Jump to content

HolyHerbs

Members
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by HolyHerbs

 1. Ik wil niet zeuren of de prijs van je zaadjes opdrijven maar wat ik heb gehoord met autoflowers is dat je echt de "juiste" genetica moet hebben om er een beetje goede wiet uit te krijgen. FastBuds staat vrij goed aangeschreven en ook Sannie heeft een aantal geselecteerde soortjes in de verkoop. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar heb de neiging om er binnenkort eentje voor de lol bij mn moederplanten te gaan zetten als ik toch genoeg ruimte in de tent heb. https://www.sanniesshop.com/autoflower-seeds/?sl=nl "Autoflower zaden zijn een specialisme en wij denken de beste zaad banken gevonden te hebben welke kunnen voldoen aan de hoge eisen welke sanniesshop stelt aan de verkochte strains. Auto's welke zich hebben bewezen en waar reviews over terug te vinden zijn en waar super resultaten mee zijn te behalen. De afgelopen jaren zijn de autoflowering varianten enorm verbeterd in alle facetten van de fotoperiode, van zaad kiemen tot einde oogst hebben de planten rond de 9-11 weken nodig om tot volle potentie te komen en hebben ze de kracht om mega toppen te produceren. Door goede selecties en juiste kruisingen hebben breeders het gepresteerd om het uiterste uit hun planten te halen en deze niet onder te laten doen aan hun fotoperiode afhankelijke tegenhangers. sanniesshop is heel selectief geweest met het beslissen welke autoflower zaden we in de winkel te koop aan bieden."
 2. Volgens mij heb ik ooit van zo'n professor op YT geleerd dat je op zn minst 600 par wilt hebben, vanaf daar krijg je colas. Zelfs de Mars Hydro sp3000 heeft 700+ aan de zijkanten. Ik heb deze lamp; geen slecht woord voor over en goedkoper dan alle bovengenoemden.
 3. Das een mooi adresje. kost geen drol zie ik
 4. Kloppen niet beide redeneringen gewoon? Je hebt niks aan meer licht als je DLI behaald is. Maar minder licht hotspots lijkt me ook altijd beter. Evenredig verdelen van het licht en gewas. Het punt is volgens mij om een bepaald DLI te halen krijg je een lamp met kleinere footprint meer of een grotere hotspot in het midden. Is deze lamp niet wat voor je Lostchild? iets duurder als je er UV en spul bij laat bouwen maar dus wel een meer evenredige verdeling.. achja.. beide zullen genoeg kruiden opleveren waarschijnlijk! https://cre.science/nl/product/de-vleugelcommandant/
 5. Een foto maken zal vast wel kunnen maar dit frequent doen boven op al het werk wat je al moet doen? Inspanning boven op inspanning is sws al anders dan een inspanning opzich. Plus hij moet misschien andere dingen laten om datgene te doen waar jullie om vragen, bepaal jij of dat het waard gaat zijn?
 6. Ja maar dan krijg je toch overlapping van de lampen in het midden daar waar anders een wand had gezeten? Misschien daarom ook de wat lagere par in de hoeken bij 120x120? Tlijkt me iig handig als ze 120x60 aanbevelen ze ook daar een voorbeeld van geven toch? Nja twas niet mn bedoeling dit topic te kapen voor een lamp dus ik laat het ff hierbij.
 7. Je bedoelt de afmeting van het armatuur ofzo? misschien heb je wel gelijk idd al kunnen ze ook leds in hoeken plaatsen.. Ook handig dat die par mappen die op die site staan zijn voor 120x120..
 8. Thanks mannen! ! Ja die 301h en b zitten bijna overal in maar je moet ook die meanwell driver hebben dacht ik. Als je hogere efficiëntie zoekt is cre. Science misschien nog een optie. Kun je ook met UV en IR en alles doen. Al green, die lamp is speciaal gemaakt voor een 120x60 tent.. Daar gaat ie het gewoon goed doen hoor.. Sorry voor de off-topic shizzle.
 9. Klopt het dat die lamps efficiëntie van 170.39 lumen per watt ongeveer op 3.2 umol ppf komt? Ik ben niet bekend met lm/W namelijk. Dan zeker een mooie lamp! Haha, hoeveel en hoe vaak geef je dat?
 10. Haha ik ben zelf ook een luiaard hoor. Hoe ik het doe is misschien voor jou ook makkelijk, al weet ik niet of je een scrog net gebruikt; ong vanaf dat ik schakel naar bloei probeer ik in te schatten welke scheutjes het gaan halen en welke niet(alles onder het net sws weg). Als ik denk dat ze het gaan halen moeten ze ook zoveel mogelijk licht krijgen vanaf dag 1. Ik doe alleen niet alles op dag 1 maar ga er een beetje doorheen en behandel zo de belangrijkste, dichtbegroeide, stukken. Wanneer ik twijfel of een scheut het gaat halen laat ik ze zitten. De eerste 3 weken van de bloei blijf ik dit door doen. Zo is het redelijk bij te houden en kun je bij twijfel er na een aantal dagen nog een keer over beslissen. Volgens mij is ervaring key en moet je gewoon soms een fout durven maken waardoor je een duidelijker beeld krijgt. Ps: Over duidelijker beeld gesproken.. ik ga er eens overna denken om een verslagje bij te houden om zo af en toe naar m'n eigen foto's te kunnen refereren.
 11. Mooie tent vol. Niet bang voor fluff of is alles kaal onder het bladerdak? Heb ooit van iemand geleerd dat je in zo'n situatie alle fanleafs kunt verwijderen behalve de 2 bovenste. Zo komt er overal licht en de bladeren rond de topjes gaan ook nog groeien wanneer je dit in de eerste 2 a 3 weken bloei doet. Ik zelf doe het niet zo rigoreus en kijk een beetje per blad maar het is het experimenteren waard, voor mij. Soms heb je bijv niet eens hele grote planten nodig als je bij grote planten al het fluff toch niet gaat gebruiken. Zo kun je alweer besparen op groeidagen. De sweet spot voor hoe groot de planten moeten zijn/ hoeveel groei je nodig hebt in je setup kun je op die manier fine tunen, volgens mijn logica
 12. Hm dus dan zijn ze ineens poreus en kunnen ze water opnemen? Ik geloof er vrij weinig van. Het zorgt ervoor dat de potgrond minder water opneemt omdat die korrels geen kut doen, zo draineert het water beter, oftewel je zorgt dat het minder wordt opgenomen. Ze als toplaag ge ruiken zodat de grond niet uitdroogt? Whaha het zou allemaal wel kunnen maar dan kun je er ook een stoeptegel op leggen. Als je gewoon universele potgrond gebruikt snap ik dat dit wel iets kan doen maar als je gewoon goede grond pakt die niet zo in zakt.. Je kunt ook wel kiezels toevoegen aan je grond mengsel, gebeurt bij cactussen en mediterrane planten. Daar zie je ook wel korrels in liggen.. Meer nut hebben ze niet lijkt mij
 13. Of je moet vaker water geven misschien. Hoe meer vocht (en dus geen zuurstof) je medium vasthoudt hoe minder vaak je bewatert, en andersom dus. Zo kun je het enigszins reguleren maar beter een zelfregulerend medium natuurlijk.
 14. Haha wat een treurige bedoeling als je met misleiding je knaken moet verdienen.
 15. Dat heb ik nog nooit gehoord hèhè. Die krengen zijn niet eens poreus dus ze kunnen niets opnemen en in een bio kweek kan er nagenoeg geen bacterie op groeien. Elk ander medium gaat beter zijn voor het water/zuurstof/bacterie huishouden.
 16. Aaltjes alleen in je pot gooien gaat ook niet werken waarschijnlijk. Je kunt die aaltjes ook over de planten spuiten als enige middel, anders in combi met roofwantsen en mijten. Ik heb zelf al een jaar lang trips en idd met die garlic blijven nagenoeg van mn planten af. Volgens mij kunnen ze er ook niet resistent tegen worden omdat de plant zich eigenlijk zelf versterkt ipv een gif dat direct tegen de plaag gebruikt wordt.
 17. Je hok is eigenlijk vrij groot om goed te belichten met een kleine lamp. Je kunt natuurlijk altijd minder licht gebruiken maar dan valt dat licht weg en kun je het ook niet gebruiken. Een plantje of 2 kun je in een 60x60 ruimte kweken, ik ga ff uit van niet autoflowers die je zelf kunt laten bloeien en daarmee grootte van de uiteindelijke plant kan bepalen. Zou je bijvoorbeeld de ruimte niet iets kunnen verkleinen waardoor je effectiever met het licht om gaat? Iets van 80x100 is meer dan zat voor 4 plantjes.
 18. Voedingstoffen zijn niet mobiel omdat het water van boven naar beneden door je pot loopt. Jij gaat uit van voedingstoffen in het water, volgens mij gaf hij juist geen voedingsstoffen mee in het water en dus moet het uit de potgrond getrokken worden. Er gaat misschien een klein beetje voeding van bovenin de pot mee naar onder bij het watergeven en wanneer je geluk hebt zit daar een wortel die wat opvangt maar idealiter wil je de hele pot zo goed mogelijk beworteld hebben, geen rootbound, dat is niet voor niets natuurlijk. Als iets mobiel is kan het vrij door de pot bewegen, water beweegt niet vrij door de pot. het is alleen zwaartekracht wat voor een enkele "stroom" zorgt. Wortels groeien naar de nattere delen, hoe beter evenwicht in de pot hoe meer van die gezonde nattere delen en dus hoe beter wortelnetwerk. Mulch helpt bijv bij het niet uitdrogen van de toplaag wat je alweer 10% extra nuttige ruimte in je pot kunt hebben. kan resulteren in 10% meer voedingsopname, theoretisch.
 19. Ja beetje hitte stress maar ziet er verder goed uit voor de 1e keer inderdaad. Die verbrande puntjes zie ik nu ook, ik dacht dat het om die kleine plantjes ging maar had niet in de gaten dat dat een oudere post was.... Heb verder ook niet echt ervaring met autoflowers, schijnt toch net allemaal wat anders te zijn qua voedingsbehoefte en technieken.
 20. Afhankelijk van hoe ver ze tot het uiterste worden gedreven kunnen ze wel 2 tot 4 weken in je potje zonder toegevoegde voeding. Een vrij ruime schatting omdat het altijd verschilt. Wat ik wel weet is dat je plant nu nog niet veel voedingstoffen gebruikt heeft. De wortels zitten nog niet door die 8 liter en daardoor kunnen ook nooit alle voedingstoffen onttrokken zijn. Welk soortje kweek je eigenlijk?
 21. Fanleafs worden het eerst opgegeten, van onder naar boven. daarna pas het blad rond de top die het nodig heeft. Het nieuwe is groen omdat de plant dit als prioriteit ziet. Hoe hoger ze wordt hoe makkelijker bevruchting plaatsvind. De plant moet toch nog best een aantal weekjes zo te zien. Wanneer je een bio tab crushed ( en beetje vermengt met wormenmest) versnel je de tijd die het nodig heeft om te composteren. Ook kun je gewoon een bloeivoeding pakken waarschijnlijk.
 22. Beetje bijmesten met fishmix kan soms werken; niet teveel voeding, bio en redelijk snel opneembaar
 23. Elk voordeel heb zn nadeel . Als ik het vergelijk met medicijnen voor ADHD heb je lange en korte afgifte. Wanneer je die lange afgifte hebt afgesteld aan je behoefte is dat vaak fijner om te gebruiken. Je hoeft niet de hele dag bij te nemen bijvoorbeeld. Ook is het effect vaak stabieler. met roken ga je van 0 naar 100, dan weer naar 50, neem je weer bij enzo.
 24. Heb wel eens gehoord dat er met eten van bijv spacecake 3x zoveel wordt opgenomen dan bij het roken. Als bij eten 100% opgenomen wordt zal het zo rond de 30% liggen wat je via roken binnen krijgt. Is echter puur anekdotisch hehe
 25. Ik zie geen tekenen van overvoeding maar een plant als deze heeft eigenlijk ook nog vrijwel niks nodig. Welke potgrond en voeding gebruik je? In de potgrond zit vaak ook al voeding voor een aantal weken dus volstaat alleen watergeven vaak wel in het begin. 2 kleine pc fans is denk ik goed genoeg, je zou wanneer de planten groter worden er eentje boven en eentje onder het bladerdak kunnen hangen. Ook kun je zo'n fan als actieve inlaat gebruiken als dat nodig is. Met een apparaatje als deze kun je de fans voeden en dimmen, ik vind het ideaal! https://nl.aliexpress.com/item/1005002771120026.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef79d2x98wdy&gatewayAdapt=glo2nld
×
×
 • Create New...