Jump to content

Gozah

New Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Gozah

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

224 profile views
 1. Dat was wel de bedoeling. Maar ik twijfel nu een beetje gezien hoe het met het forum gaat. Alleen al de manier van foto's plaatsen ( of juist het gebrek er aan ) houd me al een beetje tegen. Op zich erg jammer. Mijn 2 vorige kweekjes staan op JD, maar ik vind de feedback daar iets tegenvallen. Ik heb het idee dat hier iets meer kennis zit.
 2. Redelijk, maar ik moet niet te diep in de materie gaan. Na het lezen van vele topics begon het me eigenlijk steeds onduidelijker te worden. Ik besef me ook dat de cree's alweer wat ouder zijn en dat er misschien tegenwoordig betere oplossingen zijn. Aan de andere kant hebben deze leds bewezen dat er goed onder te kweken is, dus voor mij zullen ze goed genoeg zijn. Als ik straks een oogst heb die voldoende is om het te redden tot de volgende oogst, dan ben ik een tevreden mens. Dat lukt me nu helaas niet met een kastje van 60 x 60 met een Hans Panel Led van 100W. Ik ga nu naar een tent van 120 x 60 met betere verlichting, dus dat moet naar mijn idee goed komen.
 3. Bedankt voor je reactie. Via Wietefras kreeg ik ongeveer hetzelfde antwoord. Ik heb inmiddels een set besteld met de DB versie.
 4. Ik sta op het punt om een setje van 4x Cree CXB3590 complete doe-het-zelf kit te bestellen. Wat ik vaak lees is "top bin" Ik heb geen idee wat dat inhoud en hoe belangrijk het is. Ik ben nu 3 setjes tegen gekomen waarin ik geinteresseerd ben.: 2x via Rubol met: Cree CXB3590 CD (Top Bin) 3500K 36V of Cree CXB3590 DB (Top Bin) 3500K 36V 1x via KingBrite met: Original CREE CXB3590 cob Welke van de CD of DB is aan te raden en is het prijsverschil het dan ook waard ? Via KingBrite heb ik helemaal geen idee welke erbij zitten. Dus waar doe ik verstandig aan ?
 5. Bedankt voor de adviezen. Ik ga mijn 1e kweek in die tent doen met 4 cob's en een half pipe scrog. Verlichting uitbreiden kan altijd nog als het tegenvalt
 6. Ok, ik kreeg het gevoel dat je nogal sarcastisch reageerde. Mijn excuus. Wat ik vooral bedoelde met mijn vraag is wat de beste spreiding van licht geeft. Ik ben niet opzoek naar de manier om maar zoveel mogelijk licht te hebben, maar wel een goede verdeling. Dus dat ook de toppen langs de zijkanten wat meer kans van slagen hebben.
 7. Zo, jij bent grappig zeg .... Maar om het te verduidelijken. Het gaat mij over de verdeling. 4 op een rij, waardoor ze in de lengte dichter op elkaar staan of 2x 3 waardoor er meer licht in de breedte is en ze wat minder dicht op elkaar staat in de lengte van de tent. Dus je "zetje" is niet echt relevant. Bedankt voor je advies
 8. Ik ben nu mijn 2e kweekje in mijn huidige kleine kastje aan het afronden. De volgende ronde ga ik in mijn nieuwe tent draaien. Deze is 120 x 60 x 180. Hierin wil ik 4 plantjes zetten en scroggen. Ik wil gebruik gaan maken van cxb3590 (3500k) cob's op 50w per stuk. Ik twijfel er alleen over hoeveel ik er het beste kan plaatsen. Mijn 1e idee was om met 4 cob's te gaan werken. Dit met de gedachte, 4 planten, 4 cob's. Nou zat ik bij Kingbrite te kijken en zag daar een setje van 6 stuks. Dit doet me weer twijfelen Is het met een oppervlak van 120 x 60 misschien beter om 2 rijen van 3 te plaatsen ? Persoonlijk vind ik 300W verlichting wel genoeg, dus 6 cob's is dus het maximale wat ik wil aanschaffen.
 9. Hallo, Zoals de titel al zegt, ben ik nieuw op dit forum. Op een ander forum ben ik bijna klaar met mijn 2e kweekverslagje. Ik merkte dat ik steeds meer op dit forum kwam voor info, dan op dat andere forum. Ook omdat ik van kweekruimte ga veranderen en daar nog de nodige info voor nodig heb, ben ik van plan om mijn volgende kweekverslag op dit forum te plaatsen. Op het moment kweek ik in een CNNBS*G-Kit met een Hans panel led. ( 60 x 60 x 100 ) Achteraf gezien te klein en te duur. Maar toch gaat het er best leuk in. Hierna ga ik kweken in een tent van 120 x 60 x 180. Dit is dus een verdubbeling van oppervlakte en gelukkig wat meer hoogte ( de hoogte van het kastje was mijn grootste struikelblok ) Terwijl mijn huidige kweekje op zijn einde loopt, moet ik nu op zoek naar de spullen voor de tent. En om eerlijk te zijn, dat vind ik best lastig. Het lastigste vind ik de verlichting. Na het Cree Leds topic gelezen te hebben, ben ik er wel uit dat ik zelf een armatuur wil bouwen. Maar het begint me wel te duizelen. Ik was er zeker van dat ik wil werken met 4x Cxb3590 (3500k) op 50w per stuk en als het nodig is dit later uit te breiden naar bv 8x Nu begin ik weer berichten te lezen over led strips en nieuwe cob's. Dit doet mij weer twijfelen. En als ik er dan uit ben, dan vind ik het erg lastig om uit te vinden wat ik nou allemaal nodig heb en waar te kopen. Dus nog vragen zat ....
×
×
 • Create New...