Jump to content

joolzz

Members
  • Content Count

    126
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

29 Positief

About joolzz

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    vnalles

Recent Profile Visitors

919 profile views
  1. hey mensen, het resultaat is 48 gram gedroogd in totaal. 20 van de ww en 28 van de ssh. Ik heb misschien wel wat grammetjes weggemikt bij het knippen omdat ik het knippen snel beu was. Maar goed die tellen we dan ook niet meer mee Dat is 0,33 gram de watt met de TL buisjes. Ik ben een tevreden man. Nogmaals dank aan iedereen op het forum voor alle tips, ik mag toch wel zeggen dat het geslaagd is denk ik, en ik ben sowieso een mooie ervaring rijker. easy to learn but hard to master. Tot ziens en rookze!
  2. Heb je geen kraamafdeling met een TL buisje erboven ofzo greentje? Dan kan je nu al beginnen toch?
  3. De bloeiharen methode is eigenlijk maar wat aanklooien als ik het goed begrijp. Ik lees vaak dat als 40-50% van de bloeiharen oranjebruin wordt de (vroege) oogsttijd is begonnen, en dat die oogsttijd dan uiterlijk 3 weken duurt. Ik zit nu al op 70% van de bloeiharen oranjebruin, op sommige topjes richting de 95% en er lijken geen nieuwe aangemaakt te worden verder. Maar ik zit nu op 6,5 week 12/12, terwijl RQS 8-9 weken ervoor geeft. Ik laat ze nog een weekje staan dan. Ben ik mooi op tijd met spoelen ook dus dat komt me goed uit thx voor het meekijken!
  4. Nu 6 en een halve week op 12/12. De SSH: en de WW: Wat denken jullie van die white widow? Ging eigenlijk best hard de laatste 2 weken. Heb net voor de eerste keer gespoeld, maar ben ergens bang dat ik al aan de late kant ben? Zou ik hem dan beter al oogsten zonder te knippen en de takken in een vaas water zetten een dag of 2? Sommige topjes zijn al bijna helemaal bruin. Kheb geen vergrootglas ofzoiets, en heb ook liever niet te potente wiet. Of wat raden jullie aan? En dan ook nog ff iets waar ik niet over nagedacht had. Als de WW om kan, maar de SSH nog niet, dan moet je drogen in een donkere ruimte van wat ik heb gelezen. Moet dat pikkedonker zijn of gewoon niet te licht. Dan kan ik het gewoon boven de lampen hangen in de kast, want dat is de enige relatief donkere ruimte waar de lucht in wordt gezuiverd. Luchtvochtigheid is daar boven de lampen 50% en de temps daar ongeveer 12-20°. groetjes
  5. Begrijp ik nou goed dat je nog steeds groeivoeding gaf? https://www.cnnbs.nl/stikstofoverschot-bij-wietplanten/ kijk of je blad diepgroen is zou ik zeggen. De foto's hier kunnen misschien een fout beeld geven ivm camera instellingen. Bij nader inzien, een dergelijk stikstoftekort in deze fase is dat reeel? Anyone?
  6. Ik zou zeggen stikstofgebrek door te natte bodem. Draineren de potten voldoende? Je doet niet eerst afzuren en dan de voeding er pas bij ofzo? Dat zoiets je ph te ver omlaag haalt? Voor de watergift zou eens per 2 à 3 dagen toch echt voldoende moeten zijn. Misschien een weekje proberen met een ph > 6,5, dat je zeker weet dat ie voldoende stikstof op kan nemen.
  7. Ohja dat kleintje heb ik toch weg moeten doen, die strekte veel te veel, denk omdat hij onder een 12/12 lichtregime stond terwijl hij nog in de groei zat. Of het was geen vrouwtje, maar dacht laat maar voordat het te laat is. Les geleerd
  8. is dat ongeveer 50 bij 50 cm? love it!
  9. Prachtig! Haal je die lampen ff omhoog als je een foto neemt en daarna weer op 5 cm of laat je die gewoon zo staan? En houden de planten het scrognet omhoog of staat ie ergens vast nog wat ik niet zie? En staan ze al op 12/12 zoja sinds wanneer?
  10. Hey mensen, ff een update van mijn kastje: De shining silver haze: De white widow: En het white widow zaadje (of lemon haze maar denk dat het de white widow was die uitkwam:) Twee weken op 12/12 nu. Bij dat laatste plantje die heeft ff tegen de TL balk gezeten vandaar die vlek. Temperaturen liggen wat lager de laatste paar weken 16-24 graden op de bodem van de kast. Om de 4 à 5 dagen anderhalf liter water, eigenlijk elke keer met voeding (plantenvoeding 6-6-6) Dat zuurt het gelijk lekker af naar 5,5 - 5,8 Net voor de eerste keer met tomaten voeding (4-5-8) gedaan, wat ik dan de rest van de bloeiperiode blijf doen. Lijkt wel aardig te gaan tot dusver, misschien dat jullie getrainde ogen nog dingen zien die beter kunnen? Misschien nog dat kleine plantje nog overpotten of gaat dat wel lukken zo in die 2 liter pot? Niks meer dieven nu om stress te voorkomen? groetjes!
  11. kleine druppeltjes op bladeren zijn net vergrootlenzen. Ze pakken de lichtstralen en bundelen die grotendeels naar het midden van de druppel. Dat maakt het op dat plekje net een beetje te heet, en dat vindt het blad niet fijn. In de praktijk zal het niet erg veel uitmaken als het niet te vaak herhaald wordt.
  12. Ja dat gaat snel met die maten, je gooit bijna de helft weg he. De spleten kun je trouwens makkelijk afwerken met acrylaatkit, dat is overschilderbaar en kost niks. Siliconenkit is volgens mij niet aan te raden voor de plantjes. Zijn die scharniertjes een beetje stevig?
×
×
  • Create New...