Jump to content

Echep

Members
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Positief

About Echep

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

424 profile views
 1. Echep

  Sugar Punch

  Hopelijk is de SP daar snel terug. Snelle bloeier voor een weelderige sativa.
 2. Hey man, heb je nu verschil gemerkt? Mijn jack en nlxhaze zijn nog te klein om het te testen op wiet. Soms vraag ik me af of dat bitterzout in haar eentje niet hezelfde resultaat zou geven als je het hele goedje zou geven. Ik vind ammoniak zo raar, welk nut kan dit nu hebben op planten? Hoe dan ook ga ik het maken en geven. Voor nu benieuwd naar jouw input ervan.
 3. Hey man, super dat jij het uitprobeert. neen ikzelf heb niets staan. Ik heb enkel de vensterbank en een tentje. Dat tentje dient niet voor peperplantjes Sowieso moet je nog extra voeding bij die noekepoekensap gebruiken. Het geeft ze gewoon dat extratje meer. Ik vecht momenteel tegen een hittegolf aan. Mijn hydro lukt stapsgewijs, maar ik ga een moeder op aarde zetten. Momenteel heb ik zaailingen nl5 x haze en Sannies Jack. Die gaan later ook aan de noekepoekensap. Ik ging het nog posten, maar ben veel trager dan jij blijkbaar hehe. cool man. edit: Noekepoekensap eens per twee weken geven he. Meer zou overkill zijn. Ook niet combineren met chilifocus.
 4. Ik ga die nutriculture eerst leren kennen met peperplanten hoor. Wat is het duur geworden voor wiet. Alles dood. In allerijl een stek op dwc geplaatst in de hoop iets overlevend te hebben. maar terug wat op aarde gekiemd dan.
 5. Echep

  Xbox One

  Ik verkies de xbox boven de psx, maar heb beide. Maar dat ligt er wellicht aan omdat mijn gamebuddies op Xbox zijn, verder geen reden. Nu verkies ik pc boven beide, maar kan het financieel even niet aan. Pc biedt meer keuze, meer frames per seconde en veel meer games. Laatst Jurassic World Evolution gespeeld. Dat is toch een game voor de pc he? Klikken met de muis vs scrollen met de controller. Of games als WW3? Dat kan xbox of psx niet aan. De VR van psx is wel behoorlijk, maar wederom niets vergeleken met pc. Op xbox kan je nog geen occulus noch muis aansluiten. Wat in deze tijd toch zou moeten kunnen voor een microsoft machine. De tech loopt wat achter op de consoles en het gaat me veel te traag. Maar wat is 4K gamen mooi worden. Zelf nog geen 4K toestel maar ga wel sparen naar eentje in 2019. Dan komt Anthem uit en dat kreunt naar een 4K hdr scherm. Ace Combat VR zal ook nog de moeite worden. In plaats van een raceseat kan je dan een flightseat,kopen, bestaat echt al.
 6. Echep

  Noekepoekensap

  Neen ik weet niet wat de npk verhouding is. Maar bitterzout is vooral magnesium en zwavel. Bijna alle pepergrowers op een forrum prijzen het de hemel in. Zij consumeren hun pepers ook, dus denk niet dat het veel invloed op smaak heeft. Men beveelt het maar 2 wekelijks aan. Dus voor smaak draai je maar wat guano in je aarde Het moet wel gecombineerd blijven met voeding. Op dat peperforum doen sommige nog stekpoeder bij hun noekepoekensap.
 7. Echep

  Noekepoekensap

  Dat klopt, bitterzout hoort er ook bij. Was ik vergeten. Voor een kleine verhouding van dat mengsel hadden zij goed voor ruim 300L water. Dit werd wel uitsluitend aanbevolen op aarde. Er zou voor hydro een andere bereiding van nodig zijn. Maar door eens wat anders te telen komen we nog veel te weten. Ik heb geen klagen met mijn huidige voeding (op aarde, de transformatie naar hydro is gewoon opnieuw beginnen voor me). Maar dit is wel heel cheap met super resulaat. Dikke stammen en gezonde, strakstaande blinkende bladeren. Ik vind de ammoniak er wel raar in,maar werd wel enorm verdund. mijn grootmoeder gooide altijd haar oude gemalen koffiebonen bij haar planten en bloemen in de tijd. Maar ik weet niet wat koffie op water zou veroorzaken. Sowieso heb je veel stinkgoedjes die uiteindelijk fantastisch smaken in het eindproduct hier het recept: NOEKEPOEKENSAP Bitterzoutoplossing: 375 ml gekookt lauw water in pan 375 gram Bitterzout (Magnesiumsulfaat) erbij en mengen en verwarmen. Roeren tot Bitterzout is opgelost en af laten koelen. Noekepoekenoplossing: 375 ml Bitterzoutoplossing 0,5 liter Bier 1 liter koude koffie 187,5 ml Ammonia Alles mengen in container: Schudden !! Mengen voor bemesting: 2 liter (regen)water + 20 ml Noekepoekensap, 1 x per 14 dagen geven. Water en voeding op schotel gieten en plant naar behoeven laten opnemen. (2 liter NPS is goed voor 250 liter voeding!) Eventueel toevoegen: 1 asperine (mét acetylsalicylzuur!) op 7 liter water (ook wel strekpoeder genoemd). Waarschuwing: deze bemestingsstof is géén volledige voeding. Daarvoor nog andere middelen toevoegen. bron
 8. Echep

  Noekepoekensap

  Hey growers, ik heb eerst een research gedaan, 0 results. ik was wat aan het lezen en ik zag peperplantgrowers hun planten noekepoekensap geven. Werkelijk, zo een verschil zag ik nooit. Maar het is water, bier, oude koffie en ammonia. Is ammonia ammoniak? is dit brouwsel ooit gebruikt door wiettelers? Als het er uiteindelijk blijkt toe te doen kan ik op dat forum wel de juiste verhouding te weten komen. Tot nu benieuwd of wietplanten hetzelfde reageren als peperplanten. iepz
 9. Echep

  Help pls

  Wat men zegt, vocht. lv omhoog en op cocos moet je wel regelmatig sproeien he. Want cocos houdt niet zo goed vocht vast als aarde. niets om je druk over te maken, maar wel bijsturen. Het LV percentage is relatief naargelang het substraat. Aarde vergeeft een lage lv sneller dan cocos. (Mijn ervaring met beide substraten) mijn vetplanten groeien goed op cocos, maar om wiet op cocos te growen moet je eerder hydro dan aarde denken, zegt mijn ervaring.
 10. Dank jullie allemaal. Ik ben niet zo een verslagmaker, ik leef te onregelmatig. Met spijt in het hart heb ik mijn verslag hier nooit afgemaakt. Maar uiteindelijk wel nog dikke hazetoppen geoogst. Ik was gewoon niet in de stemming verder fotos te nemen. Veel drukte in mijn leven en dan weer momenten van rust. dikkere slangen gaat niet. Ik heb een nutriculture van Amazon gekocht. Deze kan ik pimpen naar een eb en vloed. Dan gaan dikkere slangen wel. Wat een nutriculture doet is water tegen de wortels sproeien die in een vochtig afgesloten bak wortelen, daaronder nog een apart watervak. Misschien is dat eerder aeroponics te noemen? Ik was thuis op aarde. nu ervaar ik dat stekken op watercultuur vlekkeloos verlopen, maar zaailingen echt weinig kans op slagen hebben. Hoe hoog mag de EC zijn voor een zaailing? (EC opgedreven met plagron hydro a en b en worstelstim)
 11. Ja!!!! Dat zou het kunnen doen.... Als ik dat daar tussen foefel moet ik maar dat filtertje uitkuisen en zijn we gesteld. Dat zou het allemaal terug veel leuker maken.... Domme vraag: hoe noemt die filter om dat in de growshop te searchen.
 12. Mapito to the rescue? Of is er echt geen manier om deze ronde uit te draaien op deze korrels? Zijn er nog mensen die op hydro telen waar het water vervuild door hydrokorrels? Zoja, hoe op te lossen? Waarvoor dank
 13. LOL Collie, laatst was ik onder de lamp aan het werken, kom ik met mijn acherhoofd tegen de lamp en ruik ik verbrand haar. Gelukkig was de schade beperkt lol
 14. Echep

  Hoe Draai Jij Je Jointje?

  Hollandaise. Zo noemen we een joint die binnestebuiten gedraaid is. Het overtollige papier wordt eraf gebrand. Maar zo rol ik enkel buiten, indoor is dat te vuil
 15. Beste wietkwekers, Ik ben overgeschakeld naar hydro, maar vind maar moeilijk mijn weg. Met veel moeite heb ik van de 8 zaden 2 overlevende plantjes. Ik had ze gewoon gekiemd, tussen de hydrokorrels gelegd met daaronder een bubbelaar. Langs boven sproeide dit om het half uur goed nat (is hoge LV afgesloten ruimte). Ik heb al andere zaden kiemen, behoorlijk duur zaad. Maar nu, niets dan miseie! Ik heb mijn hydrokorrels regelmatig gespoeld, als laatste laten trekken in PureZym van Plagron. Maar ze blijven vuiligheid afgeven waardoor mijn slangetjes verstropt geraken. Behoorlijk snel! Hoe kan ik dit oplossen? Bedankt. Ik ben bang dat ik het op een dag niet in de gaten heb en ik ze dood aantref.
×