Jump to content

plagron

Members
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 Positief

1 Follower

About plagron

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

177 profile views
 1. Ik ben het het eens met Cannarie, zoals ook in het andere topic vermeld. Iets minder voeding geven. Zaai en stekgrond bevat inderdaad geen buffer. Omdat jij ook niet organisch kweekt wordt deze buffer ook niet gecreƫerd. Dit maakt de kweek voor een minder ervaren kweker lastiger.
 2. Moet ik in een ander topic reageren? In welk topic precies? In ieder geval zijn autoflowers gevoelig voor overvoeding. Haze soorten, zoals amnesia, zijn dat ook. Het is dus verstandig iets minder voeding te geven, zodat het stikstof overschot opgelost wordt en de plant weer goed kalium kan opnemen.
 3. Hey, naar mijn mening ziet het eruit als een kalium tekort in de eerste foto's. Dit kan komen door een overschot aan stikstof (ammonium). Geef je toevallig nog groeivoeding? Welke voeding geef je en hoeveel? het lijkt op een autoflower, klopt dat? Heb je misschien een foto van de hele plant?
 4. Afhankelijk van hoe zwaar je pot is, zou ik de komende dagen even wachten met water geven. Ik denk dat door het te veel aan water je ook wat andere gebrekken in de hand hebt gewerkt.. Stikstof namelijk.. Stikstof in de vorm van nitraat spoelt makkelijker uit. Als de pot wat lichter/droger aanvoelt zou ik weer wat voeding geven. Iets meer dan je normaal gewend bent, 1ml extra bijvoorbeeld.
 5. Heel scherp @lostchild @vakman @greentjeonatrip, de plant staat 1 a 2 dagen in een laagje water.. dit is te veel, de bodem is te nat. Dit kan inderdaad zorgen voor een fosfor gebrek. Ik had daar overheen gelezen, mijn fout.
 6. Oh excuses, ik las verkeerd. Gorilla Glue soorten staan niet garant voor hele dikke oogsten. De kwaliteit van de oogst is vaak goed, maar de kwantiteit is wat minder.
 7. Hey! DIt is een fosfor gebrek, ze beginnen nu goed met bloeien en vragen wat meer fosfor. Ook kan de paarse kleur zich voordoen wanneer de nachttemperaturen wat laag zijn.
 8. Ik zou de plant nog even laten staan. Van welke zaadbank komt deze plant? een echte northern light zie je niet vaak en de autoflower versies zijn vaak weinig goeds. Ik denk dat deze plant wat zal tegen vallen, maar hoe dan ook nog wel even kan blijven staan.
 9. Hey Bunck, Dit lijkt sterk op een voedingstekort van meerdere voedingsstoffen. Ik zou juist wat meer voeding geven in plaats van stoppen.
 10. Mee eens met @vakman , wat meer voeding. Wat en hoeveel geef je nu?
 11. Hey Bunck, je hebt inderdaad een voedingsgebrek. Geef maar voeding volgens ons schema. (Max 5ml per liter)Ik kan je verder helpen als je me vertelt hoeveel voeding je nu geeft. Wij testen voortdurend onze voeding op verschillende gewassen en het verhaal dat 50% van de voeding meestal al voldoende is, is een beetje achterhaald. Naar mijn mening bestaat het voedingsgebrek uit meerdere gebreken, niet alleen Mangaan.
 12. Excuses voor de late reactie! door omstandigheden was het voor mij niet mogelijk om te reageren. Gele bladeren onderin met verkleuring van de nerf doet mij denken aan stikstof. Omdat je zegt dat je pot vaak zwaar is en water geven een probleem is, denk ik dat stikstof goed mogelijk is. Stikstof in nitraat-vorm spoelt makkelijk uit, dus als er veel water gegeven wordt is de kans groot dat je de stikstof 'wegspoelt'. Nu je ver in de bloei zit, zou dit een minder groot probleem moeten zijn. De plant gebruikt dan iets minder stikstof. Komt dit overeen met jouw plant? Hoe staat de plant er nu bij? Als ze echt meeldauw, toprot en zaden heeft zou ik haar weghalen. Als ze alleen zaden heeft zou je er nog olie van kunnen maken, of de zaden bewaren en de wiet gewoon consumeren. Wiet met zaden is namelijk niet perse minder potent. Eenmaal in de bloei is meeldauw en rot lastig te bestrijden.
 13. Edit: Koolhydraten moest hier amino-zuren zijn.
 14. Hey! Hoevaak je voeding moet geven hangt erg af van de plant zelf en de groei-omstandigheden. Dat is lastig zeggen. Welke grond gebruik je? In principe hebben je planten nog niet veel voeding nodig, ik zou dus voorlopig 1x per week aanhouden tot ze wat lichter van kleur worden.
 15. Perliet houd je substraat wat luchtiger, het zorgt ook voor een betere drainage. Het veen wat wij gebruiken in ons substraat is echter al erg luchtig. Het is dus niet perse nodig, meer wat je zelf prettig vindt werken.
×
×
 • Create New...