Jump to content

JohnnyXL

Full member
 • Content Count

  342
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by JohnnyXL

 1. JohnnyXL

  50 x PP

  Hallo iedereen, Het is weer tijd voor een nieuwe ronde en na het vorige resultaat ben ik zeer benieuwd naar hoe het zal gaan deze keer. De opzet is 50 PP'tjes op cocos onder 2 x 1000 W Gavita. Ik ga de hele voedingslijn van Canna gebruiken. Hiermee bedoel ik Canna Coco A + B, Rhizotonic, Cannazym, CannaBoost en PK13/14. Ik heb zelfs CO2 tabletten voor in het water. Ik ben bezig geweest alles weer startklaar te maken. Lekker alles opgeruimd, kleine aanpassing hier en daar en als het goed is komen volgend weekend de kleintjes. Foto's houden jullie nog van me tegoed, die komen eraan. Mijn doel is 1,5 kg deze keer. Dit is denk ik goed te doen aangezien de vorige keer mij 1,25 kg opleverde uit 31 PP'tjes. Vraag gerust raak naar de werkwijze, want heb nog een mooi logboek van de vorige keer en deze ga ik nu ook volgen. Ik heb er zin in!
 2. JohnnyXL

  50 x PP

  Dat was het dan weer bijna. Alles hangt te drogen. Denk dat ik nu een weekje wacht voordat ik alles van de tak afhaal.
 3. Heh, wat vervelend nou. Die spintermannen verpesten het altijd. Gelukkig zelf geen problemen mee gehad, alleen rouwvliegjes deze keer.
 4. JohnnyXL

  50 x PP

  Gisteren begonnen met omhakken. Het is bijna klaar. Wat een hoop werk zeg.. Het experimentje gaat een beetje de mist in, ben al lang blij als het klaar is. Lijkt erop dat wel of geen blad weghalen niet al te veel verschillen oplevert, behalve dat de onderste toppen groter zijn. Verder is te zien dat er meer fluff is waar alles is blijven zitten, maar wel dikke compacte hoofdtoppen. Ik blijf het in ieder geval doen, zeker met zo'n vol veld. Alles is handelbaarder. Kan me voorstellen dat je alles wilt laten zitten, maar dan krijg je wel echt een oerwoud.
 5. JohnnyXL

  Overbewatering en/of overvoeding

  Die hangende punten kunnen duiden op overvoeding, maar is ook heel normaal als ze net water hebben gehad. Die gele bladeren zijn ook geen ramp, zolang je nieuwe blad maar mooi groen blijft. Je kan ze gewoon laten zitten voor zover ik weet. Kan het kloppen dat dit gele blad alleen bij de kleinere plantjes is? Misschien kunnen ze niet genoeg opnemen via de wortels, waardoor het blad leeggetrokken wordt. Ik vind ze er goed uitzien jouw dames, dus zou me nu nog geen zorgen maken.
 6. Mooi resultaat 52 gram van 1 plantje. Prachtige topjes heb je daar! Ik hoop dat ik 40 gram per plant kan oogsten, wordt wel lastig.
 7. JohnnyXL

  50 x PP

  Alles wat om aan het vallen was even apart gezet of iets ruimer. Het is wat mij betreft tijd, maar ik wacht nog een paar dagen. Er zitten toch nog aardig wat kleintjes bij die ik achteraf gezien beter niet had kunnen toppen, want de allerkleinste gaat best goed. Die heeft er volgens mij nog een paar ingehaald qua gewicht. Ik ga ze bij het omhakken wel op de foto zetten, dan is het meteen makkelijker om een voorspelling te doen over het eindgewicht.
 8. JohnnyXL

  50 x PP

  Dag 59 bloei
 9. JohnnyXL

  50 x PP

  Dag 58 bloei
 10. JohnnyXL

  50 x PP

  Het is bijna zover, zaterdag gaat het om. Zou nu zelfs al kunnen, maar heb even geen tijd om alles in 1 keer te doen, dus het wordt zaterdag.
 11. JohnnyXL

  50 x PP

  Ik heb deze kokos al 1 keer gebruikt, maar heb het wel vermengd met verse. Bij het verwijderen van de wortelresten gooi ik ook redelijk veel weg, dus moet altijd wel een paar nieuwe zakken halen. Tot nu toe geen problemen gehad met hergebruikte kokos. Je kan het volgens mij zeker 3 keer gebruiken.
 12. JohnnyXL

  50 x PP

  Nacht 57 bloei
 13. JohnnyXL

  50 x PP

  Ja, ik hou gewoon de Ph aan die ik normaal ook meegeef. Altijd extra enzymen meegeven als je je substraat wil hergebruiken. Dit bevordert het afbreken van dode wortelresten.
 14. JohnnyXL

  50 x PP

  Vandaag de dames gespoeld met een dubbele dosis Cannazym, zodat ik deze kokos nog een keer kan gaan gebruiken. Ik denk dat ze nu niks meer krijgen tot het weekend. Ook geen voeding meer, dus alleen afgezuurd water met Cannazym. Alles ziet er mooi uit. Ik zal vannacht wat foto's plaatsen met de lichten uit. Waarschijnlijk ga ik zaterdag alles omhakken. Sommige bladeren zijn aardig geel aan t worden en een paar hebben wat donkere bladeren gekregen. Vorige run geen gele bladeren gezien, wel veel van die hele donkere. Waarschijnlijk overvoed. Deze keer dus geen last van overvoeding, misschien een heel klein beetje. Ze mogen ook wel lekker vol gepompt worden natuurlijk, maar te veel is niet goed voor de smaak en de kleur van het blad wordt dan bijna zwart en dat is ook niet de bedoeling volgens mij. Ze hangen aardig van het gewicht. Ik heb maar geen bamboe geplaatst en ook geen blad meer verwijderd. Heb ze gewoon lekker hun gang laten gaan. Komt wel goed denk ik.
 15. JohnnyXL

  50 x PP

  Dag 57 bloei
 16. JohnnyXL

  50 x PP

  Dag 56 bloei
 17. JohnnyXL

  50 x PP

  Bedankt man! @w33d Klopt inderdaad. Ik moet de lampen een beetje verhangen naar het midden, dan is het wel opgelost denk ik. Er passen wel 2x25 stuks onder zo'n 1000W lamp als het goed is.
 18. JohnnyXL

  50 x PP

  Dag 55 bloei
 19. JohnnyXL

  50 x PP

  Ik denk dat het optisch bedrog is. Sommige toppen zijn wel iets donkerder, maar paars wil ik niet zeggen.
 20. JohnnyXL

  50 x PP

  Dag 54 bloei
 21. JohnnyXL

  50 x PP

  Dag 53 bloei
 22. JohnnyXL

  50 x PP

  Ik denk dat ze volgend weekend om gaan. Dus nog ongeveer 3 weken tot het gerookt kan worden.
 23. JohnnyXL

  50 x PP

  En nog een kleine greep uit het assortiment. Foto's zijn niet helemaal duidelijk, maar dat komt door mijn telefoon. Ik moet nodig investeren in een camera..
 24. JohnnyXL

  50 x PP

  Nacht 52 bloei Een paar close-ups van de toppen gemaakt.
×