Jump to content

Peterpangroen

Members
  • Content Count

    62
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Peterpangroen


  1. 18 hours ago, greentjeonatrip said:

    Ik vond het wel interessant tot nu toe.

    Ik had  een stuk gelezen van Nebula over een defoliation techniek, waarin er in een bepaald tijdsbestek systematisch blad werd verwijderd, ook fan leaves, om daarmee het groeipatroon te veranderen van de plant en de focus van de plant meer naar de toppen te laten gaan (en te houden), omdat de toppen onder invloed van licht en lucht graag de hoogte in willen voor de bevruchting.

    Wat mij opviel was dat juist de grote fanleaves het moesten ontgelden en die werden zelfs nog in week 3 van 12/12 weggepakt. Volgens mij was de truc daar om de plant definitief het zetje te geven om zich ook enkel nog maar op die toppen te richten, omdat er simpelweg bijna geen bladeren meer zijn.

    Ben het verder wel gewoon eens met Limbic, maar ik denk er sterk over om het in ieder geval eens te testen op eentje..... https://www.growweedeasy.com/nebulas-flowering-stage-defoliation-tutorial

    Precies zoiets, maar ik ben ook maar in de experimenteerfase en vind het leuk om dit soort trainingen toe te passen en kijken hoe ze erop reageren :)

    Het duurt me wel langer wat iemand al aangaf maar dat vind ik voor m'n eerste dwc grow niet heel erg. Wil er eerst mee leren omgaan voordat ik kan vlammen haha:evil:


  2. 1 minute ago, Limbic said:

    Nogal controversieel. Het is als stekken nemen van feminized moeders. De één vindt het normaal de ander durft er niet aan te denken.

    Ik zie de bladeren als het 'hart' vd plant en laat die altijd zitten. Andere verwijderen die en beide manieren werken en hebben voor en nadelen. 

    Ik zal er wat voorzichtiger mee omgaan en ben denk ik zelf idd wat te enthousiast geweest met het snoeien:rofl

    • Thanks 1

  3. 1 minute ago, Limbic said:

    Bladeren vragen geen energy maar geven het juist. Daardoor groeit de plant.

    Ik haal nóóit bladeren weg maar sommige doen het zodat het licht bij de onderste toppen kan komen.

    Bedoelde meer de richting van de groei vd plant,  dat als er onder niks is dat die alles in de top groei zet. Heb dit namelijk bij een andere grow gezien 


  4. 4 minutes ago, Limbic said:

    Ik was ook een beetje aan het dollen met "terug snoeien". Je hebt bladeren verwijdert die de plant laat groeien en die niet in de weg zaten. Zo duurt het langer omdat je stapjes terug maak en de plant minder fotosynthese maakt.

    Grote bladeren gewoon laten zitten als ze geen groei scheuten bedekken.

    Die bladeren die zo groot waren als me hand had ik het idee dat die overbodig zijn en teveel energie vragen.. en de rest van de bladeren groeien vrij rap tot weer volledige bladeren

     


  5. 48 minutes ago, lostchild said:

    Pantykous om de inlaat van je recirculatie pomp helpt tegen wortels die graag de pomp in willen groeien.

    Waarom je zo kweekt als je doet als je een DWC opzet heb is me niet helemaal duidelijk.

    Je verliest een heleboel tijd wat je in opbrengst niet terugverdient als je 'normaal' zou kweken met het voordeel van 3wk groei in 1 week tov een aarde kweek.
    Deze manier kost je een kweek extra aan tijd over een jaar genomen, reken uit wat je wint hiermee en wat een extra kweek je oplevert:search:

    Je hebt helemaal gelijk hierin! Dit is mijn 2e kweek.. eerste was op aarde en nu de 1e keer op rdwc. 

    Ik ben meer aan het experimenteren en wilde zo graag deze manier van mainlining een keer proberen.

    kweek jij ook op dwc?

    Wat zou jij aanraden om te doen om deze verloren tijd tegen te gaan? 1 keer toppen en scroggen? Hoor graag tips en advies van je om hier efficiënteren mee om te gaan.


  6. 11 hours ago, Limbic said:

    Is een ander woord voor terug snoeien? Het lijken nu wel bonsai plantjes. Hoe lang blijf je dit doen?

    Mooie opzet verder :verrygood erg spacey met al dat zilver en slangetjes.

    Ja sorry klopt idd terugsnoeien.. wil eerst de vorm van de planten goed maken en breed laten groeien en vervolgens de hoogte in en omschakelen. 

    Thanks vond t ook een "Breaking Bad" hokkie :jump:

    FDB9A3EC-5D0A-4FA7-8A26-DB2AC78AEAC2.jpg

    745BB37A-8C67-4A75-87DA-B1F44178F47E.jpg

    IMG_1681.JPG

    • Like 1

  7. 1 hour ago, pekingeend said:

    Leuke A klasse  setup. Alleen t soortje niet echt mijn smaak:P. Maar smaken verschillen! Succes

    Thanks, reden waarom dit soortje vrij makkelijk te kweken is en de korte bloeitijd. Aangezien t mijn eerste keer op rdwc is dit mss wel een goed idee is als begin soortje :) 


  8. On 1/27/2019 at 7:04 PM, Wietefras said:

    COBs of led strips zitten beter verdeeld over de ruimte. Of anders inderdaad meer en dan minder zwaar belastte QB's.

    Die boards kun je inderdaad wel weer makkelijker je verlichting mee maken.

    Het punt is overigens niet dat je met je verlichting ook in de hoeken licht kan krijgen, maar hoe hoog je de lamp daarvoor moet hangen en hoeveel licht je daar dan door verliest op de wanden. Met minder lichtpunten moet de lamp verder omhoog voor de juiste uniformiteit en dan verlies je dus meer licht.  Met quantum boards is dat iets van 40% in een klein tentje en met strips/cobs rond de 20% (of lager als je er veel van hebt)

    Klopt het je zeker een goed punt, iets voor in de toekomst wil ik toch zelf de boards op een frame gaan schroeven. 

    Zoiets als dit..

     

    IMG_0715.JPG

    IMG_0716.JPG


  9. On 1/23/2019 at 8:59 PM, cannarie said:

    leuk, een rdwc kweek!

    Zou niet direct weten hoe efficient deze leds zijn, maar is het niet een beetje een overkill met 600W op 1.44 m2?

    Waarom heb je voor quantumboards gekozen? Is verre van een ideale verdeling lijkt me zo met 2 vierkanten op een vierkant oppervlak.

    Veel succes iig! Ben erg benieuwd

    Ik heb par testresultaten gezien van ledgrowlightsdepot in dezelfde ruimte-oppervlakte waar deze quantum goeie resultaten geeft tot in de hoeken aan toe. 

    Je hebt inderdaad een goed punt, ik had ook een frame kunnen maken met meer qb-132's die minder krachtig zijn en zodoende op het frame monteren voor betere oppervlakte belichting. Maar vond 't net iets te veel werk worden met bijkomstigheden. Misschien iets voor in de toekomst.

    Ik heb er overigens wel een potentiometer op gemonteerd zodat ik hem kan dimmen van 600w naar ongeveer 70W.


  10. Super enthousiast ga ik beginnen met mijn eerste rdwc 6 pot systeem grow. Ik heb zelf een hoop research gedaan hoe hiermee om te gaan en ik hoop ook dat er meerdere op dit platform zitten die hier ervaring mee hebben en mij gaandeweg tips/hulp kunnen bieden! 

    Licht: HLG Quantumboard 600h (600W) 3000K LED

    afzuiging: 340m3 buisfan

    Tent: 1.20x1.20x2.00m

    Voeding: General Hydroponics flora trio, Botanicare Hydroguard/silicablast/Cal-Mag, Great white, Humboldts Golden Tree, Advanced nutrients voodoo juice.

    medium: Hydrokorrels, steenwolplugjes.

    De potten heb ik vandaag helemaal ingepakt om de warmte-overdracht tegen te gaan:BA6474EF-21DB-4087-B97D-126A76F90535.thumb.jpg.61754f56d5dae6913b7c01d8cebfce37.jpgD3AB358E-C3C9-4F89-89E0-FF680E557225.thumb.jpg.ba1f5754d0a20702dcf1a937d0df94be.jpg27602F5D-2F8F-4F30-9CB0-376C21F646CE.thumb.jpg.052cd8f6372592e074f7789a8424d12f.jpg

    Volgende week ga ik het systeem testen op lekkages, water flow en beluchting. Ik hoop dat alles in orde is en snel van start kan.

     

    • Like 4

  11. 45 minutes ago, Xaim said:

    @Peterpangroen,

    Als ik de planten een beetje zie zijn ze vrij lang en niet zo bossig, het zou mooi zijn als die ook fiks breedt wilt worden, maar de plant keuze laat ik aan jou over :innocent: Ik heb ze zelf nooit gegroeid dus kan er niks zinnigs over zeggen :P

    Waarom heb je voor deze soort gekozen?:rolleyes:

    Ik zelf gebruik nu deze potten nu, 4 op mijn 1m2 tentje, als je het wilt zien kan je ze hier bewonderen.

    Gr, X 

    Zo dat zijn fikse bakken! Zien er goed uit ook. Ga je deze ook later scroggen?

    Soortkeuze meer vanwege dat die goed staat aangeprezen als een soortje die veel oplevert en beter tegen schimmels kan.

    dat ze vrij lang op de foto's eruit zien kan je denk ik zelf wel trainen met wat toppen en eventueel croppen.

     


  12. 1 minute ago, Xaim said:

    @Peterpangroen,

    Het kan wel even gaan duren, ligt er ook al welke je soorten neemt. Indica wordt vrij compact over het algemeen, sativa zou wat mooier uitpakken op die afmetingen. 

    Zet ze in iedergeval meteen in de grote pot. Dan groeien ze het snelst. Ik gok dat je zo 4 weken moet voorgroeien, neem dan wel een sativa soort. Als je graag Indica dominant wilt, dan zit je denk wel aan 6-8 weken.

    Andere optie heb je denk ik niet aangezien je je aan het 5 planten beleid wilt houden (niks mis mee hoor! :tu)

    Gr, X 

    Thanks, en wil voor een 50/50 indica sativa gaan (the Ultimate van dutch passion). En welke maat raad je aan voor 5 ongeveer?


  13. 23 minutes ago, Xaim said:

    Ik zou de potten zo groot mogelijk nemen, zodat je er NET 5 neer kunt zetten, zodat je niet de grond aan het belichten bentHoe meer ruimte ze hebben hoe sneller ze groeien, dat kan wel fijn zijn om de 1.20/1.20 dicht te laten groeien :tu

    Gr, X 

    Dus in dit geval dan 5 maal die 38L? En gaat het nu niet extreem lang duren om dit oppervlak voor te krijgen met 5 planten?


  14. Beste leden,

    Na een eerste basic kweekje wil ik toch een stapje maken om te gaan scroggen. Ik wil hiervoor een tent van 120x120x200 aanschaffen met een 630W CMH lamp in plaats van mijn 600 HPS.

    Ik wil er niet meer dan 5 in hebben ivm de blauwe petten. 

    Mijn vraag is: als ik 5 potten kwijt wil voor dit oppervlak, hoeveel liter potten is de beste keuze? Ik heb een oogje op de SuperRoots air-pots en deze komen in de maten 22,5L en 38L. Of is een tussenmaatje beter geschikt?

     


  15. Nu ik de cv wat hoger heb gezet en de aanzuigslang voor de kachel heb gelegd is het probleem verholpen! Bedankt voor de tip. Lv tussen de 40/50% lamp aan/uit.

    Ik heb wat foto's geupload hoe ze er nu bij staan. Ze zijn vandaag net in week 7 vd bloei. 

    Ik vroeg me wel af hoe ver vantevoren ik moet stoppen met voeding geven? 

    IMG_8809.JPG

    IMG_8812.JPG

    IMG_8813.JPG

    IMG_8818.JPG


  16. 20 hours ago, dragon6521 said:

    45% op 27c is kurkdroog ik snap niet waar je je druk om maakt

    je zal eerder top rot krijgen als de toppen tegen het tentdoek zitten of tegen elkaar zitten of slechte circulatie in de tent

     

    Is m'n eerste honby kweekje en ben misschien iets te bang dat het mislukt. Inmiddels zit de lv rond de 40% met lampen aan. Sinds ik de aanzuigslang voor de kachel heb staan wanneer de lampen uit zijn springt de kachel bij om het nu onder de 60% te houden en dit werkt.


  17. 37 minutes ago, bosrand said:

    Als je nu eens bij die rv de temperaturen vermeld, dan valt er nog iets aan af te leiden.

    Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de rv.

    Hoe hoger de temperatuur, hoe lager de rv.

    Als je de rv omlaag wilt halen, zal je de temperatuur omhoog moeten halen.

     

    45% met lampen aan is eerder aan de (veel) te lage kant, maar met een tentje is dat onmogelijk goed te regelen.

    Met de lamp uit, mag de relatieve vochtigheid best hoog zijn, je planten zullen daar geen last van ondervinden, die vinden dat juist fijn, ze hebben een bepaalde relatieve vochtigheid nodig om goed te kunnen verdampen, enkel je filter zal bij een te hoge relatieve vochtigheid, boven de 75%, mogelijk sneller verzadigd raken, doordat het vocht in het koolstof condenseert. Al moet ik zeggen dat dat bij mij tot nu toe altijd erg mee is gevallen.

     

    Je toppen ontwikkelen in dit stadium nog niet zomaar rot, dan moet er wel veel mis zijn. Ook in een later stadium is een hoge relatieve vochtigheid geen probleem. Volgens de geleerden zit de oorzaak van rot, onder andere, vaak in het moment van wanneer de lampen aan gaan, dan zijn de toppen nog koud en komt de verdamping op gang, waardoor de absolute vochtigheid in de lucht omhoog gaat en er kans bestaat dat het hogere vochtgehalte neer slaat op de koudere toppen. Enkel zal dat in een tentje ook te verwaarlozen zijn lijkt mij, er wordt zo veel lucht ververst elke seconde, dat de absolute vochtigheid eigenlijk amper kan stijgen. Ook heeft het te maken met worteldruk die te hoog is geloof ik, maar daar weet ik niet zo veel meer van, ben er te lang niet zo mee bezig geweest, ben dat stukje een beetje kwijt hoe dat ook al weer zat.

     

    Toprot komt naar mijn mening vaker door overvoeding of een te lage relatieve vochtigheid, dan door een te hoge relatieve vochtigheid.

    Wat je kan doen is er voor zorgen dat het temperatuursverschil tussen dag en nacht vlak voor zonsopgang, niet te groot is.

    Het temperatuurverschil heb ik inderdaad weten te beperken dmv de cv wat hofer te zetten en daardoor is de lv ook afgenomen gedurende de periode dat de lampen uit staan. Gister was de lv net onder de 40 zelfs bij 26 graden. 

×
×
  • Create New...