Jump to content

Hazing

Members
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hazing

  1. bij smartpots zouden ze wellicht door de zak heen kunnen groeien. ik ken niemand die dit heeft geprobeerd. Het is ook niet de bedoeling volgens mij. En ik heb mijn twijfels of de wortels door die vijverzakken heen groeien. Er staat: 'Ongecontroleerde groei in de vijver verhinderen' Ik denk het niet ...
  2. De auto amnesia haze ziet er goed uit. De plant op de onderste foto ziet er ongelukkig uit
  3. Optimaal is het natuurlijk niet. Stel dat je na 6 weken al moet overpotten, wat dan? Ik zou hem dan niet 4 weken in die pot laten staan. Het blijft lastig inschatten hoe snel die power flowers groeien. Ik ken ze niet. Ik zou een reserveplan hanteren. Als overpotten echt nodig is, bijvoorbeeld na 5-6 weken, pot ze dan over in een tussenpot van 5 liter.
  4. Grond is te nat. Volgens mij komt dat ook door de structuur van de grond. Die is ook niet ideaal (voor de wortelgroei).
  5. Fleurella potgrond is onlangs als beste getest door de consumentenbond https://www.karwei.nl/assortiment/fleurella-potgrond-zak-40-ltr/p/B508374 https://www.gamma.nl/assortiment/fleurella-potgrond-rhp-40-liter/p/B508374
  6. Het aantal weken verschilt per plant. Het beste is inderdaad kijken of de pot goed doorgeworteld is. Daarnaast zou je kunnen kijken naar de hoogte. Ik heb gisteren cherry tomaatplantjes overgepot. Die stonden in een 1 liter pot en die zijn daarin 40 cm geworden. Ik schat - rekeninghoudende met het verschil in volume - dat jouw planten in een 2 liter pot tussen de 40 en de 60 cm kan worden. Ik heb vorig jaar de hoogte van de planten iedere dag gemeten. Ze groeide ongeveer 2 cm per dag. Zodra de groei minder werd, had ik ze overgepot, en groeide ze - na een paar dagen stress - weer met 2 cm. In het begin zullen ze overigens geen 2 cm groeien, eerder een halve of een cm per dag. Ik schat dat het nog wel 6 tot 8 weken kan duren voordat jouw potten van 2 liter goed doorgeworteld zijn.
  7. Ik zal hem voor je plaatsen Ziet er netjes uit!
  8. Die zien er goed uit! Ik ben trouwens jaloers op je kweektent. Dat is een mooi simpel ding! Dat lijkt me echt ideaal!
  9. Heb je een foto? Hoe groot zijn ze nu? Bij weersomstandigheden als vandaag zou ik zeggen dat het wel kan. Ik zie maar weinig volle zon. Ik zou ze nog wel 's nachts in de tent terugzetten.
  10. Ik zit me nu te bedenken, als het organisch of biologisch was geweest, had het wel duidelijk op de verpakking gestaan. Aangezien het voor de groene bladeren is, weet ik het haast wel zeker. Ik zou het niet gebruiken. De plant ziet er goed uit. Die heeft voorlopig geen water en extra voeding nodig. Volgens mij hebben de hyrdokorrels meer effect als ze op de bodem liggen. Of het toegevoegde waarde heeft als ze bovenop liggen, weet ik niet. Qua warmte heb ik ook mijn twijfels. Het zou kunnen. Dat ze water vasthouden en langzaam afgeven, weet ik wel zeker. Het zal geen negatief effect hebben, dus je kunt ze laten liggen. Als de aarde te weinig zuurstof krijgt, zal dat eerder liggen aan de hoeveelheid water die ze krijgen
  11. Mijn duits is niet zo goed. Is die voeding op chemische basis? Ik raad aan dat je een vloeibare voeding toepast op organische/biologische basis, bijvoorbeeld de vloeibare voeding die men voor tomatenplanten gebruikt. Vloeibare voeding op chemische basis wordt gebruikt op planten die niet worden geconsumeerd (= eten of roken). Gezien de NPK verhouding is het een voeding die geschikt is tijdens de groeifase, en (veel?) minder geschikt voor de bloeifase. Ik zou sowieso de helft van de voeding aanraden die wordt voorgeschreven, dus 7 ml op de 4 liter. Ten slotte raad ik je aan om een voeding alleen te gebruiken als de plant voedingstekorten aangeeft, bijvoorbeeld gele bladeren. Ik denk zelfs, aangezien je "goede tuincentrum aarde" gebruikt, dat je de plant gaat overvoeden.
  12. 3 autoflowers, interessant. Ik ga dit jaar ook voor de autoflowers. Ik ga je volgen! Succes!
  13. Turfpotjes trekken vocht uit de grond en drogen snel uit. Ik gebruik ze zelf ook, maar ik zet ze in een klein kweekkasje, zodat ze in een vochtige omgeving staan. Je kunt ze ook op een schaaltje zetten en ervoor zorgen dat er een laagje water in ligt. De techniek van alkaline met betrekking tot het water geven, werkt ook prima. Vooral als ze in de volle grond staan Maar ik denk wel dat de bovenste laag grond eerder droog is dan de onderste laag. De voeling van de pot heb je naar mijn mening snel onder de knie. Ik zou het bijna logisch of natuurlijk willen noemen. Beide technieken zijn in ieder geval gebruikelijk. Probeer ze beide uit en oordeel wat je zelf prettig vindt. En ik zou inderdaad ook het water uit de kraan even laten staan. Over chloor die vervliegt wist ik niet, maar ik deed het altijd omdat het water uit de kraan altijd een stuk kouder is. Door het een paar uurtjes te laten, is het meer op kamertemperatuur. Of het daadwerkelijk helpt, is nog niet bewezen, maar het lijkt mij voor de plant wel prettiger. Ik zou ze (vroeg) in de ochtend water geven of (laat) in de avond. In ieder geval niet overdag. En als ze buiten in de openlucht en in de volle grond staan, zou ik alleen water geven als het twee dagen niet heeft geregend. Maak het die wortels niet te gemakkelijk
  14. Er zijn vuistregels voor het water geven, maar ik zou die achterwege laten. Komen de planten uiteindelijk in een grotere pot maar nog steeds in de kas? In de kas is het meestal warmer en kan het zijn dat je meer water moet geven dan de vuistregel. Maar ik denk dat de meeste kwekers, vooral beginners, meestal eerder te veel water geven in plaats van te weinig. Je kunt altijd voelen aan de zwaarte van de pot of je water moet geven. Geef een keer water tot het er (een beetje) onder uitkomt. Voel dan aan de pot hoe zwaar die is. Wacht twee dagen en voel dan weer aan de pot en dan zal die een stuk lichter zijn. Heb je het gevoel dat die nog lichter kan, wacht dan nog 12 of 24 uur. Als de plant een dag droog staat, is dat geen ramp. De wortels gaan bij droogte op zoek naar vocht. Dat betekent meer wortels, en meer wortels betekent (meer voeding en) een grotere plant. Op een gegeven moment wordt de pot te klein en dat merk je onder andere wanneer de pot snel licht wordt.
  15. Je kunt drie dingen doen: 1. uitgraven en opnieuw planten in betere grond. De plant is nog klein en het is geen autoflower, dus dat is een optie. 2. of je kunt hem vloeibare voeding geven. Dit is een makkelijke maar wel de duurste optie. 3. of je kunt wachten tot de wortels alle benodigde voeding hebben gevonden. Dit is de makkelijkste optie, want dan hoef je niks te doen. Dit is ook de meest risicovolle optie, want als de wortels niet de benodigde voeding vinden, kan dat leiden tot mindere opbrengsten. Ik denk niet dat de plant doodgaat, want hij zal wel iets vinden qua voeding, maar ik denk niet dat het genoeg is voor een leuke opbrengst en dat je last blijft houden van gele bladeren.
  16. Staat die in gewone tuinaarde? Of op een plek waar eerder iets is gekweekt? Ik zie wel wat perliet, maar de rest van de grond lijkt op gewone tuingrond.
  17. Ja dat klopt, maar dat betekent dat de groeifase langer duurt.
  18. Of je zet er 4 a 5 bij het voorraam, en de rest achter of boven voor het raam
  19. Wanneer autoflowers (AF) in de bloei gaan, heeft niks te maken met het aantal weken. Autoflowers gaan in de bloei na de zevende vertakking. Hoe lang de groeifase duurt is afhankelijk van de omstandigheden, zoals de hoeveelheid (en kwaliteit) van het licht. Hoe beter de omstandigheden, hoe sneller de groei, hoe eerder de bloeifase begint. Onder de meest optimale omstandigheden (grond, licht, temperatuur etc) duurt de groeifase ongeveer 4 weken, de 4 weken die op de verpakking staat. Dus wees maar niet bang dat ze nu in de bloei schiet ;-) Ik denk dat dat nog ongeveer 4 weken duurt Ik zal de meest optimale omstandigheden kort weergeven. Optimale omstandigheden Grond: Luchtige grond (kokos en perliet) bevordert de wortelgroei en dus de plantgroei. Licht: In de groeifase moet de AF zoveel mogelijk licht hebben, het liefst zonlicht, en het liefst het dichtst bij de 18 uur licht/6 uur donker. Temperatuur: Constante temperatuur die niet lager is dan 20 graden, bijvoorbeeld tussen de 22 en de 24 graden. De meest optimale omstandigheden zijn in onze klimaat moeilijk te behalen. Vandaar dat mensen indoor kweken. Wat je echt niet moet doen met een AF Overpotten, iedere keer van buiten naar binnen (andere temperatuur, luchtvochtigheid etc), fimmen en toppen. Niet te veel water(!), want dat belemmert de wortelgroei. Het allerliefst doe je na het ontkiemen helemaal niks meer aan je plantje en laat je haar lekker staan. Ontdek het zelf Als je nog een zaadje van de white russian weet te bemachtigen, doe dan het volgende en zie het verschil. Ontkiem het tweede zaadje in de laatste week van mei (uiterlijk de eerste week van juni), en zet het plantje (na het ontkiemen) buiten direct in een pot van ongeveer 20 liter. Als je wil, kun je het ook nog in duurdere grond zetten, bijvoorbeeld in DCM Ecoterra Kwekerspotgrond, maar ik weet niet of die bij jou in de buurt verkrijgbaar is.
×
×
  • Create New...