Jump to content

APK

Members
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

APK last won the day on September 5 2018

APK had the most liked content!

Community Reputation

57 Prima

About APK

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

501 profile views
 1. Dag 32 van ronde 1 De eerste bloeiverschjnselen hebben zich aangediend bij de blueberry. Helaas best al snel in de omstandigheden (koud en slecht weer) ze zijn hierdoor nog relatief klein. Verder weinig nieuws, we gaan rustig verder.
 2. Mooi! Lekker buiten spelen. Stuk gezonder. Gaat lekker!
 3. Dag 30: Even voor het logboek. Ze staan nu 24/7 buiten. Ze zijn er blij mee. De twee nieuwe hebben sinds vandaag hun kop boven de grond!
 4. Dank voor je reactie. Een vroege start bevalt me tot op heden nog niet zo goed. Als ik het vergelijk met vorig jaar (24 mei gestart) groeien deze beduidend minder snel. Ik ben benieuwd of de groeifase ook langer zal aanhouden of niet. En het gesjouw bevalt me ook niett. Ze missen hierdoor ook nog eens de eerste uren daglicht omdat ik ze pas tegen 8uur weer buiten zet, dan schijnt de zon al volop.
 5. Beste mensen en in het bijzonder @lostchild, Ik heb het idee dat de toon aan het veranderen is en dat betreur ik. Mogelijk dat mijn berichten anders zijn overgekomen dan ik ze bedoeld heb. Ik heb met oprechte intenties dit topic gestart, juist omdat ik graag op dit forum kom en ik denk dat er een aantal zaken verbeterd kunnen worden, zodat in de toekomst dit een platform blijft waar mensen willen blijven komen. En nee, ik weet niet de weg hier op het forum, maar ik dacht dat het subforum 'suggesties' wel een juiste plek hiervoor was. Het valt mij op dat een kritische noot over het forum blijkbaar gevoelig ligt. Ik keur deze site niet af, ik wil juist mijn bijdrage leveren dat het een platform blijft waar mensen graag komen en het een plek is waar uitwisseling van kennis mogelijk blijft. MIjn inziens is stilstand achteruitgang en moet je, hoe pijnlijk soms ook, een aantal zaken loslaten/veranderden om het nog beter te krijgen. @lostchildIk heb nooit de suggestie gewekt dat het gras bij de buren groener is, ik reageerde alleen op het bericht van @macerror, ik kan zijn bijdrage altijd wel waarderen en probeerde het er met een lolletje op te reageren (jullie willen niet weten hoe snel mijn opa nog is). In mijn tweede post, als reactie op @lostchild heb ik proberen uit te leggen wat ik bedoelde, mijn inziens was ik concreet, maar blijkbaar niet concreet genoeg. Ik vind dat @Fearghus het mooi verwoord heeft en sluit aan bij mijn gedachtes waarom ik dit topic gestart ben. Ik snap alleen nog niet goed wat je bedoel met je zin dat gebruikers zelf verantwoordelijk zijn voor de sticky`s. Ik kan die niet aanmaken of verwijderen. Mijn oproep was juist gericht om minder sticky`s te hebben en niet 1 op 1 een verouderde te vervangen voor een nieuwe. Sterker nog, mijn basiskennis is nog lang niet op niveau om daarin een kwalitatieve bijdrage aan te kunnen leveren. Het opschonen van oude stickies is mijn inziens juist iets voor een moderator of Sannie zelf om daar eens naar te kijken. Maar hier verschillen we denk ik van mening over, en dat is prima. Ik kruip weer terug in mijn holletje en zal actief blijven waar ik al was. Hoe ik het nu ervaren heb is dat opbouwende kritiek met goede intensies van een outsider niet gewaardeerd wordt. Ik hoop dat dit anderen niet in de weg gaat staan constructieve bijdrage`s te leveren. Ik ben blij dat mijn gevoelens rondom dit onderwerp ook door een aantal anderen herkent worden, dan ben ik toch niet helemaal gek. Mijn excuses als mensen mijn bijdrage als vervelend hebben ervaren, was niet m`n bedoeling. Wat mij betreft kan er slotje op, maar ik ben bang dat dit niet zal gebeuren als ik het goed heb begrepen. Groet, APK
 6. Klinkt plausibel! Beterschap!
 7. @lostchildJij komt nooit van je zolderkamer? En je hebt ook nog niet gereageerd op mn inhoudelijke reactie waarom een aantal sticky's is onder de loep genomen zouden moeten worden. Met zo'n snelle setup lijkt mij dat niet zoveel moeite toch?
 8. Lekker bezig mac, provocateur! Maar we raken een beetje offtopic. Er is al een topic over dit onderwerp. Terug naar de sticky's. Ik blijf erbij dat het beter kan.
 9. Ze kleuren mooi bij! Ik zie geen probleem. Was het niet 'gewoon' jong blad? Als ze lichtgroen blijven willen ze meer voeding.
 10. Ik zit op een soortgelijke setup, maar WF is hier wel degelijk traag, vooral als de hoofdpagina moet laden. Elders op het WWW heb ik daar geen last van.
 11. Dag 25; Volgens plan heb ik van dezelfde soorten, nu 4 weken later, er wederom twee te ontkiemen gelegd die vandaag de grond zijn ingegaan. Ik ben benieuwd naar het verschil in groei/opbrengst met de vroege starters. De reeds bijna 4 weken oude plantjes zitten sinds gisteren in hun definitieve pot. Ze waren mooi geworteld. De blueberry kush: De lemon skitlle: En saampjes: Nog 3 nachten slapen ze binnen, daarna stijgen de temperaturen en blijven ze de hele dag buiten. Gegroet!
 12. Inderdaad! Mn opa komt sneller uit zn stoel dan dat deze pagina's laden.
 13. Wat een sticky is, is mij duidelijk, anders begon ik er niet over. In het outdoor forum zijn er bijvoorbeeld een aantal waarvan het, wat mij betreft, niet logisch is dat ze daar (nog) staan. Er is immers een zoekfunctie die je kan helpen om iets op het forum te vinden over bijvoorbeeld zelf een kas te bouwen of op hydro buiten te kweken. Dan kan je alle briljante zaken (en dat zijn er nogal wat op dit forum) een sticky geven. In het indoor kweekverslagen forum is het maar 1. Mijn inziens moet je zeer behoedzaam zijn welke deze status krijgen. Op mn smartphone moet ik er elke keer bij langs scrollen. En een nieuwe bezoeker kan, als die niet goed verder kijkt, de indruk krijgen dat het forum nauwelijks nog actief is. Bijvoorbeeld de zon opkomst en ondergang tijden van 2014 zijn ook enigszins achterhaald om als sticky te hebben. Enz enz. Mn inbreng was goed bedoeld, wil dit forum zo aantrekkelijk mogelijk maken. Immers, meer zielen, meer vreugd en gedeelde kennis. Blijkbaar ben ik de enige die hier last van heeft?
 14. Hallo! Ik ben voornamelijk actief in de outdoor sectie. Het valt mij op dat daar een aantal topics zijn, die vast bovenaan staan in de subforums die al zeer lange tijd niet meer gebruikt worden en ook niet allemaal meer actueel zijn. Zijn er nog moderators die hier over nadenken/opschonen? Het geeft mijn inziens een beeld die het forum niet altijd ten goede komt. Ben ik de enige die dit opvalt?
×
×
 • Create New...