Jump to content

ExUser

Members
  • Content Count

    83
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ExUser


  1. NPK"s verschillen onderling omdat er meerdere wegen naar rome leiden, maar ook omdat er waanzinnig veel planten bestaan en het daar allemaal op moet werken. Als je dat voor elkaar hebt, heb je de kationen/anionen verhouding nog, je moet immers ook rekening houden met pH. Het is dus erg lastig. 

     

    Je zou zelf een voeding kunnen samenstellen, ben je wel veel tijd kwijt en als nog redelijk wat geld. Wanneer je dan een ander soortje gaat groeien, of een geheel andere plant, kan je vaak weer je formule gaan aanpassen wil je datzelfde resultaat hebben. 

    Ook worden niet alle bestanddelen van het product op de fles zelf gezet, het zijn geheime recepten. Onze Green Sensation bevat namelijk een stuk meer dan enkel P en K, en afhankelijk van in welk land je de fles koopt krijg je andere labels te zien en andere bestanddelen dus ook. Liegen over de inhoud doen wij echter niet, maar het recept 100% prijsgeven ook niet. 

     

     

    • Like 1

  2. Onze Lightmix wordt getest, en de EC is tussen de 0.7 en 1.1. Vrij licht dus, je kan er zelfs in ontkiemen.. Als je een EC van 1.5 hebt, heb je of een foute batch lightmix (Dan heb ik de batchcode nodig, maar dit acht ik sterk..) of een niet gekalibreerde EC meter..


  3. 4 hours ago, Capo said:

    Dat is mij destijds (jaren terug) verteld door jullie helpdesk maar dit is dus reeds veranderd??
    Gebeurd mij namelijk soms nog wel eens dat ik teveel voeding aan maak en wat ik dan teveel heb donder ik weg maar
    jij zegt dus dat je dat prima een paar dagen kan bewaren om een volgende voedingsbeurt mee te geven?

    Ja, vroeger hielden wij 24uur aan, uit 'safety'. Maar het is langer houdbaar. Het kan wat stinken, het is immers bio voeding. Het kan ook wat schuimen, maar echt bederven? nee.. dat niet zo zeer. Let er wel op dat je waterbron zelf schoon is, stilstaand water is eigenlij zelden een goed idee. 

    Ook met druppelaars of pompjes oppassen. Maar je kan het prima een paar dagen bewaren.


  4. 24 uur is wel erg snel hoor. Onze bio voeding is wel wat langer houdbaar. Ik zelf heb tests gedaan met een week. Het is echter wel aan te raden om de bio voeding inderdaad meteen mee te geven. Indien dit een keer niet gebeurd kan het geen kwaad.


  5. Over het algemeen zeggen wij dat je rekening moet houden met een halfjaar, maar dit is meer uit voorzorg. Als jij je flessen netjes bewaard en ze gaan niet bol staan of schilferen/kristalliseren/sterk ruiken naar ammoniak, dan is er niks aan de hand en is het product nog veilig te gebruiken. 

     

     


  6. Hey Frank,

    Coco bevat geen voeding van zichzelf, je planten zullen zonder voeding dus niet de 2 of  3 weken overleven. Je kan gerust Coco A en B kopen en dit bewaren. Zeker als er geen water in de flessen komt en je de dop goed dicht houdt en redelijk koel weet te bewaren. 


  7. Moet ik in een ander topic reageren? In welk topic precies?

    In ieder geval zijn autoflowers gevoelig voor overvoeding. Haze soorten, zoals amnesia, zijn dat ook. Het is dus verstandig iets minder voeding te geven, zodat het stikstof overschot opgelost wordt en de plant weer goed kalium kan opnemen. 


  8. Hey, naar mijn mening ziet het eruit als een kalium tekort in de eerste foto's. Dit kan komen door een overschot aan stikstof (ammonium). Geef je toevallig nog groeivoeding? Welke voeding geef je en hoeveel? het lijkt op een autoflower, klopt dat? Heb je misschien een foto van de hele plant?


  9. Afhankelijk van hoe zwaar je pot is, zou ik de komende dagen even wachten met water geven. Ik denk dat door het te veel aan water je ook wat andere gebrekken in de hand hebt gewerkt.. Stikstof namelijk.. Stikstof in de vorm van nitraat spoelt makkelijker uit. Als de pot wat lichter/droger aanvoelt zou ik weer wat voeding geven. Iets meer dan je normaal gewend bent, 1ml extra bijvoorbeeld.


  10. Hey Bunck, je hebt inderdaad een voedingsgebrek. Geef maar voeding volgens ons schema. 
    (Max 5ml per liter)Ik kan je verder helpen als je me vertelt hoeveel voeding je nu geeft. Wij testen voortdurend onze voeding op verschillende gewassen en het verhaal dat 50% van de voeding meestal al voldoende is, is een beetje achterhaald. 

     

    Naar mijn mening bestaat het voedingsgebrek uit meerdere gebreken, niet alleen Mangaan. 


  11. Excuses voor de late reactie! door omstandigheden was het voor mij niet mogelijk om te reageren. 

     

    Gele bladeren onderin met verkleuring van de nerf doet mij denken aan stikstof. Omdat je zegt dat je pot vaak zwaar is en water geven een probleem is, denk ik dat stikstof goed mogelijk is. Stikstof in nitraat-vorm spoelt makkelijk uit, dus als er veel water gegeven wordt is de kans groot dat je de stikstof 'wegspoelt'. Nu je ver in de bloei zit, zou dit een minder groot probleem moeten zijn. De plant gebruikt dan iets minder stikstof. Komt dit overeen met jouw plant?

    Hoe staat de plant er nu bij? Als ze echt meeldauw, toprot en zaden heeft zou ik haar weghalen. Als ze alleen zaden heeft zou je er nog olie van kunnen maken, of de zaden bewaren en de wiet gewoon consumeren. Wiet met zaden is namelijk niet perse minder potent. Eenmaal in de bloei is meeldauw en rot lastig te bestrijden. 


  12. On 7/26/2019 at 1:33 PM, plagron said:

    Ja, kwekers hanteren veel verschillende manieren om, om te gaan met de laatste periode. Dat maakt het ook niet makkelijker. Enkel water geven in de laatste weken is prima mits je bodem genoeg voeding bevat. Iets eruit proberen te 'spoelen' is onzin. Alles wat in de plant zit, zit redelijk vast. Je kan nitraten zoals stikstof wegspoelen uit de bodem, maar de plant gaat dan niet opeens meer zuiver water drinken ofzo. Het is niet zo dat je door enkel water te geven de voedingsconcentratie in de plant direct verdunt. Kokoswater/melasse meegeven in de laatste fase is naar wat ik er momenteel van weet geen slecht idee. De koolhydraten erin stimuleren de kationen zichzelf los te maken van klei en grond deeltjes, waardoor je je grond weer wat schoner krijgt. Tevens dient het als 'voeding' voor de bacteriën, die op deze wijze weer opnieuw kunnen beginnen met het bodemleven in stand houden. 

    Edit: Koolhydraten moest hier amino-zuren zijn.

    • Like 1
    • Haha 1
×
×
  • Create New...