Jump to content

Plantjùh

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About Plantjùh

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

146 profile views
 1. 5.0 is te laag. 5.4 blijven geven tot je drain goed is. Die alg heb ik ook altijd maar gaat vanzelf weg als alles is dichtgegroeid of je moet peroxide gebruiken..
 2. Bladpunten staan beetje gekromd als klauwen. Geef ze niet te veel water en zorg voor genoeg verse lucht. Laat je voedingswater een dag staan zodat de ph kan stabiliseren. Qua grote zien ze er niet heel slecht uit. Zijn zaailingen dus die groeien nog flink door als je ze op 12/12 zet. Ik zet ze na 2 wkn (zijn ze iets groter) op 12/12 en de hele tent staan vol..
 3. Week 6 dag 1 De plantjùhs doen het goed!! Heb gister x gespoeld met alleen water en ph 5.8. Vandaag nieuw vat aangemaakt met Canna aqua A/B, rhizotonic, gout th3 (topharder). De ec afgesteld op 1.7 en daarna canna pk 13/14 toegevoegd. De ec in het vat is nu 2.4.. De ph staat op 5.8 Zag bij één plant paar gele vlekjes op op een paar blaadjes. Denk dat dit door spint of trips komt maar is nog bijna niks en heb vanavond meteen alles met bac plant vitality plus bespoten.
 4. Heb er een stuk gaas overheen gespannnen om ze allemaal beetje gelijk te houden. Deed voorheen altijd om de 2u een minuut de pomp aan maar één x is ind beter.
 5. Week 3 dag 6 Heb m'n pe systeem gereinigd druppelaars id potten en alles aangesloten. 100 liter water klaargemaakt met een ec van 1.4 en een ph van 5.6. Gout bs2, 50 ml rhizotonic en canna aqua A/B. De rfx is mooi schoon dus voeg geen peroxide (@ fatamorgana 3%) meer toe. @ pindarots: Blad dekt de potten nu ind mooi af dus wordt ook niet meer groen. Heb meteen nog even flink lopen dieven en de potten weer terug gezet. Hoe vaak zouden jullie water geven? Te nat is ook niet goed op rfx heb ik gemerkt..
 6. Nee nooit geen last van gehad. Wel toevallig dat je over waterstofperoxide begint. Heb vorige week fles gehaald omdat de toplaag vd rfx erg groen werd van de algen en ik ook had gelezen dat beetje peroxide daar goed tegen helpt.. Gooi nu 1ml peroxide per liter water er door.
 7. Wk 3 dag 2 Begint al mooi vol te groeien. Nog geen echte bloei verschijnselen dus alleen nog wortelstim. en A/B.
 8. Alleen de eerste 2wkn geef ik ze met de hand drain to waste. Daarna recirculerend met capillair druppelsysteem. Zal volgende week wel even wat foto's posten..
 9. Wk 2 dag 1 bloei Ec in 1.2 uit 1.1 Ph in 5.5 uit 6.1 Voeding gout a/b en wortelstimulator.
 10. Thanx, denk dat het wel vol komt. Vorige ronde zijn ze echt veel te groot geworden drm iets minder lang op 18/6. Potten konden ind wel iets voller..
 11. Zijn we weer! Nieuwe zaden ontkiemd en 2 wkn voorgegroeid onder tl. Intussen rfx laten drogen en gespoeld tot een ec van 0.6. Ingewaterd met rhizotonic wortelstim, ec 1.2 ph 5.5. Ph vd drain is 6.2 vandaar lage ph in. Plantjùhs onder de hps gezet en nog 4 dgn op 18/6 gehad. We zijn nu dag 5 12/12 en de plantjùhs zijn allemaal goed aangeslagen. Heb 2 van vorige ronde er bij gezet want had veel uitvallers van de zaden, maar 14 van de 18 deden het. Links en rechts-voor zijn die 2 van vorige ronde. En die id midden staat er als reserve en omdat ik geen afscheid van haar kon nemen.. Heb ze tevens allemaal getopt vandaag.
 12. Ik vind dat je wel nu wel héél snel opgeeft. Deze zaadjes hebben toch een paar weken voorgegroeid, die tijd ben je nu sowieso kwijt. Je had ze toch een paar dagen de kans kunnen geven om aan te slaan? Het was heus wel goed gekomen. Ik heb zelf een paar weken terug ook 5 casey jones zaadjes ontkiemd. Maar ergens ging er iets mis en de bladeren zaten vol met roestvlekken en sloegen geel uit, waren gestrekt en al. Maar geef ze een kans en inmiddels beginnen er gezonde blaadjes te groeien. Maak er iem anders blij mee die ze graag wil dus ze komen goed terecht! Om ze nou de nek om te draaien zou ind zonde zijn want ze komen er wel weer bovenop. Uiteindelijk zal de opbrengst wel minder zijn drm begin ik liever nu meteen weer opnieuw. Hoe zit het met die rfx van jou, houd die ook zoveel water vast? Bij mapito verhoog je het watervasthoudend vermogen door het in te weken dus dacht kan bij rfx ook geen kwaad. Plus dan heb ik de ph en ec meteen goed. 1e ronde ging dan ook goed in het begin met stabiele ec/ph. Maar geeft nu toch wel ec problemen omdat de ec van de drain is veel lager dan als ik een hand vol uitknijp. Wordt of flink spoelen of een nieuwe doos rfx.....
 13. Een goed begin is het halve werk en niet goed is overnieuw. Deze gaan er uit en nieuwe zaadjes zijn aan hef ontkiemen. Nieuw verslag volgt.....
 14. Ok, denk dat het toch aan de ec ligt. Volgens mij heb ik best aardig gespoeld. Laatste week vorige ronde en bij aanvang deze kweek plus na 3 dgn nog een keer. Zo heb ik dat altijd gedaan en altijd zonder problemen maar.... voorheen op mapito. Dit is de eerste keer (2e ronde) op Rfx. Ik denk dat dat het probleem ook is. Ik heb bij aanvang 1e ronde de rfx in laten weken net als bij mapito altijd doe. (Was niet nodig, weet ik nu.) 300l water, ph5.2 ec1.2 en 24u laten staan. Daardoor houd mijn rfx best goed water vast. Als ik er water doorheen spoel is krijg ik een drain met redelijke ec, 1.6. Heb vandaag pot leeg gegooid en de rfx uitgeknepen.. ec 2.1 Hierdoor verbranden de wortels en slaan de plantjùh's niet aan. Ik denk dat mijn rfx het "oude" water en dus de voedingsresten vasthoud en dat het water er "overheen" spoelt ipv uitspoelt..
×
×
 • Create New...