Jump to content

Chronic89

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutraal

About Chronic89

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden
 • Birthday 10/26/1989

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Eergisteren ontdekte ik meeldauw op deze plant. Het betreft een Autoflower Bubblegum (zie foto's onderaan) Ik heb toen direct research gedaan op het internet. Gisteren heb ik op basis van de gevonden informatie het volgende gedaan: - De extreem besmette takken weggesneden en weggegooid, dit waren er helaas 3 waar een paar mooie volle toppen aan zaten, hier kon ik niks meer mee want zelfs de toppen zelf waren helemaal wit aangeslagen van de meeldauw. - 20% halfvolle melk + 80% water + 2 eetlepels bakingsoda gemengd in een spuitflesje en de plant hiermee helemaal ondergesprayed. Nu zie ik net dat de plant helemaal roest achtige vlekken heeft gekregen en veel blaadjes beginnen vreemd op te drogen en op te krullen. Voor de rest ziet het er nog wel redelijk okey uit. Nog zeker niet klaar om te oogsten want ik heb ze pas 15-04 in de grond gestopt na een ontkiem periode van 5 dagen. dat is dus ongeveer 10/11 weken geleden. De meeste trichomes zijn nog wit, met hier en daar paar amber kleurige maar lang niet genoeg om te oogsten.. Wat raden jullie aan? Omkappen of nog een keer proberen in te sprayen met melk en water? Alvast bedankt.
 2. Ik ben uiteindelijk voor de growmix met perliet gegaan! Ik heb deze vorig jaar ook gebruikt tijdens mijn 4 +speed auto kweek en dat verliep zonder problemen (op de toprot na).
 3. Ik ga binnenkort 5 autoflowers kweken in potten van ongeveer 10/11 liter, outdoor! Welke van de volgende aarde is hier het beste voor geschikt?? https://www.flowerspot.nl/kweken/kweekmedia/aarde-cocos-mapito-en-toevoegingen/plagron?dir=asc&order=position Ik zat zelf te denken aan de royalmix 50ltr of is dat too much? Alvast bedankt
 4. Hmm dat zou dus betekenen dat ik bij een extractie van 100% al genoeg zou moeten hebben aan 1 plakje (voor iemand die een redelijke tolerantie heeft). Ik heb de boter gisteren 3 uur laten trekken met de wiet erin, temperatuur was het gehele proces stabiel en niet te heet. Dus ik gok dat me extractie redelijk goed gelukt is. Ik probeer wel eerst 1 plakje ipv 2
 5. Uiteindelijk heb ik zelf even een berekening gemaakt en ben ik uitgegaan van 20 plakjes voor de hele cake. Ik wil 0,25 gram wiet per plakje, dus 1 plakje ben je denk ik net wel net niet stoned en met 2 plakjes zit je op 0,5 gram wiet. Dus met mijn berekening kwam ik op ongeveer 100 gram wietboter en 50 gram normale boter voor het recept. 100 gram wietboter is 5 gram wiet wat ik dus gebruik voor de hele cake. 5 gedeeld door 20plakjes = 0,25gram wiet per plakje
 6. Ik heb gisteren van mijn overgebleven wiet (knipresten van mijn eigen kweek), wietboter gemaakt. Ik heb 500 gram roomboter + 23 gram wiet gebruikt. Nu heb ik een pakje cakemix gekocht van de AH. Hier moet 150 gram roomboter doorheen. Hoeveel van de wietboter is voldoende voor een leuke cake t?? De verhouding van mijn wiet boter is: 20 gram boter = 1 gram wiet. alvast bedankt
 7. Ik heb de 2 planten die naar mijn mening het verste waren qua rijping omgehaald. Alle rotte toppen royaal weggesneden en vervolgens alle grote bladeren weggeknipt en daarna de toppen mooi getrimd. Behoorlijk wat weg moeten gooien. Het trimafval heb ik bewaard en ligt nu tussen 2 kranten vellen te drogen. Voor de takjes met de toppen heb ik een droogruimte gemaakt van een kartonnen doos. paar gaten in geprikt. dus met de deksels dicht is een mooie licht dichte ruimte. Moet nu alleen nog een plek vinden waar ik deze doos neerzet.. Moet dit perse ergens zijn waar het tocht ofso? voor de circulatie? of zijn de gaten meer dan genoeg? De andere 2 planten die nog buiten staan ga ik dagelijks checken op rot en hopelijk overleven ze het tot en met volgende week zondag en dan haal ik die ook om, ook ga ik ze snachts binnen halen en overdag met regen onder een afkapje zetten. hierbij wat foto's: ​​​​​​​
 8. Zojuist teruggekomen van mijn weekendje weg, donderdag tot en met gisteren avond hebben de planten buiten gestaan, het waait hier altijd flink en de weersvoorspellingen waren redelijk prima voor ik weg ging dus had ze maar buiten gelaten, nu zie ik in elk plantje wel een paar rotte topjes, heb zojuist alle rotte toppen weg gesneden, was aardig veel (en pijnlijk). Is het wel verstandig dat ze buiten blijven of moet ik ze binnen zetten of onder een afkapje tot ze klaar zijn? ik gok nog een weekje, heb ze met een microscoopje bekeken net maar het is nog steeds een mix van heldere, troebele en heel soms hier en daar amber kleurige trichomes. denk dat als ik nu oogst dat ik zeker wel 40/50% van de toppen kan weggooien omdat ze te vroeg zijn!
 9. Dit lees ik net op deze website: https://www.royalqueenseeds.nl/content/48-tijd-om-te-oogsten "Een voordeel van het eerder (ongeveer een week voor de oogst) verwijderen van de grote bladeren is dat de laagste buds aan je plant, die veel kleiner zullen zijn dan de bovenste buds, omdat ze minder zijn blootgesteld aan het licht, in de laatste week nu wat in grootte kunnen toenemen en voller kunnen groeien door de plotselinge lichttoename. Door de planten nat te snoeien, kun je ze korter en netter snoeien dan wanneer de buds droog zijn, waardoor de buds er op hun best uitzien." In mijn geval is dit misschien ook een optie aangezien de toppen onderin mijn plant nog echt in de begin fase zitten, ze zijn nog erg klein en de haren zijn allemaal nog wit ipv bruin. Deze toppen lopen ver achter op de rest van de toppen bovenin de plant. Ik vraag me nu af of ik alle grote bladeren moet snoeien zodat die kleinere toppen ook kunnen ontwikkelen OF dat ik gewoon straks de toppen moeten knippen die al klaar zijn en de rest laten staan. Wat daar wel het risico van is, is dat de plant dan open wonden krijgt waardoor de plant ongezond kan worden.. ​​​​​​​Wat raden jullie aan?
 10. Je hebt inderdaad gelijk ja! Ik zal dus moeten gaan voor zoveel mogelijk melkachtige/troebel ipv amber. Als de eerste amber kleurige trichomes verschijnen moet ik eigenlijk al direct oogsten dus? Daar zit wel wat speling is. Gaat echt niet van het een op het ander uur. Een microscoop is wel een aanrader, niet alleen handig om te bepalen wanneer je moet oogsten maar ook gewoon supertof om te kijken. Als je daar nu mee kon kijken zou je waarschijnlijk al wat amberkleurige tegenkomen. Iedere trichoom is weer net iets anders dus het zal nooit voorkomen dat ze ineens allemaal amber zijn. Aan de bovenkant lijken die toppen al rijp, de onderkant kun je zoals gezegd misschien nog een week extra laten zitten. Als je ze goed knipt gaat er al 1/4 van die toppen af en uiteindelijk blijft na drogen ongeveer 1/3 over van die toppen... dus van dat kleine spul onderin blijft er anders toch niks over. Hieronder voor referentie. Dit was de hoofdtop van mijn speed+ iets minder dan een meter hoog. Na foto is de top nog nat. Hij ligt nu te drogen. En dat is na het knippen van alle kleine blaadjes uit de top zodat alleen de "vrucht" overblijft? Ziet er wel erg mooi uit. Al die kleine blaadjes bevatten ook trichomes, ik neem aan dat je daar skunk mix ofso van maakt?? De microscoop komt vandaag binnen, ben benieuwd of ik dan de kleur van de trichomes goed kan zien. Met me iphone apps en camera is de kleur (helder of troebel) amper te zien. Ik laat vandaag nog weten hoe het ervoor staat met de planten. Hoe smaakt jouw +speed topjes? of zijn ze nog aan het drogen? Is het lekker te roken qua smaak?
 11. Ik heb online maar deze besteld: https://www.bol.com/nl/p/zak-mini-microscoop-60x-led-uv-verlichting/9200000065959278/ Benieuwd of het werkt
 12. dit zijn de topjes van de plant die volgens mij het verste is qua bloei.. Dit kan ik zien aan de grote bladeren, die zijn allemaal bijna zo goed als geel of dood. Ik heb geen loep of microscoop tot mijn beschikking dus kan het heel lastig zien. Heb net een rondje stad gedaan maar nergens eentje kunnen scoren. Hopelijk kunnen jullie mij aan de hand van de volgende foto's vertellen of deze plant al zover is??
 13. https://www.cnnbs.nl/is-het-al-oogsttijd/ Je hebt inderdaad gelijk ja! Ik zal dus moeten gaan voor zoveel mogelijk melkachtige/troebel ipv amber. Als de eerste amber kleurige trichomes verschijnen moet ik eigenlijk al direct oogsten dus?
 14. Het ziet er inderdaad na uit dat ze bovenin eerder klaar zullen zijn. 50 tot 80% van de trichomes amber ga ik voor. Als dit het geval is voor een top, gaat die eraf tot dat alle toppen weg zijn!
 15. Thnks! ik hou ongeveer 7 tot 9 weken aan en hou mijn trichomes in de gaten elke dag. Op het moment dat de eerste amber kleurige trichomes tevoorschijn komen ga ik beginnen met spoelen.
×
×
 • Create New...