Jump to content

Fockit

Members
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Fockit last won the day on May 30 2017

Fockit had the most liked content!

Community Reputation

11 Positief

About Fockit

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Mooi plaatje is dat. Het toeval wil dat ik precies dat plaatje al gevonden had in mijn zoektocht naar wijsheid, linkje gesaved natuurlijk. Begrijp me niet verkeerd, ik zou niet durven zeggen dat kijken naar die trichomen een slechte methode is. Voor mij is dat ook hetgeen waar ik in eerste instantie op let (check aliexpress en laat je voor nog geen 2 euro zo'n 30x/60x vergrootglas met led verlichting thuis sturen als je niet al zoiets hebt), maar ik let ook op bruin wordende en terugtrekkende haartjes en volschieten van de top (of uitblijven daarvan)... Zo is eerder in dit topic ook al geroepen "80% bruine haartjes = chop" en dat is zo'n ijzeren regel die wel meer mensen hanteren. Ik heb een autoflower staan waarvan alle haartjes bruin zijn, echt geen wit haartje meer te bekennen....maar ze zijn nog niet echt teruggetrokken, de toppen zijn nog niet vol geschoten en er is nog geen amberkleurige trichoom te vinden. Ik laat 'r nog maar even staan dus. Ik zoek trouwens de maximale high, dus als ik 2 amberkleurige trichomen gezien heb gaat ze om. Ik moet ook niet te vroeg zijn natuurlijk. Edit, herstel, bijna hetzelfde plaatje...
 2. Thx. Creatief met bamboe ✔️
 3. Power flower 19-4-2017 5 Zaadjes te water 20-4 Gezaaid in 2,5L 50/50 onbemeste cocosvezel/perliet. Potten staan onder zo'n schuin zolderraam. 16-5 Tot nu toe alleen bij mooi weer buiten. Vanaf nu definitief buiten. 19-5 Getopt boven derde vertakking (plantjes zijn ongeveer 20cm) 30-5 Meest potent ogend exemplaar uitgezocht en geplaatst in de border (volle grond dus eigenlijk), waar ze maximaal 5 a 6 uur per dag direct zonlicht vangt. Tot nu toe mineraal gevoed, vanaf nu biologisch via de volgende mix: Een kliekjes mix dus, met vanalles wat ik nog toevallig had rondslingeren of gemakkelijk aan kon komen: 10L losse/zanderige tuingrond 10L vastere/klei-ige tuingrond 10L wit (zeer fijn) zand 10L potgrond (bemest voor 2 maanden, NPK 14-16-18) 10L cocosvezel (bemest voor 3 maanden, NPK 7-6-6) 20L perliet 100g Ecostyle AZ-kalk (dosering voor 1 m2) 300g Ecostyle Terrasplanten AZ-meststof (voor 4 maanden, NPK 7-7-5) 1kg hydrokorrels 70L==> Ongeveer 60L mix na mengen Vrij dicht mengsel; water loopt er niet zomaar doorheen. 1L water geven duurt een paar minuten, 5L een half uur !. 31-5 9-6 Horizontale bamboe op 30, 65 en 100cm hoogte vanaf de bodem. Plant is zo'n 10cm ingegraven. 14-6 18-6 25-6 29-6 3-7 6-7 ======================================================================= 23-6
 4. Zoals het gelinkte engelstalige document uitlegt is er niet 1 simpele keiharde regel die altijd geldt.
 5. M'n eerste autoflowers zijn zeer ruim over tijd, dus op zoek naar meer inzicht in het antwoord op de gestelde vraag...kwam ik deze post tegen... http://tehbosh.blogspot.nl/2010/04/harvest-time-or-is-it.html Nu snap ik 'm (denk ik, lol, we zullen zien). Voor veel mensen oud nieuws wellicht, voor de beginner zeer verhelderend. Het brengt vanalles wat er over dit onderwerp geroepen wordt op een begrijpelijke manier samen....in het engels.
 6. Ik heb gelezen over verschillende technieken die het thc gehalte zouden verhogen en mogelijk ook de smaak zouden verbeteren zoals: - klieven (tussen de 2 en de 7 dagen voor oogst ?) - laatste 48 uur geheel donker - laatste paar nachten in de kou (hoeveel nachten ?) - ijskoud water geven tegen het einde (hoelang, wanneer en echt letterlijk ijskoud, zeg < 5 graden ?) - laatste week geen water meer geven Naast de vraagtekens hierboven vraag ik me vooral af of het verstandig zou zijn de 5 genoemde technieken in combinatie met elkaar te gebruiken, of dat dat om de een of andere reden valt af te raden. Daar heb ik helemaal niks over kunnen vinden.
 7. En het zou ook zomaar kunnen dat jou hetzelfde is gebeurd als mij. Hoge temp, veel zon, kleine (2L in mijn geval) pot...oververhitting misschien ? De ene pot heeft net wat meer zon gevangen dan de andere dan.
 8. Hoeze vroege morgen ? Ik rende op het moment van posten (9.15u dus) al 3,5 uur rond.....ok, aan m'n derde joint bezig, dat dan weer wel
 9. Ja, 4 power flowers, 2 weken geleden getopt (dag 30).
 10. Sommige mensen vinden alleen de eindbestemming van belang, voor anderen gaat het om de reis
 11. Natuurlijk varieert dat, maar om je een indruk te geven: - Nu zijn ze (power flower) 42 dagen oud. - Getopt op dag 30. - Ik kan ze niet meer meten, maar volgens mij zaten ze rond de 45 a 50 cm. Ze zijn nu verpot en dieper gezet (ze hadden nogal wat strek). - Tot nu toe geef ik in principe 1x per 2 dagen 's ochtends water; uitzonderingen ivm weer of zwaarder (of lichter) aanvoelende pot. - Afgelopen week hebben ze (met 1 dag +35C, 1 dag +30C en 2 of 3 dagen +25C) in totaal 6x 200ml gehad, waarvan 2x op de +35C dag (om 7u en om 19u). Voor die week was het aantal ml per keer in opbouw naar 200. - Gisteravond zijn ze verpot, waarbij de hele pot onder water verdwijnt en zich volzuigt. Het meeste echt zwaar overtollige water loopt er weer meteen uit, de rest wordt opgenomen door de droge mix waarin die kletsnatte kluit geplaatst is. Nu laat ik ze zeker een dag of 2 a 3 (net over de 20C en bewolking verwacht) "drogen", misschien wel 4, afhankelijk van het weer en hoe ze erbij staan natuurlijk. Al die info is natuurlijk niks waard zonder de wetenschap dat ze er nu echt prachtig bij staan. Ok, 1 van de 5 is duidelijk te warm geworden op de gloeiend hete tegels op het dakterras (perliet was bij de bodem op sommige plekken in de randen en hoeken van de pot echt letterlijk verbrand ), maar de overige 4..... vol verwachting klopt mijn hart
 12. Ok dan, morgen verpotten...zeg ik nu een week lang tegen mezelf Die 80L bak mot ik eerst nog demonteren-afwassen-schuren-afwassen-beitsen-licht schuren-afwassen-beitsen-licht schuren-afwassen-beitsen-monteren en de beroemde klusjesman komt nog langs deze week. 5 kleine 2L potten krijg ik makkelijker verstopt dan 5 37L potten. Tot slot...goede doorworteling kan ook geen kwaad he (als je je 2L potten niet een hele dag bij >35graden in de volle zon laat staan althans, lol)
 13. Volgende week worden ze verpot. Tot die tijd worden er niet meer van die voor mei absurd hoge temperaturen verwacht, dus dat loopt wel los. Ze vangen geen regen.
 14. My kind of guy. Waar waren we zonder pioniers die de gebaande paden durven te verlaten ? Dan zaten we hier nu nog te denken dat de aarde plat is... Dus, ik zeg: Go Elgay, may the force be with you ! Ik kweek btw (semi)buiten op 50/50 cocosvezel/perliet. Ook hardstikke luchtig en daarnaast erg licht. Ow als je een keer in de bak niest...heb je er alleen nog de plant met wortels op de bodem liggen (ok, ik overdrijf enigszins). Dit bevalt prima tot dusver, preventief ook erg goed tegen hernias en overige rug gerelateerde ongemakken. Had vorig jaar in 100% cocosvezel gekweekt. Lichte wortelrot zo hier en daar (die stonden dan ook in weer en wind buiten, nu gaan ze overdekt bij regen)
×
×
 • Create New...