nu viel het me onder andere op dat er geen intake fan bij de set aanwezig is, en ik vroeg me af in hoeverre dit nodig is. Is dit nodig en zo ja, met wat voor een vermogen? Ik kan me namelijk zo voorstellen dat er genoeg aangezogen kan worden door gaatjes en kiertjes van de tent zelf. Het zijn tenslotte geen enorme hoeveelheden lucht die verplaatst moeten worden. Ik hoor graag wat jullie gedachten zijn!
 9. Beste allen, Ik groei momenteel buiten. Ik verplaats de planten dagelijks van binnen naar buiten (onder de veranda) zodra de temperatuur daar hoog genoeg is (>20º). Ik merk toch dat de planten in groei wat achterblijven doordat (ik vermoed) de lichtsterkte van de zon rond deze tijd van het jaar nog niet echt toereikend is. Nu ben ik opzoek naar een (het liefst goedkope) LED lamp om de dames te ondersteunen en beter te laten groeien. Is DIT iets om in te investeren als eerste lamp? Volgens de advertentie 100x10w Bridgelux chips. Ik ben echt nog zoekende, en heb helaas de middelen niet om een goede (en vaak dus dure) lamp aan te schaffen. Is deze lamp de €60,- waard en zal het mijn planten helpen om lekker te groeien/bloeien? Thanks!
 10. Thanks voor jullie reacties! @alkaline, @Fearghus Ik ben vooral op zoek naar een strain om prikkelgevoeligheid/verwerking aan te pakken. Ben trouwens van plan er olie van te maken. De Solomatic is zou heel laag in THC moeten zitten (<1%) en ben ik van plan te laten testen naar stoffen voordat 'ik' deze kan gebruiken.
 11. Beste allen, Momenteel ben ik bezig met mijn aller eerste (medicinale) grow en platen zijn vandaag exact 3 weken oud. Ik ben momenteel bezig met een 3-tal strains, Easy bud (is meer een uitprobeersel omdat deze vergevingsgezind schijnt te zijn), Stress killer Automatic CBD, en een Solomatic CBD. Na het ontkiemen, groeide de penwortel al snel door de bodem van de ontkiem/zaailing potjes dus heb ik ervoor gekozen de zaailingen al snel (dag of 4) naar de permanente 11L potten te verplaatsen. Ik gebruik Plagron Grow mix met perliet als bodem vermengt met 100g Easy boost van Royal Queen Seeds -> 30L aarde + 100g voeding verdeeld over 3 potten. De drie planten doormaken een buiten/binnengrow, ik zet de potten in het donker binnen, en overdag staan ze in de volle zon onder de veranda (temp +/-25Cº) met een briesje van een oscillerende ventilator. Waar ik momenteel 'problemen' mee ondervind is het bewateren. Ik heb een Blumat Tensiometer aangeschaft in de hoop dat deze me zou helpen om te bepalen wanneer ik dien te bewateren. Nu weet ik dat ik de planten al vrij vroeg in de 11L potten heb geplaatst, dus zal sowieso de wateropname al niet zo snel gaan. Wat ik opmerk is dat de bovenste 2 cm van de aarde echt kurk droog is, terwijl ik op 15cm diepte een zuigspanning van rond de 130mbar heb, idealiter zou ik dus nog even moeten wachten met bewateren om een mooie nat/droog cyclus te kunnen behouden. Mijn idee was om rond de 200mbar te bewateren. Wat zou jullie advies hierin zijn? Tevens heb ik vandaag een laagje perliet bovenop gestrooid om verdamping/uitdroging van de toplaag aarde te beperken. (dit is dus niet de verhouding aarde/perliet door de pot!) Leerpunten volgende grow: 1. Plaats ontkiemde zaadjes in een iets grotere pot om zo langer in de propogator te kunnen en een snellere start te kunnen krijgen 2. Gebruik een lichtere bemeste aarde met iets meer perliet om zo overvoeding in een vroeger stadium te voorkomen. Als nu blijkt dat de medicinale werking is wat wij verwachten, dan ga ik waarschijnlijk snel over op indoor grows met alles wat daarbij komt kijken. Verder zijn alle tips zijn welkom voor deze first time grower!
×
×
 • Create New...