Jump to content

Scuba

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Scuba

 1. Hoi allemaal Ik wil een nieuw hokje maken uit houtplaten. Welke soort hout raden jullie mij aan. Ik heb al gezocht maar kan er niets specifiek over vinden. Ik weet al wel dat mdf niet goed is.
 2. Ok bedankt boefje, dan ga ik zo'n filter aanschaffen en 50% mengen en de benodigde stoffen toevoegen. Zoals hier vermeld.
 3. @ Rodja Succes met je ronde, ik ga deze volgen. Ik moet nog veel leren. Wat is de bedoeling precies met zo'n osmose filter? Meng je hier 50 % van tussen je gewoon water zodat je EC omlaag gaat, dan kan ik het wel gebruiken, ik heb een EC van 0,8 uit de kraan. En chloor en ander vuil word er dan ook uitgefilterd. Dat is dan gelijk properder water. Kan je ook volledig met osmosewater werken als je daar de juiste voedingstoffen bijvoegt zoals bv. Fatamorgana zegt of is dat bedoeld voor een andere mengverhouding?
 4. OK, dank je wel. Dan zet ik hem voorlopig nog even uit want ik zit in de groeiperiode. Ze hebben 2 weken onder neon gestaan en staan nu 4 dagen onder MH 400 watt.
 5. Beste mede kwekers Ik heb online een nieuwe zwenkventilator gekocht. Het is er een om op te hangen en te bedienen met een afstandsbediening. Nu het probleem is dat ik deze uitzet via de timer deze niet meer aanslaat als de timer terug opspringt. De ventilator staat dan uit. Kan het kwaad dat deze dag en nacht draait?
 6. Ja misschien is dat wel waar. Veel klanten gaan dan waarschijnlijk toch voor die goedkopere tent en wat HUFFnPUFF zegt is ook niet zo moeilijk om toe te passen met die ijzerdraad. Weeral wat bijgeleerd. Als ik een tent kocht en kon kiezen zou ik toch die 20€ bijbetalen maar voor een beperkt aantal klanten kan een fabrikant zoiets toch niet maken. Ik heb zelf een kast gebouwd, alleen verkeerd materiaal gebruikt. Maar volgens ik hier gelezen heb en wat aanpassingen doe komt het goed.
 7. Ja maar voor de gavita 600 w is de kostprijs 35 € + bijna 13 € verzendkosten dat is 1/3 van de kostprijs. Dan ga ik toch liever naar de GS. Daar kost diezelfde lamp maar 30 €.
 8. Ze kunnen toch een extra serie tenten maken, dan kunnen de klanten toch kiezen. De goedkopere die bolt of de duurdere die niet bolt. Ik denk toch dat die duurdere beter zullen verkopen, zeker als het maar 10 of 20 € scheelt in aankoop. Ik wil juist geen tent vanwege dat bollen.
 9. Ja dat is al een hele geruststelling dan voor mij. Dank je wel.
 10. OK, bedankt voor de info. Hok is geschilderd, ik moet enkel de gaten nog behandelen dan. Ik ga er ook nog andere vijverfolie inleggen want ik weet niet of deze geschikt is. Ik moet epdm vijverfolie hebben, heb ik hier gelezen. Ik ga in de bouwdoos eens een kijkje nemen, dan weet ik zeker of ik het goed doe, heb hier al zo veel gelezen maar daar ben ik nog niet geweest.
 11. OK, bedankt voor de info. Ik heb een kast in mdf. Dan zal ik deze moeten vervangen vrees ik
 12. Waarom mag dat niet met mdf, is mdf schadelijk?
 13. Scuba

  Hardware Setup

  Idd dat kan, een hokje maken, Is niet moeilijk en een stuk goedkoper.
 14. Scuba

  Hardware Setup

  Oei, dan loop ik een beetje achter
 15. Ja je moet op tijd beginnen spoelen, ongeveer 2 weken voor de oogsttijd die bij het zaadje word aangegeven. Desnoods spoel je 3 weken dan als dat nodig is. Als je geen info over de bloeitijd hebt is het moeilijker natuurlijk. Ik zou in jou geval alvast spoelen en ondertussen naar de trichomen kijken. En ze zo lang mogelijk spoelen. Ik geef zelfs de laatste dagen ijswater. Maar ja het is idd niet altijd makkelijk te zien wanneer ze klaar gaan zijn, het is soms een beetje gokken. Ik vind het beter iets te lang te spoelen dan niet lang genoeg. Ik denk wel dat 10 dagen spoelen ook wel voldoende moet zijn.
 16. Ik spoel 14 dagen, niet elke soort haze heeft dezelfde bloeitijd. Je kan best naar de trichomen zien of ze klaar zijn. Dat doe ik ook.
 17. Scuba

  Hardware Setup

  Hoi kachel, Ik ben zelf maar een beginneling dus kan je op mij niet echt voort gaan. Maar ik zou wel gaan voor verlichting met EVSA 600w dimbaar tot 400w. En ik denk dat je op 1,25 M2 wel met 600 w mag werken. Dan heb wel een Davin DV 600w nodig natuurlijk. De afzuiger is volgens mij wel te doen, al is het wel aan de lichte kant denk ik. Sonoconnect buis is perfect al zal dat niet veel schelen aan geluid met een buisventilator. Ik denk ook dat je beter een hok maakt of een tentje koopt ivm lichtweerkaatsing aan de zijkanten en klimaatregeling. Over de filter ik denk dat je die best kan ophangen dan kan je beneden lucht aanzuigen en boven lucht afzuigen. Als ik hier verkeerd ben hoor ik het wel, ik wil alleen maar mijn steentje bijdragen aan het forum. Groetjes Scuba.
 18. Bedankt voor de info, de metrop lijn is volledig nieuw voor mij.
 19. Ik ga als beginneling ook eens volgen, ik blow ook al meer dan 20 jaar (bijna 30). De opstelling heeft wel wat weg van de mijne (ik groei in het begin met neon en dan MH400) en ik kan hier waarschijnlijk nog wel wat bij leren. Scuba
 20. Bedankt voor je zeer interessante en bruikbare info. Deze ga ik zeker gebruiken. Top
 21. Ik weet het niet goed, bij temperatuur gestuurd zou je de minimale toeren ook enigzinds moeten kunnen regelen denk ik. Anders draaid de afzuiging mss niet hard genoeg. Ik kan volledig vereerd zijn, ik ben tenslotte nog een beginneling maar ik heb het toch al voor gehad en m'n planten werden allemaal geel en zwak. Toen ik de afzuiger op een lage temperatuur zette en dus max vermogen had was dit voorbij.
 22. Bedankt bubbs, Dat is zeer interessant om te weten en daar ga ik zeker mijn manier van voeding geven op afstellen moest je het vinden. Alvast veel dank. Mvg, Scuba
 23. Bedankt weetje, Ik ga daar zeker eens contact mee opnemen.
×
×
 • Create New...