Jump to content

ZiiP

Members
  • Content Count

    286
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by ZiiP


  1. @vakman 

    500  toeren verlies heeft te maken met de slip factor. Zoek deze in de specs, wss is die rond de 0.83.  max toeren motor (3000) * slip factor(0,83?) == max toerental ventilator(2500). 

    Let wel: waarschijnlijk. Je zal dit zelf even moeten controleren. Ik hou mij er niet mee bezig, ik ben meer van klein electronica en programmeren.

    • Thanks 1

  2. Voordelen van een frequentie (F) regelaar is dat je de max koppel ook bij lage toerentallen blijft houden. De toerental van je motor is in verhouding gelijk aan je F.  De formule die je kunt toepassen voor het berekennen van de toerental van je afzuiging is:

     TPM = F * (2 / n) * 60

     

    Daarbij is

    F  de frequentie

    en

    n het aantal polen.

    Aan de hand van de toerental kan je de luchtverplaatsing berekenen. 

    geen dank.

    • Thanks 1

  3. Ik sluit mij aan bij bosrand. Je kunt een din timer gebruiken om een vermogen relais (dilm) in te schakelen. Leuke is dat je er ook maak en verbreek contactjes op kunt monteren, om daarmee een vrijgave of iets dergelijks te creëren. Als ik naar je tekst kijk zal het voor jou geen probleem zijn om deze aan te sluiten. Keep it safe peace out 


  4. Als je enorme hitte problemen,lage vochtigheid,verbrande toppen,trage groei en ontwikkeling van de toppen en een paar gram wiet wil moet je vooral een pc kweekje doen. Been there done that, hoogte van de pckast was 60 cm. Had wel 3x 10 watt groeiledjes, na 3 weken bloei toch maar overgestapt naar een 80x80x40 kast met 2x 30watt lumiled 160L/w warm white. Dit heeft mijn kweek gered, al was het maar 15-20 gram ofzo,  beter dan 5 gram na  3maanden wachten. Maar misschien doe jij het een stuk beter =}


  5. 230 pompjes zijn goed geïsoleerd, 12 volt pompje heeft een 12 volt adapter nodig die ook de nodige ampère kan leveren. 12volt pompje kan je makkelijker de snelheid mee regelen, dus ook de flow. 230 pompje steek je zo in de stopkontakt, en die zal op een constante snelheid draaien. Welke beter is hanht van je toepassing af. AC borsteloze motoren gaan net zolang mee totdat de lager versleten is of totdat de spoel uit elkaar valt. In DC pompjes worden voornamelijk koolborstels gebruikt, met name de kwaliteit daarvan bepaald de levensduur van zo'n pomp. Die kan zo na 500uur stuk gaan, terwijl de ac pomp nog jaren 24/7 draait.

     

     


  6. Hey jammer dat je nog geen antwoord hebt gekregen. Als je aan de blaadjes voelt, zijn ze dan droog of lekker flexibel?

    Wat is de temperatuur waar ze staat.

    Hoeveel water heb je de afgelopen week gegeven, en hoe vaak. In wat voor grond staat ze, en hoeveel liter is de pot? Is de grond nat? In een kleine potje heb je veel meer kans op problemen dan in een grote pot, dus als je haar in een 20liter pot zet met nieuwe grond, zal ze hopelijk herstellen.

     

    Ik gebruik universele potgrond van de supermarkt, dit heeft mij nooit problemen opgeleverd en er zit voeding in voor een aantal weken. Dus bijvoeden in de eerste paar weken is alleen nodig als ze lichter van kleur wordt. Echter bij jouw is het moeilijk vast te stellen wat er nou aan de hand is omdat je niet veel informatie geeft.

×
×
  • Create New...