Jump to content

Canobi

Members
 • Content count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About Canobi

 • Rank
  Hang hier wat rond lid
 • Birthday March 20

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

106 profile views
 1. Thanks . Dit ga ik allemaal ff een paar keer lezen om het goed in te laten zinken. Een logboek ga ik zeker bijhouden.........nu echt.
 2. Nou... ik heb ipv groene vingers, gele vingers!! Heb de tensiometer aangeschaft. De eerste keer gaf hij 244 aan, dit was ongeveer 6 a 7 dagen na die 1,1 liter. De meter liet even op zich wachten, wilde nog geen water geven voor ik de meter had. Heb toen ongeveer 750ml ieder gegeven. Na een aantal uur geconroleerd, meter gaf dacht ik rond de 55mB aan (Moet echt eens dingen op gaan schrijven. Ben dit al meerdere keren tegengekomen dat je een logboek als beginner bij moet houden) De volgende dag na ca 18 uur later gaf hij 122 aan. Na 120 kan ik weer water geven. Dit heb ik een aantal uur daarna (gaf 144 aan) gedaan en wel 300ml. Na een aantal uur gecontroleerd, gaf ca 60 aan.... is volgens mij goed. Had op het forum gelezen van iemand die liet hem niet onder de 80 komen. Volgens de beschrijving is van 50 tot 120 mooi vochtig. 120-190 is het tijd dat je gaat bewateren, 200-300 is direct!! bewateren. Zal de komende dagen aankijken, tot nu toe zijn ze niet minder geel geworden. Weet niet hoe snel dat gaat, wanneer ze (redelijk)goed bewaterd worden. Begin bovenaan al ruimte tekort te krijgen met de 50cm afstand, heb daarom de lichtsterkte wat minder gezet.
 3. Bewateren met regenwater was ook een idee waar ik mee speelde. Wanneer ik van meerdere hoorde dat op aarde kweken de pH niet belangrijk is heb ik dat laten varen. Het idee spreekt me nog steeds erg aan, zal gelijk een paar emmers buiten zetten. Tensiometer ga ik gelijk bestellen. Ja natuurlijk......stom ook. Maar weet je hoe dat komt....het was in me hoofd ff een snelle redenering..... wanneer ik hoor dat ik bij 20ml of 50ml om de dag overbewater dan klinkt 110ml in de week aannemelijk. Nu jij het over 1,1 liter hebt, wat klopt, klinkt dat heel onlogisch. Snap je wat ik bedoel. Ik spreek je niet tegen ofzo, als jij het zegt neem ik dat direct aan, maar dit is voor mij heel onlogisch. Ik ga eens het een en ander lezen over het proces van het groeien van wortels/gewas. Merk wel steeds meer dat ik echt na al het lezen wat ik al gedaan hebt nog niets weet. Heb het denk ik ook wel wat onderschat wat er allemaal bij komt kijken, sorry daarvoor.
 4. Dat zou mooi zijn, dan kick ik die er gewoon uit . Gister stak ik me vinger in de aarde, leek wel een woestijn. Dit was de pot van de grote plant waar ik om de dag 50ml doe. Het maakt t ook lastiger omdat ze allemaal een andere grootte hebben. Heb m (me vinger ) niet bij de kleine erin gestoken. Beetje dom. Maar ik zal je advies uitproberen. Ze zitten in 11 ltr potten. Zal ik ze allemaal, de grote en de wat kleinere dan ca. 110 ml geven? Hoe denk je over een ec meter of een tensiometer? Voor een beginner misschien wel handig? Het is ook zo, dat ik het doe om zo snel mogelijk een goede medicinale olie te maken. Maak ik nu ook, alleen is de cbd niet van cannabis. Als het gewoon voor de lol was, geeft het niet zo wanneer de eerste keer niet goed gaat. Het gaat op het moment niet zo lekker met me hond, heeft meer pijn gekregen. Als het komt waar ik bang voor ben moet ik hem misschien wel laten inslapen voor de kweek klaar is.
 5. Ik denk dat ik maar eens een ec meter ga aanschaffen. Ik word gek van die onzekerheid. Heb de afgelopen tijd weer veel zitten lezen over bewateren. Was hier al wat onzeker over maar dit is niet minder geworden. Ook veel gelezen over de mogelijke oorzaken van het geel worden van de bladeren. Ook een hele waslijst. Zijn bijv de Milwaukee mw302 of de Hanna Gro'check EC een goede investering? Zit ook gelijk aan een fan ontroller te denken. Is voor mijn kleine ruimte zo een simpele van €35,- voldoende?
 6. De foto's. Die rechtsachter staat vind ik minder geel dan gister. Had ze net wat water gegeven, de helft van wat ik in me vorige post gepost heb.
 7. Ik dacht eerst toen ik gele bladeren zag dat me lamp te laag hing. Nu valt me op dat juist de kleinere plantjes juist degene zijn die geel worden. Nu heb ik zitten zoeken naar wat de reden zou kunnen zijn en ik kom op dat ze te weinig voeding krijgen? Ik kijk niet echt meer naar de pH waarde en ik geef vanaf ze 3 weken oud zijn aan de 2 grote 50ml om de dag en de 2 kleine ongeveer 20ml om de dag. Ze krijgen geen extra voeding ofzo, alleen water. Dat hele wegen van me potten heb ik echt nog geen kaas van gegeten. Zal zo wat foto's posten, het is nu donker.
 8. Als je er voor staat en het horizontale gedeelte loopt naar rechts valt hij makkelijk naar achteren en naar voren. Toen ik een beetje aan het graven was gaat het uiteinde van het horizontale gedeelte wel naar beneden, hoever weet ik niet. Ik heb inmiddels het horizontale gedeelte schuin verder in de aarde gestopt en toegedekt, ik wacht wel af.
 9. Is er dan niet al wat wortels naar beneden gegroeid na 2 weken? Ik moet dus de hele plant uitgraven en opnieuw planten?. Anders snap ik niet hoe ik het horizontale gedeelte er verticaal in krijg.
 10. Die moest ik ff opzoeken . Ja alle neuzen dezelfde kant op is zeldzaam. De waarheid ligt meestal ergens in het midden . Als die ene verder achterblijft, kan ik hem dan beter weghalen omdat hij toch later niet voldoende licht zal krijgen.? En als ik hem dan weghaal hebben de andere meer ruimte om te groeien?
 11. De volgende dag ging ik kijken, ligt diezelfde weer op zijn kant. Heb hem een beetje uitgegraven, zag toen dat het horizontale gedeelte van de wortel best lang is, ca 5cm. Zat ook maar net onder de aarde. Hij heeft dus naar de zijkanten toe totaal geen steun. Ik heb een vermoeden dat het gebeurt is toen ik de plantjes verwisseld had van plaats. Denk dat op de plaats waar ik hem neer had gezet wat meer wind van de fan stond en is omver geblazen. Is dat trouwens een goed idee om ze afentoe van plaats te verwisselen?. Ik deed dit omdat de bries van de fan niet overal even sterk blaast.
 12. Sjonge jonge jonge jonge jonge....... wat een l#l zeg. Ben ik bezig met water geven komt het touwtje, om de hoogte van de led te veranderen, tegen een plantje. Precies weer dat plantje, met dat horizontale worteltje, die verleden keer helemaal scheef stond. En nu lag hij helemaal plat. Heb m met een potloodje rechtgehouden en de aarde erom heen een beetje aangedrukt. Hij staat weer recht maar hij heeft nu denk ik wel een trauma opgelopen.
 13. De leds hangen iets te laag. Heb m ongeveer 10 cm hoger gehangen nu.
 14. Even een update hoe ze er nu bij staan. Die ene heeft nog steeds zijn helm op!
 15. Ik ben iemand, en zeker in deze situatie dat ik medicinale olie wil maken, die wanneer het beter kan ik dit ook wil doen. Ik heb een tijd gezocht en gekeken naar een koude mistmaker, maar deze zijn allemaal erg aan de maat en ik weet niet waar ik die kwijt kan. Wel heb ik een aantal zeer kleine gezien die je in een kommetje water leg. Maar bij deze heb ik erg weinig controle en is erg intensief om het in de gaten te houden. Wat ik ook ben tegen gekomen is een soort mist maker voor een terrarium (misschien bedoelde je deze wel). Deze blijft buiten het hok staan en blaast het via een slang naar binnen.
×