Jump to content

Laantje

New Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Laantje

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Laantje

  Plant groeit veel te sloom, grond te hard?

  Had begrepen door zoeken op internet dat volle grond het minst onderhoud nodig heeft, en aangezien ik van mezelf weet dat ik soms wel meerdere dagen weg ben of soms wat vergeet dacht ik dat dit de beste optie was. Ik zal volgend jaar wel in een pot proberen, hopelijk gaat het dan een stuk sneller :p
 2. Hallo jong en lui ben dit jaar voor het eerst begonnen met de prachtige wietplantjes alleen het gaat me niet zo heel goed af. Ik heb in totaal 8 zaadjes gekocht, allemaal zijn ze prima ontkiemd maar mijn hond heeft er 7 gesloopt. Nu maar een hekje om de overlevende gedaan en nog 2 gratis zaadjes die ik erbij kreeg laten ontkiemen. De plant die het wel overleeft heeft, staat er al sinds het midden van mei. Het probleem is dat deze eeuwig in de zaailing fase gezeten heeft ondanks dat hij er gezond uit zag, ik had de hoop eigenlijk al opgegeven. Pas sinds 2 a 3 week terug is hij eindelijk stapje voor stapje een beetje verder gegroeid. Ik heb ze allemaal in de volle grond, het is een OG Kush Autoflower en de gratis zaadjes zijn 2x Automazars. Mijn tuin is voornamelijk (met het snikhete weer van nu best wel harde) kleigrond, dus ik vroeg mij af of het door de grond komt. Ik heb een foto van het plantje als bijlage gedaan, volgens mij is hij verder wel gezond. Hebben jullie enige verklaringen/tips voor mij wat er mis is en hoe ik dit in de toekomst kan voorkomen? Was namelijk wel van plan volgend jaar weer in mijn tuin te planten. Alvast bedankt
 3. Laantje

  Eerste Kweek, Wat Beginners Vragen..

  Gelukkig ontkiemen de andere 4 zaadjes inmiddels ook dus ik kan als nog mijn 4 planten droom waar maken Ik las alleen wel dat komende week de temperatuur weer erg gaat dalen... (onder de 15 graden waarschijnlijk) Instabiele Nederlandse klimaat Moet ik ze dan, als ze al tevoorschijn zijn, tijdelijk binnen zetten? Ik doe ze in een pot dus kan ze verplaatsen wanneer ik wil.
 4. Laantje

  Eerste Kweek, Wat Beginners Vragen..

  Dankje voor de snelle reactie! Ik heb 5 zaadjes van special queen #1 besteld. Ik zal kijken of ik haar nog terug kan vinden.. EDIT: Heb haar proberen terug te vinden, en ze is hierdoor waarschijnlijk alleen maar verder weggezakt, ik hoop dat de rest allemaal ontkiemen, wou graag 4 mooie plantjes neerzetten.
 5. Beste mensen, Ik begin dit jaar met mijn eerste buitenkweek (in pot) en ben de zaadjes al aan het ontkiemen in een glas water rond de 21 - 25 graden celsius. Eentje is al ontkiemd, deze heb ik net in een pot gedaan. Ik heb de pot gevuld met fleurella potgrond, ik las dat die het wel moet doen. In het midden heb ik een kuiltje gegraven en hier zaai- en stekgrond in gedaan. Vervolgens wou ik het zaadje erin doen in de goede positie (staartje naar beneden) maar dit lukte mij niet helemaal, hij ging telkens op zijn zij liggen. Toen ik hem probeerde op te pakken om hem opnieuw te plaatsen ben ik hem kwijt geraakt in de grond... Ik heb nu geen idee hoe diep hij zit, maar weet wel dat het niet dieper dan 5 cm kan liggen. Is dit een groot probleem of duurt het nu slechts langer? Ik ben bang dat ik het alweer verkloot heb, heb gelukkig wel een extra zaadje liggen maar ik weet niet waar ik nu aan toe ben Ik heb trouwens er gewoon folie overheen gedaan, met een planten spuit een keer gespoten en binnen gezet waar het 21 tot 26 graden is. Moet er per se een lamp boven? Alvast bedankt.
×