Jump to content

MarcoCSection

Members
  • Content Count

    62
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by MarcoCSection

  1. @pindarots123 tel jij dan het aantal dagen bloei vanaf het moment dat je naar 12/12 schakelt of ook vanaf het moment dat de plant stopt met strekken?
  2. Top, dankjewel man! Dit is iets waar ik nog twijfel over had, maar transitie/strekken in 12/12 telt dus nog steeds als groei, staat genoteerd!
  3. We hebben even de tijd gehad om te herstellen, en gelukkig zijn we weer een beetje op het juiste spoor. Ze zouden eigenlijk vandaag naar 12/12 gaan, maar ze hebben gister de laatste watering met groeivoeding gekregen, en vandaag krijgen ze nog even een spray met bitterzout op het blad. Voor de volgende watering gaan ze op bloeien en ga ik bloeivoeding en melasse meegeven. Een probleempje; op de achterste plant heb ik één mannelijke bloem gevonden (preflower). De rest is allemaal fem. Heb deze mannelijke bloem verwijderd en weet dat ik nu waarschijnlijk elke dag van de bloei uitgebreid moet gaan controleren op ballen en deze grondig moet verwijderen. Ik hoop dat het beheersbaar blijft, een zaadje of 10 en minder zou nog acceptabel zijn. Heb ook nog met de gedachte gespeeld dat als de voorste plant herma vrij blijft om een mannelijke bloem van de andere geïsoleerd uit te laten bloeien (zakje erom tapen, verwijderen met de fans uit) en een lage tak van de voorste plant te bestuiven wat me in essentie weer een inbred van deze soort zou geven. Geen idee of dit een goed plan is verder, haha.
  4. Ja, dat was een uitprobeersel van mij, maar achteraf icm het versterken van het licht en verwijderen van blad/toppen uiteindelijk een fout is geweest, besef ik nu. De redenatie hiervoor was dat sativa’s gevoeliger kunnen zijn voor stikstof en dit al veel in mijn aarde zit. Dacht als ik dan toch een beetje geef, dan in iets andere NPK verhoudingen. Die fan was inderdaad een inschattingsfoutje. Zal even gaan kijken voor een paar computer fans voor onderin en een monkey voor boven. Ik denk dat ik soms nog net wat voorzichtiger moet zijn. Deze aarde heeft al best veel voeding, maar omdat ze al 6 weken gaan was ik bang dat ze gauw al iets meer nodig gingen hebben, niet rekening houdende met dat het toppen etc hier ook effect op zou hebben.
  5. Ik denk inderdaad dat dit mijn fout is geweest. ‘T is nu donker maar heb teruggezet naar 40% en iets omhoog gehesen, als het licht zo aan is maar even kijken hoe dat is. @MisterX ja ik ben ook nog best wel noob en dit licht is toch even wat anders dan mijn ouwe blurple dus inschatten hoe fel te fel is was nog een beetje lastig, haha. Bitterzout/epsom salt is voor magnesium en betere voedingsopname toch? Wat is de reden voor je aanbeveling in deze situatie? Ik zat namelijk ook al even te kijken voor melasse om de secundaire stoffen en sporenelementen aan te vullen gezien ze nu al 6 weken in deze aarde zitten. Had de bladverkleuring ook al angstvallig wezen vergelijken met overvloed/tekort plaatjes voor het geval ik hier iets over het hoofd zag. Maar denk sowieso wel 2 producten die handig zijn om in huis te hebben, zeker met bloeien straks. Ja, alleen de nieuwe set bladeren en scheuten. Ik heb geen idee wat VPD is en hoe ik dit meet/uitreken. Uitleg is welkom haha. Zojuist de humidifier aangezet! Bodemtemp meet ik niet. Zoals ik tegen X zei, ben nog een beetje noob en mijn setup heeft nog niet veel geavanceerde meet en control apparatuur, helaas! Maar met licht uit is het 20-22 graden in de ruimte en de tent staat uit de tocht in kamertemperatuur. In ieder geval hartelijk voor al jullie input, heren! Ik vind het mooi om op deze manier mee te groeien in deze hobby.
  6. Goedenavond, ik loop volgens mij tegen een probleempje aan en kan mijn vinger er niet op leggen. Ik hoopte dat de veteranen hier me antwoorden kunnen bieden. Na de laatste keer toppen viel me op dat sommige van de nieuwe scheuten zijwaarts zijn gaan groeien. Dit is nu al een paar dagen zo. Begin me ook een beetje zorgen te maken om de kleur en sommige van de nieuwe bladeren groeien langzaam. Donkergroene randen, beginnend vervorming in het blad lijkt het. Wat is hier gaande? Lockout? Tekort aan iets? Te veel? Ik geef 1L water per plant als de grond droog word met daarin 1,5ml power roots en 1,5 enzym pH en de laatste 2 keer 1ml Terra Bloom. Vandaag dag 41. Medium is Canna Terra Professional Plus, lv rond de 50%, temp 24-26. Had de SF1000 rond het toppen op 80% gezet, afgelopen dagen terug naar 65% om lichtstress uit te sluiten.
  7. Ik volg een beetje mainline technieken die ik online heb gezien. Haal ook alleen weg waar ik blad op blad heb (beginnend bij de ondersten die minder licht vangen). Heb de lv ook nog aardig hoog en wil geen pm oplopen. Vandaag ietsje rigoreuzer geweest, maar denk als de nieuwe bladeren groeien ze wel weer voldoende blad oppervlak hebben. Dat lijkt me ook nog wel leuk hoor, zeker als ik een keer stekjes ga proberen. Ben nu ook vooral nog aan het experimenteren. Merk met dezen nu ook dat ik wel weer 2 verschillende fenotypes heb, de ene veel strekkender dan de andere. Hoewel het me redelijk af gaat heb ik nog niet een bult ervaring, dus voor nu leek het me eenvoudiger met 1-2 planten.
  8. We zijn halverwege week 6, dag 38 om precies te zijn. Ze gaan naar mijn idee erg lekker en ook het nieuwe licht bevalt me goed. De temperatuur is met licht aan gemiddeld 3 graden lager dan bij de vorige, naast het betere spectrum en rendement ook een prettig voordeel voor tijdens de zomermaanden. Qua voeding heb ik net als de vorige grow (haze) tot nu toe bijna niks hoeven geven qua voeding. Ze gaan nu voornamelijk op enzymen en wortelstimulator (vorige watering 1ml’tje bloom meegegeven). Vandaag voor de 3e en laatste keer getopt. Eind deze week verwijder ik nog wat blad en trek ik alle takken nog even mooi omlaag. Week 7 even kijken hoe hard het gaat, alle takken mooi verdelen en dan is het tijd om te schakelen. Wat ik wel merk in deze methode is dat door 3 keer te moeten toppen veel groeivertraging oplevert. De vorige ronde had een iets andere strategie met 2 rondes toppen en kon toen bloeien na 6 weken. Ik hoop dat dit me een paar monster stengels oplevert in ruil voor de extra aandacht. Maar als het tegenvalt ga ik de volgende keer eens 1x toppen, trainen en scroggen.
  9. Kweek nu voor de eerste keer met zaden van Barney's. 3/3 ontkiemd, 1 verloren, mede door eigen laksheid maar was ook duidelijk het mindere plantje van de 3. Had wel al wortels zichtbaar na 12 uurtjes weken in kraanwater iets boven kamertemperatuur. Tot nu toe ook dik tevreden, de plantjes zelf gaan hartstikke goed. En tja, denk dat er wel meerdere breeders zijn die soortjes hebben die iets moeilijker doen. Vorige ronde 4/5 strawberry haze zaden niet gelukt, wel een nieuw pakje van de handelaar gekregen. Weet dat sommige soorten van Greenhouse ook een wat mindere reputatie hebben, maar vind wat eruit komt vaak wel de moeite waard. Wel slecht van de service trouwens, vraag me af wat ze met zo'n houding denken te bereiken. Maar is dit ook niet iets wat bijna alle breeders wel doen? Die dingen moet je denk ik gewoon een beetje met een korreltje zout nemen.
  10. En de SF1000 is al binnen, mooi snel bezorgd. Binnen 24 uur gewoon, en dat in deze tijden. Hopen op resultaat wat een beetje on par is met goeie shopwiet. Heb ‘m nu iets boven 60% fel staan voor het geval de dames even moeten wennen aan het nieuwe spectrum.
  11. Deze maand toch de ruimte gezien voor een upgrade. Maar als ik mij onderzoek mag geloven gaat dit zich dubbel en dwars uitbetalen ten opzichte van afbloeien onder de Lumeri. Heel enthousiast hierover!
  12. Een knipbeurt en een paar dagen later! (Dag 27) Frisian Duck voor buiten is ook opgekomen en heeft hier zijn tijdelijke onderkomen tot de Mimosa’s naar 12/12 gaan. Heb een DIY kloonbakje gemaakt en hoop dat de afgeknipte toppen een beetje wortel willen schieten.
  13. Is niet geheel gezichtsbedrog hoor! In het begin van de bloei ben ik iets te voorzichtig geweest met het voeden, vooral omdat ze in de groei amper voeding nodig had. Hierdoor ben ik in het begin wat blad verloren. Bij de laatste foto’s was ik al bezig met het verlagen van de hoeveelheid stikstof die de plant kreeg. Hoe doe jij dat? Inschatten hoeveel een plant gaat vragen? Ik heb eens vernomen dat men rond het schakelen naar 12/12 al begint met extra geven om te zorgen dat ze voldoende hebben als ze de lucht in gaan. Hoe vroeg kan je hiermee beginnen?
  14. Lijkt nog in een mild stadium gelukkig. Hoe ver zijn ze? De gele randjes, vlekjes doen mij denken dat ze nog wel iets meer kalium lusten, maar zeker weten doe ik het niet. Vind P en K soms lastig te onderscheiden.
  15. Het is weer tijd voor een nieuwe ronde; deze keer Mimosa EVO van Barney’s Farm. Vorige topic: https://www.wietforum.nl/topic/129300-marco’s-micro-grow-strawberry-haze/ Ten opzichte van vorige keer ga ik een paar dingen anders doen. Ik wil nog steeds 16 toppen in de tent, maar ipv 1 plant in een 20L Air Pot ga ik nu in 2 9L Air Pots werken en beide planten mainlinen naar 8 toppen elk. Tot nu toe gaan ze weer erg lekker, maar met de opgedane kennis over belichting ben ik aan het overwegen bij de bloeifase de stap naar een beter licht te nemen. Ik denk naar een quantum board type licht, en met name de SF1000 van Spider Farmer spreekt me erg aan. Aarde is Canna Terra Plus en voeding nog steeds Plagron. Vandaag gaan zijn we week 4 in gegaan, foto’s zijn van paar dagen terug. Genoeg geluld, hier komen de plaatjes!
  16. Een tijdje inactief geweest hier, maar ik vind het zonde om het topic niet een passend einde te geven. De plant is inmiddels geoogst en heb er al goed van kunnen proeven. Ook weer veel geleerd en hoewel ik voor veel hier waarschijnlijk open deuren in trap wou ik voor de geïnteresseerden toch even mijn bevindingen delen, naast de resultaten. Droog gewicht: 70 gram (waarvan 1g popcorn) Over de grote lijn ben ik best tevreden. Mijn doelstelling was puur om mezelf te voorzien en niet te veel van de shop te moeten halen, en hiervoor vind ik het een lekkere wiet en word ik er stoned genoeg van. Ook is het genoeg om me een maandje of 2/3 zoet te houden omdat ik voor de afwisseling soms nog wel van de shop haal. Maar als ik dan ook die vergelijking trek, denk ik dat ik voor €10 bij de shop ook wel eens mindere wiet gekregen. Dan komen de kritische noten. Mijn belangrijkste conclusie; Ik denk dat @Thoumf gelijk had over de lamp. Zijn inschatting was met 72g ook heel accuraat. Als ik kijk naar de topopbouw zijn ze niet enorm dicht (met name de hoofdtoppen, sommige net daaronder hoog langs de stengels zijn zelfs iets mooier) en ik denk dat het smaakprofiel ook lang niet is wat het had kunnen zijn. Er zijn foxtails en vind de calyx(en) klein gebleven op sommige delen van de toppen. Ik heb me in de tussentijd ook iets meer verdiept in licht en PPFD waarden etc, en ik denk dat ik voor de rest heel veel juist gedaan heb in deze grow en over de grote lijn een gezonde plant heb gehad. Dus ja; deze lamp is leuk voor een plant in de groeifase, maar schiet naar mijn idee tekort voor de vraag van de plant om hem echt goed te laten aandikken en veel terpenen op te bouwen. Ik zit er sterk aan te denken om dit jaar te upgraden naar een quantum boardje. Neig heel erg naar een Spider Farmer SF1000. Heb hier goeie dingen over gelezen en mooie resultaten mee gezien. Qua training heb ik ook iets ontdekt. Een aantal van de 16 hoofdtoppen die ik heb geprobeerd te maken zijn erg achtergebleven. Nu denk ik dat ik een fout heb gemaakt door zowel de hoofdstam als de zijtakken heb gekozen om steeds vanuit 4 takken uit 2 nodes te groeien. Hier door is de drang van de plant om zijn energie naar zijn bovenste takken te sturen niet goed benut en zijn vooral de vertakkingen uit de nodes korter op de plant achtergebleven. Ook ontdekte ik dat een blad van een node weghalen waar een tak uit gaat invloed kan hebben op de ontwikkeling van die vertakking. Over de Air Pot ben ik wel enorm te spreken! Wat een wortelbal krijg je daarvan. De trim heb ik bewaard in de vriezer en laatst een geïmproviseerd stukje ice hasj mee gemaakt met eenvoudige spullen. Ook erg leuk om te doen en ver(r)assend lekker gelukt! De lezers die het tot hier hebben volgehouden, bedankt! Beneden nog even wat plaatjes uit de bloei.
  17. Planten lijken nu wel oké. Het lijkt alleen wel een beetje een rommel in je kweekruimte. Als ik jou was zou ik volgende ronde alle onnodige troep eruit halen, 4 of 5 fatsoenlijke potten van iig een liter of 20 neerzetten met goeie aarde. Enige wat voor de rest nog in je tentje hoeft te staan zijn je fans, luchtbevochtiger/ontvochtiger, meetapparaten en eventueel een scrog netje. Tenminste als zoals je zegt je doelen zijn om je tentje mooi te vullen en hoge opbrengsten te halen.
  18. Ik hoop dat het ook mooi vult ja, wellicht dat ik wat zijtakjes ook nog laat zitten mocht dat helpen met de opvulling. Misschien dat de lamp nog wel ietwat zakken kan nu alle takken weer wat lager zitten. Denk dat ik er 35-40 cm vanaf zit. Ik denk dat je wat dat uitdrogen een goed punt hebt. Moet namelijk om de dag al water geven. Heb nog een 2e kleine fan bovenin hangen die nog wat naar onderen toe blaast. Dat raster van die onderste fan heb ik wel zo geplaatst dat hij schuin naar boven blaast. Denk wel inderdaad dat ik voor de volgende ronde even naar andere opties ga kijken, en dan is zo’n monkey fan waarschijnlijk wel ideaal.
  19. Dag 5 12/12 Nog geen bloeihaartjes te zien maar wel wat de lucht in gegaan. Vandaag eerste rondje knakken en buigen gedaan. Als alles weer mooi omhoog komt nog even opnieuw kijken of er nog meer uitgevlakt moet worden. Nu in ieder geval alle takjes een beetje in de juiste richting dus we gaan het zien.
  20. Wat mij daarvan weerhield was dat ik mijn plantjes graag in een geheel oogst en droog. Ik kan niet altijd de juiste droogomstandigheden garanderen en dit zorgt voor iets geleidelijker drogen wanneer de luchtvochtigheid lager dan ideaal is. Misschien dat ik voor de volgende ronde wel zelf iets knutsel met pvc en tuindraad wat ik bij oogst dan makkelijk kan doorknippen en vervangen.
  21. @MisterX Ja, ik ga nog wel even creatief buigen, een beetje zien wat waar past. Ik heb ook nog wat zijkant te vullen dus ga aan de buitenkant wel enkele lange scheuten nodig. Ik laat jullie wel zien hoe ik het heb opgelost.
  22. @Thoumf weet je zeker dat ze voldoende Kalium krijgen? Lijkt een beetje op de verkleuring die mijn autos hadden en toen was mijn conclusie P/K tekort, maar die waren al ver in bloei dus kan zomaar anders zijn.
  23. Tot nu toe gaat het me wel wat soepeler af ja. Zit ‘m in dingen eenvoudig houden en zeker niet moeilijker dan nodig.
×
×
  • Create New...