Jump to content

Jurze

Members
  • Content Count

    101
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jurze

  1. Wat leuk dat er meer mensen mee bezig zijn! Heb zelf ook een systeempje geknutseld adhv een arduino. Deze geeft de plantjes water wanneer de grond droog genoeg is. Ik heb de volgende sensor gebruikt : link Dan heb je ook geen gedoe met het wegen van de potten, en het is bij mij gebleken dat het systeem prima werkt! Waar je wel even voor moet zorgen in je arduino code, is dat de sensor enkel stroom krijgt op de momenten dat er ook daadwerkelijk een meting gedaan wordt. Ik deed dit zelf 1x per half uur maar dat zou in principe nog minder vaak kunnen. Als er continue stroom op de sensor staat zorgt dit in combinatie met de vochtigheid voor snellere corrosie. Naast die sensor heb ik dan nog een luchtvochtigheidssensor en een temperatuursensor , en een relais om de pomp aan/uit te zetten en zo de plantjes van water te voorzien. Dit alles werd in de vorm van een zeer matige html file geupload naar : http://www.jurzeplants.co.nf Op dit moment is het systeem echter losgekoppeld omdat ik voor school een andere opdracht heb waar ik mijn arduino voor moet gebruiken. Leuk om te lezen dat mensen de arduino gebruiken icm de raspberry pi!! Hier ga ik me na de huidige schoolopdracht ook in verdiepen, om zo de gegevens wat mooier en vooral makkelijker online te krijgen EDIT: Ik heb trouwens nog ergens een versie liggen waar ik dit allemaal laat gebeuren via een arduino nano. Hier heb ik zelfs een behuizing voor gemaakt met mijn 3d printer. Dit is dus een mini kastje wat iedereen in zijn tent kan hangen om zo in iedergeval de vochtigheid van de aarde, de temperatuur en de luchtvochtigheid te meten. en er zit al een relais in waar je een eventuele pomp op kan aansluiten. (eigenlijk gewoon een kant en klaar product haha) misschien hier eens een handeltje in starten? ik zou er winst op maken als ik ze voor 20,- per stuk verkoop... en dan hoef je niet eens meer zelf te knutselen.
  2. Jup dit is Santa Marta en word verkocht als Santa Maria. Los daar van is het een heerlijk wietje. De geur begint alweer goed terug te komen en vandaag dan maar eens wat uitgeprobeerd. De smaak is heel erg lekker, het doet me een beetje denken aan tropical aanmaaklimonade. Het effect was ook heel erg fijn. Intens relaxed en ontspannen, en een blij euphorisch gevoel. Ergens ook best wel uplifting! Kreeg er wel hele rode droge ogen van, maar dat is voor mij persoonlijk niet echt een probleem.
  3. Trichomen die melkachtig en amberkleurig waren. Daarnaast waren de blaadjes helemaal geel geworden, wat als ik het goed heb een teken is dat de plant ook alle voedingsstoffen uit zijn eigen blaadjes gehaald heeft. Oogsten ging verder wel oke, heb ze nat geknipt en ga het bij plant #2 waarschijnlijk droog proberen. Ik vind het een nadeel dat blaadjes vreemd opdrogen en je dit soort fenomenen krijgt: Heb de uitstekende blaadjes nog een beetje getrimt zodat de topjes er iets mooier uit zien. Het drogen ging helaas een beetje snel doordat het droogkastje iets te dicht bij een radiator stond(vermoedelijk) . Na 4 dagen begon het echt flink droog te worden en de stengeltjes braken meteen als ik ze probeerde te buigen. totale oogst van dit ene plantje : (ik had misschien iets moeten gebruiken als schaal) Dit ga ik nu dan allemaal curen! Ik maak hierbij gebruik van deze techniek: http://www.rollingstoned.nl/altijd-perfect-gecurede-wiet/ Van de andere plant zijn de trichomen nog grotendeels doorzichtig dus die blijft nog lekker even staan
  4. Ze zijn nu 8 weken aan het bloeien.1 van de 2 plantjes begint na het overstappen op enkel water erg geel te worden. (vorige week mee begonnen) Als ik de trichomes bekijk zijn deze bijna allemaal melkachtig. Kan ik deze al oogsten? De andere blijft nog wat groener en heeft ook grotendeels doorzichtige trichomen. op de website van hyseeds staat 8-9 weken bloei. 1 plant geeft echter tekenen klaar te zijn om te oogsten. Kan ik dit dan ook gewoon doen?
  5. Ga het zo gelijk even testen, dankjewel!!!
  6. Hierbij dan een paar foto's Gewoon onder led omdat het dus erg moeilijk is om alles goed te belichten. plantjes staan morgen 3 van de 8-9 weken in bloei dus ik heb hoop voor een goede opbrengst
  7. zijn nu lekker aan het bloeien tot nu toe geen bladproblemen of wat dan ook! Zijn mooi groen maar niet te groen. morgen weer een paar foto's!
  8. Ja dit is me aangeraden door andere forumleden. Ik heb gewoon de gehele kweek beide functies aan Licht is gewicht zeggen ze Leuk dat je reageert! Minder leuk dat je zo reageert.. Maar je hebt gelijk. Op de site is dit te lezen: Het gaat hier dus eigenlijk om Santa Marta, maar ze worden verkocht als santa maria.
  9. De plantjes zijn ondertussen al in bloei! Hierbij wat foto's met "normaal" licht graag uw meningen Lamp hing er ondertussen iets te dicht op, dus deze heb ik zojuist wat omhoog gehangen
  10. Aha, dan ga ik eens kijken of het beter wordt wanneer ze de komende dagen alleen water krijgen. Ik zou dat het liefste altijd doen, maar de tent staat op een erg donkere plek en ik heb moeite om de foto's goed belicht te kijgen zodra ik de led uit heb staan. Volgende foto's zal ik proberen in normaal licht te maken
  11. UPDATE: De plantjes gaan lekker Hierbij wat foto's: Sommig bladpuntjes zijn wat geel, dus even een stukje terug gegaan met de voeding. Wat mij ook opvalt is dat bij sommige nieuwere blaadjes de puntjes gedraaid zitten. Kon er niet echt iets over vinden. Iemand die er iets van weet? Foto:
×
×
  • Create New...