Jump to content

JohnnyXL

Members
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by JohnnyXL

 1. JohnnyXL

  50 x PP

  Hallo iedereen, Het is weer tijd voor een nieuwe ronde en na het vorige resultaat ben ik zeer benieuwd naar hoe het zal gaan deze keer. De opzet is 50 PP'tjes op cocos onder 2 x 1000 W Gavita. Ik ga de hele voedingslijn van Canna gebruiken. Hiermee bedoel ik Canna Coco A + B, Rhizotonic, Cannazym, CannaBoost en PK13/14. Ik heb zelfs CO2 tabletten voor in het water. Ik ben bezig geweest alles weer startklaar te maken. Lekker alles opgeruimd, kleine aanpassing hier en daar en als het goed is komen volgend weekend de kleintjes. Foto's houden jullie nog van me tegoed, die komen eraan. Mijn doel is 1,5 kg deze keer. Dit is denk ik goed te doen aangezien de vorige keer mij 1,25 kg opleverde uit 31 PP'tjes. Vraag gerust raak naar de werkwijze, want heb nog een mooi logboek van de vorige keer en deze ga ik nu ook volgen. Ik heb er zin in!
 2. JohnnyXL

  50 x PP

  Ik zit heel erg te twijfelen of ik er deze keer weer blad vanaf ga halen. Misschien moet ik ze gewoon hun gang laten gaan. Wellicht tijdens het dieven alleen wat overlappende bladeren weghalen.
 3. Ik heb voor mij liggen 2 mooie toppjes amnesia gekweekt door onze eigen @Fatamorgana. Ik zal ze even beschrijven. Ze zijn mooi compact, goed gedroogd en glinsteren in het licht. De geur is zeer aangenaam, duidelijk amnesia. Net een jointje gedraaid en opgestoken. Goeie aardse smaak, niet te scherp. Als je het mij vraagt een zeer goeie oogst.
 4. JohnnyXL

  50 x PP

  Dag 2 bloei
 5. JohnnyXL

  50 x PP

  Een paar slaap foto’s
 6. JohnnyXL

  Ronde 3 op naar de 1000gr

  Ik vind ze er ook niet slecht uitzien, maar zulke kleine plantjes drinken volgens mij nog niet zoveel. Ik kan het mis hebben, maar lijkt mij dat je ze beter iets minder kan geven nog. Dan gaan de wortels lekker op zoek. Nu verzadig je misschien wel alleen maar de grond. Iemand anders misschien die het beter weet? Ik ben ook maar een beginner wat dat betreft. In ieder geval succes! Moeten wel flinke toppen worden wil je die 1000 gram halen. Ik zal voor je duimen.
 7. JohnnyXL

  50 x PP

  Ja, dat kan best kloppen. Ze doen het wel in kokos, maar weet niet of ik de waardes kan vertrouwen. Ik hou het even in de gaten en kom erop terug. Is gewoon een kwestie van kijken, voelen en meten als de potten licht worden, dan zullen dat wel de goeie waardes zijn. Heb ergens gelezen dat je ze wel degelijk kan gebruiken op verschillende substraten.
 8. JohnnyXL

  Ronde 3 op naar de 1000gr

  Geef je ze niet te veel water?
 9. JohnnyXL

  50 x PP

  Lampen nu op maximaal vermogen.
 10. JohnnyXL

  50 x PP

  Staat al wat beter zo
 11. JohnnyXL

  50 x PP

  Begin dag 15 Dag 1 bloei Ik heb de klok op 12/12 gezet na 14 dagen groei. Ik ga zo de kleinste een passend plekje geven en dan de grotere rangschikken rond het midden om zo de grootste opbrengst te krijgen.
 12. JohnnyXL

  50 x PP

  Ik probeer natuurlijk iedereen evenveel liefde te geven, maar de gezondste zijn belangrijker uiteindelijk.
 13. JohnnyXL

  50 x PP

  Hmm.... Inderdaad, ik heb deze al een keer gedraaid, was precies dezelfde soort. Weet nou alleen niet meer precies hoe lang ze nog doorgingen, maar de meeste werden nog zo'n 100% groter. Vorige keer had ik 18 dagen voorgroei. Ik heb nu 14 liters, maar denk dat ze morgen wel worden omgezet, jammer dan van die iets kleinere. Ze krijgen nu nog 12 uur vol zon in ieder geval en dan is het klaar.
 14. JohnnyXL

  50 x PP

  Ja klopt, helaas maakt mijn tel in het donker niet echt mooie foto’s dus dan zie je nog niks. Ze zijn wel groen in ieder geval, nou nog beslissen wanneer het op 12/12 gaat. Ik ben geneigd nog een paar dagen door te gaan. Zijn mijn plantjes te groot?
 15. JohnnyXL

  50 x PP

  Alle kleintjes in het midden waar het meeste licht is en de rest aan de buitenkant. Nog even doorgroeien dames!
 16. JohnnyXL

  50 x PP

  Begin dag 14
 17. JohnnyXL

  50 x PP

  Einde dag 13
 18. JohnnyXL

  50 x PP

  Ok, hij is nu aan t weken. Dan plaats ik hem morgen.
 19. Ik heb volgens mij een veel te grote afzuiger en filter. Ik wil deze misschien gaan vervangen over een tijdje en wil weten wat voor een ik nodig heb voor mijn ruimte. De ruimte is 2m x 3.50m x 2.5m ruw gemeten en de filter 0.35m x 1m. Er is nog flink wat ruimte voor verbetering vind ik zelf, maar het budget en mijn DIY skills waren niet altijd toereikend. Eerst maar geinvesteerd in goeie lampen. Misschien een opticlimate? Wel duur, maar is het de moeite?
 20. JohnnyXL

  50 x PP

  @lostchild Bedankt, heel goed om te weten. Heb net de meter afgelezen en die gaf 28 aan. Ik zal wel weer te veel water hebben gegeven. Ik ga de komende tijd goed op die waardes letten. @420man010 Goed idee van je, ik ga vandaag wel een beetje schuiven, zodat de kleintjes in het midden staan. Hopen dat die dan wat sneller groeien inderdaad. Ik wil in principe maandag omzetten, maar kan ook iets langer wachten.
 21. Ik was bij een vriend van me en die heeft een kleine stek die niet zo goed gaat. De bladpunten verbranden en de blaadjes hangen. Hij heeft er zo ver ik weet alleen water bij gedaan en het medium is kokos. Ik denk zelf dat de EC te laag is. Heeft iemand nog wat wijze raad? Dat gezichtje zegt alles
 22. JohnnyXL

  50 x PP

  Deze achterblijver wordt een succes verhaal! Dag 1 Dag 4 Dag 13 Nogmaals bedankt voor je snelle en zeer effectieve tip! @Xaim
 23. JohnnyXL

  50 x PP

  Blij met mijn nieuwe tensiometer!
 24. JohnnyXL

  Hoe groot moet mijn afzuiger zijn?

  Die box is 51cm x 51cm x 52cm = 135m3? Hij draait eigenlijk altijd op 1. Zitten ook wat functies op die ik niet begrijp. Ik heb die box en controller in bruikleen. Heb ook 2 filters die allebei van mij zijn.
 25. JohnnyXL

  50 x PP

  Ik weet het niet precies. Is dat alleen bij zaadplanten ja? Want dan laat ik het gewoon zo en zet ik morgen/overmorgen de klok op 12/12. Had wel ergens iets gelezen over donkere periode voor de bloei dat goed was ergens voor, maar weet niet meer waar dat stond.
×