Jump to content

JohnnyXL

Full member
 • Content Count

  352
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by JohnnyXL

 1. Begin week 8 Bloei De meeldauw wordt steeds erger en ik heb ook spint gezien. Gaat dus niet van een leien dakje. Aan de andere kant zijn het wel dikke toppen aan t worden. Iemand advies wat te doen tegen de spint?
 2. Thanks! Ze staan in 14 liters met 2 x 1000W Gavita Pro. Laatste tijd gedimd naar laagste stand ivm de hitte. (500W) Zit zelfs te denken 1 lamp uit te zetten tot het weer wat afkoelt. Sterker nog tijdens het schrijven van dit bericht 1 lamp uitgezet..
 3. Begin week 6 Bloei. Ernstige last van meeldauw en hoge temperaturen zoals je je wel voor kan stellen.
 4. Hallo allemaal, Ik ben inmiddels alweer een hele tijd bezig. Zou eerst een andere soort worden, maar werd uiteindelijk Amnesia. Ik heb helaas niet zo'n uitgebreid verslag als de vorige keer. Ik had simpelweg geen zin/tijd om elke dag foto's te maken. Maar dan nu wel zonder de saaie beginweken toch maar een verslagje begonnen. We zitten in begin week 6 bloei en de dames gaan hard. Ik heb ze uiteindelijk iets te lang voorgegroeid waardoor ze aardig zijn doorgeschoten. Dit neemt niet weg dat de toppen al lekker groot beginnen te worden. Hieronder foto's uit week 3 bloei.
 5. Ik heb 4 dagen minder voorgroei gedaan, maar had makkelijk nog eerder kunnen schakelen deze keer. Door de 2 weken voorgroei werd het te vol. Meestal om de 2-3 dagen water gegeven, naarmate ze zwaarder/lichter werden.
 6. Resultaat is binnen. Ik moet nog een paar kleine takjes doen, maar het eindgewicht is ongeveer precies hetzelfde als de vorige keer. 1250 gram om precies te zijn. Meer planten zelfde oppervlak levert in dit geval dus evenveel wiet op en een stuk meer werk...
 7. Jazeker wel, Ik gaf steeds ruim water. Hierna kreeg ik meestal een reading van rond de 20-30 mbar en ik gaf water als hij boven de 150 mbar uitkwam. Hij doet het prima, maar denk dat je anders moet kijken ernaar dan op aarde. UIteondelijk was het toch veel potten optillen ook en denk dat zo'n meter meer zin heeft als je een aantal grote potten hebt staan. Ze doen het tch allemaal een beetje anders als je er 50 hebt staan.
 8. Ik ben nog steeds bezig met knippen, gisteren begonnen. Ik zit al op zo'n 500 gram en ongeveer op 1/3 als ik het zo bekijk. Best wat kleintjes ertussen, stond ook te dicht op elkaar allemaal. Ik had beter iets minder planten neer kunnen zetten. De allerkleinste leverde toch nog bijna 15 gram op. Ik zal morgen of overmorgen met het eindresultaat komen. Ik denk dat het ergens tussen de 1250 en 1500 gram gaat worden, maar dat is maar een schatting. Het is in ieder geval heerlijke wiet. Ruikt lekker, ziet er fris uit en heeft een beetje een uplifting high.
 9. Dat was het dan weer bijna. Alles hangt te drogen. Denk dat ik nu een weekje wacht voordat ik alles van de tak afhaal.
 10. Heh, wat vervelend nou. Die spintermannen verpesten het altijd. Gelukkig zelf geen problemen mee gehad, alleen rouwvliegjes deze keer.
 11. Gisteren begonnen met omhakken. Het is bijna klaar. Wat een hoop werk zeg.. Het experimentje gaat een beetje de mist in, ben al lang blij als het klaar is. Lijkt erop dat wel of geen blad weghalen niet al te veel verschillen oplevert, behalve dat de onderste toppen groter zijn. Verder is te zien dat er meer fluff is waar alles is blijven zitten, maar wel dikke compacte hoofdtoppen. Ik blijf het in ieder geval doen, zeker met zo'n vol veld. Alles is handelbaarder. Kan me voorstellen dat je alles wilt laten zitten, maar dan krijg je wel echt een oerwoud.
 12. Die hangende punten kunnen duiden op overvoeding, maar is ook heel normaal als ze net water hebben gehad. Die gele bladeren zijn ook geen ramp, zolang je nieuwe blad maar mooi groen blijft. Je kan ze gewoon laten zitten voor zover ik weet. Kan het kloppen dat dit gele blad alleen bij de kleinere plantjes is? Misschien kunnen ze niet genoeg opnemen via de wortels, waardoor het blad leeggetrokken wordt. Ik vind ze er goed uitzien jouw dames, dus zou me nu nog geen zorgen maken.
 13. Mooi resultaat 52 gram van 1 plantje. Prachtige topjes heb je daar! Ik hoop dat ik 40 gram per plant kan oogsten, wordt wel lastig.
 14. Alles wat om aan het vallen was even apart gezet of iets ruimer. Het is wat mij betreft tijd, maar ik wacht nog een paar dagen. Er zitten toch nog aardig wat kleintjes bij die ik achteraf gezien beter niet had kunnen toppen, want de allerkleinste gaat best goed. Die heeft er volgens mij nog een paar ingehaald qua gewicht. Ik ga ze bij het omhakken wel op de foto zetten, dan is het meteen makkelijker om een voorspelling te doen over het eindgewicht.
 15. Het is bijna zover, zaterdag gaat het om. Zou nu zelfs al kunnen, maar heb even geen tijd om alles in 1 keer te doen, dus het wordt zaterdag.
 16. Ik heb deze kokos al 1 keer gebruikt, maar heb het wel vermengd met verse. Bij het verwijderen van de wortelresten gooi ik ook redelijk veel weg, dus moet altijd wel een paar nieuwe zakken halen. Tot nu toe geen problemen gehad met hergebruikte kokos. Je kan het volgens mij zeker 3 keer gebruiken.
 17. Ja, ik hou gewoon de Ph aan die ik normaal ook meegeef. Altijd extra enzymen meegeven als je je substraat wil hergebruiken. Dit bevordert het afbreken van dode wortelresten.
 18. Vandaag de dames gespoeld met een dubbele dosis Cannazym, zodat ik deze kokos nog een keer kan gaan gebruiken. Ik denk dat ze nu niks meer krijgen tot het weekend. Ook geen voeding meer, dus alleen afgezuurd water met Cannazym. Alles ziet er mooi uit. Ik zal vannacht wat foto's plaatsen met de lichten uit. Waarschijnlijk ga ik zaterdag alles omhakken. Sommige bladeren zijn aardig geel aan t worden en een paar hebben wat donkere bladeren gekregen. Vorige run geen gele bladeren gezien, wel veel van die hele donkere. Waarschijnlijk overvoed. Deze keer dus geen last van overvoeding, misschien een heel klein beetje. Ze mogen ook wel lekker vol gepompt worden natuurlijk, maar te veel is niet goed voor de smaak en de kleur van het blad wordt dan bijna zwart en dat is ook niet de bedoeling volgens mij. Ze hangen aardig van het gewicht. Ik heb maar geen bamboe geplaatst en ook geen blad meer verwijderd. Heb ze gewoon lekker hun gang laten gaan. Komt wel goed denk ik.
×
×
 • Create New...