Jump to content

Picasso

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Picasso

  1. Dank voor het kopje Thee! Dat geeft me extra stof om over na te denken en te verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van een eb en vloed systeem. Na een ronde is bedoeling dat er gespoeld met afgezuurd kraantjes water. Gedurende kweek is dit nog niet gedaan, wel vorige week als een van de corrigerende maatregelen dus een geheel vers voedingsvat gemaakt met bijgestelde lagere EC. De grotere (meer gestrekte) planten in de hoek zijn daarheen verplaatst aan het begin van de bloeiperiode. Maar het valt inderdaad op dat vooral daar de bladeren wat naar beneden gekruld zijn. Is het misschien beter als er om de 3 dagen gevloed en geebt wordt ipv om de 2? De mapito is 2 dagen na de vloed/eb iig nog zeer vochtig!! Maar dacht dat dit geen kwaad zou kunnen en de regelmatige EB/vloed goed zou zijn om de EC en PH waardes in het medium weer recht te trekken. Kan er op Mapito, dat na elke vloeding volledig kan uitlekken, te nat gekweekt worden? Lampen zijn evenredig over de ruimte verdeeld en kunnen niet hoger. Enige stuurmogelijkheid is dus dimmen. Tevens hangt er rondom de ruimte een luchtverdeelslang waar gekoelde lucht op de planten daalt. Naar mijn idee zorgt dit voor voldoende verdeling/vermenging van warme en gekoelde lucht. Ik zal dat binnenkort eens nameten door de temp sensor op verschillende plekjes bij het bladerdek te hangen. Bedoel je hiermee dat de nachttemp dus omlaag moet om ervoor te zorgen dat medium temp ook lager wordt/kan afkoelen? Of is er ook een reden dat de planttemp in de nacht niet 25 graden mag blijven maar verder moet afkoelen? Ik heb gisteren de temp in de mapito tussen de wortels gemeten en die bedroeg aan begin van de dagperiode ca 22 graden. Het verloop van deze temp heb ik nog niet eerder bijgehouden btw... Als je nog wat verder zou willen uitweiden over extra ademhaling (van wortels?) als de temp in de nacht hoger is heeel graag. Die begrijp ik nog niet helemaal en heb ik ook niet eerder over gelezen.
  2. Thanx for the info en tips heren! @Twiet , nog geen eerdere ervaring met dit kastje dus geen referenties. Mijn eerste post in dit topic was van dag 38. De volgende handelingen heb ik dus gedaan om de beginnende problemen proberen te herstellen. dimtemp op 28 graden ingesteld. Sindsdien is dagtemp maximaal 28 graden. Daarboven beginnen de lampen te dimmen tot rond de 1000W en daarmee blijft de temp erg stabiel. Blad temp (heb bladtemp camera tevens gekalibreerd) is 3,5 graad lager dan dagtemp, maar loopt laatste uurtjes ietsjes op tot ca 2,3 graden lager dan dagtemp. Daarmee schommelt de VPD (zie log oranje) gedurende dag rond de 1 en stijgt deze de laatste uurtjes tot ca 1,3 CO2 instelling naar 700, dag later nog verder terug naar 550ppm Nacht temperatuur omlaag door RH in de nacht op 75% in te stellen. Hierdoor gaat de koeling snachts aan om te ontvochtigen en moet ik m ook bijverwarmen zodat het niet te koud wordt. Resultaat nachttemps gemiddeld 19/20 graden met een RH van gemiddeld 65%. Dit kost wel behoorlijk energie en vraag mij enigzins af of dit het nu al waard is. Zonder koeling aan in de nacht is zakt de temp in nacht tot ca 24 graden tot lampen weer aan gaan met een RH van 75%. >>Iemand hier een mening over?? Het vat had ik dag 39 leeggepompt en verse voeding aangemaakt en ingestuurd met EC=1,50 en PH=5,65. Drain EC=1.70 en PH=6,05. Sindsdien om de 2 dagen een vloed met dezelfde instuur waardes. Zie onderstaand ook een nieuwe log van de laatste 24 uur waar deze maatregelen ook zichtbaar zijn. Daarbij ook een paar foto's hoe ze er nu bij staan. Foto's en log zijn van dag 44 12/12 De bladeren die de eerste verschijnselen in op ca dag 38 vertoonden zijn helaas erger geworden. Tevens zijn de verschijnselen ook op meerdere planten/bladen zichtbaar . Het valt ook op dat een aantal planten met name in de hoek helemaal geen verschijnselen vertonen en er zeer gezond en potent uit zien. Zelf had ik idee dat het mogelijk een calcium tekort zou kunnen zijn, of een blokkade doordat PH of EC in het substraat voor een Ca blokkade zou zorgen. Vandaar dat ook maatregel nr 4 met een lagere EC en een naar beneden bijgestelde PH. + een toevoeging van wat calcium fles van Bionova. Naar mijn idee zou het klimaat en de voeding (zeker na de corrigerende maatregelen) nu goede en veilige waardes zijn..? Als iemand vragen, suggesties en/of aanvullende tips heeft, zijn die van harte welkom. gr Picasso Log dag 44: Foto's dag 40: In deze hoek geen verschijnselen en ziet het er toch best uit:
  3. ok dat ga ik proberen. Ik heb met mijn koeling in de nacht alleen de mogelijkheid om in de nacht op RH te sturen. Die heb ik toen ik vanmiddag ter plaatse was op 70% ingesteld waarna hij gelijk begon met koelen (en ontvochtigen). Resultaat is in de log te zien van de afgelopen 24 uur die ik zo zal posten. Wat gebeurd er eigenlijk met de planten in dit stadium (dag 41 12/12) als nacht temp relatief hoog is? Zonder de koeling was de nacht temp hier ca 25/24/23 graden.. Op de log van 2 dagen terug zie ik dat temp verschil hier tussen lucht en blad gemiddeld 3 graden is. Alleen aan einde van de dag zie ik dat verschil wat minder (2 graden) wordt. Heb jij een nog groter temp verschil onder de leds? Nu dat ik de dimfunctie heb ingesteld op maximum luchttemp van 28 graden, wordt de luchttemp ook niet hoger dan 28.5 graden. Hierbij is bladtemp ca 25 graden. Ofwel lijkt dat het verschil een half graadje groter is geworden. Zie log van afgelopen 24 uur. de RH gedurende dag blijft hier rond de 60. Ook afgelopen dag terwijl lampen ietswat auto dimmen. Heb geen mogelijkheid de RH bij te sturen helaas. Ondanks de eerste bijsturingen (lampen dimmen, temp omlaag) zijn de verschijnselen erger geworden. ietswat meer bladeren met gekartelde randjes en meer geligbruine verkleuringen van bladrandjes/puntjes zojuist daarom ook maar de CO2 weer iets omlaag bijgesteld naar 700ppm. straks voedingsmengsel aanmaken voor een verse nieuwe vloeding. Dit ga ik doen met een EC van 1.5 (dus +0.9EC voeding bovenop de 0,6 kraanwater) en een PH van 5,8 Ik heb lang geleden topics van racker ook doorgelezen. Hoop goede info en ook volop aan t experimenteren geweest met co2 en koeling. Jammer dat hij niet meer actief is, zou ook goed zijn mening kunnen gebruiken. Log van de afgelopen 24 uur (dag 41) hieronder. Alle inzichten meningen/adviezen zijn van harte welkom.
  4. Picasso

    ghjjsksks

    Graag gedaan plof, succes
  5. Tnx @lostchild zijn deze lucht temperaturen (29,5 tot 30) gemeten op hoogte planten bij CO2 900 ppm te hoog voor Amnees? Een paar bladeren lijken dat iig wel te laten zien.... Anyways, de dimtemp voor test nu op 28 graden ingesteld. Kijken hoe die paar opgekrulde blaadjes daarop reageren. Tevens vat leeggepompt en gevuld met vers kraantjes water. Morgen verse voeding toevoegen. Welke EC en PH wordt er geadviseerd in deze situatie?
  6. Picasso

    ghjjsksks

    maar plof, je zegt je hebt een aantal 1000 watters. nav de vragen die je stelt adviseer ik je met klem om iemand met verstand van elektra erbij te halen. ofwel weet je bijv dat je een 16A groep nominaal kan belasten met maximaal ca 3600 watt? ofwel eigenlijk niet meer dan maximaal 2x zo'n 1000 watter in boost =2400 watt. Als je geen idee van hebt ga je groot risico lopen op ploffende stoppen en/of brand!!
  7. Picasso

    ghjjsksks

    het vermogen (stroom) gaat niet door deze 'controle draden'. Je moet alsnog een aparte stekker op de lamp aansluiten via de 3 polige plug. Daar wordt het vermogen van de lamp uit getrokken (1000W, 1200W(boost) ect). Controle draden zijn alleen om stuur signaal naar lampen te sturen. 0,5mm2 zou daarmee wel voldoen, maar je kan net zo goed 2,5mm2 gebruiken.
  8. Picasso

    ghjjsksks

    volgens mij kan je wel aansluiten op je oude controller, maar dan moet je zelf 2draads verbinding aanleggen en aansluiten op het groene blokje op de dimlux lamp. ff googlen naar dimlux handleiding
  9. Picasso

    ghjjsksks

    als je nieuw gekocht heb raad ik je aan terug te gaan. En dan tevens voor de iets duurdere versie met datalog functie te kiezen. Kan je je klimaat ect loggen op een usb stick
  10. Picasso

    ghjjsksks

    lijkt er op dat je een oudere versie maxi controller hebt. Degene die ik heb gezien heeft rechts UTP ingangen voor de rode UTP kabels naar de lampen
  11. Thanks voor het meedenken King_kush en Lostchild! Voedingslijn van advanced hydroponics. De verhoudingen van het bijbehorende kweekschema worden aangehouden, maar wel in iets hogere hoeveelheden om de gewenste EC waarde te halen. EC van het kraanwater hier is ca 0,6. Genoemde EC waardes zijn gemeten waardes, dus incl de 0,6 EC uit de kraan. Omdat de gemeten drain EC behoorlijk stukje hoger ligt dan wat ze hadden gekregen overweeg ik ze eerst een vloeding te geven met een nieuw aangemaakt vat met een EC van 1,0 en PH 5,7 om de EC in medium stukje te verlagen. De hittestress verschijnselen her en der had ik ook gezien, maar dat zie ik ook maar op een paar plekjes... Zie klimaatlogje: Temp loopt gedurende dag langzaam op vanaf ca 29,5 graden naar ca 30 graden. Blad temp van ca 26,5 naar ca 28 graden. Voor zover ik me in heb kunnen lezen zijn dit prima waardes. Toch laten sommige planten op sommige bladeren wat opgekrulde bladranden zien.... Er wordt gedraaid in een semi gesloten ruimte met een waterkoeling en CO2 generator. De koeling draait nu op zijn maximale vermogen en krijgt het dus niet koeler met huidige instelling lampen en CO2 generator (die beide voor warmte ontwikkeling zorgen). Is er iemand die hier verstand van heeft en een advies(liefst onderbouwd :-)) durft te geven wat beste gedaan kan worden: 1: zo laten, paar verschijnselen van hittestress hoeft nog niet zo erg te zijn in dit stadium. Pas ingrijpen als verschijnselen erger worden en/of als we in laatste weken aankomen. Nu dus maximaal licht en CO2 (op 900ppm) aanhouden 2: CO2 ppm verlagen en daarmee luchttemperatuur gemiddeld ook een graadje kunnen krijgen 3: Lampjes Dimmen en daarmee luchttemperatuur verlagen. (lampjes knallen nu op 1200 watjes en zijn tot 600 dimbaar). Hiermee kan dus wel flink de warmteontwikkeling beperkt worden en het hokje koeler gemaakt worden. Maar dit was eigenlijk pas de bedoeling in de laatste 1/2 weken. 4: combinatie van 2 en 3 5:.... Alle aanvullende commentaren of adviezen zijn welkom. Voor zowel het hitte probleem als voor de bruin/gele randen en vlekjes die op de bladeren ontstaan.
  12. Wie herkent dit en kan me helpen met een mogelijke oplossing? Info: Amnesia Dag 38 12/12, klimaatlog van deze dag zie foto Mapito EB/vloed om de dag Laatste x gevloed met EC=2,17 en PH=5,93 >>> Drain EC=2,55 PH=5,96 >> (volgende wordt EC en PH naar beneden bijgesteld naar EC=1,65 PH=5,80) CO2 2 dagen geleden van 700 naar 950ppm, sindsdien eerste verschijnselen van bladproblemen geconstateerd. Vooralsnog alleen bij een paar bladeren van een paar planten, meeste planten hebben deze verschijnselen gelukkig nog niet. Heb EC en PH dus al bijgesteld voor volgende vloeding. Kan/zou ik nog meer moeten doen?
  13. Sannie bedankt voor de snelle actie!! Dit maakt het forum zoveel waardevoller!!
  14. Echt Top!! fijn dat je het zo snel kon fixen! Is dit een langdurige oplossing of doe ik er verstandig aan eea lokaal op te slaan als ik later nog eens wil teruglezen incl foto's? grtz Picasso
  15. @sannie Ik zou de topics van Racker, cityboxer en Polletje graag nog een keer willen lezen inclusief de foto's. Maar ook het topic die Xell hierboven noemt zou ik zeer graag gefixt zien. Hier nog een paar links:
  16. Tnx voor meedenken HUffnPUFF! via waybackmachine is er inderdaad nog wel wat te vinden. Echter dan vaak maar alleen een eerste pagina van een topic... dit schiet dus ook niet op helaas. Een maand geleden kon ik al die oudere topics van nog gewoon lezen inclusief de foto's. Nu zijn alle foto linkjes niet meer beschikbaar..Ik ben er echt ziek van, zoveel kennis op dit forum blijkbaar plotseling verloren. Als ik dat had geweten had ik deze topics lokaal opgeslagen. Is er dan echt geen forum moderator / beheerder die hier iets aan kan (laten) doen, of op reageren?? Of zijn die ook niet aanwezig op dit forum? grtz Picasso
  17. Hey HuffnPuff, Ik heb even gegoogled naar "google cache".. Na een zoekactie op google vind hij link naar betreffende topic op wietforum, echter het groene pijltje en optie 'in cache' levert helaas niet meer op dan een error 404.. Hebben andere mensen hier dan geen last van? Zij voor andere wel alle foto's van ook oudere topics zichtbaar? grtzz
  18. Daar heb ik dan nooit last van, maar heb ook nog niet eerder pics in een topic geplaatst. Het echter niet zichtbaar zijn van foto's in de wat oudere topics blijft bij mij aanhouden en ze blijven nu constant niet zichtbaar... Overal gebroken linkjes. :-( Is er een moderator of forumbeheerder die hier iets aan kan doen? Of mij vertellen wat ik er evt aan kan doen? Een hoop inspanning van posters én veel interessante informatie gaat zo verloren. grtzz
  19. Enige paar maanden geleden zat ik een oud kweekverslag van bijvoorbeeld Polletje of racker te bekijken. Nu ik laatst nog een keer hetzelfde topic op zoek blijkt dat alle foto's niet meer zichtbaar zijn. Op de plek van de foto's zichtbaar waren in het topic zie ik nu een link in de vorm van: Ook zo'n link bengt me helaas niet naar de foto. Ik heb gemerkt dat ik daar in meerdere (oudere) topics last van heb. Is dit gebruikelijk? Of kan ik of Wietforum hier iets aan doen? Er zitten namelijk zeer interessante topics tussen, maar zonder de foto's zij deze een stuk minder interessant. alle reacties en/of ervaringen zijn welkom.
×
×
  • Create New...