Jump to content

BongAlong

Members
  • Content Count

    159
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by BongAlong

  1. Haha dat bedoelde ik ook niet Fatamorgana. Het is niet dat ze thc druipt. Maae het is ook niet dat wat jij bedoelt. Guttatie heb ik weleens vaker gehad, maar dan in de groei, dat zag er net zo uit zoals omschreven in jou artikel. Dat zijn namelijk echt druppels water die je er zo afschud. Dit is echt stroperig hars. Deze ronde heb ik juist op een ‘less is more’ methode gekweekt. Dus minimale EC en echt geven kwa behoefte. Die paar gele bladpuntjes die je ziet, komen van de periode dat ik ze eventjes te droog hebben heb laten staan waardoor de EC wat op kan lopen. Dus ik denk ook niet dat die verklaring passend is.
  2. Bedankt voor de reacties. De druppels hars zijn ook ontzettend zoet. Ooit is mij namelijk een keer verteld, dat de plant dat ‘goedje’ uitscheid omdat er dan een teveel aan suikers in de plant zitten. Hij zei dat je altijd uit moest kijken met topboosters of thc verhogende producten, vooral bij planten die van zichzelf al veel thc aanmaken. Het is ook wel heel toevallig dat ik het nog nooit heb gehad en nu voor de eerste keer een echte ‘topbooster/topharder’ boven op mijn gewone voeding heb gebruikt en het fenomeen zich dan direct plaats vindt. Daarbij moet ik ook zeggen dat dit wel 1 van de meest thc rijke strains is die ik ooit heb gehad.
  3. Ik heb dit weleens eerder gezien, maar dan in een top. Volgens internet noemen ze het SAP. Zijn er mensen die hier bekend mee zijn of weten waardoor het komt? Gebruikte voeding: Hypro a/b, pk 13/14, ca en Mg en topharder TH3 van gout... denk dat het door de TH3 komt. Wie weet?!
  4. Als je echt de overstap wil maken naar BHO en je wil dit voor langere tijd doen, dan kun je via eBay een vacuum purge chamber kopen. Daarna koop je het volgende: - extractor - dab mat - butaangas - dabtools - chloorvrije koffie filters - 2 pirex ovenschalen. Je vult de extractor met materie en spuit hem vervolgens gelijk op de dab mat die je in de kleinste pirex schaal hebt gelegd. Die pirex schalen moet je gebruiken voor au bain marie. De onderste vul je dus met heet water. Zodra het meeste gas verdampt is leg je de dab mat met je BHO in de vacuum kamer. De vacuum kamer moet je dan op zo'n tepanyaki plaat leggen die warm kan worden. Nu ben je aan het "purgen". Dit is nodig om een schoon eindresultaat te krijgen. Laat de vacuümpomp gewoon een paar dagen draaien. Het is 1x even investeren maar daarna kun je wel eindeloos doorgaan
  5. Bedankt voor de reacties Ze staan nu precies 6 weken en 2 dagen op 12/12.
  6. Leuk kweekje hoor CannaDanny, ik had deze nog helemaal niet gezien. Als ik die dames zo bekijk dan denk ik dat het een hybride is, maar zeker wel sativa dominant. Als ze aards ruikt is er waarschijnlijk wel een beetje genetica van een kush aanwezig. Toch zullen we het nooit weten Succes, ik kijk zeker mee
  7. Wacht eens even. Ik heb op weedforum.eu ook een account. Nu kan ik de foto's gewoon hierheen kopiëren. Als de moderators het hier niet mee eens zijn om wat voor reden dan ook, dan hebben ze pech. Omdat foto's uploaden nog steeds niet mogelijk wordt gemaakt. Hierbij dus wat kiekjes van de dames
  8. Ik deed het voorheen altijd met mijn handen. Wel schone handen natuurlijk, mij was altijd verteld dat dat 1 van de beste manieren is. Nu heb ik van die 'chirurgische' scalpeltjes besteld die steriel zijn, die per stuk verpakt zijn. Kijken of dat nog verschil maakt. Als dat niet het geval is, kan dat ook afgevinkt worden. De beste manier om nu verder te gaan is alles voorzichtig omhalen. Grondig inspecteren op toppen die geïnfecteerd zijn. Als je 1 hebt gevonden dan pak je een boterham zakje en die doe je als eerst om de top heen, zodat je de rot isoleert als het ware. Dan knip je hem ruim af. De rest van de plant zou ik juist zoveel mogelijk blad van verwijderen, zodat er goed geventileerd kan worden. Tijdens het droogproces goed in de gaten houden, meer kan je denk ik niet echt doen helaas.
  9. Botrytis is een parasiet die zich in de plant kan manifesteren en later pas tot uiting kan komen. Als er open wondjes zijn dan is er ook een ingang.
  10. Jammer van het rot. Ik zou haar ook zsm omhalen. Zelf heb ik er ook vaak last van. Ik denk dat het komt doordat de plant geïnfecteerd door 'open' wondjes door bijv. dieven. De ronde waar ik nu mee bezig ben, heb ik opzettelijk de plant niet aangetast (gedieft oid). Puur om te kijken of het echt door die 'open' wondjes komt. Er zijn natuurlijk nog meer factoren dat botrytis stimuleert, zoals een te hoge RV rondom de toppen. Ik heb geen ervaring met zo'n cleanlight lamp, maar als het werkt zou het natuurlijk ideaal zijn.
  11. Ik zie deze voordelen van hydro: - Betere water/zuurstof verhouding. - Geen bufferwerking, waardoor snelle aansturing van elementen mogelijk is. - Ophoping van evt. overtollige zouten kunnen snel worden verwijderd (EC). - Minder substraat voor grotere planten. - Waterbeurten geven is minder intensief. Mijn rug vindt het voorover buigen met een gietertje minder prettig. - Hergebruik van het substraat. - Cyclus wordt ook aanzienlijk verkort. En zo zijn er nog wel meer dingen die ik vergeten ben er bij te zetten.
  12. @Fata, ik heb zeker nog een paar mooie foto's. Ik kan ze alleen niet uploaden.
  13. Mooie toppen, al is die ene plant wel aan de gele kant. Als die nog 3 weken moet, 3 weken is nog wel eventjes. Ik hoop dat je er het beste uithaalt natuurlijk
  14. Laten we dat geruzie over de termen van deze tijd maar zitten. Wat jullie onderling doen maakt me ook niet uit, maar doe dat dan even ergens anders. Ik wil het hier graag gewoon over wiet hebben en alles wat daarbij komt kijken natuurlijk. Ik heb ook geen behoefte aan linkjes die mij erop wijzen wat een SJW is... Dat interesseert me echt helemaal niets.
  15. Er zijn een boel dingen waar ik vraagtekens bij zet als ik de berichten zo terug lees. Wat is een SJW? Over die fabel dat je het Plagron schema niet aan zou kunnen houden omdat je planten daardoor dood gaan is ook onzin. Ik heb in het verleden ook met Plagron gekweekt en uit ervaring kan ik zeggen dat ze niet dood zullen gaan als je het schema zou volgen. En je planten worden echt niet snel geel als je de EC waarde van je leidingwater niet meerekent, want ik heb dit altijd zo gedaan en ik heb altijd prima oogsten gehad. Voor de duidelijkheid, het is niet dat de eerste keer dat ik wiet heb gekweekt. Vaak krijg ik de indruk dat sommige mensen denken dat dit m'n eerste kweekje is. En ik behoor ook zeker niet tot de jongste generatie, vandaar dat ik sommige termen niet snap.
  16. Hey CannaDanny, bedankt en ik zou graag een update willen doen, maar ik kan helaas geen foto's uploaden hij geeft steeds een fout aan... Met de Chronicjes gaat alles goed, leuk dat je er om vraagt
  17. Het zou wel werken, alleen moet je wel iets van extra zuurstof toevoegen aan het water als de worteltjes erin hangen. En je zou nog steeds water moeten geven aan de rest, als de kluit niet groot genoeg is. Ik denk dat die 'drink' worteltjes niet genoeg zullen zijn om de hele plant goed te kunnen voorzien van voedingstoffen. Tenzij je echt een mooie dikke kluit wortels hebt hangen natuurlijk, maar dan heb je het eigenlijk gewoon over een DWC kweekje maar dan met vijverwater. Willen is kunnen zeggen ze altijd
  18. Haha bedankt Ja dat denk ik wel. Ik leg af en toe even de boel om, maar het ventileert goed. De hygro meter geeft ook goede waardes aan.
  19. Het is eindelijk zover, de dames staan nu op grotere potten in een grotere tent. Het valt me niets tegen hoe ze het hebben uitgehouden op zo'n klein beetje inert substraat. (natuurlijk wel met voeding) Is het trouwens ook mogelijk om de titel van het topic te veranderen? Omdat ik deze ronde ga doen met 400W HPS i.p.v. 600W. Dit omdat de warmere maanden er weer aan komen. Het is trouwens een Gavita bulpje voor de geïnteresseerde. Plant 1, Plant 2, Plant 3, Plant 4, Met haar verbrande blaadjes van de led botsing. Plant 5,
  20. Dankzij de buren heb ik helaas geen uitgebreide harvest shoot kunnen houden. Ze komen namelijk altijd klagen over de geur en ik wil dit nu eigenlijk een keer voorkomen. De toppen waren dikker dan ik in eerste instantie had gedacht. Tijdens het oogsten werd ik alweer helemaal wild Van 1 top heb ik nog snel even een kiekje gemaakt, deze top is van plant 1. Vervolgens heb ik alles opgehangen in het kleine droogtentje, filter erop, clipfan erin en gaan.
  21. BongAlong

    IMG 0903

    From the album: Chronic

  22. BongAlong

    IMG 0902

    From the album: Chronic

×
×
  • Create New...