Jump to content

Freakofreak

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About Freakofreak

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Hallo allen, Ik lees hier al wat jaren regelmatig mee en heb hier veel opgestoken. Nu heb echter vraag waarvan ik het antwoord eigenlijk nog niet ben tegen gekomen. Ik wil eens proberen om mijn tentje een beetje te automatiseren. En dan bedoel ik dat ik een hydrophonics systeem heb gemaakt waarbij de potten met hydrokorrels zijn gevuld. Werkt goed zo op het eerste gezicht. Ik ben nu een paar dagen aan het proefdraaien (zonder planten) om te kijken of ik ergens tegen aanloop. Vooralsnog is dat niet het geval, zal ongetwijfeld nog wel komen maar voorlopig loopt het goed. Wat ik mezelf alleen af vraag is of een druppel systeem nu constant moet druppelen of moet dat met intervallen? Dus moet dat bv. een uurtje aan en dan 2 uurtjes uit o.i.d. Ik heb daarop nergens een antwoord kunnen vinden of ik heb er overheen gelezen. Ik hoor het graag want ik zou het zonde vinden als straks mijn net gekiemde zaadjes al het loodje leggen voordat ze goed en wel een kans hebben gehad. Alvast bedankt. Groeten, Ferry
 2. Ok dan, dat had ik nog nergens gelezen. Wel vreemd wat ik had dus op diversen websites gelezen dat de opname juist vele malen hoger zou zijn. Daarbij, het feit blijft dat het in ieder geval heeft gedaan wat het moest doen. Waarschijnlijk is het inmiddels achterhaalt en is de informatie op Mediwietsite.nl meer up2date. Anyway het blijft een mogelijkheid wanneer orale inname lastig/nmogelijk is alleen dan wel een hele dure mogelijkheid! Daarbij moet ik dan ook wel vertellen dat de zetpillen welke ik voor mijn vrouw maakte 1 gram pure wietolie bevatten, en ja het was duur! btw. Alkaline bedankt voor deze informatie.
 3. Heb je er als eens over na gedacht of zetpillen iets zou kunnen zijn? Mijn vrouw had hetzelfde probleem, dat ze er niet tegen kon om eigenlijk aan één stuk wappie te zijn en eigenlijk daardoor hele dagen sliep. En om de aanbevolen hoeveelheid RSO binnen te krijgen ben ik toen zetpillen gaan maken. Daarbij heb je totaal geen high/stoned effect en daarbij is de opname ook vele malen hoger dan bij orale inname of vaporiseren/roken. Succes! Groet, Freakofreak
 4. Zwemvis jij ool bedankt voor je reactie. Ik maak iedere dag een foto (of meerdere) zodat ik zelf als beginner het verschil kan zien en het verloop natuurlijk. Dus ik heb een selectie van die foto's geüpload voor jullie om een beter beeld te kunnen krijgen van hoe het ervoor staat. Zoals in de eerste post reeds staat vermeld, zijn het Northern Light auto, vanaf zaad. Als medium gebruik Compo Sana voorbemeste aarde. Wordt nog geen enkele voeding gegeven omdat volgens de kenners de bladeren nog steeds "nutri burn" punten hebben (licht gele puntjes) welke niet verergerd en zelfs voorzichtig aan wat minder aan het worden is. Ze staan in een 100x100x200 tent. Onder 600W HPS met spiegelkap op 60 cm boven de planten Gemiddelde temp in de tent is met de lamp aan 27ºC Lamp staat nu op 12/12 Temp met de lamp uit is gemiddeld 21ºC welke gehandhaafd wordt d.m.v. een kacheltje omdat de temp anders zakt tot rond 15ºC. Indien meer info benodigd is hoor ik het graag. Wederom alvast bedankt.
 5. Bedankt voor je reactie. Zou allemaal kunnen! Wel vreemd dat alleen deze plant, wat de grootste is, daar last van heeft.
 6. Ok dan zou het nu zichtbaar moeten zijn? M.b.t. de plant, er is weinig vreemds aan de merken behalve deze bladeren op de foto. Dat zijn dan gelijk ook de enigste bladeren van deze plant die dat vertonen. In de eerste instantie schrok ik een beetje maar als de plant het verder goed blijft doen..... Het neemt niet weg dat wel will weten wat de oorzaak is (geweest). Alvast bedankt.
 7. Beste kwekers, Wat zegt de foto over de conditie van de plant? Het is één plant van 7 Northern Light auto, die dit verschijnsel heeft en het zit alleen bovenin de plant. Het is tevens de grootste van de 7 planten. Ze staan op aarde (Compo Sana). De gele puntjes schat ik zelf in als "over voeding", ze worden echter nog steeds niet bij gevoed. Ik hoop dat het zo beter is. Alvast bedankt.
 8. Ik ben ook een voorstander voor een landelijk keurmerk voor "adviseurs" want die glazen bol om te bepalen of een adviseur goed is of niet, geloof ik niet meer in :-) Het volgen van kweekverslagen ben ik inmiddels mee begonnen (ook het doorlezen van oude kweekverslagen trouwens) Maar zoals ik al aan heb gegeven was ik al gestart en heb het gedaan zoals ik het heb gedaan. En ja ik heb misschien geluk gehad. Maar verplaatst je eens in mijn situatie als totale noob op het gebied van kweken? Hoe bepaal ik dan wat goed advies is en wat niet. Ook hiervoor komt het neer op zoveel mensen zoveel meningen. Het wiet roken doe ik al zo'n jaar of 35 niet meer, niet omdat er tegen ben maar omdat ik het destijds niet prettig meer vond. Ik probeer het te kweken om medische redenen en geloof me als je in een soortgelijke situatie zit zul je begrijpen hoeveel haast ik eigenlijk heb, wat dus ook de reden was dat ik op gegeven moment heb besloten "gewoon" te gaan beginnen, dan maar met vallen en opstaan en vanuit de gedachte "niet geschoten is altijd mis!"
 9. Allemaal weer bedankt voor de antwoorden en reacties. Heel erg leuk om zo de ervaringen van een ieder te lezen. Geloof me als ik zeg dat ik heb zitten lezen dat ik al aardig wat pagina's/websites en tijd heb geïnvesteerd in informatie vergaren. Er zit natuurlijk, wanneer men opzoek is naar bepaalde informatie, altijd een onbewust verwachtingspatroon vast ten opzichte van wat men denkt te vinden. En mijn vraag kwam naar voren nadat ik al was gestart op aarde. Uiteraard heb ik alle adviezen nu ter harte genomen en mijn meters opgeborgen. Ik weet wat de PH is van mijn kraanwater (7.0) en verwacht niet dat het zal fluctueren. Zoals gezegd had ik nog geen voeding mee gegeven en alleen wat root stimulator door het water gemengd. Ik kwam alleen op het idee om te meten omdat ik de jonge planten, ook weer op advies, nat verpot heb. Het advies was om de aarde in de grotere potten zo nat te maken dat het bijna vloeibaar was. Dat water heb ik dus gemeten en "schrok" toen enigszins van de waarden. Maar dat is nu allemaal duidelijk. Goed of niet, het zeer nat verpotten heeft in ieder geval geen nadelige gevolgen gehad want de planten groeien als een tierelier. Nog een simpel vraagje. Kan het kwaad om de verlichting even een uurtje uit te zetten om wat aanpassingen aan de installatie te doen? Eigenlijk schiet me nog een vraag te binnen terijl ik het allemaal nog eens door zit te lezen en dat is, wat is de motivatie om bio te kweken en wat houdt dat dan exact in. Ik heb er wel een idee bij, maar een aanname is vaak een slechte raadgever,
 10. Zo dat zijn de antwoorden waar ik behoefte aan had, hiervoor wil ik jullie allemaal dan ook enorm bedanken! Ik had aardig wat gelezen voordat ik eraan wilde beginnen en had een heel plan op papier staan waar het medium Plagron Light Mix had moeten zijn. Maar zoals ik al melde in de start post werd me dat als beginnende kweker afgeraden en de bewuste potgrond aangeraden. Ik ging er dan ook vanuit dat het beter zou zijn om naar ervaren mensen te luisteren. Wat waarschijnlijk nog steeds een goed uitgangspunt is en wil dus zeker niet zeggen dat de betreffende persoon uit de growshop een verkeerd advies heeft gegeven. Wat dan wel weer vreemd is dat men in de kwekers scene er nog nooit van heeft gehoord. Het is wel zo dat ik nooit ergens ben tegengekomen dat wanneer er op aarde gekweekt wordt (in mijn gedachte was aarde allemaal hetzelfde qua samenstelling) men dus letterlijk niets hoeft te doen qua meting, waarschijnlijk heb ik dan toch allemaal info gelezen over kweken op andere mediums ofzo! In ieder geval weet ik jullie nu te vinden wanneer ik nog iets wil weten :-) Waar ik voor nu dan nog wel nieuwsgierig naar ben is waar jullie je eerste kweek op hebben gedaan en wat dan jullie motivatie is geweest om over te stappen naar het medium waarop jullie nu kweken? Nogmaals bedankt!
 11. Hallo Drrr, Jij ook bedankt voor je antwoord. Plantjes zijn nu zo'n 10 a 15 cm hoog en doen het goed, denk ik. Mooi groen en worden ook steeds voller. M.b.t. de aarde die ik gebruik dat is Compo Sana (zie mijn start post) Ik denk dat het voorbemeste aarde is. Nogmaals, ik heb er (nog) geen verstand van daarom heb ik een afbeelding van de zakken aarde welke ik heb gebruikt bij de post geplaatst. Maar is de voeding in die aarde dan voldoende voor de gehele cyclus? Of moet je door meten op de een of andere manier concluderen dat het tijd gaat worden om voeding te gaan bij geven? Die PH waarde is toch wel een zorg nu ben ik er bij toeval achter gekomen dat die zo laag is, maar houd dat in dat ik het water wat ik geef de PH moet gaan verhogen om in de potten een PH te verkrijgen die tussen de 5,5 3n 6,5 ligt?
 12. Hallo Scirocco, Allereerst bedankt voor je antwoord. Ik heb begrepen dat bij het overpotten van de jonge plantjes er heel wat water bij moest komen kijken. Het water wat uiteindelijk doorsijpelde heb ik met de PH tester en de EC tester gemeten en kreeg de eerder genoemde waarden. Meten is weten, kom ik op de diverse forums tegen. Het PH schijnt een zeer precair zaakje te zijn voor je planten en vandaar mijn "lichte schrik reactie", welke in mijn optiek nog steeds terecht is omdat je antwoord geen of slechts deels antwoord geeft op mijn initiële vragen. Een antwoord had bv. kunnen zijn: Dit had de growshop je nooit mogen adviseren en verkopen of Dat kan geen kwaad / zijn vrij normale waarden als je op aarde kweekt etc. Maar goed ik heb er in ieder geval uit kunnen halen dat ik iets niet goed doe wat is nog niet geheel duidelijk! Wat ik ook niet begrijp is hoe ik er dan achter moet komen of er (nog) voldoende voedingstoffen in de aarde zitten en of het PH nou goed is of niet, als het niet nodig is om te meten? Waarschijnlijk heb ik ook op de diversen forums de "handleiding" gemist over hoe het er nou exact aan toe gaat wanneer er op aarde wordt gekweekt.
 13. Beste kwekers, Als beginnend kweker op aanraden van de lokale growshop ben ik begonnen met kweken op aarde. Men rade mij aan om Compo Sana te gebruiken. (zie foto) Waar ik nu tegen aanloop is dat wanneer ik de PH en EC meet van het drain water de PH 4.7 is en de EC 4.2. Het water wat ik geef heeft (nog) geen enkele voeding mee gekregen. De PH van het water wat ik geef is 7.0. Is dit normaal of doe ik iets helemaal verkeerd? De planten zien er eigenlijk best goed uit voor zover ik dat met mijn beginners oog kan vaststellen. Ik kijk uit naar jullie antwoord(en). Alvast bedankt, FreakOfreak
 14. Goedendag, Ik heb mezelf recentelijk op dit forum aangemeld, na enige tijd meelezen als gast. De reden waarom ik mezelf heb aangemeld lijkt me vrij duidelijk en behoeft geen nadere uitleg. Ik wil in de eerste plaats benadrukken dat de informatie welke hier te bekomen is, onmisbaar is als beginnend kweker. Wat mij l al snel tegen de borst is gaan stuiten is de manier hoe men elkaar hier benaderd! Er schuilt voor mijn gevoel enorm veel agressie achter opvallend veel replies welke dan direct tegen een poster is gericht. In mijn optiek is het niet nodig om iemand die een eenvoudige vraag stelt achteraf te vertellen dat hij eerst beter moet nadenken als hij post nadat hem eerder in de reply is verteld dat het volledige onzin is die hij heeft uitgekraamd. Als de persoon wel had nagedacht, had deze post misschien niet bestaan (of de persoon heeft gewoon behoefte om te weten waarom een ander hier niet meer post). Dus hem achteraf vertellen wat hij eerst had moeten doen getuigd niet van enige toegevoegde waarde. Vaak leiden discussies, welke in de eerste instantie misschien van weinig belang zijn voor het grotere geheel, tot een interessant en informatief topic. Dus hiermee wil ik eigenlijk de vraag voorleggen of het nu zo verschrikkelijk rampzalig is dat er een ,misschien initieel, onbezonnen topic gestart wordt? Misschien een beetje jammer dat mijn frustratie m.b.t. tot dit onnodige gedrag in mijn eerste post op dit zeer informatieve forum tot uiting moet komen, maar gezien het feit dat ik heel veel forums bezoek (en ook zelf beheer) maak ik ook geen onderscheid meer en ventileer mijn mening. Groet, Freak
×
×
 • Create New...