Jump to content

Confessor

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About Confessor

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  • Birthday 06/08/1968

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Veenendaal

Recent Profile Visitors

541 profile views
  1. Nadat ik een poosje wat heb geexpwrimenteerd met tomatenplantjes heb ik afgelopen vrijdag een stek in het kastje gezet. Natuurlijk moest dinsdag de zomer echt beginnen waardoor de temperatuur in huis ervoor zorgt dat het in de kast eigenlijk ook te warm is. Ter hoogte van de top krijg ik het niet koeler als 29.8 graden. ('s nachts natuurlijk wel) Vooraf had ik de stek verpot. Hij staat nu in de kwekerspotgrond van de welkoop. Ik geef water op een schotel onder de pot. Als de lampen uit zijn dan besproei ik de bladeren. Hoewel de stek flink op zijn donder heeft gehad ziet hij er goed uit. Inmiddels zie ik de plant groeien en maakt hij netjes nieuw blad aan. Natuurlijk is dit maar een testje om te zien hoe eea werkt, maar ik heb best goede hoop! Omdat de plant in een 15ltr pot staat geef ik geen extra voeding. De potgrond bevat voor 5mnd voeding, dit zou dus in principe moeten werken bij dit stekje. Ik heb de groeilampen er nu natuurlijk nog in, misschien dat ik aan het eind van de week de bloeilampen erin doe en de schakelklokken omzet op 12 uur. Best een leuke hobby dit!
  2. Extra gaten gemaakt, doolhofje aangepast en alles onder de dubbele bodem weer in de zwarte verf. Het kastje begint inmiddels wat minder mooi te worden door alle aanpassingen. Sinds gisteren getest met de lamp aan en uit... Lamp aan zit ik nu op 27,2 lamp uit zakt hij tot 20,3. Luchtvochtigheid heb ik geprobeerd te testen door bakjes water te verdampen, deze staat nu op 47. Ik denk dat dat wel zal oplopen zodra er een plantje instaat. Ik laat hem nu een poosje draaien zonder plant om van de verflucht af te komen, daarna gaat er een stek in. Persoonlijk ben ik bang dat mijn buisventilator wat aan de kleine kant is om de temperatuur volledig te kunnen beheersen, dat zal een test met plant moeten uitwijzen.
  3. Bovenin heb ik een 125mm buisventilator. De plaat waar het filter opstaat heeft aan de voor en achterzijde 10cm ruimte. Natuurlijk heb ik niet alles gelezen... Sommige zaken spreken elkaar ook tegen. De ene zegt dat de kast een onderdruk moet hebben, jij zegt dat dat niet hoeft. Door een inlaat te maken die 3x groter is als de uitlaat krijg je nooit een vacuum toch? Ik heb inmiddels 2 gaten inlaat bijgezaagd. Daarbij heb ik het doolhof aangepast. Morgen alles in de zwarte lak zetten en kijken of het nu nog lichtdicht is. Verdere aanpassingen aan het armatuur kan ik ook nog proberen.
  4. De ventilatieopening is nog gelijk. Omdat ik een doolhof heb gemaakt is alleen de inlaat groter maken niet genoeg lijkt me. Ik zal het doolhof dan ook aan moeten passen. En dat is een bak werk. De temperatuur is maar 1 graad gezakt na de lampmodificatie. Ik dacht dat ik hierdoor de warmte onder de lampen bovenin de kast zou kunnen blazen. Maar dit blijkt dus niet zo te werken... Na wekenlang inlezen ben ik dus stiekem nog niet veel verder. De volgende stap is dan maar de halve kast slopen en een nieuw doolhof maken onderin.
  5. Omdat ik de temperatuur niet echt onder controle kreeg heb ik wat metingen in het armatuur gedaan... Binnen de lamp werd het 52 graden! Ik heb dus een aanpassing aan het armatuur gedaan: Ik heb een gat gezaagd dat net zo groot is als de opening van de ventilator. Daarna heb ik de ventilator aan het armatuur geschroefd. (Natuurlijk voorzien van rooster zodat de plantjes hun vingers niet tussen de schoepjes kunnen krijgen. Bovenaanzicht: Eigenlijk is het best mooi geworden! Nadat de ventilator aan het armatuur vastzat heb ik 6 gaten geboord in de reflector, 2 gaten tussen 2 lampen. Inmiddels draait de kast weer, eens kijken hoe het nu gesteld is met de temperatuur na een paar uur draaien...
  6. Confessor

    Bouw kastje Confessor

    Hierin plaats ik foto's die laten zien hoe ik mijn kastje heb gebouwd.
  7. Het gaat om de deur... Lampen zijn nu uit als het nacht is. Dus ik laat het even zo.
  8. Gisteren de schoolbordverf erin gesmeerd. Werkt super!! Er kom geen licht door de inlaat! Ik heb vannacht de kast laten draaien en wat getest. Temperatuur blijft netjes op peil. Lamp aan 29 graden lamp uit 21. De kast is niet helemaal lichtdicht. Ik zie wat licht schijnen tussen de tochtstrips door. Morgen kijken voor wat andere strips. Daarna wil ik eens testen met een stek die ik van de rokende maat heb gekregen.
  9. Stopcontacten zitten idd in de kast omdat ik "stealth" wil kweken. Alles is geaard en de kast is hoog. Het filter komt op dezelfde hoogte als de stopcontacten. Verder is alles laag-vermogen, ik maak me niet zo'n zorgen over eventuele problemen. Inmiddels staat alles 2x in de grondverf, morgen wil ik de binnenkant witten.
  10. Hmm... 2x zo groot? Dan moet ik weer vanalles aanpassen... Ik dacht juist dat de inlaat iets kleiner moet zijn als de uitlaat???
  11. Schoolbordverf is matzwart, ik heb het idee dat daardoor licht niet gereflecteerd word. Voor het schoonmaken is het minder ideaal lijkt me, ik heb hier ook nog zijdemat zwart staan. Misschien smeer ik dat wel onder de plaat waar mijn pot(ten) op komen te staan. De gaten zaag ik niet in het midden en niet aan de zijkant. Ik maak ze er tussenin.
  12. Vandaag weer wat kunnen doen. Ik heb de elektra in de kast gebracht: Verder heb ik een schapje gemaakt waar het filter op kan staan: Zoals je ziet staat nog niet alles in de grondverf. ;-) Natuurlijk gelijk gekeken of alles werkt, lampen voor het eerst aan! Het begint er dus langzaam op te lijken... Het volgende wat ik ga doen is het doolhofje onderin de kast, de schotjes zijn inmiddels gezaagd en ik heb een klein busje schoolbordverf gekocht bij de Action. Verder moet ik het gat nog zagen voor de ventilator, ik denk dat ik dit doe in het dak van de kast. Ik maak de gaten in de uitneembare bodemplaat voor de verse lucht in het midden. Zo word de lucht gedwongen om langs de plant(en) te gaan. Ik heb inmiddels tochtstrip, morgen gaat de deur er denk ik in!!!
  13. Het kastje kan zelfstandig staan... Gisteren heb ik alle delen waar ik, na het schroeven, niet meer bij kan 2x in de grondverf gezet, vandaag was alles droog genoeg om te gaan schroeven. MDF is echt niet de makkelijkste keuze, het schilderen gaat ronduit kut en de MDF die je bij de bouwmarkt koopt is een drama om mee te werken. Het lijkt alsof de buitenkanten harder zijn als het midden, je merkt dit met schroeven. Ik heb speciale MDF schroeven gekocht en alles voorgeboord. Verder heb ik bruislijm tussen alle verbindingen gedaan. Later heb ik alles afgekit met zuurvrije sanitairkit. Morgen begin ik met de luchtinlaat. (Ik heb verder geen tijd meer vandaag) Mijn ventilator is 125mm, volgens mijn berekeningen geeft dat een oppervlak van 122,7cm2. Onderin de kast wil ik een opstaande rand over de gehele breedte maken van 10cm MDF, in die rand wil ik een rechthoekig gat zagen van 6x20cm of 2 gaten van 6x10. Hierdoor creƫer ik een onderdruk in de kast omdat het oppervlak van de uitlaat groter is als het oppervlak van de inlaat. (122 tegen 120) Na dit gat wil ik dus een doolhofje maken zodat de inlaat lichtdicht is. natuurlijk maak ik het doolhof met dezelfde MDF strook als waar ik de opstaande rand heb gemaakt (10cm), de luchtkanaaltjes zullen 6cm breed worden. Op dit doolhof wil ik een uitneembare plaat leggen zodat ik het doolhof later nog schoon kan maken. Onder deze plaat schilder ik alles zwart. (Nog meer lichtdicht) Nu mijn vraag: In die uitneembare plaat wil ik 2 sleuven maken, deze zullen 2x30cm worden. Ik twijfel alleen over de positie van die sleuven. De lucht in mijn kast zal zich alleen om het armatuur kunnen verplaatsen, als ik de sleuven in de uitneembare bodem op de zijkanten maak kan de lucht recht omhoog. Zelf lijkt het me echter beter voor de luchtverplaatsing als de lucht vanuit het midden van de bodem komt, de plant(en) zullen dan meer profijt van die verse lucht hebben. Wat denken jullie?
  14. Voor de deur heb ik inderdaad ook tochtstrip in mijn gedachte. Ik wil de deur afsluiten met eierkistsluitingen.
×
×
  • Create New...