Jump to content

Echep

Members
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Echep

 1. Opmerkzaam van je Ja maar ik zit met beide te prutsen haha. Zo een auto ph corrector met 2kg co2 kost overigens 500 euro. Wel een hele set die goed is voor 1000L water. Toch maar bij de ph min blijven haha
 2. Wel aquarianen gebruiken co2 ook om de ph van hun water te regelen. Er zijn speciale capsules voor opgevuld met co2. Er bestaan auto correctors die het ventiel van je capsules zelf regelen om de gewenste ph te bekrijgen. Als co2 niet door de wortel opgenomen kan worden is het dus vrij zinloos. Tenzij je geld teveel hebt en daarmee je water voor hydroteelten op ph wenst te houden zie ik geen ander nut Met tomatenmest kunt ge weinig als je op hydro teelt he. Dan is dat hydro a, hydro b, eventueel booster en ph.min. Wat echt wel nodig is, want je moet met voeding je EC bijsturen en hoe meer, voeding de plant opneemt te sneller de ph stijgt. Zo kan co2 nog voordelen in het water hebben, op aarde is dan weer een ander verhaal. Daar buffert de aarde veelal ph schommelingen in het water, op hydro heb je dat voordeel niet, daar gaat de ph constant omhoog zonder buffer.
 3. Owkeej helder. Normaal gebruik ik eerst de zoekfunctie, nu dus niet gedaan. Na het lezen ervan zie ik er de on/zin van in. En om je ph stabiel te houden met zo een corrector lijkt het me de moeite niet waard. Is vrij prijzig terwijl ph min je de kop niet kost.
 4. Ik poog echter niets te bewijzen. Vraag me af of het de moeite is een capsule daaraan te verspillen of het toch maar bij mijn aquaria blijf gebruiken. als jij zegt dat dit niet door de wortels kan opgenomen worden geloof ik je. Misschien is er dan maar geen voordeel op de ph correctie na.
 5. Cannabiszaden zijn geen waterkiemers. Ik ben ook afgestapt van dat voorkiemen. nu omdat het kouder is doe ik ze gewoon in een 10x10x10 potje met zaai en stekgrond in een mini serre met verwarmde mat. Ik heb al eens voorgehad dat een zaadje pas na een week bovenkwam. Als ze daar sterk in geworteld zijn plant ik ze pas over. Gewoon zaaien, vochtig en warm houden, afblijven.
 6. Ik denk niets beter te weten, ik vraag me af of dit effect zou hebben. Waarom wel, waarom niet? Zo kan je bv tijdens de hydroteelt de ph constant corrigeren met co2. Zet de auto ph correcter op bv 5,8 ph en die stelt automatisch het ventiel van je co2 in dat het water altijd 5,8 ph zal blijven. Misschien is er toch enig voordeel mee te winnen? Edit: maar dan krijg je misschien luchtige en geen compacte toppen?
 7. De moeite of zinloos? Chemie is mijn vakgebied niet. Voor aquariumplanten doen ze co2 in het water. Als die planten boven water staan is dit echter niet nodig omdat ze dit dan uit de lucht kunnen halen. Maar zou het een bovengrondse plant beinvloeden indien je co2 toevoegt aan het water? Het verlaagt bovendien de ph, maar ik neem aan dat die ph evenzeer verhoogt zodra dat in je bloempot verdwijnt en zodus ook je co2 weg is voor het opgenomen kan worden? Co2 vrij in de lucht verspreiden zou ik echter nooit doen, maar dat is dan technisch en praktisch gezien beter dan in je water?
 8. Echep

  Sugar Punch

  Hopelijk is de SP daar snel terug. Snelle bloeier voor een weelderige sativa.
 9. Hey man, heb je nu verschil gemerkt? Mijn jack en nlxhaze zijn nog te klein om het te testen op wiet. Soms vraag ik me af of dat bitterzout in haar eentje niet hezelfde resultaat zou geven als je het hele goedje zou geven. Ik vind ammoniak zo raar, welk nut kan dit nu hebben op planten? Hoe dan ook ga ik het maken en geven. Voor nu benieuwd naar jouw input ervan.
 10. Hey man, super dat jij het uitprobeert. neen ikzelf heb niets staan. Ik heb enkel de vensterbank en een tentje. Dat tentje dient niet voor peperplantjes Sowieso moet je nog extra voeding bij die noekepoekensap gebruiken. Het geeft ze gewoon dat extratje meer. Ik vecht momenteel tegen een hittegolf aan. Mijn hydro lukt stapsgewijs, maar ik ga een moeder op aarde zetten. Momenteel heb ik zaailingen nl5 x haze en Sannies Jack. Die gaan later ook aan de noekepoekensap. Ik ging het nog posten, maar ben veel trager dan jij blijkbaar hehe. cool man. edit: Noekepoekensap eens per twee weken geven he. Meer zou overkill zijn. Ook niet combineren met chilifocus.
 11. Ik ga die nutriculture eerst leren kennen met peperplanten hoor. Wat is het duur geworden voor wiet. Alles dood. In allerijl een stek op dwc geplaatst in de hoop iets overlevend te hebben. maar terug wat op aarde gekiemd dan.
 12. Ik verkies de xbox boven de psx, maar heb beide. Maar dat ligt er wellicht aan omdat mijn gamebuddies op Xbox zijn, verder geen reden. Nu verkies ik pc boven beide, maar kan het financieel even niet aan. Pc biedt meer keuze, meer frames per seconde en veel meer games. Laatst Jurassic World Evolution gespeeld. Dat is toch een game voor de pc he? Klikken met de muis vs scrollen met de controller. Of games als WW3? Dat kan xbox of psx niet aan. De VR van psx is wel behoorlijk, maar wederom niets vergeleken met pc. Op xbox kan je nog geen occulus noch muis aansluiten. Wat in deze tijd toch zou moeten kunnen voor een microsoft machine. De tech loopt wat achter op de consoles en het gaat me veel te traag. Maar wat is 4K gamen mooi worden. Zelf nog geen 4K toestel maar ga wel sparen naar eentje in 2019. Dan komt Anthem uit en dat kreunt naar een 4K hdr scherm. Ace Combat VR zal ook nog de moeite worden. In plaats van een raceseat kan je dan een flightseat,kopen, bestaat echt al.
 13. Echep

  Noekepoekensap

  Neen ik weet niet wat de npk verhouding is. Maar bitterzout is vooral magnesium en zwavel. Bijna alle pepergrowers op een forrum prijzen het de hemel in. Zij consumeren hun pepers ook, dus denk niet dat het veel invloed op smaak heeft. Men beveelt het maar 2 wekelijks aan. Dus voor smaak draai je maar wat guano in je aarde Het moet wel gecombineerd blijven met voeding. Op dat peperforum doen sommige nog stekpoeder bij hun noekepoekensap.
 14. Echep

  Noekepoekensap

  Dat klopt, bitterzout hoort er ook bij. Was ik vergeten. Voor een kleine verhouding van dat mengsel hadden zij goed voor ruim 300L water. Dit werd wel uitsluitend aanbevolen op aarde. Er zou voor hydro een andere bereiding van nodig zijn. Maar door eens wat anders te telen komen we nog veel te weten. Ik heb geen klagen met mijn huidige voeding (op aarde, de transformatie naar hydro is gewoon opnieuw beginnen voor me). Maar dit is wel heel cheap met super resulaat. Dikke stammen en gezonde, strakstaande blinkende bladeren. Ik vind de ammoniak er wel raar in,maar werd wel enorm verdund. mijn grootmoeder gooide altijd haar oude gemalen koffiebonen bij haar planten en bloemen in de tijd. Maar ik weet niet wat koffie op water zou veroorzaken. Sowieso heb je veel stinkgoedjes die uiteindelijk fantastisch smaken in het eindproduct hier het recept: NOEKEPOEKENSAP Bitterzoutoplossing: 375 ml gekookt lauw water in pan 375 gram Bitterzout (Magnesiumsulfaat) erbij en mengen en verwarmen. Roeren tot Bitterzout is opgelost en af laten koelen. Noekepoekenoplossing: 375 ml Bitterzoutoplossing 0,5 liter Bier 1 liter koude koffie 187,5 ml Ammonia Alles mengen in container: Schudden !! Mengen voor bemesting: 2 liter (regen)water + 20 ml Noekepoekensap, 1 x per 14 dagen geven. Water en voeding op schotel gieten en plant naar behoeven laten opnemen. (2 liter NPS is goed voor 250 liter voeding!) Eventueel toevoegen: 1 asperine (mét acetylsalicylzuur!) op 7 liter water (ook wel strekpoeder genoemd). Waarschuwing: deze bemestingsstof is géén volledige voeding. Daarvoor nog andere middelen toevoegen. bron
 15. Echep

  Noekepoekensap

  Hey growers, ik heb eerst een research gedaan, 0 results. ik was wat aan het lezen en ik zag peperplantgrowers hun planten noekepoekensap geven. Werkelijk, zo een verschil zag ik nooit. Maar het is water, bier, oude koffie en ammonia. Is ammonia ammoniak? is dit brouwsel ooit gebruikt door wiettelers? Als het er uiteindelijk blijkt toe te doen kan ik op dat forum wel de juiste verhouding te weten komen. Tot nu benieuwd of wietplanten hetzelfde reageren als peperplanten. iepz
 16. Wat men zegt, vocht. lv omhoog en op cocos moet je wel regelmatig sproeien he. Want cocos houdt niet zo goed vocht vast als aarde. niets om je druk over te maken, maar wel bijsturen. Het LV percentage is relatief naargelang het substraat. Aarde vergeeft een lage lv sneller dan cocos. (Mijn ervaring met beide substraten) mijn vetplanten groeien goed op cocos, maar om wiet op cocos te growen moet je eerder hydro dan aarde denken, zegt mijn ervaring.
 17. Dank jullie allemaal. Ik ben niet zo een verslagmaker, ik leef te onregelmatig. Met spijt in het hart heb ik mijn verslag hier nooit afgemaakt. Maar uiteindelijk wel nog dikke hazetoppen geoogst. Ik was gewoon niet in de stemming verder fotos te nemen. Veel drukte in mijn leven en dan weer momenten van rust. dikkere slangen gaat niet. Ik heb een nutriculture van Amazon gekocht. Deze kan ik pimpen naar een eb en vloed. Dan gaan dikkere slangen wel. Wat een nutriculture doet is water tegen de wortels sproeien die in een vochtig afgesloten bak wortelen, daaronder nog een apart watervak. Misschien is dat eerder aeroponics te noemen? Ik was thuis op aarde. nu ervaar ik dat stekken op watercultuur vlekkeloos verlopen, maar zaailingen echt weinig kans op slagen hebben. Hoe hoog mag de EC zijn voor een zaailing? (EC opgedreven met plagron hydro a en b en worstelstim)
 18. Ja!!!! Dat zou het kunnen doen.... Als ik dat daar tussen foefel moet ik maar dat filtertje uitkuisen en zijn we gesteld. Dat zou het allemaal terug veel leuker maken.... Domme vraag: hoe noemt die filter om dat in de growshop te searchen.
 19. Mapito to the rescue? Of is er echt geen manier om deze ronde uit te draaien op deze korrels? Zijn er nog mensen die op hydro telen waar het water vervuild door hydrokorrels? Zoja, hoe op te lossen? Waarvoor dank
 20. LOL Collie, laatst was ik onder de lamp aan het werken, kom ik met mijn acherhoofd tegen de lamp en ruik ik verbrand haar. Gelukkig was de schade beperkt lol
 21. Hollandaise. Zo noemen we een joint die binnestebuiten gedraaid is. Het overtollige papier wordt eraf gebrand. Maar zo rol ik enkel buiten, indoor is dat te vuil
 22. Beste wietkwekers, Ik ben overgeschakeld naar hydro, maar vind maar moeilijk mijn weg. Met veel moeite heb ik van de 8 zaden 2 overlevende plantjes. Ik had ze gewoon gekiemd, tussen de hydrokorrels gelegd met daaronder een bubbelaar. Langs boven sproeide dit om het half uur goed nat (is hoge LV afgesloten ruimte). Ik heb al andere zaden kiemen, behoorlijk duur zaad. Maar nu, niets dan miseie! Ik heb mijn hydrokorrels regelmatig gespoeld, als laatste laten trekken in PureZym van Plagron. Maar ze blijven vuiligheid afgeven waardoor mijn slangetjes verstropt geraken. Behoorlijk snel! Hoe kan ik dit oplossen? Bedankt. Ik ben bang dat ik het op een dag niet in de gaten heb en ik ze dood aantref.
 23. Van een autoflower oogst je wel niet veel. Heb weldra enkele moeders om uit te kiezen. Ik mag 1 plant op een zuiderterras zonder afdak plaatsen. Ik ga pas eind juni/midden juli een stek buiten plaatsen om de plant klein te houden voor eventuele pottenkijkers. Ik oogst dan maar 50 gram. Dat is outdoor niet veel. Maar kostte me niets onkosten behalve wat mest en aarde.
 24. Ik heb dit verslag de afgelopen dagen met grote bewondering gelezen. Respect Collie, dat is nou echt eens hobbykweken waar menige telers een puntje aan kunnen zuigen. Voor een leek als mij is dit leesvoer als heilige manna. Thanks for sharing.
 25. Psychedelica en anti psychoticum zijn een no go. Ik was ooit depressief en door de paddo zag ik in hoe relatief mijn depressie was. Toch ben ik gaan praten en ze gaven mij een anti psychoticum tegen overprikkeling. Als ik op die medicatie paddos nam was de magie er af. Het kwam niet tot een piek maar wel hele nare gedachten en angsten. Psychedelica zijn geen speelgoed. Als je dat middel niet respecteert kan het wel eens fout aflopen. Het is een geestestoestand waarvoor je best kiplekker in je vel zit. Anders niet doen.
×
×
 • Create New...