Jump to content

Beginner12345

Members
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About Beginner12345

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Hierbij een update, was al een tijdje geleden ;-) Het ene plantje is inmiddels best wat gegroeid, ziet er ook wat gezonder uit dan eerst. PH-waarde ligt bij beide rond de 7. Tweede plantje gaat nog niet hard, vanmiddag in glazen kas in de zon gezet om te kijken hoe het plantje hierop reageert.
 2. Bedankt voor de tips! Kan het verder kwaad om het water op te laten zuigen of is het beter om van bovenaf water te geven?
 3. @Buyuk Hilmi Een klein scheutje water in de opvangbakjes zodat het water 'opgezogen' wordt. Ik meet niet precies af hoeveel water ik erbij doe.
 4. Ze krijgen amper water dus ik denk zelf niet dat dat het probleem is. Het ontkiemen is niet in het hok gebeurd en ook hebben ze de eerste 1,5 week op de vensterbank gestaan. Hierdoor zijn ze erg veel gaan strekken dus ik denk dat het probleem daar ligt. De 3 extra lampen hangen er sinds gisteren bij dus ben benieuwd wat dit gaat doen.
 5. Inmiddels 3 TL's van 16 watt erbij gehangen! Plantjes zijn ondertussen weer wat gegroeid, verschil met de nieuwe lampen is al na 1 dag te zien.
 6. @xaim, Had nog 4 armaturen liggen dus er komen nog 4 TL's van 16 watt per stuk bij. Ben benieuwd hoe het gaat als de lampen erin zitten. Ook een reflector wordt nog aan gewerkt
 7. Nog steeds aan het zoeken voor nieuwe/extra lampen. Heb nog wat armaturen liggen dus zou nog wat TL's erbij kunnen hangen. Met 3/4 extra TL's zou ik goed moeten kunnen voor groeien lijkt me
 8. @vakman, Bedankt voor de tips. Reflector was ik van plan zodra ik de juiste lampen erin heb hangen.
 9. @ vakman, Voorlopig alleen voorgroeien zodat ze straks naar buiten kunnen. In de winter uiteraard eens een volle kweek proberen. Ben dus eigenlijk opzoek naar lampen die voor beide geschikt zijn. Is een HPS van bijv. 200 watt een optie is HPS niet aan te raden in een hok van dit formaat?
 10. Hok is 1,20 hoog ongeveer idd. En waarom zou jij niet voor deze gaan? Te veel licht op relatief kleine ruimte of vanwege warmte en dus veel moeten afzuigen?
 11. Bedankt voor de reacties! Ben al aan het nadenken voor meer/nieuwe lampen. Is een HPS van 400 watt geschikt voor een hok van dit formaat of kan ik beter een set TL-lampen erbij hangen?
 12. @oude rocker, Temperatuur ligt rond de 24 graden. Heb verschillende dingen gelezen over luchtvochtigheid, de een zegt tussen 40% en 70% en ander zegt tussen 65% en 70% bij zaailingen. Ze krijgen niet veel water, maar het zou natuurlijk kunnen dat dat de reden is van het slappe blad. Ik zal dit in de gaten houden de komende dagen en kijken hoe ze reageren op minder water.
 13. Luchtvochtigheidsmeter bleek niet te werken... vandaar dat het leek alsof de luchtvochtigheid veel te hoog was. Werkelijke luchtvochtigheid bleek rond de 30% te zitten, inmiddels een bak met water voor de kachel gezet waardoor de luchtvochtigheid rond de 40% schommelt. Dit moet nog omhoog. De lampen inmiddels dichter op de plantjes gehangen en de potten wat hoger gezet. Blad hangt nog steeds slap. Heeft dit te maken met te lage luchtvochtigheid of eventueel gebrek aan water?
 14. Bedankt voor de reacties! De temperatuur controleren is op zich geen probleem, kacheltje springt aan zodra temperatuur zakt (als bijv. deuren open zijn) en afzuiging begint vanzelf te draaien als temperatuur te hoog oploopt. Ik zit wel met de luchtvochtigheid, deze is erg hoog. Wat de lampen betreft weet ik nog niet precies wat ik wil gaan doen. Of nog een extra set van beide lampen erbij of misschien een HPS lamp
×
×
 • Create New...