Jump to content

NOGDread

Members
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by NOGDread


 1. On 4/16/2019 at 10:52 AM, greentjeonatrip said:

  Hoe lang zijn ze nu uiteindelijk geworden ?

  Afstand lamp tot gewas bloei/einde bloei ?

  Heb je nog gemeten met de light sensor ?

  Thermostaat bevalt goed ?

  Hoe heb je je watergift gedaan ?

  Prima resultaat, lijkt me, voor een eerste led kweek met spint....

  heb nu ook een 2e armatuur  (wat gedimd), betere dekking. Bevalt goed. Ben het nu ook aan het pushen op een ruimte van 0,72 m². Kan nog hoger, maar dat zou té zijn. Denk dat een 3e balk de volgende keer in jouw setup moet kunnen....

   

  - plantjes rond de 70cm, afgezien van 4 stuks, die heb ik op verhoging gezet, maar de opbrengst van die vier is zwaar laag. Volgende keer gewoon verwijderen, en een week langer doorgroeien.

  - lampen +/- 35 cm van de planten op het eind

  - geen lichsensor meting..

  - thermos is prima, maar met wat testen kun je ook prima een timer gebruiken

  - handmatig met gieter wateren


 2. - Ik vond de top ontwikkeling niet dik genoeg, met name op de plantjes die vanaf dag 1 te klein waren. Beter was geweest die te verwijderen en een week langer te voorgroeien. oF een paar extra stekjes hebben om dat op te vangen.

  - De algehele dekking kon beter, volgende keer zou ik ze toppen, of meteen in week 1 beginnen met buigen van de hoofdstam. Eerder 1m2 dan 1.4m2 bedekt denk ik, veel ruimte tussen de tent en planten gehouden. 4x4 potten geplaatst, 5x5 had ook gekund.
  - Ik -vermoed- dat de 400 watt, best ook 500 watt mag zijn (op 1.4m2). Misschien een derde lamp en alles iets dimmen.

  - Overschakelen op vast (op timer) water systeem, of hydro maar ik heb het perfecte systeem nog niet uitgedacht...

   

   


 3. 18 hours ago, macerror said:

  maar hoe weet je welke wiet in de shop de betere is en hoe het gedroogd is ?

  hoe moet dat dan beter drogen ?

  :verrygood

  Ervaring. Ik weet inmiddels heus wel hoe amnesia smaakt, te vroeg geoogst, te kort gedroogd, of juist niet. Vragen kan ook geen kwaad als je de verkoper een beetje kent helpt ie wel met wat goed is momenteel.
  Later oogsten dan je denkt, langer drogen dan je denkt. Dat is het vaak.

  • Like 1

 4. 3 hours ago, pekingeend said:

  Ik vind dat jouw toppen wel bijzonder groot zijn geworden onder led dat zie je niet zo vaak. Zou t toch komen omdat die fluence dat klein beetje extra warmte afgeeft? Hoeveel nat gewicht had je trouwens gewogen. Zit zelf ook te denken om de gavita 1650e led te halen of zelfbouwstrips. Dit omdat die gavita toch heel wat goedkoper is en bijna t zelfde zou moeten zijn als de fluence.

  Reden 1: goede genetica.

  Reden 2: een goede kweker.

  Reden 3: Fluence heeft zijn spectrum op orde.

   

  Ik vermoed dat het in volgorde van belangrijk is.

  • Thanks 1

 5. Kees A, respect hoor, maar ik zie een paar dingen in een ander licht. Bij rubol zie ik een goedwillende geinformeerde technicus, die geen rotzooi verkoopt maar wel nog zoekende is naar een goede site, en productlijn.

  De voedinglijn vind ik interessant, omdat het een minerale voeding is, die per kweek, goedkoper uitpakt dan vloeibare canna of biobiozz. Ik kan persoonlijk als particulier niet makkelijk aan yara komen.

  Ik heb de discussie een klein beetje gezien, waar je op doelt, en ik vond je een beetje een olifant in een porcelijn kast. Rake klappen uitdelen is niet moeilijk als iemand een kut kweekje heeft. Wat je zei klopte, maar de toon was niet mooi, en lokt emotie uit.

  Dit soort testjes zijn nooit echt wetenschappelijk nietwaar, maar indicatief. Er spelen duidelijk allerlei dingen mee.


 6. 2 minutes ago, konopi said:

  De reden dat je zowel de pvv als fvd geen nazi-partijen kan noemen, omdat je in WWII zelf Bosnische moslim nazitroepen had ,opgezet door de groot moefti van Jeruzalem, die op de balkan vochten tegen de partizanen.

  Besef van geschiedenis. Hoe durf jij, jij kleine kwezel.

  Geschiedenis. Geschiedenis. dat zijn Joden die werden verraden door van die andere kwezels die dachten dat "onze cultuur" beter was die een ander. Geschiedenis, dat zijn de hongerdoden in mijn stad nu. Gedood, in de naam van een "overwinning" van het "heimvolk". Hetzelfde fukking heimvolk dat nu wegzweimelt bij een fascist in pak.
  Geschiedenis, is in mijn geboortestad, de inbeslagname van ons huis, door de wehrmacht. Dat mijn opa daar een paar van de nek heeft omgedraaid Dat mijn vader en moeder gevormd zijn, GEVORMD, door de bezetting en de bevrijding.

  Jij komt met onlogische verwijzingen en kreupele logica bewijzen dat ("lolz") moslims en Nazi's ooit elkaar de hand schudden, en dus hetzelfde zijn. Wat de fuck denk je? Dat ik 11 jaar oud ben?

  Voor de Nazi's waren de moslims op dat moment nuttige idioten, en als je dat niet weet heb je misschien een feit onthouden wat je leuk uitkwam in het gebroken denkraam wat jij je brein noemt. Maar van de geschiedenis van Nazi's,  en fascisme begrijp jij NIETS. En wat erger is, je dweept met mensen die we nog geen 100 jaar geleden hebben weggejaagd.

  Je hebt gelijk, als we elkaar geen nazi zouden moeten noemen. Maar jij doet uiteraard precies hetzelfde, door alles wat maar centrum is of links, over dezelfde kam te scheren. Dat vinden de trollen van nu reuzeleuk nietwaar, nazi waren Socialisten want het staat in de naam. Moslims zijn Nazi's, want hiero samen op de foto. Alles komt  "van links". Alles wat links zegt is "verdacht". Iedereen die het waagt iets te roepen tegen de leukverpakte haat van tegenwoordig word zelf het mikpunt. Welkom bij Alt-Rechts, trollen in optima forma.

  Niet verder kijken dan je neus lang is, en doelbewust fake news creeren om de geschiedenis te vervalsen. Voor de lulz, en damn de consequences. Dat is het.

   


 7. 8 hours ago, konopi said:

  Dat FvD nu een nieuwe nazi-partij genoemd is echt weer linkse lulkoek.

  Een onnodige overdrijving inderdaad.

  Maar, nationalisme, eigen "cultuur" eerst, vreemdelingenangst. Tja, dan krijg je die labels.
  Voor mij is de FvD de zoveelste popi protest partij van een stelletje zure zeurders. Daar grossieren we in in .nl

  Vallen allemaal door de mand in .nl want zonder coalities kom je er niet. En gaan ze regeren zijn het net de andere partijen, en zullen ze de zure realiteit moeten slikken, dat regeren lastiger is dan angstzaaien.

   

  • Like 1

 8. Ik heb de blumat digitale tensio wel gebruikt, die geeft goed inzicht vond ik. Niets gaat boven zelf beoordelen, optillen elke dag.
  Toplaag, ik deed vroeger een laagje perliet tegen verdamping, en voor meer weerkaatsing. Perliet is ook lekker licht.
  Een lv van 45 is vrij droog, dus veel verdamping.

  • Like 1
×
×
 • Create New...