Jump to content

Weedguru

Members
  • Content Count

    41
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Weedguru


  1. @Xaim

    Is goed, ik laat ze gewoon zo

    Ze zijn 5 januari ontkiemt
    Ze zaten eerst in 'all purpose' grond van de lokale boerenbond-shop, aangezien ze geen stekjesgrond in stock hadden.
    Erna heb ik ze verpot in Plagron Promix, eerst een beetje te weinig bemest denk ik (heeft namelijk van zichzelf niets), enkel met Plagron 'seedbooster'.
    Toen ik merkte dat de bladeren begonnen verkleuren beseft dat ik eigenlijk al had moeten beginnen met de andere plagron producten (naam ontgaat me even, gewoon hun aangeraden schema).

    Hmmm, maat zei me eventueel idd enkele zaadjes bij te planten... misschien idd wel doen, zal zien of ik aan zaadjes kan geraken zonder meteen weer 5 te moeten bijbestellen
    Nu, ik vroeg me zoiezo af: Ze zijn nu ongeveer een maand oud, tot nu stonden de lichten op 16/8, las dat ik ze mss op 18/6 kon zetten, wat denk je? Of gaat dat niet zo uitmaken?

    Bedankt voor de raad! 


  2. En toen waren er nog maar 2:

    IMG_20190203_174036.thumb.jpg.ce9a5f6675f43db85c9f5682f65e40aa.jpgIMG_20190203_174043.thumb.jpg.de78a75928ae3cbfd0f18562edf2de75.jpg

    Xiam (of anderen), zou je even kunnen advies geven ivm die onderste foto: Een vriend zei me die dode/gekrulde bladen te knippen, goed idee of helemaal niet? :)

    Heb 't proberen online te checken, maar was me niet meteen duidelijk vanaf wanneer en welke bladen je mag/kan wegknippen

    Overigens, bij het verpotten heeel aangenaam verrast geweest door de linkse dame, bij het openen van de airpot kon je de hele klomp aarde gewoon vastpakken, zonder dat er wat van afviel. Je zag langs alle kanten wat wortels doorkomen. Op zich dus wel wat de potten beloven.

    Bij de rechtse moet ik nog wat aarde bijdoen zag ik, zal voor straks of morgen zijn ^^

    Beetje rot dat er nog maar 2/5 over zijn, maar heel wat lessen geleerd, en 1 van die 2 ziet er momenteel echt wel veelbelovend uit =))


  3. 12 hours ago, Collie Weed said:

    Koud water vinden ze niet echt fijn.

    Oh shi-, echt? Nee, was ik me totaal niet van bewust

    12 hours ago, Collie Weed said:

    Haal een gietertje en maak het gat wat kleiner tot een mooi dun straaltje,zo kun je de aarde niet uit elkaar wateren.
    Verdelen van water gaat ook makkelijker en doseren ook.
    Pak gewoon een dopje wat erop past,en maak er meerdere kleine gaatjes in.(douche)
     Geef nooit water op je blad,dat brand in.

    Hmm, gietertje heb ik, zal ik idd eens proberen, verder lijkt me de plantenspuit wel vrij ok te doen qua verspreiden, en de aarde niet teveel te verplaatsen, maar again, ga toch eens bekijken met 't gietertje.

    Ook de PH test kit er eens bijgehaald, tot mijn grote schaamte eigenlijk nog niet goed nagemeten... :mellow: 

    Edit: Jeeeez =') Ook die Ph test kit is nog zo simpel niet xD Ik dacht dat 't dop eraf en meten was, nee, moet je nog de precieze temp van het water weten enzo voor het calibreren, euuuh, keertje thermometer gaan halen I guess.
    En morgen langs de winkel voor wat flessen mineraalwater, dat zou qua Ph zoiezo prima moeten zijn, niet? En eerlijk, je gebruikt zo weinig water op de stage dat 't qua prijs heus niet de moeite is het ervoor te laten...

    Vraagje nog over het water: Eenmaal de voeding opgelost is in 't water, hoe lang blijft dat 'vers'? Zelfs met een halve liter kom ik nu al 'n heel tijdje toe... en eigenlijk nog niet ververst


  4. Dus, had bovenstaande eigenlijk zondag, 20/01 geschreven, vergeten posten.

    Iig, toen ik die dag thuiskwam was 1/3 dames compleet vesrchrompelt (21/01), de extra wind van de fan heeft waarschijnlijk geen deugd gedaan, uitdrogen van de grond is iig gelukt =')

    IMG_20190121_110232.thumb.jpg.a02088dd4fcfd844791cfed85c151505.jpg

    Terug water beginnen geven, en een schietgebedje gedaan, dag erna zag ze er terug wat beter uit:

    IMG_20190122_064345.thumb.jpg.cd99634f8850ca8a607d8e82644d9e10.jpg

    Dit is hoe de 3 dames er vandaag bijstaan. Nog geen stap verder waarom de bladen verkleuren, maar komt hopelijk wel goed. 

    IMG_20190123_080652.thumb.jpg.a1cf94db943ab549ff278cff905f9c1e.jpg


  5. On 1/20/2019 at 8:58 PM, HUFFnPUFF said:

    van onder zal de grond wel opzuigen, een pak papier ook, maar wat gebeurt er dan? nemen de wortels dat vocht op of heeft het nu gewoon een natte kont ;) 

    Good question, maar da's het enige dat ik kan bedenken waarom ze plots zijn beginnen druipen en verkleuren =) Ze zagen er mooi van kleur uit, allemaal ook nogal uniform (qua kleur dan), nu heeft de ene op 't uiteinde wat verkleuring, de andere aan de binnenkant van de top bladeren.

    En ben niet meer water beginnen geven ofzo, in tegendeel... het enige dat verandert is is dat ik water in de bak ben beginnen doen... is ongeveer 1-2 dagen erna begonnen. Komt wel goed =) Gewoon even uitzoeken waar ik fout ga ^^ Ben nu de grond goed aan 't laten uitdrogen, ik probeer op tijd eens te updaten, en je feedback is meer dan welkom! =))


  6. 1 hour ago, HUFFnPUFF said:

    cocosdroog

    Sorry, je zegt nu al paar keer cocosdroog, wat bedoel je daar precies mee? ;) Vond 't niet meteen op google. 't is gewone aarde, als dat relevant is xD 

    @Limbic Hmmm, zo heb ik het initieel gedaan hoor, water in de bakken, plantenspuit voor de toplaag, echter, toen ik verkleuring begon te merken ben ik meer water beginnen geven ipv minder, mogelijk niet de beste keuze :whistling

    Eventueel zet ik een bak met water naast de planten, ipv de potten er in te zetten (want ik denk idd dat ze wel degelijk van beneden wat water optrekken), of zet de potten nog in een apart schaaltje.

    Sinds gisteren iig minder water beginnen geven, omdat meer 't duiidelijk geen goed deed =')

    Bedankt voor de hulp, ik hou 't in 't oog en hopelijk fleuren ze tegen morgen weer een beetje op :) Fijne zondag nog!


  7. 21 hours ago, HUFFnPUFF said:

    dat is de enige die niet te nat staat ;) daarom

    Hmmm, nu, de reden dat ze er op de foto's zo nat uitzien is omdat ik idd net ervoor wat water uit de fles had gegeven, in 't vervolg idd eerst sproeien, ik merk hoe hard het water blijft "liggen" op de toplaag als je 't gewoon uit de fles geeft o.O

    Nu, ik bedenk me ook dat dit is beginnen gebeuren de dag na @Limbic voorstelde wat water in de bakken te kletsen, ik denk dat ze mogelijk daardoor al wat meer water krijgen (niet zeker hoe goed die potten/grond dat water naar boven trekken...?) en ben ik teveel water blijven geven ipv te compenseren? (ik tag je overigens niet om te blamen Limbic ;) Maar mss weet jij of 't invloed kan hebben? xD =)) )

    Ik zal nu eerst even het water in de bakken laten opdrogen, en een dag of twee terug enkel sproeien, en eventueel erna terug water in de bakken, maar minder sproeien, klinkt als een redelijk plan? :)


  8. Hey guys, gaat op zich wel ok denk ik, maar nu merk ik dat er eentje toch precies een beetje aan droeve kant lijkt, op de groepsfoto links boven, de blaadjes zijn een beetje aan de bleke kant, en druipen wat meer dan de anderen. Degene in de pot met te weinig aarde heeft overigens de bladeren erg hard naar boven staan, mogelijk omdat de pot wat in de weg zit ofzo? Iets om zorgen over te maken, of niet echt?

    De kleuren op de foto zijn niet ideaal, morgen nog eens een paar deftige shots nemen

    Edit: Heb me wel net beseft dat ik eigenlijk de PH van het water nog niet goed gechecked heb :whistling Misschien eens dringend tijd om dat te doen, dat de grond er zo nat uitziet is omdat ik wat water van de fles heb gegeven ipv de kraan, en zonder de seedbooster formule

    IMG_20190119_180425.jpg

    IMG_20190119_180446.jpg

    IMG_20190119_180450.jpg

    IMG_20190119_180456.jpg


  9. On 1/12/2019 at 11:30 PM, HUFFnPUFF said:

    met een fan erbij gaat alles wel heel hard verdampen (zwarte pot open pot kleine pot zwarte bak) 

    Sorry, volg niet helemaal? xD Snap wel dat 't met een fan meer gaat verdampen... maar 

    On 1/13/2019 at 12:38 AM, Limbic said:

    En met een fan erbij waait je zakje ook weg.:rolleyes:

    Zakje? :P Hoe bedoel je? Of heb je 'n bekertje ofzo over de plantjes zet?

    Overigens, zoals jij het beschrijf doe ik 't momenteel ook, 2, max 3x per dag met spray, beetje water in de bak doen kan idd geen kwaad lijkt me, ga ik zometeen even doen =) 

    Also:

    On 1/12/2019 at 6:38 PM, Limbic said:

    Plastic weggooi bekertje kan ook. Waar je in de stad je bier in krijgt.

    Hahaha xD Waar jij van komt misschien wel :D Hierzo word dat als heiligschennis bezien (ik ben van over de grens, ssshhh, niemand zeggen ;p )

    • Like 1

  10. Eentje van gisteren:

    Degene met de minste aarde lijkt me het slechtst te doen momenteel, maar ok, de andere 2 zien er (mijns inziens) best ok uit, straks neem ik eens een foto van betere kwaliteit ^^

    Ik probeer nog steeds te bedenken hoe ik een greenhouseje zou kunnen maken voor erover te zetten, voor flessen leken ze me te groot te worden (met de potten ook wat lastig vs. de kleine potjes...
    Maar anderzijds zou 't mss toch niet slecht zijn.
    Heb ook een fan besteld, voor wat meer air flow in the tent, momenteel draait de top fan niet, omdat de temp in de tent echt niet overdreven hoog is (heck, qua temp is momenteel echt beter zonder fan aan), maar daardoor wel wat "windstil" in de tent waarschijnlijk.
    Maar hopelijk over een dag of 2-3 een degelijke bureau-fan voor op de grond

     IMG_20190111_213242.thumb.jpg.6e46c2a1659aeebc405e842458f28ffe.jpg


  11. All right, will do

    Heb er net eentje verpot, maar ik vond 't toch akelig lastig, aarde viel compleet uiteen, waardoor ik ook niet geheel zeker ben hoe goed 'ie nu in de nieuwe pot ligt.

    Ik voeg fototje bij, zou ik nog wat wachten voor de andere 2? Overigens, blaadjes hangen wat naar beneden, teken dat ze water droog zijn? Of is 't wel ok zo?

    De pot is weer niet HELEMAAL vol vrees xD Beetje verkeerd ingeschat hoeveel plek de aarde uit 't kleine potje zou innemen :)) Was niet de bedoeling

    IMG_7634.JPG

    _MG_7635.JPG

    _MG_7636.JPG


  12. 11 hours ago, Xaim said:

    Volgende keer zou je dan de flessen kunnen gebruiken :innocent:

    Yeah, les geleerd, met beetje moeite zou ik 't ze een stuk aangenamer kunnen maken volgende keer :)
    Volgende keer dat ik naar winkel ga neem ik wel flessen water mee ofzo =))

    Quick question: Ik ga zometeen verpotten, 2 dingetjes:
    1. de grond inwateren: met zuiver (/gewoon) water, of alvast met de nutrients in?
    2. Voor het berkeen van de grow schedule vragen ze flowering en grow time, flowering ga ik 8 weken voor nemen (?), voor de grow: 2, of 3?

    Grts, en bedankt voor al het advies! :) Ik probeer het zo nauw mogelijk op te volgen, laziness gets the better of me sometimes =))


  13. 1 hour ago, Limbic said:

    Zaadhulsje breken en vliesje er af. Suc6.

    Ok boys, grabbing the teasers, IM GOING IN

    Kwaad gaat 't iig niet kunnen =) 

    Edit: Oh shit, je hebt gelijk! Zaadje ging er relatief makkelijk af met een pincet en wat prulwerk. De bladeren zien er prima uit qua kleur, thanks!! Ik had hem gisteren echt al bijna de vuilnis ingegooid :whistling

    Ok, ik ga ze nog een paar dagje in de kleine potjes houden, als ik thuiskom van werk zal ik ze verpotten naar de airpots (ben ik overigens wel benieuwd naar :blink: Deel van de reden dat ik die nam was dat ik las dat je een pak minder moet stressen over overwateren... 

    Nog enige laatste tips voor ik ze overplant? (zoals je potten niet half-vol steken xD)


  14. @Limbic

    Yeah, zo al paar dingen geleerd... Idd wel gaatjes geprikt.

    @Xaim

    Helaas dit weekend geen flessen meer gevonden, maar staat op 't lijstje voor volgende keer...
    Heb ook warmte matje gelegd, had ik toch liggen.

    Sooo, van 5 in de verpakking naar 4 in de grond, van 4 in de grond 3 seedlings, maar nu lijkt de derde vrij dood...
    "Dus toen waren er nog maar 2 xD"
    Die gaan iig niet moeten strijden om het licht :p 

    Ik dacht de 2 overblijvende vandaag naar 1L potten te verpotten?

     

    IMG_20190107_203845.jpg

    IMG_20190107_203833.jpg

    IMG_20190107_203839.jpg

    IMG_20190107_203852.jpg


  15. 9 hours ago, Limbic said:

    Waarom de bekertjes maar half gevuld? Zaden hebben een penwortel die je nu meteen rondjes laat draaien. Ook met verpotten is een volle cub makkelijker. 

    Waarom? Ehhhhm, scatterbrain en niet weten waar ik mee bezig ben? xD
    Maar goed dat je 't opmerkt, eig beetje stom idd, zal ik volgende keer niet meer voorhebben :)

    "Penwortel die rondjes gaat draaien?" Waarom dan? Ik dacht dat de bedoeling was ze nu een dag of... 5 in deze te houden, en dan te verpotten naar 1L airpots. Of is dat in die tijd dus de wortel die naar beneden schiet en tegen de bodem rondjes gaat draaien? 
    Iets dat ik nu nog kan doen? Ik dacht te verpotten naar de airpots van zodra de eerste 2 blaadjes verschijnen/de zaad afgeworpen word

    De opmerking van het verpotten klinkt erg logisch nu je het zegt... helemaal niet aan gedacht.


  16. @Xaim

    • Dek de kopjes af met wat folie en paar gaatjes er in, zo creëer je een broeiend klimaat waardoor de zaadhulzen er makkelijker afgaan en het klimaat is stabieler.

    Net wat foto's proberen nemen, maar veel ruimte is er niet meer voor de seedlings de folie zouden raken, had ik de eerste dag of 2 best wel gedaan, maar heb schrik dat ze nu 's nachts tegen de folie zouden aangroeien?

    •  Probeer de lamp op 40-45cm te hangen, zodat er wat warmte naar beneden komt bij de zaailingen.

    Yeah, heb ik gisteren bedacht, nu hangt ze idd op zo'n 40 cm, voelt qua temp beter aan

    •  Als de zaailingen hun zaadje afgeworpen hebben zou je de warme lucht wat boven in te tent komt, met de fan iets naar beneden kunnen blazen. (let op doe dit niet direct OP de zaailingen, maar langs de tent wand)

    Hmm, good point, heb ook net de verwarming in de kamer beetje aangezet, er komt momenteel echt niet genoeg warmte van de lamp om 't de moeite te maken de fan op te zetten... 

    • pas op ,et te veel water geven.

    Hmmm, yeah, zelf nu al? Meestal (als ik terugkom van werk, of wakker word) is de aarde wel goed droog (maar niet per se KURKdroog) als ik toekom, dan spuit ik beetje bij tot de bodem weer nat is.
    Als ik thuis ben heb ik wel de neiging al beetje te spuiten voor de grond terug helemaal droog is, best dus mee oppassen?

    Ik maak zo een fototje of twee als update :)


  17. Ok, na een valse start zijn we nu eindelijk bezig!

    Ondertussen zijn alle 4 boven aan het komen, bij eentje zat de wortel wss niet goed naar beneden, waardoor 'ie nogal lang schuin aan het groeien is geweest..

    Overigens ook 4 en geen 5... Bij het uitpakken (rotverpakking xD) is er eentje gaan vliegen, en was nergens te bespeuren.

    Achja, 4 gaat ook =D 

    Laatste opmerking: Ik ben echt wel amazed over hoe koel de lamp draait... Ik vond 't met de flap open zelfs wat frisjes voor de seedlings, 1m boven de zaadjes en voelde aan als geen 25 graden....

    Nu sinds een dag met de tent toe, nog steeds nada problemen, de fan staat zodat ie aansprignt op 25graden, maar daar komt ie zelfs niet aan.

     

    IMG_20190104_193459.jpg

    IMG_20190104_193519.jpg

×
×
  • Create New...