Jump to content

Buyuk

Full member
 • Content Count

  1,391
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by Buyuk


 1. Wat het beste is vind ik moeilijk zeggen maar in de bloei flink droog laten worden vind ik niet erg verstandig. Een waterbeurt in de week eveb laten droogtrekken oké, maar niet voor elke waterbeurt. Nu hebben ze juist lekker voeding nodig, mineraal of organisch.

  @Hannesh ik heb van een zelfde kweek topjes gerookt waarvan aantal waren gespoeld en de rest niet, en geloof mij, je merkt helemaal geen verschil.


 2. 2 hours ago, JackyH80 said:

  verwarm je bij ? En draai je nog altijd in de nacht?  Zelf zou ik nooit in deze maanden in de nacht draaien, alleen eventueel van maart t/m september

  Waarom niet deze maanden in de nacht draaien, nu is het juist beter omdat snachts het meeste koude periode is of heb bedoel je iets anders ?

  17 graden vind ik ook wel meevallen, kan het nog aan wat anders liggen dat je nu minder kleine topjes hebt ?

  Ik had wel na opwaarderen van aarde dat ik minder kleine topjes had vergeleken met zelfde setup en vergelijkbare klimaat met vers aarde.

  • Like 1

 3. 4 hours ago, pindarots123 said:

  Gast, kun jij niet gewoon weer lekker oprotten van dit forum? 

   verwijder je account lekker

  Dit vind ik net weer overdreven.

  @FrostyFingers

  In mijn laatste verslag had ik verschil laten zien/beschreven over de ontwikkelingen van planten waar veel blad was verwijderd en planten waar weinig blad was verwijderd.

  Met veel blad verwijderen zag ik dat er teveel tekorten onstonden na bepaalde tijd ook hadden die zelfde planten toevallig allemaal kleinere hoofdtoppen. Betere verspreiding of buigen is beter dan "te veel" weghalen.


 4. Gaat goed hier, echt een jungle. Hopen dat het ook mooie en vooral grote toppen gaat opleveren.

  Alleen begrijp ik dat stekken uot California niet. Hoe kan een stek heel die reis uberhaubt overleven ? Een stek die in een vochtig zakje met mss een klein medium boor wortel ontwikkeling dat vanuit EU verzonden wordt zou ik nog haalbaar vinden, maar vanuit de USA zou heel knap zijn.

  Trouwens ik heb een ontvochtiger van Delonge (ofzo), 2 jaartjes terug gekocht voor +- €250. 

  Ik heb er tegenwoordig niet veel aan dus stuur maar een berichtje als het interessant lijkt.

  • Thanks 1

 5. Waarom zou 600+ watt in 120x120 teveel zijn ? Spyder achtige lampen beginnen al vaak vanaf 600 watt voor 120x120.

  Ik heb eerst met 2 lampen gedraaid, daarna 3e via ander forum lid hier overgenomen. Met 3e lamp ging totaalopbrengst bijna met 1/3 omhoog. Dat zegt in mijn geval al genoeg.

  Volgens mij had ik dit overlegd ook met @Wietefras

  Ps: Frosty heeft zijn apparaturen van mij overgenomen.


 6. Na bewateren stonden ze bij mij meestal rond de 30, dat drinken ze in no time.

  En ik wil het eigenlijk niet zeggen maar ik zij het toch dat extra voeding niet nodig was tijdens groei en eerste weken bloei met Batmix. Lesje voor de volgende keer anders moet je light mix nemen.

  En tensio kan je gewoon als indicatie nemen, ik deed er laatste tijden alleen maar met de tensio, geen gekut met vingers in de potten of potten tillen om te wegen.

  En als je van onder geef heb je een lekbak of schotel geven. Tent bodem is niet waterdicht. Je kan ook met paar houten balken en folie zelf een "lekbak" in elkaar knutselen, dat zou het beste zijn.

   


 7. Maximaal met verlichting, je aarde ziet er ook zijknat uit maar misschien heeft het te maken dat je foto heb gemaakt direct na bewateren.

  Ik heb hele goede ervaringen met van onder water geven. Soms stond er 3 dagen een hele pas onder in de potten en dit heeft nooit problemen veroorzaakt. 

  Ik zie ook hier en daar onderin geel blad, mss stikstof te kort maar met Batmix zou dat wel in orde moeten zijn. 

  Kan ook zijn dat opname van voeding moeilijker gaat door zuurstof gebrek bij wortels omdat het te nat is ? Maar dit is gwn wat ik ter plekke verzin.

  Tensio hou ik max 130/140 dan geef ik weer water. Eens per week laat ik het droog worden tot ongeveer 300mbar.

×
×
 • Create New...