Jump to content

Botanicus

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About Botanicus

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Heb nog wat zitten overpeinzen en ga proberen iets meer te spreiden. Ik heb nog een aantal andere spots op het oog die ik de komende weken eens ga bezoeken en bekijken. Deze zijn helaas wel iets verder weg, maar een stukje rijden is doorgaans te verwaarlozen met het trotseren van de jungles dusss. Met een beetje geluk worden het een stuk of 5 spots. Ik ben benieuwd wat ik ga aantreffen.
 2. Hmmm drones ja... Ik zal nog eens goed inspecteren of mijn stekkies daar misschien gevoelig voor zijn. Ik snap je boodschap, staar je niet meteen blind op een plek.
 3. Thnx Huff! Zeker oppassen, maar ja het houdt de spanning er ook wel een beetje in zo. Tevens moet ik me afvragen waarom de plekjes die ik heb uitgezocht niet al in gebruik zijn. Ik ga de opties allemaal een beetje af, maar blijf uitkomen op de gruwelijke onbegaanbaarheid van de spots. De spots die in gebruik zijn, zijn enorm goed qua discreetheid én relatief confortabel qua toegankelijkheid. Hoe kan dat nou? Nou ja, ik kan natuurlijk niet teveel gaan vertellen op een forum. Maar waar ik nu als 2e rangs strijdertje op uitkom, zijn spots waar een normaal mens niet doorheen komt. Het is van alle kanten een echte dichte jungle en je voelt je flink door de mangel gehaald als je er doorheen bent geweest. Ik heb goede hoop dat het gaat lukken, maar ja het is een risico.
 4. Hey luitjes, Ik ben behoorlijk nieuw hier op het forum en met wietkweken in het algemeen, maar het trekt me enorm. Dit jaar heb ik voor het eerst 5 autoflowertjes in mijn tuin laten groeien met een opbrengst om maar beter niet over naar huis te schrijven. Maar toch een leuke grote weckpot vol en gezien mijn kleinverbruikeigenschap iets waar ik nog erg lang mee ga doen. Het hele avontuur van het groeien, bloeien, knippen, drogen, curen heeft me gegrepen en ik ben "aan". Helemaal toen ik alle guerillaverhalen hier las en het avontuur en de spanning begon te lonken... Gaaf dit jonges! Anyways, tijdens mijn vistripjes ben ik tussendoor wat potentiële spots gaan verkennen en kwam daarbij al een aantal reeds in gebruik zijnde "tuintjes" tegen. Blijkbaar heb ik al aardig gevoel over het soort plekjes ik moet zijn. Ik heb 2 spots gevonden waar ik helemaal verliefd op ben en hier ga ik dan ook op mijn gemakje de boel een beetje voorbereiden. Ik heb nog genoeg tijd voordat de planten erin gaan. Hulp van jullie zijde is altijd welkom, ik moet bijvoorbeeld nog kijken naar de bodem en of die wel geschikt is, wat er nog mee moet gebeuren, of dat ik er misschien wel potten neer ga zetten (niet mijn voorkeur). De zaden zijn al besteld (Royal Dane van HFH) en die gaan tot het voorjaar de koelkast in. Nu dus de rest van het boodschappenlijstje maken... Wish me luck!
 5. Ik ben toch een beetje van mijn geloof afgestapt en de stoute schoenen aangetrokken. Een heel klein beetje wiet in een bong gestopt en een hit genomen. Ik dacht niks te merken en nam nog een hit. Dit keer iets minder voorzichtig. Ik ging helemaal stuk omdat ik al zeker 8 jaar niet gerookt heb. De rest van de avond was ik volledig knetter. Niet te geloven!
 6. Dom Pacino, bedankt! Het staat nu te curen in glazen potten en de geur wordt nu al merkbaar beter. Het ziet er voor een buitenwiet ook helemaal niet slecht uit. Ik herrinner me dat ik vroeger van een vriend om de zoveel tijd een zak buitenwiet kreeg en dat was echt enorm luchtig. Prima verder, het was gratis en ik mekkerde niet, maar ik moest 3 pure joints ervan draaien voor een beetje effect hahah. Dit spul ziet er behoorlijk potent en wat compacter uit vind ik. Te vroeg begonnen zou goed kunnen, ik had een paar keer het idee dat de groei niet zo opschoot als de nachten onder de 10°C kwamen en de dagen ook niet echt exotisch aanvoelden. Maar goed, hele grote planten hoeven het ook niet te worden voor mij gezien ik geen grootverbruiker ben. Ik vond het hele proces gewoon supergaaf om te doen. En de volgende keer doe ik het weer een beetje beter. Thanks voor je reactie!
 7. Heel interessant met die chocolade zo. Dat de chocolade nu gemakkelijker smelt, komt omdat je geen echt tempereerproces hebt gevolgd. Je hebt het ongecontroleerd in de koelkast laten stollen waardoor de kristalstructuur van de chocolade anders is dan die van getempereerde chocolade. De hele bite zou zelfs een beetje veranderd kunnen zijn. Tempereren is het gecontroleerd en vaak gefaseerd laten afkoelen van de chocolade alvorens het te laten stollen in mallen. Google het maar eens, is best interessant.
 8. Thanks alkaline. Ik had al zo'n idee dat het voor de doorgewinterde kwekers hier een lachertje zou zijn. Maar ik heb geen haast, ik ga met kleine stapjes het proces iedere keer weer een stukje verbeteren. Welke maatregelen zijn de eerste om te nemen om een betere opbrengst te krijgen? Bijvoorbeeld: 1: 7 liter potten zijn aan de kleine kant denk ik, dus naar bijv 12 liter gaan? 2: Ik heb de planten vrij dicht bij elkaar gehad. Zijtakken konden minder goed ontwikkelen hierdoor denk ik. Dus meer ruimte. 3: Kom maar op met suggesties Thanks alvast!
 9. Het doel van curen is me een beetje ontgaan. Is het om het "hooiïge" er een beetje af te krijgen? Of heeft het een ander of meerdere doelen?
 10. 39 gr totaal. Curen in een glazen pot. Check. Hoelang moet dat duren?
 11. Vandaag bleek alles goed droog te zijn en heb ik de was maar van de lijn gehaald. Ik was natuurlijk erg benieuwd naar wat de droge, geknipte opbrengst van mijn eerste kweekje zou zijn. Om eerlijk te zijn, heb ik nog nooit zo'n grote zak wiet gehad. Ik heb weleens 3 gram gehaald lol, maar dat was het dan wel denk ik. Of het een normale of juist kleine opbrengst is, zou ik niet weten maar wat mij betreft is het allang boven verwachting. Met het knipafval heb ik ook nog lowtech geprobeerd om iets te doen. Nooit gedacht dat dat op wat voor level dan ook zou lukken, er kwam nog een aanzienlijke hoeveelheid spul uitvallen: Op de foto was ik nog maar net begonnen met schudden. Er liggen 2 pakjes in cellofaan onder een zware bloempot, geen idee hoe dat er uiteindelijk uit gaat zien. Reacties en tips voor een volgende kweek zijn meer dan welkom! Cheers!
 12. Thanks alkaline! Ik vond het enorm gaaf om te doen deze kweek en ga het zeker vaker doen. Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik met de buren aan moet. Ik blijf me toch een beetje sneaky moeten gedragen vrees ik
 13. De laatste foto die ik heb genomen van een top was op 24 juni, vlak voordat de plant omging. Misschien, volgens sommigen iets te vroeg, maar ik werd een beetje nerveus omdat de buren om me heen begonnen te praten. Geen rechtstreekse klachten gehad, maar je merkt wel als het zo is. Ik heb iedere dag telkens 1 plant omgehaald en zitten knippen en inmiddels hangt alles van de 5 planten op mijn vliering te drogen. Met de geur valt het gelukkig wel mee allemaal. Ongedroogde opbrengst en knipafval van de eerste plant:
 14. Op 16 juni heb ik een avondfoto genomen met flits, deze foto's kunnen erg mooi worden vind ik zelf. De trichomen zijn mooi zichtbaar en de planten gedragen zich nog steeds goed. Op mijn telefoon kon ik ver inzoomen en de trichomen goed bekijken. Inmiddels is alweer 1 of 2 x een handje beendermeel bijgegaan om de bloei te ondersteunen, ik had gelezen dat dat wel kan helpen.
 15. Nog steeds mooie groene planten zonder problemen (23 mei) Op 3 juni is de bloei al lekker op gang en begint het ook werkelijk ergens op te lijken. Ik ben verguld; het lijkt allemaal nog te gaan lukken ook en de brownies worden wellicht over een paar maanden werkelijkheid...
×
×
 • Create New...