Jump to content

Hazing

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Positief

About Hazing

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. bij smartpots zouden ze wellicht door de zak heen kunnen groeien. ik ken niemand die dit heeft geprobeerd. Het is ook niet de bedoeling volgens mij. En ik heb mijn twijfels of de wortels door die vijverzakken heen groeien. Er staat: 'Ongecontroleerde groei in de vijver verhinderen' Ik denk het niet ...
 2. De auto amnesia haze ziet er goed uit. De plant op de onderste foto ziet er ongelukkig uit
 3. Optimaal is het natuurlijk niet. Stel dat je na 6 weken al moet overpotten, wat dan? Ik zou hem dan niet 4 weken in die pot laten staan. Het blijft lastig inschatten hoe snel die power flowers groeien. Ik ken ze niet. Ik zou een reserveplan hanteren. Als overpotten echt nodig is, bijvoorbeeld na 5-6 weken, pot ze dan over in een tussenpot van 5 liter.
 4. Grond is te nat. Volgens mij komt dat ook door de structuur van de grond. Die is ook niet ideaal (voor de wortelgroei).
 5. Fleurella potgrond is onlangs als beste getest door de consumentenbond https://www.karwei.nl/assortiment/fleurella-potgrond-zak-40-ltr/p/B508374 https://www.gamma.nl/assortiment/fleurella-potgrond-rhp-40-liter/p/B508374
 6. Het aantal weken verschilt per plant. Het beste is inderdaad kijken of de pot goed doorgeworteld is. Daarnaast zou je kunnen kijken naar de hoogte. Ik heb gisteren cherry tomaatplantjes overgepot. Die stonden in een 1 liter pot en die zijn daarin 40 cm geworden. Ik schat - rekeninghoudende met het verschil in volume - dat jouw planten in een 2 liter pot tussen de 40 en de 60 cm kan worden. Ik heb vorig jaar de hoogte van de planten iedere dag gemeten. Ze groeide ongeveer 2 cm per dag. Zodra de groei minder werd, had ik ze overgepot, en groeide ze - na een paar dagen stress - weer met 2 cm. In het begin zullen ze overigens geen 2 cm groeien, eerder een halve of een cm per dag. Ik schat dat het nog wel 6 tot 8 weken kan duren voordat jouw potten van 2 liter goed doorgeworteld zijn.
 7. Ik zal hem voor je plaatsen Ziet er netjes uit!
 8. Die zien er goed uit! Ik ben trouwens jaloers op je kweektent. Dat is een mooi simpel ding! Dat lijkt me echt ideaal!
 9. Heb je een foto? Hoe groot zijn ze nu? Bij weersomstandigheden als vandaag zou ik zeggen dat het wel kan. Ik zie maar weinig volle zon. Ik zou ze nog wel 's nachts in de tent terugzetten.
 10. Ik zit me nu te bedenken, als het organisch of biologisch was geweest, had het wel duidelijk op de verpakking gestaan. Aangezien het voor de groene bladeren is, weet ik het haast wel zeker. Ik zou het niet gebruiken. De plant ziet er goed uit. Die heeft voorlopig geen water en extra voeding nodig. Volgens mij hebben de hyrdokorrels meer effect als ze op de bodem liggen. Of het toegevoegde waarde heeft als ze bovenop liggen, weet ik niet. Qua warmte heb ik ook mijn twijfels. Het zou kunnen. Dat ze water vasthouden en langzaam afgeven, weet ik wel zeker. Het zal geen negatief effect hebben, dus je kunt ze laten liggen. Als de aarde te weinig zuurstof krijgt, zal dat eerder liggen aan de hoeveelheid water die ze krijgen
 11. Mijn duits is niet zo goed. Is die voeding op chemische basis? Ik raad aan dat je een vloeibare voeding toepast op organische/biologische basis, bijvoorbeeld de vloeibare voeding die men voor tomatenplanten gebruikt. Vloeibare voeding op chemische basis wordt gebruikt op planten die niet worden geconsumeerd (= eten of roken). Gezien de NPK verhouding is het een voeding die geschikt is tijdens de groeifase, en (veel?) minder geschikt voor de bloeifase. Ik zou sowieso de helft van de voeding aanraden die wordt voorgeschreven, dus 7 ml op de 4 liter. Ten slotte raad ik je aan om een voeding alleen te gebruiken als de plant voedingstekorten aangeeft, bijvoorbeeld gele bladeren. Ik denk zelfs, aangezien je "goede tuincentrum aarde" gebruikt, dat je de plant gaat overvoeden.
 12. 3 autoflowers, interessant. Ik ga dit jaar ook voor de autoflowers. Ik ga je volgen! Succes!
 13. Turfpotjes trekken vocht uit de grond en drogen snel uit. Ik gebruik ze zelf ook, maar ik zet ze in een klein kweekkasje, zodat ze in een vochtige omgeving staan. Je kunt ze ook op een schaaltje zetten en ervoor zorgen dat er een laagje water in ligt. De techniek van alkaline met betrekking tot het water geven, werkt ook prima. Vooral als ze in de volle grond staan Maar ik denk wel dat de bovenste laag grond eerder droog is dan de onderste laag. De voeling van de pot heb je naar mijn mening snel onder de knie. Ik zou het bijna logisch of natuurlijk willen noemen. Beide technieken zijn in ieder geval gebruikelijk. Probeer ze beide uit en oordeel wat je zelf prettig vindt. En ik zou inderdaad ook het water uit de kraan even laten staan. Over chloor die vervliegt wist ik niet, maar ik deed het altijd omdat het water uit de kraan altijd een stuk kouder is. Door het een paar uurtjes te laten, is het meer op kamertemperatuur. Of het daadwerkelijk helpt, is nog niet bewezen, maar het lijkt mij voor de plant wel prettiger. Ik zou ze (vroeg) in de ochtend water geven of (laat) in de avond. In ieder geval niet overdag. En als ze buiten in de openlucht en in de volle grond staan, zou ik alleen water geven als het twee dagen niet heeft geregend. Maak het die wortels niet te gemakkelijk
×
×
 • Create New...